Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash
slash 2025. 02. 11. 07:03
Előzmény: #239792  J0hnnyEnglish
Dzsoni, haverod végül vett valamit az Észak-Budai agglóban? 
slash
slash 2025. 02. 11. 07:02
Előzmény: #239795  Törölt felhasználó
Ez nem külön lakás hanem egy házrész. Az udvarra se mehetsz ki , ott lógnak rajtad az öregek. Teljesen reális az ár. Ez nem "hozam"  mivel nem volt "befektetés" . Lekerítettek a házból egy emeletet. Ingyen volt. 
Törölt felhasználó 2025. 02. 10. 22:44
Előzmény: #239797  Second Wave
Come back, Izomman. We miss you. WE LOVE YOU! 😃
Second Wave 2025. 02. 10. 22:36
Előzmény: #239793  Murdoch
Persze, hogy nincs értelme. Kizárt, hogy bármelyik fél meggyőzze a másikat... Emiatt értelmes ember kerüli is a politikai természetű vitát. Főleg, ha a vitapartnerek érvek helyett szívesen személyeskednek. Izom is milyen jól járt, hogy megosztott némi infót egy lakásbefektetős topikban. Most, hogy sikerült a topiknak elüldöznie, lehet olvasni az egybitezést, ostobázást politikai alapon.
Amiről esetleg lenne értelme beszélgetni az az, hogy ha politikai erők jönnek - mennek, annak milyen hatása lehet az ingatlanárakra.
Pl. most, hogy a Tiszának + Vitézy mesternek adtunk egy esélyt az EU + Bp-i közgyűlésben, ti mit vártok, publikálják 26 előtt a lakáspolitikai és adó elképzeléseiket? Vagy vakon megyünk majd?
Törölt felhasználó 2025. 02. 10. 22:36
Jól be van szorulva Bp ebbe a 200-250-es sávba. Árakhoz képest tényleg horror a kiadási oldal.
Törölt felhasználó 2025. 02. 10. 22:12
https://ingatlan.com/34515764
II. ker
87 m2
 200 e 
Komoly hozamok. 
vaczak 2025. 02. 10. 22:05
Előzmény: #239790  Murdoch
Jókora a fogalmi zűrzavar a fejedben, ha mindezt a neoliberalizmussal azonositod, de hagyjuk. Azért bájosak ezek a széljobbos populisták, mind a német, mind a holland "patriótákat" melegek vezetik, akik boldogan elfogadják az államilag egyre restriktivebb homofób politikát bevezető Putyin pénzét. Nagyjából a migráció elutasitása köti őket leginkább össze egy pártcsoportba, amely migrációt szintén Putyin minimum 2015 óta fegyverként használ az EU ellen. Bocs a mai offért azoktól, akik inkább Tivadar garázsairól szeretnének többet tudni. 
Murdoch 2025. 02. 10. 21:25
Előzmény: #239791  Pistike12
Nem is kellene erről az egész baromságról beszélni, ennél még izom beírásai is messze relevánsabbak. A globalizációt meg nem Trump veri szét egyedül, hanem jön fel a 'nem nyugat', ehhez meg alkalmazkodni kell. Alighanem totálisan új helyzet a világtörténelemben. 
A migrációval kapcsolatban, alighanem én sem tudnék szívvel-lélekkel beilleszkedni egy totál idegen kultúrában, ez fordítva is így van. Nem kell erőltetni, legalábbis abban a formában tuti nem, ahogy 2015 óta megy.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 02. 10. 21:14

Napi kedvenc:
https://ingatlan.com/34480528
A sok kép és az ár :) nézegetése után felteszed magadnak a kérdést, vajon külső homlokzati kép miért nincs?
Mégis csak 100 milkát perkál-na a vevő :)
Ezért: https://www.facebook.com/photo?fbid=10229783477751169&set=pcb.9208596379183399
Pistike12 2025. 02. 10. 20:14
Előzmény: #239790  Murdoch
Teljesen igazad van hogy ez a marginalis csoport olyan szinten tolta tul a kretenseget, hogy ezzel a liberalizmust megmetelyeztek. De hogy milyen bedaralasrol beszelsz arrol fogalmam sincs.
