Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Az osszes kkv meg ipari semmirekelo meg kapja a vissza nem teritendo penzeket. Szanalom ez az orszag. Mi meg fizetjuk a vegen a tobbgyerekes nyaralasat...
elso fecskek lesz ez meg brutalabb is ahogy kozeledik a valasztas nem tudom mi lesz a kovetkezo kormany meloja de nem lesz neki egyszeru es mint mindig a lakossag a kisember szivja meg komolyan tartok a jovo evtol szoval csucsulok a megtakaritasaimon legyen tele a huto szoljon az ossian folyon a penny sor es ha morcos vagyok a kormanyra addig nyomatom a felhuzas gugolas fekvenyomas kombot amig ossze nem rogyok --- ahogy az a lokott ncseed mondta regen ha mar olyan lesz a gazdasagi helyzet hogy mar neki faj akkor az orszag lakossaganak a nagy resze osszefossa magat --- van eleg tartalekom, johet a vizozon Szép az élet :)
sokféle megfontolás vezethet a céges önfoglalkoztatási formához és többféle következménnyel is járhat 2007 végétl a 2023-as nyugdíjkorhatár eléréséig rövid ideig részben, aztán hosszabb ideig tisztán önfoglalkoztató voltam, eleinte talán ösztönösen vagy csak véletlenül, aztán tudatosan ügyeltem arra hogy nyugdíjhoz szolgálati időként beszámító módon teljenek az évek, így annak a kb 15-16 évnek köszönhetően lett több mint 30 év szolgálati időm (anélkül a minimálisan megkövetelt 20 sincs meg), és most van egy jelenleg kb 80-100 milliós forgalmi értékű budapesti lakásból kinyerhető nettó bérleti díjnak megfelelő nyugdíj címén havonta kapott állami ajándékom, februárban duplán nem létfontosságú, nem komoly összeg, de nem rossz érzés havonta egyszer
Mi a helyzet patkany eloskodo fidesznyikek? "Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szűkkörű háttérbeszélgetésen elmondta, a kormány megemeli az idei költségvetési hiánycélt 5 százalékra, hogy finanszírozni tudja a gazdaságélénkítő intézkedéseket. A stabilitás megőrzése érdekében két kulcslépésről döntöttek: zárolják az általános tartalékokat – mintegy 192 milliárd forint értékben – és megduplázzák a bankadót, ami további 185 milliárdot hozhat a költségvetésnek. A miniszter szerint ezek a lépések együtt csaknem 400 milliárd forintos mozgásteret adnak az államnak, amelyre szükség is van egy ennyire feszes büdzsében. " https://index.hu/gazdasag/2025/11/11/nagy-marton-kormany-koltsegvetes-allamhaztartas-hiany-ngm-koltsegvetesi-hiany/
Törölt felhasználó2025. 11. 11. 07:48
4 dolgot gondolok fontosnak es ez nem kifogas keresdes hogy miert nem vagok most bele 1 jo legyen a termek a produkt legyen az wc pucoloas nyilaszaro beepito ceg hamburgeres 2 megfelelo toke megelet , ha hitel akkor meg kitermelheto legyen 3 el tudja addni azt a szart amit arul magyaru piaci erzek reklam marketing sales vagy kapcsolatrendszer 4 hozzaertes egy ceg vezetesehez jog konyveles ( korvonalakban legalabb) arajanlatnal szerzodeskotesnel megfelelo kalkulacio hogy megerje --- es en rengeteg embert lattam mar elverezni mert ez a 4 nem volt meg
hentestol a taskakereskedesig volt itt Bp belvarosaban megvett berleti joggal etterem hambis kiskocsma egy rahedli egyeb uzlethelyiseg berles es ment minden a kukaba doltek be mint a szar en meg rohogoes nelkul probaltam meg kibirni mikor mondtak sajna be kellet zarniuk mert elszamoltak magukat tulajdonkeppen a vallalkozasuk mar az elejen halalra volt itelve mert a 4 feltetelbol akarcsak 1 is hianyzott - na igy nem akarok jarni
2 fele strategia van szerintem az egyik hirtelen akar gazdag lenni es nagyot reckiroz en inkabb a lassu viz partot mos mentalitast tamogatom emiatt nem fekudt nekem a tozsdekereskedes poenkodni jo volt buktam kb 1 millan max 200k jo volt fel evet lekotott de hosszutavfuto vagyok ha kell evekig tudok melozni a celjaim elereseert ha nagyobb a terv 10 evekben gondolkodom az ok? egyreszt szemelyes mentalitas masreszt lattam mar sok embert bukni nagyot aki hamar akart noni nemely retett mindent hazat kocsit orokseget es most alkalmazott albiba
en se magammal ha ez megnyugtat --- viszont most is szepen docog a szeker a biztosat minek reckirozzam? amikor minden a tetejen? ha nem hozzak be most ezt az otthon szar 3% -ot mar korrigalt volna a piac mar megindult mikor raontottek a kormany nem hulyegyerekekbol all amint lattak a leallast egybol bedobtak nehogy naluk pukkanjon a lufi emiatt mosthogy ujra lanyhul a kereslet ismet ujjabb stimulust varok es ez igy megy majd a valasztasokig ez megy 10 eve most miert valtozna? ez nem kozgazdasagtan inkabb megfigyelese a kormany epitesi politikajanak namost belevegni most hitellel egy nagy projektbe cegkent? en ehhez nyuszi vagyok
egyelore meg tart a tokefelhalmozas ha megvan egy elvart szint onerobol banki hitel nelkul haz epites hogy hany lakasasos az a haveruk penztarcajatol is fugg akikkel osszefognek vagy ha egyedul hat bp-n nem sokra megyek a hiteltol odzkodom azota is vagy 10 kulonbozo verzio fut a fejemben de nem fejtem ki a tobbit -- erdekes amit irsz nalam pont ellenkezoleg megy egy meccsem egyik videki cimbimmel o most akar ugrani kft-be 100% tulajkent neki nem kell tars egyedul akarja nyomni pedig egy 24.99% azert sok vizet nem zavarna ha plusz toket hozna be es ami tobb tapasztalatot es plusz kapcsolatokat de hajlithatattlan szerintem bukni fog de ezt nagyon finoman mondtam neki mert 1000 eveds baratom szoval ha most lebeszelem a kovetkezo 30 evben basztatni fog miatta ha tamogatom az meg biztatasi kar szerintem meg nincs megerve ra nincs benne tapasztalata egy 10-20-50 millas szerzodes alairasara ugy hogy a sajat penzet reckirozza marpedig itt lenne nala telephely eszkozok emberek berei geppark stb stb magyaru tul nagyot akar noni ebben rutintalan raadasul nincs meg benne a tanulasra valo hajlam igy kicsinaljak a nagy halak egy kft-t csinalni barki tud ha van penze de elonyos szerzodest kotni ugy hogy megerje egy olyan pijjjacon ahol verzik a tenger mert egymast kaszaboljak a kalozok szoval szerintem erre meg nincs megerve innen Bp-rol en tudnek neki par haver epitesi vallakozot mondani neki ha paiacra akar lepni alvallakozokent meg tudom nyomni a telomat kit hivjom fel beajanlanam de nem teszek mert a cimbijeim kokemeny uzletemberek kicsinalnak szerencsetlent
persze mindenki tanulgat valamit, ki ilyet ki olyat . a fórumok meg azért fórumok, hogy a magjelenő kommentekből az elég komoly tudománnyal és gyűjtő-kiértékelő kapacitással rendelkező elemzők rengetegféle irányban igenjól értékesíthető naprakész állapotfelmérésen alapuló eredményeket tartalmazó terméket gyárthassanak belőlük
Miért kell x év a saját kft-hez? Van egy haverom szintén építőipar, 5 vagy talán több éve is, hogy gondolkodott a saját bizniszen. 2 hónapba telt, hogy meggyőzzem, azóta nem panaszkodik. Itt neked mi a kérdőjel?
igen ilyen a politikai célú gumicsont piac csak valósuljon meg, hogy legfrissebb globális, komplex kutatási eredmények késedelem nélkül átkerülnek a tömeggyártás gyakorlatába igaz ez elég drága de nem a fityisznek: mivel a mások pénze számukra végtelen mennyiségben láthatóan következmény nélkül elszórható bármilyen fityiszérdek mentén
Törölt felhasználó2025. 11. 11. 06:40
a pijac tenyleg nem alszik ejfel elott meg van tema reggel 5 kor mar van tema :DD
Törölt felhasználó2025. 11. 11. 06:24
atyaisten miről vitatkoztok, és minek is? . a felcsúti nagyon aljas és nagyon tolvaj vastagbél és a különböző kompetensnek látszó, egyénileg készíttetett öltönyt viselő frissen készült frizurájú, formálisan magas állami pozíciót viselő főembernek látszó, vele szoros bűnszövetségben együttműködő tettestársai színészként nagyon komoly arccal előadott, mások által írott és koreografált méretes marhaságain vitatkoztok éjszakába nyúlóan? hálás, állandó aktív közönsége vagytok a felcsúti aljastolvaj vastagbél és bűnszervezete tetteit - eddig nagy sikerrel - elfedni kívánó színház előadásainak és napokig felszínen tartjátok a cinikusok vs hisztérikusok című szappanopera huszonvalahányadik évada legutóbbi felvonásában a közönség közé dobált legfrissebb gyártású aktuális gumicsontocskáit . hogy a színfalak mögött elégedetten mosolyoghasson egymásra a szövegíró a dramaturgra, mondván hogy ugyeugye megint milyen jól kitaláltuk, hogy "örökre szóló menetesség" hangozzék el a mai előadásban minden szereplő szájából? majd kérdően a színházigazgató felé fordulnak: oké főnök, ezzel mára meglennénk, az éjfélkor élesíthető törvény szöveg is teljes egészében bekészítve a helyén, de most akkor mit is lopunk ma éjjel, meg holnap délelőtt? (a holnapi előadás szövegkönyve már kész, a szereplők már tanulják, délben jelmezes főpróba, aztán mehet megint az újabb előadás)
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link