El_Kebir

Regisztráció: 2018-11-28 20:39:55

Hozzászólások száma: 276

Utolsó hozzászólás: 2019-07-08 13:42


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Így lehetne megállítani a globális felmelegedést 2019. 07. 08. 13:42
#55
Nem szűrőként kell elképzelni... mert a Nap irányából nem ugyan olyan hullámhosszú a bejővő energia, mint amilyen a Föld felöl kifelé menne. Röviden befele kevesebb az akadály, kifelé átalakul és úgy már több akadályba ütközik az energia áramlása.Bővebben: https://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0012_eghajlatvaltozas/ch02s04.html
Így lehetne megállítani a globális felmelegedést 2019. 07. 08. 08:15
#51
"a Földre jutó egy óra napsugárzás több energiát jelent, mint amennyit az emberiség egy év alatt felhasznál.Ha ez csak minimálisan is megváltozik, teljes katasztrófa következhet be. Ezért nem hiszem, hogy az emberi tevékenység tud ekkora változást okozni."
Ébresztő! Pontosan az a baj, hogy nem az emberi energiatermelés növekedése miatt aggódnak a kutatók, hanem az energiatermelés és  egyéb ipari és mezőgazdasági tevékenységek melléktermékeinek hatása megválatoztatja, hogy a Földre jutó NAPSUGÁRZÁSBÓL mennyi lesz az elnyelődés. Tehát jól látot hogy a Napsugárzás a főkolompos, és sajnos az emberi tevékenység az elnyelődésen (üvegházhatás) éppen módosít.  Leírtad azt a bődületes energiamennyiséget, ami képes lehet akár a vénuszi klímát is előidézni, ha az üvházhatás folyamatos pozitív visszacsatolásokat kap.  "Ráadásul a tiszta levegő mintegy 0,040% (térfogatszázalék) szén-dioxidot tartalmaz. Biztosan az ennek emelkedése hozza el a világvégét?"
Üvegházhatásra ilyen kis mennyiségben is hatással van, a metán még kisebb mennyiségben van jelen, viszont annyak mégerősseb a módosító hatása.  Üvegházhatás nélkül -18 °C lenne a Föld átlaghőmérséklet, a különböző gázok jelenleg 33°C-ot emelnek a Föld átlaghőmérsékletén, ezen a hatáson egy 10%-os változtatás is 3,3°C-ot jelenet. 
Az infláció nem száll el, hiába száguldanak a bérek 2019. 03. 28. 10:57
#4
akkor még nem fog sokba kerülni... majd csak mikor a 8-9%-os inflációt kell(ene) visszahúzni. :(
Európa ellenfeleirõl beszélt Angela Merkel 2019. 02. 17. 19:30
#79
 Szerintem meg igen. Ráadásul AKKOR külföldi migrációval oldotta meg az uralkodó réteg a munkaerőhiányt. Akkor alakult át gyökeresen az ország etnikai aránya, ami későbbi konfliktusok kialakítását és szítását is elősegítette. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 02. 10. 20:19
Telejesen mindegy mi volt, emberek nélküli (emberi)társadalom nem létezik, jelenlegi tudásom szerint, emberek csak és kizárólag gyerekekből lehetnek.....
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 02. 10. 20:07
"Pár éve olvastam, hogy egy gyerek nevelése már addig is HAVI 70 eFt -ba került a társadalomnak (oktatás, orvosi ellátás, családi pótlék stb)."
Állj! A társadalom számára a gyerek mindennél értékesebb, mivel nélküle nem létezhet hosszútávon. (bevándorlás nélkül)Azért EZT nem kellene elfelejteni.
Elérte Németországot az Audi-sztrájk - Megbénult a termelés Ingolstadtban 2019. 01. 29. 13:12
#14
Ez a kamu rész, mikor a prémiumot beleszámítják a fizetésbe... azon éves szinten akár 3-4%-nyi bruttó bért faraghatnak majd. Ugyanis az csak ADHATÓ, nem jár. Ha fele annyit adnak , mint a tavalyi összeg akkor se szólhat senki semmit...  ilyenkor meg villognak  vele, a bérbe építve, miközben az senkinek sem fix pénz, indoklás nélkül elhagyható, ráadásul, ha adják az is egyénenként nagyon változó összeg.A példában szereplő kezdő  munkatársnál kifejezetten csak az alapfizetés az  ami lényeges, kezdőknek alacsony a mozgóbérük és a prémiumszorzójuk. Az átlag törtrészét kapják. 
Kemény lépés az Audi szakszervezetétõl: egy hetes sztrájkot hirdettek 2019. 01. 23. 19:19
#4
ott van a korábban megjelent cikkben, hogy az audi hungária bérköltsége 3-4% körül van, az sokkal kevesebb, mint a példádban szereplő 10%, két heti termelés a teljes éves bérköltséget kitermeli...
Nein, danke 2.0! - Üzeni az Audi szakszervezete a 400 óra túlórára 2018. 11. 30. 19:39
#7
"Igen kell a túlóra,lehet az embereket túldolgoztatni!"
Senkit sem szabadna túldolgoztatni, mégha ő maga beleegyezne is... ahogy a munkavédelmi előírások is azért vannak, hogy hosszútávon "ne nagyon" rokkanjon meg az ember. Egy ilyen szabályozással csak a rövidtávú érdekek fognak felülkerekedni, a hosszabbtávú fentarthatóbb szempontokon. (habár lehet az a szempont, hogy a nyugdíjjat már ne kelljen kifizetni) Sarkított példával élve, attól hogy 1 hónapig nem dolgozik valaki, utána nem fog tudni 1 hónapig 2x annyit dolgozni!!!  és ez még a robotokra is igaz, nemcsak az emberekre... A 3 éves munkaidőkeret a legaljasabb kizsigerelésre adhat teret. Ez az újkori "röghöz kötés", még az éves kerettel is megcsinálják a mínusz 200-250 órakát, aztán ha a dolgozó felmondana, akkor vagy fizet a cégnek, vagy ingyen dolgozik még. (ugye addig nem kell ennie se?) Olyan ez mint az uzsorás kölcsön, könnyen adják csak sokszor nehéz belőle kilépni... és ezt még vissza se lehet utasítani, mert a törvény szerint el kell fogadni, ha munkaidőkeretre pihentet a cég.  
Nein, danke 2.0! - Üzeni az Audi szakszervezete a 400 óra túlórára 2018. 11. 28. 20:46
#4
"Kósa Lajos a módosító javaslatról azt mondta, nincs szó arról, hogy kiszolgáltatottá tennék a munkavállalókat, éppen hogy lehetőséget kapnak, hogy erősödjön az alkupozíciójuk a bérek és a munkavégzés feltételrendszerének kialakításában a cégekkel való tárgyalások során."
...hazudik, mikor mozog a szája...
Korszakváltás a villamosenergiaiparban 2016. 04. 09. 13:17
#4
a globális felmelegedés folyamatát már most is visszafordíthatatlannak tartják, a különböző megállapodások célja csak a gyorsuló folyamat lassítása , nagyon jó esetben stagnálóra alakítása.

