Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ha van pénzem és házat akarok venni akkor negtehetem, hogy az önrész feletti részt hitelből finanszírozom a saját pénzzel meg azt csinálok amit akarok így működik az arbitrázs.
Tévedsz, azok nem idióták! (az idióták, tehetetlen idióták, "mi" vagyunk, akik évek óta nem rángatják ki a székből őket) Ők gátlástalan tolvajok, csak az idiótaság álcája mögé bújnak!
Nyilván nem veszek fel a házamra hitelt. :) De ha van a zsebemben pénz a házra akár felvehetem a hitelt csak az nem a házra megy hanem állampapírra. De nyílván az alapkamat ezt követni fogja hamarosan! Így lassan árazódhat a kamatvágás.
Jelzalog hitelnel,hacsak nem szabadfelhasznalasu (annak nem 5 szazalek kesz a kamata) nem fogod tudni allampapirra felhasznalni,max ha nagyon sokat ugyeskedsz,vagy az ertekbecslovel osszejatszol. Ott ugyanis epitkezes eseten keszenleti szintekre adja a bank oda a hitel aktualis reszet,lakasvasarlasnal meg gondolom nem fogsz egy 40 millios lakasra felvenni 50 milliot,mert azert a 10 milla extraert nem hiszem hogy megeri. De ezt most csak igy ehgyomorra mondom.
A forint ejszaka,hajnalban nagyon volatilis tud lenni,nem ritka,hogy van 2-3 forintos spread. Sztem ejszaka gyakorlatilag kereskedesre alkalmatlan (legalabbis nekem).
Mivel tudomásom szerint fontos hírt ma nem várunk a forintra (főleg nem hajnalban) így kitörés készülődhet. A bikák és a medvék nem tudják eldönteni ki legyen az erősebb. De nagyok a kanócok ez nekem bizonytalanságot mutat. Irány elvileg fel de gyakorlatban le is mehet. (Kisebb csoda lenne) Mellesleg ma Japán sem emelt jegybanki kamatot így az MNB már egyre jobban kilóg a sorból. A jen gyengülése (vagyis változatlanul hagyása) a DXY árfolyamot támogatja. USD is erősödhet így.
EUR/HUFMai hajnali kereskedésem során pár perces M1-H1 időtávon óriási ATR érteket mérek! M5 időtávon kiviszi a plafont az indikátorom. ( kereskedhetetlen jelenleg) Azonos sávban rángatják nagyon a forintot. Gyakori a rángatás de ez ma túlzásnak tűnik. Ázsiai nyitással (kb. 1 órától) kezdődött. Érdemes lehet visszanézni! - oldalazik de ma nem úgy mint a korábbi napokban. Percek alatt ugrik fel egy tizedet majd le egy tizedet , szabályos frekvenciával. (Talán minimálisan emelkedik de a rövid TF- en megítélni képtelenség) . Szerintem valami készülődik, jobb óvatosnak lenni!
OTP topikba is írtam félig viccként. De ez megint miféle döntés? Jelzálog hitel THM legyen 5% alatti szorítsák le a bankok! Ez Nagy Márton új bejelentése. Ok! Felveszek a házamra hitelt és a magas MNB kamatok mellett veszek állampapírt?! Ezt hogyan gondolták? :) A bankok a kihelyezett hitel alapkamat és “árstopos” THM különbséget honnan, miből fogják finanszírozni?! Kik ülnek a gazdaságvezető bársonyszékekben?!
Még a kamatok úgy-ahogy tartják a piacot. Ha jön az új MNB és elkezdik a kamatokat ész nélkül csökkenteni, akkor majd jön az emelkedés igazán. Illetve akkor, ha valami "nem várt" esemény jön.
Azert legyen egy olyan verzio is,hogy az a varva vart bagazs nagyon sokaig nem erkezik meg. Itt mar olyan integralodas van a ruszkikba,kinaiakba,meg minden olyan rendszerbe,ami mondjuk nem egy jogallam,hogy azt sztem el sem lehet kepzelni. En ugy gondolom,hogy ez itt mar bekes uton nem fog menni,es ami durva,hogy olyan szintu fuggesben vagyunk szinten a ruszkiktol,kinaiaktol,hogy idejon majd az a piaci alapon gondolkodo valaki,es bekoszon neki a valosag pillanatok alatt.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)