Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goldstein17 2025. 08. 05. 11:20
Előzmény: #252098  Goldstein17
Amúgy igazad van, a mi világaink között valamiért nincs átjárás. Én is közelebb érzem magamhoz Izom mondókáját.
Freszelés 2025. 08. 05. 11:18
Előzmény: #252096  slash
A tartalomban voltak igazságmagvak meg egy csomó eszeveszett butaság, de a forma volt igazán problémás: tetszőleges időpillanatban megjelent és oldalakat kellett görgőzni, mert csak hajtogatta ugyanazt + elköszöngetett végtelenítve. Ha napi 1-2 bejegyzésben teszi, akkor max csendben átugorja az ember.
Goldstein17 2025. 08. 05. 11:17
Előzmény: #252096  slash
Mindenki arról ír ami foglalkoztatja. Téged a kis panel a milfek meg a takarítás a nyaralódban. Engem meg a gyümölcs árak:)
Goldstein17 2025. 08. 05. 11:14
Előzmény: #252094  Murdoch
A jobboldali nézetekkel semmi bajom nincs, rajongtam a gimnáziumi magyartanáromért, aki erősen jobboldali volt. Antall Józsefet is tudtam tisztelni, ő még a családi legendáriumban is szerepel, az apja udvarolt a nagyapám nővérének. Ő például egy hiteles ember volt. Semjén Zsolttal viszont nem beszélgetnék, pedig őt is személyesen ismerem, még a magyarok házából, aminek a menzájára jártam ebédelni valamikor. Egyetemi professzorok vártak szépen a sorukra sorban állva, ő lazán beelőzte a sort, hiszen már akkor is nagyon fontos ember volt. Ahogy Orbán Viktorral sem beszélgettem, amikor rámköszönt Zugligetben.
slash
slash 2025. 08. 05. 11:07
Előzmény: #252089  DavidCamp
Azért hencegéssel meg önbizalommal mások se állnak ám itt rosszul.. kedvencem a brüsseli csodás zöldség gyümi ami a kis. f.mat se érdekli.. ez a csávó legalább a mocskos budapesti /kanizsai valóságban él.  
Goldstein17 2025. 08. 05. 11:07
Előzmény: #252093  J0hnnyEnglish
Akkor meghirdetem a tippversenyt, ki a másik négy? Szerintem Izom jobbik énje Fat. 
Murdoch 2025. 08. 05. 11:06
Előzmény: #252091  Goldstein17
Mármint akkor, ha nem jobb oldali nézeteket vall? 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 08. 05. 11:03
Előzmény: #252086  tihamer
Itt van Ő ne aggódj másik accounttal. Rohadt gyerekes, ez a törlöm magam, meg a 4 másik account.
Goldstein17 2025. 08. 05. 11:02
Előzmény: #252091  Goldstein17
Úgy tűnik elkaptam valami fertőzést itt a fórumon, természetesen: példaértékű.
Goldstein17 2025. 08. 05. 11:01
Előzmény: #252088  FR73
Ez tényleg példa értékű. A jövőben én is megpróbálok majd szóba elegyedni egy úrral.
tihamer
tihamer 2025. 08. 05. 10:52
Előzmény: #252053  Törölt felhasználó
..."...és nekem köpködtök!
Én is tudok napestig szemétkedni és köpködni rátok ha ezt szeretnétek folytathatjuk itt napestig!"
👆
Egy bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá ❗
👍
DavidCamp 2025. 08. 05. 10:51
Előzmény: #252086  tihamer
Iszonyman nem idevaló. Itt nem hencegni, észt osztani kell meg nagyokat mondani. Én nem sajnálom, hogy törölte magát.
FR73 2025. 08. 05. 10:48
Kis példamese arról, másik perspektívából, hogy ki akar élni/él Budapesten. Állok a sorban egy nagyon kellemes város repterén, hogy beadjam a poggyászt, beszédbe elegyedtem egy úrral. Egy kukkot nem tud magyarul, de Budapesten él. A nője 10/10-es volt, ő se tudott egy kukkot sem.