A globális felmelegedésbe belefér, hogy a Föld egyes régióinak átlaghőmérséklete lehűlhet. (miközben a globális átlaghőmérséklet emelkedik!!!)
A felmelegedés kiválthatja az óceáni áramlatok drasztikus áthelyeződését, modosulását, amik az egyenlítő és a sarkok közötti hőcserében jelentős szerepet játszanak, ami döntő lehet a régiók átlaghőmérsékletének alakulására.
Itt van az Audi ajánlata, amit nem fogadtak el a dolgozók 2016. 03. 26. 17:24
#8
"Megtudták tőle, hogy
az első ajánlat úgy szól, hogy minden munkatárs alapbérét egységesen 15 ezer forinttal megemelik, e mellé pedig a mostani 475 ezer forintos béren kívüli juttatást 570 ezerre növelik;

Sem erre nem mondott tehát igent a munkavállalói képviselet, sem pedig a második ajánlatra. "

megy a denzinformáció, meg a csúsztatás... a szakszervezet ezt kérte januártól... amit az audi nem fogadott el, mert csak áprilistől akarta megadni... elhúzzák a bértárgyalást, utána lenyelnék azt pár hónapra való fizetéselmelés!
A Rothschild szerint is megtérül Paks-II 2015. 12. 25. 20:13
Ettől még pozitív az üregtényezője. Ami, ha fejre állsz is, negatív tulajdonsága lesz.

Azzal nem reklámozod az erőművet, hogy a folyékony nátrium egy rendkívül tűzveszélyes anyag (levegőn is, vízzel érintkezve pláne, robbanásszerűen éghet)
ha elveszti a primer kör a nátriumhűtőközegét, akkor meg nem a maradékhő lesz a probléma, hanem a pozitív üregtényező miatt láncreakció megszaladásának esélye.

A Rothschild szerint is megtérül Paks-II 2015. 12. 25. 01:33
"Na ezért vagyok én az önszabályozó erőművek híve, mint amilyen egy fúziós erőmű lenne, vagy mondjuk az EBR II."

na, akkor ideje lenne utána olvasnod az EBR-II.-nek, mert annak pozitív az üregtényezője, amit te önszabályzónak gondolsz, az sokkal kritikusabb, könnyebben megszaladhat a láncreakció benne. (lásd pozitív üregtényezős... mint a csernobili grafitos)

ennyit tudsz...
A Rothschild szerint is megtérül Paks-II 2015. 12. 25. 01:31
"Na ezért vagyok én az önszabályozó erőművek híve, mint amilyen egy fúziós erőmű lenne, vagy mondjuk az EBR II."

na, akkor ideje lenne utána olvasnod, annak az EBR-II.-nek, mert annak pozitív az üregtényezője, amit te önszabályzónak gondolsz, az sokkal kritikusabb, könnyebben megszaladhat a láncreakció benne. (lásd pozitív üregtényezős... mint a csernobili grafitos)

ennyit tudsz...
A Rothschild szerint is megtérül Paks-II 2015. 12. 24. 21:27
"Valószínű, hogy jóval kevesebbe kerülne, mint a VVER rendszerű. UGyebár Fukushimában is VVER-es "durrant" egyet (igaz, hogy a felgyülemlett H2 gáztól, de akkor is sugárzó anyag került a szabadba...), ez meg önszabályozó (még a VVER-nél is önszabályozóbb)."

...ugyebár pont hogy NEM nyomottvizes, és pláne nem orosz gyártmányú nyomottvizes (VVER). Ráadásul ott a maradékhő okozta a gondott, NEM a láncreakció önszabályzásának valamilyen gyengesége, a maradékhő elvezetésének problémája, mindegyik erőműtípúsnál előjönne.
Ezzel a példával érvelni TELJES tájékozatlanságot jelez részedről, beszélj inkább a fociról!
Orbán: Oroszország komoly tényező marad 2014. 12. 19. 11:25
#9
az oroszoknak csak a SZU alatt felhalmozott fegyverarzenáljuk az ami jelentős EU-s mércével... de az kopik rendesen, ha nem növekszik hozzá az állam, és nem pótolják, felújítják stb, akkor még néhány évtized és az se lesz nagyon jelentős... (kb csak úgy ahogy az világelső É-koreai haderő...)
Padlón Putyin birodalma - Így roppant meg Oroszország! 2014. 12. 16. 23:20
persze, összehúzzák magukat, de ez csak addig működik, amíg a néppel úgyahogy el tudják hitetni, hogy ez elkerülhetetlen és nem ŐK a hibásak... (és a kellő mértékben alkalmazzák a karhatalmat a "rend" fenttartására)

aztán, ha rosszul számolnak, majd valamelyik szövetséges diktatúrában menedékjogot kérnek... :)
Padlón Putyin birodalma - Így roppant meg Oroszország! 2014. 12. 16. 22:59
"Mit is importálnak? :) "

fejledt technológiát, tőkét, befektetéseket... a hatékonyabb versenyképesebb termeléshez.

tök jó ez a megcsinálnak majd mindent maguk szöveg... de ez már a SZU idején se nagyon működött. Nagyon kellett hozzá a lopott nyugati technológia és még úgyse tudták tartani a lépést.
(most is alapból hátrányban vannak, a korrupció miatt... még ugyanazzal a technológiával is)

aztán hiába csinálhatnak meg mindent, ha rossz a hatékonyság, akkor az annyit jelent, hogy a életszínvonalat nem tudják tartani, annak meg nem fognak örülni az emberek, ha visszatér a hatósági árral pl a jegyrendszer is...
2014: A következő világpiaci BEAR market kezdete (\"ÉN szóltam\" topic:)) 2014. 10. 15. 15:30
te mondod ezt, mikor foglamat se volt a certi ár számításáról, de mégis okoskodtál?

tiszta vicc néhány ember a certivel...
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek