Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Úgy látom egyelőre vagy nagyon magabiztosnak érzik magukat az uniós pénzek kapcsán, vagy már képtelenek minimális gesztusokat sem gyakorolni, de ahogy a hírek szerint az új integritás hatóság tagjai kiválasztása folyik, az nem túl biztató (Narrátor: senki nem lepődött meg).
A szakmai tapasztalat részét már kipróbáltuk a komcsi rendszerben, Caucescu is talán cipészsegéd volt, itthon is lettek lakatosokból miniszterek. Inkább az kell, hogy a hatalmi ágak legyenek szétválasztva, és semmilyen egyén vagy csoport kezében ne koncentrálódhasson túl nagy hatalom, és/vagy túl hosszú ideig. Itthon és a többi diktatúrában ezt nem tudják a szavazók felfogni.
Hazudnak, terelnek, vagy szimplán butaságokat beszélnek kúrmánydezinfón. Csak felbaszom rajta magamat :D
A másik témához: 15 év valós szakmai tapasztalat nélkül senkit se engednék a parlamentbe ülni. 15 év nővér, tanár, programozó, kukás, gyári sori munkás, mindegy! Csak legyen köze a valósághoz.
Ezek a mai politikus ifjoncok már gimnázium alatt bekerültek valamelyik pártkeltetőbe, ösztöndíjakból, tanácsadói szerződésekből élnek vígan, soha nem volt hó végén gondjuk az életben. Ez tarthatatlan.
Ebben azt gondolom egyetértünk!!!!!!! Az árnyékkormányt is megkritizáltam a Facén: Komáromi Zoltán, Dávid Ferenc, Varju László, nekem Ők is nevetségesek, pedig akik ismernek azok nem azt mondják rólam , hogy Fityisz szurkoló !!! Őszintén ezekkel mit akarnak????
Én sem akarom védeni a Bajnait, de én azt gondolom, hogy tudásra hasonló kaliberű embereknek kellene ülnie a miniszteri székekben. Ez a 32 év bőven bebizonyította, hogy döntö többségében olyan emberekre bíztuk az ország vezetését, akik 1 percet nem dolgoztak komoly cégnél, szervezetnél, mindenki az iskolapadból ült be a parlament soraiba. Hát milyen fogalmuk lett volna a valós gazdasági, pénzügyi, oktatási, EÜ, jogi és társadalmi folyamatokról? Honnan is tudták volna eldönteni, hogy mit is kéne igazából csinálni, hogy ez az ország igazán fejlődjön, előrébb jusson? Én meg vagyok győződve, hogy olyan kormány, ahol a miniszterek, államtitkárok olyan szakemberek lennének, akik háta mögött van legalább van 10-15 éves vezetői tapasztalatuk az adott ágazatban, aminek a minisztere lenne, sokkal komolyabb eredményeket érhetnénk el rövidtávon.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)