A migrans kerdes is egy alapos elemzes utan egy dontes lett volna. Es azt kellett volna betartani. Ez tobbfele megoldas lehetett volna. Mivel egy kisse drasztikus vagyok, en meg a 3. orszagban vagy tengeren torteno sortuzekre szavaztam volna kozvetitve(oka: tiltott hataratlepes) , de azt is latni kell h fogy a munkaero. 
De sikerul a hiperglobalizaciot lerombolni, ami fajni fog adott esetben. 
Murdoch 2025. 02. 10. 19:33
Előzmény: #239789  vaczak
A magam részéről sose engedném, hogy egy társadalmat ne a normalitás szerinti férfi, vagy nő képviselje. De mint ahogy írtam, ez a szélsőséges neoliberalizmus pont a konzervativ társadalmak, országok bomlasztásáról és bedarálásáról szól. A deviáns, akiről beszélsz:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ana_Brnabi%C4%87
She has been engaged in different US consulting companies that implemented USAID-financed projects in Serbia. 
Ennyit erről kolléga, remélem idővel összefésülöd magad is, hogy a dolgok összefüggenek.
vaczak 2025. 02. 10. 18:12
Előzmény: #239782  Murdoch
Minden, ami neked nem tetszik, vagy amiről nem rendelkezel megfelelő információkkal, az deviáns, értem. Nehéz lehet ennyire törékeny maszkulinitással rendelkezni a svájci hegyek között.  Speciel a transz-történetet szerintem is kicsit túltolták (annyiban mindenképp, hogy jobban előreszaladtak, mint a társadalmi igény, bár ez a legtöbb kisebbségi jog esetében szintén így volt), de biztos, ha majd beszélni sem szabad róla, az jót tesz a nemi identitásukat a bináris rendszer keretein túl elképzelő fiatalok mentális egészségének. Minden nagy bürokrácia esetében lehet találni pazarló, vagy nevetségesen hangzó programokat. De nem független, átgondolt auditról van szó, hanem a teljes fejlesztéspolitika átmeneti, vagy végleges beszántásáról és az ott dolgozók megfélemlítéséről, ellehetetlenítéséről. Vagy a malária elleni kampány és a hasonlóak is "genderbaromságoknak" minősülnek? 
Ui: Szerbiának speciel volt már meleg miniszterelnök asszonya, biztos, ez is az USAID hatása. 
Moka_Brikka 2025. 02. 10. 18:12
Előzmény: #239786  Murdoch
Szerintem is ezek kozott azert volt olyan, ami reszben fedett akciok forrasoldalat is biztositotta. Nekem a mindenkori kedvencem, amikor 100k volt egy zacsko szog/csavar talan a hadseregnel :) most, hogy ez jo vagy rossz, azt szerintem egyedileg kell megitelni. Viszont mi ugysem latjuk soha a teljes kepet. Sokszor csak reszigazsagok ropkodnek minden oldalrol…biztos volt olyan tetel is ami jo cet szolgalt. 
-
Amugy szerintem egy csomo penzt meg tudnak majd fogni. Usa gdp aranyosan annyit kolt emlekeim szerint, mint a II. Vh alatt. Ez irracionalis, es tenyleg fenntarthattlan palya.
-
Amugy korabban is volt tobb ilyen kozogazgatasi emlelet es gyakorlat is. Foleg Usaban 1930-60 kozott. De itthon is volt a Magyarynak hasonlo megkozelitese. Akkor ebbol nem nagyon szulettek nagy eredmenyek a gyakorlatban. Meglatjuk most hova jut el ez a megkozelites. Szerintem az uj technologiakkal van esely ra, hogy letre lehessen hozni egy hatekonyabb kozigazgatast, csak kerdes, hogy tenyleg ez az akarat?