Törölt felhasználó 2025. 08. 05. 10:19

generációk közötti vagyonáramlási példamese, olvasmányélmény beszámoló
.
semmiképpen sem kötelezőolvasmány, középhosszú
.
adva volt egy zsidó család, kis rőfös boltjuk volt, a férj általában járta az országot, el is adogatott, veszegetett is, a boltot az asszony vitte a lányával, a legény fiuk leginkább csak akkor ment be a boltba, ha már eléggé kialudta magát a legutóbbi tivornyát követően, és megpróbált lenyúlni valamennyit a kasszából a következőhöz, de dugdosták előle a pénzt, de végül mindig kapott valamennyi a megfelelő  hízelgésért cserébe
jól ismert népszerű figura volt a környéken, mert nagyon szépen danolt, és rengeteg nótát ismert, nagyon tudott mulatni, tehát szerették
.
aztán behívták munkaszolgálatra és már napok óta döcögött a századával a vonat kelet felé, a keretlegények is csak unatkoztak a legelső kocsiban, de egy várakozás közben szereztek némi itókát, és valamelyik tudta hogy van a szállítmányban egy nagy mulatós hírében lévő legény, hát előrevitték magukhoz, adtak neki inni, az meg dalolt nekik, mindjárt szebb volt az élet
egyszercsak aknára futott a szerelvény, a mozdony és az első kocsi felrobbant,mind meghaltak
.
aztán megérkezett a halálhír haza, szomorkodtak, gyászoltak, végül megegyeztek abban, hogy hiba volt dugdosni előle a pénzt, mindet oda kellett volna adni neki, mivel ilyen rövid élet adatott neki, inkább töltötte volna teljes boldogságban
.
és van még erről a témáról - a családi vagyon, a generációs szereposztások, vagyonkezelés - a 22-s csapdás Heller írta,kicsit érettebb korában, Gold a mennybe megy címmel
.
nem muszáj minden mai újszülöttnek a saját köldökének figyelésere koncentrálva egy szűk békaperspektívából szemlélnie nagy bölcsen a világot
tihamer
tihamer 2025. 08. 05. 10:06
Előzmény: #252083  slash
"Izomman törölte magát? Ne már! Gyere vissza Báttya,...'
👍
Támogatom a visszatérését ✔️
tihamer
tihamer 2025. 08. 05. 10:04
Előzmény: #252015  FatFIRE
Gyöngyszem
Ingatlan zsugorfláció: a hathatós állami segítséggel - állandó keresletélénkítés kínálathiányos piacon -  inflálódó ingatlanárak elhozták az összetörpült lakás jelenségét, megjelentek a felszeletelt szupermini lakások a piacon, hogy akinek csak 30 milliója van lakást venni, az is tud vásárolni - csakhogy már csupán 8 négyzetméteres (!) lakást, 3,7 milliós, 9000 eurós négyzetméteráron. Hirdetés:
"Mini otthon, maxi lehetőség Újlipótváros szívében!Eladó egy frissen felújított, 8 m²-es lakás Budapest egyik legkedveltebb városrészében!-Napos, csendes udvari kilátás-Praktikus szoba + konyhasarok-Zuhanyzó és WC egy helyiségben-Rendezett, jó állapotú társasházEz a kis méretű, de rendkívül jól kihasználható lakás ideális:-Rövid, vagy hosszú távú kiadásra -Egyetemistáknak-Vidéki munkavállalóknak, akik egy nyugodt helyet keresnek a városban!
Ne hagyd ki ezt a ritka lehetőséget Újlipótvárosban ez a lakás tökéletes belépő a belvárosi ingatlanpiacra!
Ár: 29,500.000."
N0MAD 2025. 08. 05. 09:53
Előzmény: #252081  berlini
“ ráadásul Izomagy folyamatos szereplése többet ártott a NER fórumos megitélésének”
bevitted a végső csapást, törölte magát. Na majd nekifut más élettörténettel. :D
slash
slash 2025. 08. 05. 09:50
Izomman törölte magát? Ne már! Gyere vissza Báttya, én csak vicceltem!  
FatFIRE 2025. 08. 05. 08:59
Előzmény: #252078  EURHUF_goes_to_haven
Nem stikk ez, csupán különböző élethelyzetek, amire a társadalom egységes sémákat próbál ráerőltetni. Amikor apámék az első ingatlant megörökölték, akkor már nekem mindenem meg volt és a jövedelmeink között nagyságrendi volt a különbség az én javamra. Mi értelme lett volna támogatni? 🙂 Ha korábban érkezik az örökség, akkor  azonnal kapok egy pesti lakást, de ilyen jövedelmi különbségek mellett ugyan minek?
berlini
berlini 2025. 08. 05. 08:52
Előzmény: #252080  berlini
.....ráadásul Izomagy folyamatos szereplése többet ártott a NER fórumos megitélésének, mit az én eddigi 6 éven át tartó hozzászólásom összesen

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek