Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller 2025. 04. 30. 17:59
Mennek a hülyítések. Megnézném mennyi francia német usa 30as éveiben járó fiatalnak van nagyvárosi saját lakása. Elsőre a nagyobb részük a tanulmányi hiteleit törleszti jópár évig. Lakást bérelni is csak a külső kerületekben vagy az adott város 30-60km-es körzetében tudnak. Közhelyes adat mennyivel több a magyar lakástulajdoni arány a nyugatiakhoz képest. Volt valamiko egy ötletem, most látom németeknél működik, ezt ki kell dolgozni. 
Zedisdead 2025. 04. 30. 17:41
Előzmény: #245070  Goldstein17
Bizony a történelem megmutatja. Elég megnézni milyen pöcegödör lett a Dél Afrikai Köztársaságból, vagy Rodéziából. Az EU is errefelé tart. Igaz ezek a trendek nem 4 vagy 8 év múlva csapnak át katasztrófába, de garantált a civilizációs összeomlás, ahogy ezen két ország példája megmutatja. 
És nem a bőrszin számit. Viszont az afrikai és az európai homo sapienst többszázezer év evolúció választja el egymástól, mert a fehér emberek neandervölgyi - hss hibridek, ez ma már tény, bárki megnézheti mennyi neandervölgyi maradvány van a genomjában, márha európai származású. És az, hogy mennyi fajtiszta HSS él egy területen az egyenes arányban van az ingatlanok értékével is lol.
sityaki 2025. 04. 30. 17:30
Vannak, akik a királykodást választják a szemétdombon, mert így érzik nagyobbnak magukat. Én a magam részéről szívesen lennék átlagos polgár, ha a többség is az lenne Magyarországon körülöttem normális színvonalon.
Spiller 2025. 04. 30. 17:25
A világ rákfenéje a kettős mérce a kiválasztottság hazugsága. Nem csak bőrszín hanem vallási hovatartozás, kasztok a  kiválasztottság hamis nimbusza, az izmusok követői, a szakrális és ideológiai  kóklerek, szekták osztják a társadalmakat és népeket gyűlölködő acsarkodó falkákká.  
A másik amikor valamelyik falka  túlerősödik és azt gondolja az ő agymenése az egyedüli üdvözítő eszme az emberiség fejlődése érdekében. 
Törölt felhasználó 2025. 04. 30. 17:23
Szóval akkor ennek semmilyen valóságalapja nincs, kamu, szélsőjobboldali propaganda az egész, aki erről beszél, azt a Fidesz és szövetségesei tartják rövid pórázon. Értem. 😂
N0MAD 2025. 04. 30. 17:20
Nos én csak rövid időket voltam brüsszelben, konferencián és turistaként, londonban csak turistaként párszor.
Elöbbiben valahogy nem jutott eszembe rettegni a barnább bőrű emberektől, sőt vérciki volt a néger taxisnak elmagyarázni hogy céges névre kell nekem a számla.
"xy Rt-nek hívnak? nem? Tessék ott a neved, ráírtam. Cégednél nem tudják a neved?"
Igazi keleteurópai érzés hogy a seggméretemet is rá kell írni meg légyszi vegyél dns mintát mert nálunk az adóhivatal megköveteli, nehogy valaki más költsön ötven eurót.
Ellenben évtizedes emlék volt a villamoson a csadoros (vagy mi a tök, az egyik ilyen női ruházat) nő szeme, aki a kisgyerekeivel bohóckodott. Hogy semmit nem látsz egy nőből de már a szemétől odavagy az azért mély nyomot hagyott. Mondjuk az utcán halmokban álló szemeteszsákok kevésbé voltak felemelőek. 
Amúgy nekem tetszett, belga sörök, jó hely.
Londonban pont most voltam a hosszűhétvégén, indiai-bangladeshi-paki környéken amúgy belvárosban, eszembe se jutott problémázni, mindenki figyelmes, mosolyog, utat ad. Na nem egy salgótarján.
Nem tudok egyetérteni a rettegőkkel, érdemes lenne a magyarországi és nyugatabbi bűnesetek számát arányosan összevetni, mégha egy hétig pörög is magyar sajtó minden egyes nyugatabbi bűncselekményen. Néhány pesti napláne vidéki helyen jobban tudok óvatosságra berendezkedni mint nyugatabbra.
Az meg fantasy hogy itt kedves legyen bárki és előzékeny mégha én vagyok a fizetővendég se. 
De ok, akinek mások a prioritásai és tapasztalatai azzal nem tudok vitatkozni. Ezek meg az enyémek.
Zedisdead 2025. 04. 30. 17:07
Előzmény: #245069  matatakakiba
Én is laktam South Wimbledonban. Egy paradicsom volt Harlesden meg Kilburn után. Nincs az a fehér ember lakta várisrész, ami versenyre kelhet a 3. világ mocskával igénytelenségben
Törölt felhasználó 2025. 04. 30. 16:42
Előzmény: #245064  AnlegerFerenc
Szakinak adott pénz sokszor csak akkor kerül be a gazdaságba ha az elkölti.. hisz tudjuk mi még mindig.az első mondat..közvetlen az ár után... kérdés nélkül. Azt a pénzt én is el tudom költeni másra.  Az garantáltan bekerül a gazdaságba.
 Igyelszem majd ezt is megoldani egyedül. Szerintem jó órabérben játszom majd vele. 