-
Kerdes az is, hogy amit megfognak azt hova teszik majd at. Elek a gyanuperrel, hogy valamilyen szinten a republikanusok erdekszferajanal fog lecsapodni. 
-
Remelem blokklancra (nem kriptorol beszelek) teszik majd ezeket a penzmozgasokat, es onnantol eleg transzparens lesz minden ilyen jellegu penzmozgas. 
vaczak 2025. 02. 10. 17:57
Előzmény: #239786  Murdoch
Felőlem annyi átlátszó orosz dezinfot hihetsz el az USAID-ról, meg Maidanról, amennyit tetszik, ettől még az USA orbanizációja nem áll majd meg azoknál a kultúrharcos gumicsontoknál, amelyek ennyire tetszenek nektek és a trumpista bázis hardcore részének. Ha úgy gondolod, hogy normális, hogy a leggazdagabb amerikai oligarcha (aki mellesleg dollár milliárdokat kapott az állammal való szerződésekből) és maroknyi huszonéves minionja törvényi felhatalmazás nélkül hozzáférhet érzékeny pénzügyi adatokhoz, random módon kirúg évtizedes tapasztalatokkal rendelkező köztisztviselőket, és favágó jelleggel kinyírja az USA fejlesztéspolitikáját, az kicsit más jogállami felfogás, mint amit én üdvözítőnek tartok. 
Murdoch 2025. 02. 10. 17:39
Előzmény: #239784  Moka_Brikka
Vajon mi lesz még, ha megkapják a hozzáférést a pénzügyi adatokhoz? Az ukrán háborút kiváltó maidani forradalom kirobbantása meg 5 milliárd usd-s finanszírozást kapott a usaidtól. Az adókból ugyebár. Na mindegy, most megy a szerecsenmosdatás, nem offolok tovább.
szieszta 2025. 02. 10. 17:37
Előzmény: #239773  Pistike12

A gyerekek már huszon évesek és valamelyik barátjuk netflixjét használják. Persze megfizetném, ha akarnák, nincs akkora diktatúra, sőt, maguk is meg tudnák fizetni, van saját számlájuk, hiszen egyetemisták.
Szerencsére nem megszállott tévézők, inkább a telefont nyomják, mint az egész korosztályuk.
Moka_Brikka 2025. 02. 10. 17:24
Előzmény: #239782  Murdoch
Nekem azert a 20 millas iraki muppet show tetszett :)
kezdo6171 2025. 02. 10. 17:15
Előzmény: #239781  FR73
Köszönöm, igen tudom, már utána olvasgattam a dolgoknak.
Murdoch 2025. 02. 10. 17:12
Előzmény: #239761  vaczak
Mint ahogy korábban írtam, már széles mosollyal olvasom ezeket a szánalmas erőlködéseket. A yenki választók arra szavaztak, hogy a deviáns dolgokra semmi szükség nincsen, pont. Múltkor kijött egy cikk, hogy rekord mértékben nőtt azon kiskorú gyerekek száma, akik a genderbaromságok miatt mentálisan sérültek és orvosi segítségre szorultak. Mert a sok ph@ság eljut az óvodákba és iskolába is és még mielőtt jössz bullshittel, láttam és tudom miről beszélek. Megjegyzem copy from white house site, hogy a yenki adófizetők pénzét mire is költötte többek közt a usaid:
  • $1.5 million to “advance diversity equity and inclusion in Serbia’s workplaces and business communities”
  • $70,000 for production of a “DEI musical” in Ireland
  • $47,000 for a “transgender opera” in Colombia
  • $32,000 for a “transgender comic book” in Peru
  • $2 million for sex changes and “LGBT activism” in Guatemala
FR73 2025. 02. 10. 17:04
Előzmény: #239779  kezdo6171
Ugye tudod, hogy az eladási ár mínusz hagyatéki becs érték különbözete után adóznál?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek