Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Hihetetlen, hogy ilyen adottságokkal rendelkező ingatlan így néz ki. Ki lehet a két szomszéd? Az egész egyben érdekes lehetne, de így nem tudom ki fog beköltözni a másik kettő közé.
Hogy lehet egy magántulajdonban lévő nyaralónak lekerített privát vízpartja? Ez az állam, az ország a nép tulajdona. Egy ilyenért úgy megb.nak a horvátoknál hogy arról koldulsz. A tenger (Balaton) mindenkié. Nem 200 millát kapna ott az ember hanem egy határozatot meg egy bontómarkolót. Kösz, Gyulám! :-)
Igen és igen, 3 év 1 nap híján kapom meg de megkapom, inkább pozitívan élem meg, mert van megtakarításom és nem hajt a tatár köszi. Amúgy még a biztosítóval is eljátszadozhatok szerintem 6 hónapot max.
Tegnap amikor leadtam egy céghez a pályázatom megfordult a fejemben, hogy ok, egy elég volt lehet kifele kellene már nézelődnöm és ma reggel óta egyre jobban érzem, köszi. :)
Most nem azért de... A háború előtti közvetlen EU-s korrupciós jelentés Ukrajna tekintetében a pénzek 20-30%-os eltűnéséről írt Most kb. 200-300Mrd eur/usd landolt náluk. Az aranybudis sztori a felszín. Matematikus Ön? Akkor ez mennyi forintban? És senkit nem izgat, annak ellenére, hogy eu-s pénzekről is szó van.
Ilyen ez amikor az elitunk nem cinkelt palyan van, es elmenekul a versenypiacra... Közel 10 milliárd forintért kelhet el a Matolcsy Ádám baráti köréhez köthető New York-i luxusapartman Az ingatlant 2024 tavasza óta próbálták eladni, végül jóval kevesebbért kelt el, mint amennyiért 2022-ben vették. https://telex.hu/gazdasag/2025/12/04/matolcsy-adam-new-york-luxusapartman-mnb-eladas-ingatlan Nem jott elo senki allami penzen adofizetoket meglopva, hogy megvegyek a sikeres uzletemberektol felarazva, es utana mellet verve jachton sutkerezve fenyezzek maguk tehetseget... Kb mint a lengyal piacon.. A modern elitunk es az ok felszopoi, seggnyaloi...
Igen. Erdekes, hogy valaki ilyen szinten foglalkozik a sajat statuszaval es polcokra probalja helyezni magat🙂 Modern elit... Sulyos önértékelési zavar es kompenzacio allhat fenn. De hajra moszkva! 🙂
Úgy is váltani akartál, ez így elég egyértelmű jel az élettől szerintem + legalább megkapod a végkielégítést is. Sok sikert! "Ilyenkor nincs más hátra, mint előre."
Nincs mire várnod, hagyd ezt az auszi témát és mozdulj egyet balra. Drukkolok neked, mint a lakásvásárlásnál is. Nekem volt egy pillanat (2010 nyara) amikor azt mondtam, nem építem ezt újra, nem mászok fel újra erre a csúcsra (az más kérdés, hogy 16 év alámerülésre nem számítottam :-) Kezdtem egy újat és bejött, de magamtól nem indultam volna el. Itt az idő, hogy valami újat kezdj. Csak vágj bele.
Azért remélem átment, hogy az a cikk a te szinted minimum 10x vagy inkább 100x léptékről szól. De aranyos, ahogy próbálod magad arra a polcra helyezni.
Indulj el valahol... Ausztria németország kezdésnek jó. Onnan könnyeben dobbantassz, mint innen szerintem... Ha megint itthon vállalsz munkát jó eséllyel már nem is fogsz elmenni... MOST VAGY SOHA!
https://telex.hu/gazdasag/2025/12/04/orban-viktor-bejelentes-minimalber-emeles-berminimum?isMobileApp=true Ebben az az érdekes, hogy egyrészt miből másrészt a diákhitel hétfőn és kedden küldött 1-1 emailt amiben már leírták előre mennyivel kell többet fizetni januártól a minimálbérhez viszonyítva. A számok stimmelnek. Ja igen, írtam pár napja a személyi kölcsönhöz érdemes-e inkább jövőre kioffolni két diákhitelt de tegnap megszűnt a munkaköröm és felmondtak, úgyhogy marad a havi fizetgetés… Plusz ez lesz az egyetlen lehetőség a most vagy sohára, jó indítás…
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link