Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Hűűűhaaa.....mi egy mozit nézünk? Ausztráliában még nehezebb ingatlant venni és bérelni olyan magas szinten van az ára! Keress rá. Volt egy elemzés hogy miért borult meg ott az ingatlanpiac. Az egyik legkomolyabb válság alakult ki Ausztráliában. A magyar hozzá képest kispista.
Másik bölcsesség, nemzetkarakterológia. Azért a vezetésre alkalmatlan franciáknak csak ölükbe szakadt egy britekkel versenyző birodalom gyarmatokkal, lajosokkal meg ilyenek, lehet az utcán találták leesve. Szervező képesség hiányában marha nagy szerencse kellett hozzá gondolom így meglátásod alapján. Biztos csak az anarchia tartotta fenn vezetés nélkul.
Jesszum, zajec taktikai szint: több nickezéssel vádol. Mint oviban, nem is én pisiltem be hanem te! “Nálam induláskor mindenki egyforma” aztán megörökli a tőkét és már nem. De addig is lehet pénzkötegeket égetni a gazdag kölykök csoportban mert az az elit viselkedés. Aztán nem tudom marx környékén nem kellene e haladni a korral, amikor a gyár dolgozó prolija birtokol a gyár (meg más gyárak) részvenyeiből akkor egyszerre tőkés még proli? Múszak végéig proli és kizsákmányolják aztán kimegy a kapun és tőkés aki beül a mercijébe? Ha a magánnyugdíj alapja birtokol részvényeket (elég nagy szelet) akkor kizsákmányilja a nyugdíjalapja? És ne a magyarországi orosz mintájú állapotokat nézzük, hanem a “nyugatot” amihez csatlakoztunk elvileg. Mert egy dolog idézni zajec, más dolog megérteni és gondolkozni. Gyakori tévképzet hogy az idézés megértést takar.
Akkor mi volt a celja? Ha zseni akkor miert tamadta az oroszt? Szun ce is zseni volt a maga koraban de ukranoknal cseszhetne a tudasat. Franciak azok franciák nem alkalmasak vezetesre. Nemetek a naci billog miatt nem mertek eu elere allni fr. meg nem alkalmasak ra.
Ezek a gazdasagi alapok a tarsadalom retegzidesenek az alapja. Ideztem neked marxit. Lenezem? Nalam indulaskor mindenki egyforma. Az F1 pilotak nem melosok? Fizetest kapnak. Kinél van a termeloeszkoz kinel csapodik le a nagy penz? Miert irogatod ugyanazokat mas mas nick alatt?
De értem a célzást. De ha ismerned a történelmet akkor pontosan tudnád hogy a vilag kereskedelmet birtoklo es irányító pozíciók Londoni City tol - Becsig-Moszkvaig foglaltak voltak😉
Hát tudod, tudta ő hogy eszköz,mikor császára kornazasa után, alatta a gazdasagi nagypalyat!!! Azt hitte hogy nyerhet. Értette ő hogy kik finaszirozzzak a Napoleon-Brit háborút mind két felét és azt is hogy kik szervezik a vilag kereskedelmet.😀😀 El akarta ő azt rendezni egy a Francia népnek és államnak jó új monetáris rendszerrel. De sajnos botor módon megtamadta Oroszokat 1812 ben . A jól felszerelt Franciák! És bizony 600.000 kitunuen képzett katonabol 560.000 meghalt és a nagy Armadabol a legjobb veteránok. És így neki vége lett, és megbuktatta önmagát.
"a következő 10-15 év arról fog szólni, hogy visszaálljon egy egészségesebb egyensúly a lakhatási árakban a fejlett világban. amelyik politikus ezzel nem foglalkozik, azt meg a demográfiából adódóan nagyon gyorsan el fogják zavarni az egyre nagyobb számban megjelenő fiatal szavazók." Nézd meg egyszer a korfát és és gondold át a lentieket, magadtól is rájössz, hogy mi a baj a gondolatmeneteddel: 1. Fiatal nagyon kevés van az idősebb korosztályokhoz képest és idővel még kevesebben lesznek, ezért az idősebbek szava lesz a döntő. Évtizedek múlva is, sőt, egyre inkább. 2. A fiatalok mindössze fele (általában a képzettebbek) megy a nagyvárosokba (elsősorban Budapestre) dolgozni, a többieket a probléma nem érinti. 3. Sokkal könnyebb és összehasonlíthatatlanul olcsóbb anyagi érvekkel megszólítani azokat a fiatalokat, akik nem költöznek a nagyvárosokba dolgozni. Tizedannyi támogatással is megoldható. 4. 91,7 százalék a saját tulajdonban lakók aránya Magyarországon, ez Európa egyik legmagasabb értéke. Messze nem annyira égető a lakhatási probléma országos szinten, mint ami a médiából, vagy a kommentszekciókban látszik. 5. Nem lesz rá pénz. Tudom, hogy ez most nem szimpatikus, de ez a realitás.
Napasztmek, zajec megfejt. Mert nyilván magát nem a lenézett prolihoz sorolja, bár ehhez az is kell, hogy “ Ez a leosztás független az iskolai végzettségtől” mert bizony aszerint már nem nagyon nézhetné le a prolit. Mondjuk a termelőeszköz az a terminál amirol a propagandát írja kevéssé nagytőke de oda se neki, “vállakozás”. Izom gyere vissza, sokkal magasabb színvonalat képviseltél.
Én most Ausztráliára írtam. Engem a magyar már annyira nem érdekel, mert el lett baxcsizva. Talán Ausztráliában még elérhető lesz az áhított tiny house. 😊
Én arra itt ha jól néztem senkitől sem kaptam választ... Nekem nem hitel kiváltás kellene, hanem még több hitel, nem véletlenül kérdeztem. Az a szörnyű igazság, hogy kezdem látni mennyire nem lesz oké ami megy most idehaza. Egyelőre örülök, hogy van munkám. De a lényeg, hogy két hete sikerült a nyelvvizsgám (igaz csak B2 de attól még megvan újra), múlt héten kifizettem a bevándorlási ügynök első díját és lassan az ügyintézés díj is jön márciusban de azzal kinullázom magam és 3,5 éve nem volt ilyen, rossz érzés, már elkezdtem a cuccaimat is eladogatni, igaz ez "csak" 200-300e forintot hoz de attól még több, mint a semmi. No igen de a vízum első díja a "kevesebb" és igazából ez az ügynök szerint ha bukó akkor itt megáll a buli. Ha bejutok a második körre nem tudom sehogyan kifizetni a díjakat, ahhoz 1 év kuporgatás kellene és ha be is jutok akkor sem 100% a siker, mert behívnak 11-19 hónapon belül vagy felejtős. Igazából most a napjaim csak pörögnek, mint a búgócsiga a papírokkal és még messze nincs vége. Egynek örülök, hogy nem vártam még 1,5 évet ahogy akartam.
A nagy válságok akkor jönnek amikor öntudatra ébred a paraszt és túl sokat keres, már nem csak a túléléséért kepeszt hanem fennkölt dolgokat keres magának és kűzd a vélt jogaiért. Ekkor jönnek elbocsátások csődök, végrehajtások, és évekig nem emelkedő bérek, ráadásul képzettebb emberre lehet cserélni a korábbit. Elveszik a biztonságát amitől kinyílt az arca. A világ rendje az hogy vannak a tőkések akik a termelőeszközöket birtokolják és van a proletár réteg a melósok. Ez a leosztás független az iskolai végzettségtől mert a termelőeszközök birtoklása a lényeg. x "Marx és megközelítései szerint a kapitalizmus és a burzsoázia ezeket az erőforrásokat kihasználja a munkás- vagy proletár társadalmak kiaknázására. Más szavakkal, a termelőeszközöket a hatalom és a leigázás eszközének tekintik, amelyeket helyre kell hozni a társadalmi osztályok felszámolása és a proletariátus diktatúrája révén." :) cuki.
ha akkora zseni lett volna akkor megszervezi a világkereskedelmet és a területszerzéseket rábízta volna a sameszokra akik vas plecsnikért gyilkolásszák egymást.
Napoleon egyik történelmi kedvencem 90%ot mondott a szerencsére az életben, a többi a tehetség hogy élsz e vele. Ha ostoba vagy akkor elmegy melletted a szerencse. Észre se veszed a lehetőségeket, mwrrt nem vagy tehetséges. Egyetértek Napoleonnal. Akit nagyobbnak és tehetségesebbnek tartok mint az összes forum összes emberét együttvéve.:)) Mivel nagy rajongója vagyok :)) . És ha ő azt mondta! akkor az úgy van. Minden napján szinte ha nem úgy alakul és nem azokkal az emberekkel találkozik ahogy történt, a legjobb esetben is 70 éves korára egy tábornok lehetett volna, pedig egy tökéletesen szervező szerintem egy ( aspergeres) zseni volt.
olyan jól sikerült az elmúlt 15 évben a pénzügyi válságon túllendülni, hogy már átestünk a ló túloldalára. a következő 10-15 év arról fog szólni, hogy visszaálljon egy egészségesebb egyensúly a lakhatási árakban a fejlett világban. amelyik politikus ezzel nem foglalkozik, azt meg a demográfiából adódóan nagyon gyorsan el fogják zavarni az egyre nagyobb számban megjelenő fiatal szavazók. trendfordulóhoz érkeztünk, a 2010-es évek receptkönyvéből már nem érdemes főzni. most kell adaptálódni, fejlődni, figyelni az eseményeket.
Hát igen, valahol tudják mit kell csinálni. Persze már ott is késő, mert a TOP10 ország közé tartozik ahol hatalmas rally volt, a kormányukat is szidják emiatt.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link