Mellesleg én tényleg mindig kérek mindenről számlát. Nem is értem. Úgy szoktak rám nézni mintha ufót látnának. 😃 
Andy01 2025. 04. 30. 16:23
Előzmény: #245068  Törölt felhasználó
Majd tanulmanyozd az eegyuttelesi problemakat M.o. -on nehany megyeben, faluban. Vannak olyan helyek, falvak, amelyek "elslummosodnak", az ott elo csaladok menekulnek, az ingatlanuk elvesziti az erteket. Nem akarok megnevezni ilyen helyeket, ezen a forumon is mar tobbszor emlitesre kerult. Ez a kialakult helyzet nem feltetlenul az ott tobbsegbe kerulo  -regen kisebbsegben levo - emberek hibaja, akik nem tudnak beilleszkedni a tarsadalomba. Csaladi potlekbol, alkalmi munkabol elnek, es sokszor alkoholfuggok. A gyerekek nem jarnak iskolaba, a tarsadalmi elszigeteltseguk tovabbmegy az uj, ifju generaciora. Ez vajon kinek a hibaja? Miert nem sikerul most sem tennie semmit a kormanynak hogy ennek a retegnek a tarsalmilag hatranyos helyzeten javitson?  Egy generacio elveszik, pedig lehet, hogy tehetsegesek es nevelhetoek.
matatakakiba 2025. 04. 30. 16:19
Előzmény: #245069  matatakakiba
..Wimbledon..
Goldstein17 2025. 04. 30. 16:19
Előzmény: #245068  Törölt felhasználó
Látjuk az USA-ban, hogy a white trash-nek címzett üzenetekkel milyen politikai sikereket lehet elérni. Texas népe nagyban hasonlít a magyar vidékére és nincsenek kétségeim afelől, hogy Nyugat-Európában is megvan a közönsége azoknak az ideológiáknak, amik a fehérek felsőbbrendűségét hirdetik. Lássuk be, vannak akik másra nem lehetnek büszkék, mint a bőrszínükre. Ezek az emberek nem az eszükről híresek, könnyen vezethetők. A történelem pedig megmutatja a hatalomra éheseknek, hogy mi a recept.
matatakakiba 2025. 04. 30. 16:18
Előzmény: #245066  Zedisdead
Hat en Wimbletonban laktam. Nem 1neger getto. Harom sarokkal odebb volt 1 ir kocsma. Ritka volt az olyan szombat este, amikor nem villogo kek lampak adtak az alaphangulatot...
Törölt felhasználó 2025. 04. 30. 15:56
Előzmény: #245059  Goldstein17
"Nem tudom miért érzem úgy, hogy a nyugat e tekintetben jó, Magyarország viszont rossz irányba megy."
Szóval az egyre nagyobb társadalmi arányt elérő afrikaiakkal és arabokkal jó irányba megy a nyugat? Ez kissé meglep, hiszen éppen a radikális jobboldal erősödik soha nem látott szintekre valamiért. Szerinted mi lehet az oka? Biztos, hogy nem az Európán kívüliekkel összefüggő együttélési problémák?
Andy01 2025. 04. 30. 15:44
Előzmény: #245066  Zedisdead
Har igen, nem vitas, hogy Londonban vannak olyan negyedek, ahol nem ajanlott lakni. Reszemrol nem kedvelem annyira Angliat, bar munkaval kapcsolatosan laktam Londonban par honapot, de kituno kornyeken.   Angliaban is vannak bizonyara elhetobb helyek, mint egy "neger getto". Szamomra leginkabb Franciaorszag es Spanyolorszag jon be eletminoseg szempontjabol.  Voltak - es vannak - kulfodi barataim, ami segit abban, hogy a mentalitast jobban megertsem. Sajnalom, ha a magyarok jelentos resze - foleg az idosebb generacio, esetleg a videkiek - kevesbe nyitottak mas kulturak megismeresere.
A magyarorszagi legkor, szolgaltatasok mukodese, az emberekkel valo kapcsolat,  stb. egyre inkabb taszitja az igenyes kulfoldieket,  ezt a mindennapi tevekenysegeim soran eszlelem.
Zedisdead 2025. 04. 30. 15:35
Előzmény: #245062  Andy01
Éveket éltem UKban, Távol keleten, egy kicsit Olaszországban is.
Londonban laktam négergettóban is. 
Can you spare a cigerette man? Can you spare some change man? Every fucking day.
 Ismerem őket, mint a rossz pénzt.
sityaki 2025. 04. 30. 15:31
Előzmény: #245060  Goldstein17
Amúgy Bxl sokat változott az elmúlt 15 évben a javára.
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc 2025. 04. 30. 15:31
Előzmény: #245056  Törölt felhasználó
Pedig az elköltött Forintok segítenének bekurblizni a magyar gazdaság hordósra kopott hengerfalú, kehes motorját :)
De nem szeretném beleszőni a politikát a problémádba, főleg ebben a topikban... 😏
sityaki 2025. 04. 30. 15:27
Előzmény: #245057  Törölt felhasználó
Akkor én is hozzájárulok, hogy jól menjenek a részvényei :-)
Andy01 2025. 04. 30. 15:21
Előzmény: #245061  Zedisdead
Ugye, te meg soha nem eltel egy nyugat-europai orszagban, multikulturalis kornyezetben?  Nem voltak - vagy nincsenek -  barataid mas orszagokbol? Beszelsz idegen nyelveket, melyek reven megismerhetted mas orszagok kulturajat, az emberek mentalitasat? Jobb bezarkozni otthon, az orszagban, mert az olyan "biztonsagos"?
Zedisdead 2025. 04. 30. 15:11
Előzmény: #245059  Goldstein17
A multikulti addig működik, amig megy a szekér. Addig megy a mosolygás. Utána jellemzően egymásnak esnek és halomra gyilkolják egymást a különböző bőrszínű, hátterű emberek. Évezredes sztori.
 Addig meg: Minek zárjam be az ajtót, még sose raboltak ki.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek