Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
úgy érzem lezajlott az arcosok lube-ja gyakorlat, kiáradt a sok egyetértő. mi lesz itt még a választásokig, olvashatatlan iszapbirkózás max. Van Féknyom a gatyákban a kormányváltás gondolatára erősen.
Srácok, pakolom ki apósom házát. Ingyen elvihető konyhabútor beépitett gáztűzhellyel, hűtő fagyasztó, komplett garázs berendezés satupad co palackok salgo polcok Vas polcok állványok ezer minden. Kiadott albérletbe tök jó cuccok. Csak furgon vagy teherautó. Helyszín: Budakalász. Kérésre képet küldök, itt írj.
Meg egy emberrel nem találkoztam akinek MP szimpatikus olyanoknak sem akik ra akarnak szavazni. A fiatal jelzo a max ami nem ereny hanem allapot. Ő egy remenysugar ő egy markizaj ő a mindegykicsakazorbanne. Ő azeriah. Haaat barokkos tulzas tud az emberek nyelven beszelni. Nem szereti és lenezi a szavazóit. Teny most vezekel az erdelyi menettel ez hozhat videki szavazatot de egy nyitott ember erzi mi van.
En azt latom orbanra van kihegyezve a szelsobal propagandaja. Tehat orbant kell kivonni a kepletbol. Azt gondolom orban bejelenti eleg volt, jojjenek a fiatalok o aeura a nemzetkozi kapcsolatokra fekteti a sulyt. Esetleg egy nő esetleg mp felesege vagy a volt igazsagu. Min. Lesz fidesz partelnok. Es egybol egy tisztitasi folyamatba kezd roganok es a lejatszott emberek kiszoritasa. Egy no vagy egy vargamisi fele nem megoszto arc. Lehet valaki karakter es nem megoszto. Lazar gyurcsany orban megoszto szemelyisegek. Esetleg de mar keso. Atalakitanak a hatalmi strukturat elnöki renszerre es ez lenne orban. Szóval orban hátrább lep es atszabjak a fideszt es levagjak a neres vadhajtasokat. A fidesz legnagyobb hibaja fenntartja ezt az eszetlen tamogatasi rendszert, ehelyett piacgazdasagra kell kellett volna az embereket nevelni.
Csak szintiszta logikaval nezve. Orban elhivatott kuldetestudatos vezető. Napi 20 órában nyomja. Pont. Magyar Peterben latja valaki ezt az elhivatottsagot? Felad mindent es 20oraban nyomja? Megvan a politikusi venaja a tortenelmi tudasa, strategiaja? Nekem qrvara nem jon le az emberrol. Persze a figyelem tetszik neki, ninos autok szepen lehet oltozni de kemeny melo. Ha csak a napi jelentesek egyeztetesek megbeszeleseket nezed mar sok. Szerintem a max ami benne van mpben az eus kepviselo. Jo fizetes, kp a borondokben, figyelem befolyas, belso infok ilyen olyan bulikak. A kisordog ott van MP. a fidesz embere mint markizaj. Az is vezetett hamis remenyek a finisben meg minden szavazói réteggel osszeveszett. Most miert nem toljak mzp-t?
Jo lehet ennyire tudni a tutit mi jar Orban fejeben. En a tenyekbol nyilatkozatokbol tendenciakbol indulik ki. Mo. Működesi modellje az eu kapuja vagyunk, a kelet nyugati talalkozasa. "Konnektivitas." Es ez helyes. Az orszag adottsagai ezt erositik. Jo es szorgalmas szakemberek, uzemek raktarak, atrakok kiepitese es szállítmányozási lehetoseg. Olcso energia. Penzugyi es konferencia kozpontok kiallitasok. Lehetnek sportrendezvenyek is. Magas feldolgozottsagu es hozzaadott erteku sajat termekek. Ezeket kell illetve kellett volna mar reg kialakitani. Tehat az alap az eu tagsag egy normalis euval. Az eus tamogatasok jarnak a kinyitott piacaink miatt. Jár, nem adható. Nem ketlepcsos eu es nem lefizetett es ideologiavezerelt vezetes hanem a szuveren tagorszagok szoros szovetsege.
...a földi halandók ugyanis 6 % alatt nem kapnak hitelt akármennyit is keresnek (Vagy kereset hiányában bemondják, hogy havonta minimum 6db WC-t cserélnek.)
én sem értem! 40 évvel ezelőtt 5 ezret kerestek. Talán ott a megoldás, hogy az forint volt, a másfél millió meg fillér. Amúgy javaslom ezt a témát jó hangosan feszegetni, amikor valaki a családból kórházba kerül. Akkor kell balhézni, hogy mit képzelnek.
Valencia, Liverpool, talan Genoa es sok masik varos olcsobb, mint Budapest. Illetve Praga, Varso, Pozsony nem a vilag kozepe. Magyarorszagon az ingatlan arak mestersegesen vannak fenntartva, de ezt itt mindenki tudja. Ez nem kapitaliZmus ami van
Dehogy csapja Tibi, NÉzd meg Prága Pozsony , Varsó árakat.. Mi még mindig le vagyunk maradva egy körrel. Ja és ott nem volt CSOK meg babaváró .. mégis az egekben az árak ez hogy lehet? Na léptem mindenkinek jóéccakát! És bölcsebbek lennétek , ha kicsit elgondolkodnátok és kiszámolnátok ha nem ez a rendszer lesz mennyit fogtok adózni vajon nyugati mintára az átlagbéretekből és a TBSZ en tartott megtakarítástotokból? Máris rájöttök ha megy ez a csapat kemény cumi lesz! Csak egy kicsit gondolkodni kell hozzá nem nagy dolog ha már ilyen iskolázott itt mindenki..
De az is lehet, hogy egy uj hazepitesi technologia fog megjelenni, es a panel arak, de a tobbi lakas ar is be fog zuhanni. A magyar ingatlan szektor arrol szol,hogy az egyik ember becsapja a masikat. Egy piramis jatek. Egy budapesti panel valos erteke, ami aranyban all a varossal es a lehetosegekkel kb 3-400 000 Ft/negyzetmeter maximum.
Másik buta állításod hogy én 7 % on kapok hitelt.. hát nem.. 6 on annyira jó adós vagyok.
Törölt felhasználó2025. 06. 15. 23:43
Álomvilágban éltek srácok álomvilágban... Akkora de akkora pofára esés lesz a Tiszával , hogy azt el se tudjátok képzelni. Vissza jön a többkulcsos adó ami nyugaton is van ( kivétel nélkül ) kb az átlagfizetésre 30-35 % adó lesz ( ahogy nyugaton ) keményen adózni fogtok ti itt mind nem csak én. (Portfolióra írógatók nem az aluliskolázott minimálbéresek ) A drága TBSZ eteket is ugy megszüntetik mint a pinty= kemény adózás kb 20-30 % ( nyugaton az sincs ) és igen nagyon sanszos ingatlan adó is lesz elég kemény mértékben. Csak akkor már késő lesz .. de én előre szóltam, csak jól becumizzátok a Brüsszeli propagandát agymosást.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link