Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
egyébként meg bruttó 6 % ot külvárosi panellel most is ki tudok hozni ( a bruttó az pedig nettó lesz nekem ha FIRE lennék még nem vagyok az de egyszer lehet az leszek )
Én vagyok a tudatlan buta ? Aki ennyire vitte? Elmondom nagyban az inteligenciámnak is köszönhetem, hogy ott tartok ahol. Ti vagytok a buták nem tudjátok helyesen: családi adókedvezmény lehet bérleti díjból is érvényesíteni Link: https://elemzeskozpont.hu/hogyan-adozz-az-ingatlan-berbeadas-utan-2025 "Családi adókedvezmény igénybe vehető-e az ingatlan bérbeadásból származó jövedelem után?
A Szja tv. 29/A § alapján a családi kedvezményt érvényesítő
magánszemély az összevont adóalapját a családi kedvezménnyel csökkenti.
Az összevont adóalap részét képezi az adóalap-kiegészítést is tartalmazó
önálló tevékenységből származó jövedelem. Ennek számít ugyanis 2011.
január 1-jétől a magánszemély ingatlan-bérbeadásból származó jövedelme,
mivel ettől az időponttól megszűnt az ilyen jövedelem elkülönült
adóztatásának választási lehetősége. Kifejezett jogszabályi rendelkezés
nem tiltja azt, hogy a magánszemély a családi kedvezményt
ingatlan-bérbeadásból származó jövedelme tekintetében érvényesítse,
ezért ilyen esetben is élni lehet a szóban forgó kedvezménnyel." SZJA mentességet viszont csak munkabérből.
Zsigeri, egzisztenciális fèlelemből, megtenné, hogy kivezeti az országot az unióból. Csak remélni tudom, hogy ha lesz ilyen helyzet, nem fog aszisztalni hozzá a nép. De még mielőtt erre sor kerülne szépen sorra veszik az FSZB bevalt modszereit, kezdve a dezinformacios kampanyokkal, ami mar jóideje legfőbb szellemi tápláléka az ország felének, eljutva egészen a politikai letartóztatásokig. Magyarnak pedig láthatóan pont az adja erejét, hogy képes a nép nyelvén beszélni, ertik amit mond. Tőlem nagyon távol áll az ő világa, de mindenképpen úgy ertekelnem a győzelmét, hogy egy nagyot léptünk előre. Lenne egy fékezett habzású Orbànunk.
"Reménytelen dolog meggyőzni valakit, akinek érvei tudatlanságból fakadnak." -- Nem először bizonyítod be, hogy az oktatás fejlesztése miért kulcskérdés, miért a legfontosabb feladat egy társadalom fejlődése, jövője szempontjából........
"Ha piros hó esne akkor se szavaznék a Fidesz ellen nem vagyok hülye és szerintem sokan vannak ezzel így!" --- Tudod Izomember, - bár a te esetedben a Fidesznek ez sikerült -, nem lehet mindenkinek a száját rezsicsokival betömni. Tudod miért van ez a sok kedvezmény a rendes fizetés helyett? Hogy a (lét)bizonytalanságban tartott szavazókat lehessen riogatni az elvételükkel, ahogy azt te is csinálod itt. Azt is megsúgom, hogy azt a rezsicsokit, amelyet olyan előszeretettel majszolgatsz és még hálás is vagy érte, bőven kifizeted máshol.
Itt vagy egy balos ellenzéki gondolkodású FIRE srác nem bántom én őt ez is egy út és tudom sokan akik itt ingatlanra fújjolnak a TBSZ en gyűjtik a lovét és nagyon Orbánoznak. Csak emlékeztetőül : A FIDESZ VEZETTE be a TBSZ-t! Hogy nem kell zéró adót fizetnetek a befektetésetekre ! Előtte nem létezett ilyen találmány ha lesz ingatlan adó egy ellenzéki váltás esetén a TBSZ is majdnem biztos vagyok benne megszűnik.. Hol van ilyen Nyugat EUban ugyanis? SEHOL elmondom főleg így, hogy korlátlan keretig adómentes minden rajta. Ha a kormánypárt ellen szavaztok ezzel is kalkuláljatok lehet magatokat is MEGMARJÁTOK! ;-)
Tevedesben vagy egyebkent a torzsszavazoival kapcsolatban. A mahgjat a cxganyok es a 60 felettiek adjak, mert vele nottek fel. Mint H gyuszi idejeben. Plusz erre jonnek a NER eltartottak tiz/szazezrei.
Ezt irod: "1) Mit nyerne Orbán személyesen anyagilag és politikailag egy huxittal? 2) Technikailag tud-e bármi visszafordíthatatlant tenni huxit ügyben a hátralévő 304 napban?" Igen, sokunkban van kimondott vagy kimondatlan felelem ettol az esetleges lepesetol Szerinetem 1.) Senki elott nem kerdes, hogy mit nyerne vele szemelyesen. Politikailag: nos, egyes kulfoldi partnerei szamara az az ertek, hogy az orszag EU tag, tehat veszitene. 2) Igen, ez a nagy kerdes. Egy egyszeru orszaggyulesi tobbsegi szavazattal ez jogilag kivitelezheto lenne-e. Tovabba: lenne -e tomeges tiltakozas ebben az esetben, es az erne -e valamit. A magyarok ezer szallal kotodnek mar az uniohoz. A NER -es elit tagjai is. Miert lepne meg egy ilyen brutalis torvenyileg megkerdojelezheto dontest?
Törölt felhasználó2025. 06. 15. 19:58
Ha piros hó esne akkor se szavaznék a Fidesz ellen nem vagyok hülye és szerintem sokan vannak ezzel így!
Hogy vesztenének tőrzsszavazót ? A családost ? aki éppen duplán kapja az családi adókedvezmény? Vagy az a 400 ezer család aki csokkal babaváróval szerzett a 16 év alatt lakás házat magának? Vagy a fiatal aki munkás hitelt kap vagy SZJA mentességet 25 év alatt több adókedvezményt kap mint én most 3 gyerekre? Vagy a nyugdíjas aki kapja a 13 havi nyugdíjat? Vagy úgy cuzammen mindenki aki harmad ötöd annyi gáz áram díjat fizet mint a szomszédos országokban vagy nyugat europában ? Majd szerinted arcon köpjük magunkat és a Fidesz ellen szavazunk mikor ezeket mind kaptuk kapjuk? Kizárt ..!
Hol lépne ki ez csak lózung. A Kínai a BMW meg a többi nagy cég minek hozza ide a gyártást ? Mert itt olcsó gyártani kikerülik a vámot és mehet az EU-s piacra a cucc vám nélkül . Ha ez megszűnik\megszúntetnék akkor nem sok gyár jönne ide ez Orbánék is tudják ez a hívó szó mi vagyunk az EU kapuja és jönnek is .... Előbb utóbb ezek az aksi és autó gyárak is beindulnak bár az igaz én se vagyok az a nagy elektromos autó fun. Nekem használhatatlan tengerre lejutni innen lehetetlen vele persze ha melóba kéne kocsival szaladoznom meg 100-200 km erre járnék nyaralni megfelelne, de mivel egyik sem játszik én inkább skippelen ezt az elektromos autó őrületet.. majd ha 1000 km ert autópálya sebességben ( 130 ) elmegy egy elektromos autó na majd akkor. de ez még úgy 10-20 év szerintem .. és akkor is ezek a modellek arany áron lesznek.
Törölt felhasználó2025. 06. 15. 19:48
Ráadásul a törlesztő részlet 30 % a már az elején is tőke törlesztés a bérletit ha jól megy inflával tudom emelni ha nem akkor pedig stagnál. Most egyébként az ARBNB betiltása a városban vágta tacsra a bérleti piacot. (jobban megéri bérelni mint venni lakást ezt akartuk a nagy bérleti piac versenyt megkapták a jó népek lehet örülni ) illetve az van benne szezonalitási hatás is télen eleve nem mennek az albérletek úgy.
Dehogy van MPnek 2/3s gyozelmi eselye. Meg a sima feles is szinte lehetetlen. Az egesz valasztasi trv/terkep a fidesz torzsszavazo bazisara van tervezve, meghozza 2/3os gyozelemre. Ez tiszta matek. Egy picit se gondold, hogy a torzsszavazokbol lathato mennyiseget vesztett. Az csak a termeszetes elhalalozassal fog megtortenni. Annyi van h kommunikacioban hangosabb, mint az eddigi ellenzek, es a bizonytalanok az infla miatt nem tobzodnak. Jovore megerkezik az szja mentesseg, az adokedvezmeny duplazasa, a fegyverpenz, es meg vmi csodaszer, vegyitve a haboru felelmevel es 51% a fidesz 2/3ad. Jelzem mar faszan visszatereltek a kommunikaciot a haboru medrebe...
6 % os hozamot el tudok érni egy külvárosi panellel ha marad a mostani adórendszer adókevezmények stb.Nekem helyzeti előnyöm van adózás szempontjából.Ki tudom már az első évben 25 % os önerővel nullszaldóra hozni az egész történetet úgy, hogy adókedvezménynek hála adómentesen tudom pörgetni a bérletit .(Ha marad a jelenlegi rendszer és a családi duplázás) A hülyének is megéri. De sok a ha ha nyer az ellenzék elvehetik az adókedvezményt és lesz vagy 30 % a lakás kiadásra mint régen én erre számítok .Sajnos akkor 15 % SZJA és 14 % Echo volt a kiadásra és nem volt adókedvezmény stb ( Fletó idején . De nyugaton is ez volt ez combos érvágás lenne ha választások előtt jó nagy hitellel még vennék 1-2 lakást lehet ami a jelenlegi rendszerben nullszaldósként nekem kijön utána már erősen mínuszos lenne. Ez óriási rizikó meg kell várni a választásokat vele csak akkor fogok lépni ha megéri és az elkövetkezendő 4 évben is kijönnek a számok. Ha nem akkor kifizetem a jelenlegi hiteleim egy jó nagy részét és ülök a seggemen fizetem az adót és szitkozódik véget ért a 16 év sikerszéria ( fejlődés széria ) Sajnos akkor ez a világ jön mint az Olaszoknál vagy akár Spanyoloknál, hogy lecsorog a lakás ár és lehet várunk vagy 10-15-20 évet mire ott lesz az ár ahol volt régen még ez is lehet sajnos ha jön egy " idióta vezetés" mutatom a grafikonokat spanyol és olasz társainknál ez lesz ha ottani adórendszer és politika lesz : Spain görgesd le a charthoz 2010 es árakat érték el most az árak : https://www.globalpropertyguide.com/europe/spain/price-history ( olasz görög is hasonló stb ) Szóval csak óvatosan a hitellel való befektetéssel nagyon fontos kijöjjön a matek és egy új adórendszer mindent boríthat és beomlaszhatja a mi kis vagyonkánkat ( mert a magyarnak a lakásban van a vagyona rendesen )
Miért akarna Orbán kilépni az Unióból? Miért szolgálná ez a Fidesz érdekeit? Inkább elveszik a szavazati jogunkat, hogy mindenben a nyugati többség szava legyen a döntő. Komolyabb támogatást már úgysem fogunk kapni, esetleg akkor, ha MP mégis nyer, hiszen akkor meg kel jutalmazni a politikai fordulatot. De érdemben azzal is csak annyit érnénk el, hogy lenne miből gazdaságot élénkíteni. Magyarnak mitől lenne kétharmada? Ahhoz a választókerületek többségét is meg kellene nyernie, ebben pedig nem tűnik erősnek. A nagyvárosok közül többen sokkal népszerűbb lehet a Fidesznél, de a vidéki választókerületekben messze nem annyira. Közben a DK, a Mi Hazánk és a Kutyapárt is harap az ellenzéki tortából egy picit, ami tovább csökkenti a kormányváltás esélyét.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link