Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 11. 11. 18:54
Előzmény: #260958  Törölt felhasználó
Nem. Nálatok nem létezik ellenvélemény. Aki nem 'velünk van' az minimum putyinbérenc, fideszes, náci, kommunista és tuti hülye. Egyszerre. Ez is valami, mindenesetre utólag is gratulálok, hogy a fidesz által gerjesztett ingatlanpiaci hullámokat sikerült neked (is) meglovagolni. Ahogy rokonom mondta vala: 'Pirulj pofa, tele has'. 
Murdoch 2025. 11. 11. 18:50
Előzmény: #260955  Goldstein17
Gyenge terelés. A mainstream sajtóban elég egy idióta hír és rögtön átveszi az összes, ha neki megfelel. Ne fáradj az amerikai kormányzattal, max ha név szerint említed a forrást. Névtelen fehér házi tisztviselő nem érdekel. A liberális sajtó ebből él, amúgy is diplomáciai terelés, OV kenyeres pajtása Trumpnak, ha nem esett le.
És pontosan erről van szó, amit írsz, jön az ezer nerrel felérő EB-s gyarmatosító úthenger, amire majd széttárja a kezét Trump, azért pontosan képbe van az ember, hogy ki(k) vannak Európában a háttérben. Ugye azért habzsolják az orosz lng-t, többek közt, csak nem nyíltan, mert az kínos. Köszi, de amúgy elég a németeken látni, hogy hova vezet ez az ideológiai irány. Beraktam múltkor a vonatkozó német csődeljárási, fizetésképtelenségi statisztikákat, de kit érdekel a valóság, hát orbánt kell köpködni. Meg elég volt a top transzparens BBC-t látni, hogy ők mit művelnek. Meg akarod buktatni Orbánt? Hajrá, szurkolok. De elvtelenség nem érdekel, én itt megtanultam, hogy Ursula életmentést végzett a korrupciós ügyeivel, köszi, de nem.
Törölt felhasználó 2025. 11. 11. 18:19
Előzmény: #260955  Goldstein17
ő abból a fityiszista akolból származik, ahol elhitték a felcsúti hitszónokuknak, hogy az ellenvélemény pusztán attól hogy létezik értékes és közzétételre méltó
Capi
Capi 2025. 11. 11. 18:11
Előzmény: #260954  Andy01
Igen! Pontosan mit szeretnél belefoglalni a szerződésbe?
Törölt felhasználó 2025. 11. 11. 18:11
Előzmény: #260954  Andy01

"A lakás adásvételi szerződés kötelező tartalmi elemei a következők: a szerződő felek pontos azonosító adatai (név, lakcím, adóazonosító jel, állampolgárság), az ingatlan pontos megjelölése (településnév, helyrajzi szám), a vételár és annak fizetésének módja, ütemezése, a birtokbaadás részletei, az eladó tulajdonjog átruházását engedő nyilatkozata, valamint az okirat keltezésének helye és ideje. Fontos, hogy a szerződést írásban kell megkötni, és ügyvédi ellenjegyzéssel kell ellátni a földhivatali bejegyzéshez"
.
sokszor egy A4 oldalnyi elég is lehetne
némi rizsával egy lap mindkét oldala is kellhet
de vannak összetettebb, sok résztvevős, sokféle teherrel, azok elrendezésének taglalásából álló esetek is, és akár köret nélkül is összejöhet  3-4 oldal is
.
Goldstein17 2025. 11. 11. 17:19
Előzmény: #260896  Murdoch
Nem értem miért jó neked ez az állandó kavarás, bár adtál egy megfejtést: "fő az ideológia". A hír a Reuterstől származik, nem a Telextől és nem a BBC-től, kár ezeket belekeverni. A hírt megerősitette az amerikai kormányzat. Egyébként teljesen mindegy hogy az USA egy évre vagy többre ad engedményt, mert mindkét forrás esetén a két tranzit ország - Ukrajna és Törökország- az európai energiatársulás tagja, így rájuk nézve kötelező lesz betartani Europai Bizottság döntését. Az energia ára pedig nem változna érdemben, ezt a világpiaci ár határozza meg, maximum a MOL nyeresége csökkenne. 
Andy01 2025. 11. 11. 16:29
Előzmény: #260953  Capi
Ugy erted, hogy nincsen ilyen kotelezettseg a szerzodesbe foglalasrol, tehat a Felek ebben - kolcsonos akarat eseten - megallapodhatnak?
Capi
Capi 2025. 11. 11. 16:06
Előzmény: #260952  Andy01
Nem!
Andy01 2025. 11. 11. 15:39
Kerdesem az adas-veteli szerzodessel kapcsolatosan: kotelezo a Ptk. szerint az Alapito Okirat es az SzMSz megleterol, tartalmarol valo adatokat a szerzodesbe foglalni? Vagy csak a Vevo kivansagara kotelezo?  A mi korabbi szerzodeseinkben ezek nem szerepeltek.  Ez valami ujabb, diszpozitiv szabalyozas? Koszonom valaszaitokat!
Törölt felhasználó 2025. 11. 11. 11:03
na doglok vissza aludni elvegre is a teli szunetetmet tartom
hello

Törölt felhasználó 2025. 11. 11. 11:01
Előzmény: #260949  Törölt felhasználó
mivel epp be voltam epp baszcsizzva
 parat ki is hagytam mire a fifikas topikosok fel is hivtzak meg anno a figyelmemet
par kimaradt
 szoval potoltam is :DD
Törölt felhasználó 2025. 11. 11. 10:58
Előzmény: #260948  Freszelés
https://forum.portfolio.hu/topics/buffett-aranykopesei/39136?oldal=1
szerinted ki tette vissza a forumra?
 en
 mielott daxligyuszi torolte volna az eredetit szerencsere lementettem oket
 utana darabokban toltam vissza a forumra
igy mar nincs lehetoseg a trolesre hacsak a modik at nem nyulnak rajta
szoval hidd el nekem olvastam eleget Buffett eket
 roppant hasznos tanacsok
Freszelés 2025. 11. 11. 10:53
Előzmény: #260946  Törölt felhasználó
Charlie Munger a fegyelmet a siker kulcsfontosságú tényezőjének tekintette. Hát akinek kevés van, annak meg megkettőzött fegyelem kell. Évtizedes story, de kifizetődik. Vagy persze lehet azonnali jutalmazás és akkor lesz ájfón.
Mert az ájfón nem azért kell, hogy ne éhezzen a gyerek vagy jusson tanszerre meg ilyesmi. Az csak reklámok agymosása miatt kell neki. Hát egészségre.
Törölt felhasználó 2025. 11. 11. 10:43
Előzmény: #260946  Törölt felhasználó
az anyjuk picsajat napi szinten figyelem oket
 drotozom idonkent tapoldatozom 
talajnedvessegmerot vettem noveszto lampat :DDD
7 ev mire kikupalodnak :DDD
Törölt felhasználó 2025. 11. 11. 10:40
Előzmény: #260945  Freszelés
es kik veszik az ajfont  maguknak legtobben?
 a kisember akinek masra nem telik ez az egyetlen orome hogy elmondhatja neki ilyenre is van  megha hitelre is
 ezt a plebsztol nem szabad elvenni ezt a kicsiny oromet
mert meg a vegen berag es szettepi az uralkodo kasztot
 ok hol vesznek speka tarolot bp-n?
 speka lakast ?
 szep darga kocsit es nem 12 eves golf 5-ost hitelre?
mas oromunk nincs
-
 nekem is lett uj hobbym
 Bonsai na ez tenyleg turelem jatek
Freszelés 2025. 11. 11. 10:29
Előzmény: #260942  Pistike12
Ha valakinek az okoz örömet, hogy minden évben új ájfón, hát legyen.
Ha valakinek az, hogy drága karórát vesz és akár 2-3 nagyon szép darabja van, oké.
Ha valaki gyakrabban szeret degusztációs menüt fogyasztani mindenféle flancos helyen: oké.
Stb.
Akkor van a baj, ha valakinek többminden, neadjisten minden kell. Nekem is van olyan hobbim, amire szemmel látható összeg megy el. De örömet okoz és más hülyeségem nincs.
Törölt felhasználó 2025. 11. 11. 10:27
Előzmény: #260943  Törölt felhasználó
a Hilti meg bassza meg 
Törölt felhasználó 2025. 11. 11. 10:26
Előzmény: #260940  Freszelés
" Telefonra sajnálnám az 500k-t, +
 meg a 10 ezret is  :DDDD
az csak egy telefon 
kommunikaciora ott az oreg nokia nyomogombosom,  mint irtam :)
de mivel haladunk a korral a melos tablettem huawei femhazas tablet
meg birja bar oreg 
adatra  kepre az az idealis szerintem
ha bedoglik
 lenovo femhazas 8 as lesz a kovetkezo
valahogy mindenben szeretem a hosszu lettartrtamot
latnatok a gepparkomat
 kocsi toyota
minden egyeb gep Makita es Hi-Koki Dewalt
meregdragak de jok

Pistike12 2025. 11. 11. 10:23
Előzmény: #260940  Freszelés
En kizarolag hasznalt felsokategorias telefont hasznalok ilyen okobol. A mostanit 4 eve vettem 65e ftert.  Mostani erteke 35-40e ft. Havi 600ft. Ez is sok, de azert viselheto🙂
El sem tudom kepzelni aki 2 evre veszi 250-300e ft ertekvesztessel...  Havi 10-12e ft a telefon.
40 ev alatt realerteken 6 millio ft.... Azert amit nem is hasznalsz ki... 
Törölt felhasználó 2025. 11. 11. 10:17
Előzmény: #260939  Törölt felhasználó
majd fel millat adtam egy pizzakemenceert mikor felnyomtam a pumpap legutobb 450 celsiust csinal na az gep :)   szerintem meg 20 ev mulva is mukodni fog
 ahogy az oreg Buffett mondta az ar az amit fizetsz az ertek az amit kapsz
 :)
amugy reggel irtak itt a portfolon szegeny tobb korlevelet nem ad ki olvastam

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek