Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Hidd el - bar nem kedvelem- sokkal jobb, mint a politikai ertekrend es mukodesi modell. Levaltotta a maffiakat, kizsakmanyolasokat enyhitette a tehetsegesek elore juthatnak stb
Neked temészetes ,ha két férfi nyilvánosan egymás szájába dugja nyelvét? Neked ez természetes , hogy ehhez asszisztálnunk kell? Tudod mit dugják amit akarnak, és ahová , de otthonukban, és ne filmvásznon stb...
Amennyiben adót kell fizetned könnyen kiszámolhatod a nav ingatlan eladás kalkulátorával. Véleményem szerint ne add el, ha állampapír vásárlás a cél, még akkor sem, ha nem adod ki a lakást.
Egyetértek. Az elfogadás normális. De itt másról vanszó . Nivea kijelentette , nem használja a fehér színt a termékein , mert az sérti a más bőrszínűeket..... Hosszú ideje vagyok multi beszállító , nekem mesél az "étékrenjdükről"... .
„A jobboldali értelmiségiek közül sokan vannak abban a tévedésben, hogy a »polgári Magyarország« hívószót politikai realitásnak gondolják, pedig az természete szerint politikai termék volt." - gondolom tudod h a feltalalojatol ideztem- Ezekutan egyebkent hogy erzel barminemu erkolcsi elonyt/folenyt, hogy egy multit/ceget szamonkerj azert, mert profitot maximalizal(akar a mai trendet erositve) , ami a vallalkozasok alap attitudje?
A gyerekek már nem néznek netflixet, ha ott vagyok, mert végig morgom a flmjeiket, hogy ennyi buzit honnan tudtak összegyűjteni. Mikor néger az angol királynő, meg a lovag. Mindennek van határa. Én nagyon elfogadó vagyok, de ami sok, az sok. Én sem szeretem Trumpot, de ha ez kell, hát csináljon ő rendet. Még azt sem bánom, ha úgy kirabolja Amerikát, mint Orbán tette Magyarországgal. Aki megnyerte, élvezze.
Hány éve vetted (vagy örökölted) a lakást? Ha több mint 5 éve akkor nincsen nyereségadó. ha kevesebb mondjuk egy évvel akkor én most akkor sem adnám el, ha nem adod bérbe. Szerintem egy éven belül 10-15%-kal több lesz a piaci értéke és nem kell nyereségadót fizetned. Ha kiadod és nem akarod kimaxolni az abból befolyó jövedelmet, (azaz leadózod és nem a piaci áron, hanem kicsit lejjebb adod ki,) és megválogatod a bérlőt (közjegyző előtti szokásos nyilatkozat, hogy kiköltözik a szerződés megszüntekor) akkor nem lesznek problémáid. (A bérleti dijba érdemes beleszámitani, hogy a bérlő köteles elvégezni a kisebb értékű javitásokat mint égőcsere, kapcsolócsere, csaptelepcsere, stb. és az átvett állapotban köteles visszadni, 3 havi kaució ugyancsak kötelező.) Az állampapir mint konkurencia a nagy magyar valóságban ma már nem létezik. Elcsalt inflációt nem követi a kamatprémiumos papir sem.
Na megint jon a fennkolt erkolcs:) ha nincs valasz ez a retorika... Eresz, kokain, qvak, buzi orgiak, vadaszat lopas fenyegetes korrupcio zsarolas illegalis lehallgatasok bunos pedofilok kiengedese. Ezek hol allnak az erkolcsi rangsorodban? Jaj de csunyak a multik, hogy a penz az ertekmejuk... Csunya zsidok.... Ja nemcsunyak mert izrael, csunyanyugat juj megse csuny mert trump. Jo sok sajat farokba harapas lathato, a kognitiv disszonanciatok merseklodesere nem lehet szamitani mert a tengernyi hazugsag elvtelenseg a fejetekre fog borulni, ti aldozatok.
A jelenlegi kamatkörnyezetben a dkj is valamivel többet hozna havi szinten, mint a bérleti díj. Igaz időbe telne, mire az eladás utáni adót kitermelné, valamint a kamatirány is kiszámíthatatlan. Ugyanakkor az ingatlan értékálló (peremkerület ellenére is), hoz egy bizonyos havi bevételt, még ha jelenleg kevesebbet is, mint pl egy dkj, így hosszabb távon talán valóban a megtartás logikusabb döntés.
Tudod mi a fájdalmas? Amit , és ahogyan írsz! A lényeg profit, majd 2 sorral lejjebb multi értékrend.. Mondandód legvégén a csattanó, az 1%-kal!!!!! Világos! Légy büszke magadra!
Véleményetekre lennék kíváncsi. Adott egy Csepel kertvárosi, jó elosztású 2 szobás tégla lakás 4 emeletes házban. Albérletként kiadással, vagy a jelenlegi ingatlan adás-vételi “őrületben” az eladással járna jobban az ember azt befektetve esetleg állampapírba? Eladásnál szja köteles lenne a dolog (feltehetően nem kevés), albérlet kiadás új dolog lenne, nem tudom mennyire macerás, gondolom bérlő személyétől is függ.
Annyira latszik h ZERO fogalmad van a multikrol, hogy az mar fajdalmas. Es osztod az eszt bmeg a multikrol. A multiknal ehy motivacioja van:profit. Ha ehhez erzekenyitotaborokat kell finanszirozni, megteszik. Lasd zukenbergfiu. Barmelyik pillanatban lehet naci is😀 NINCS IDEOLOGIAJA egy multinak, csak hatalyos ertekrendje a szabalyzatok kozott. Ha meresei azt igazoljak h a munkatarsai 1%al lojalisabbak, ha bela bemehet neccharisnyaba, akkor mar meg is van oldva😀
Ha nem győz Trump, a Disney biztos leforgatja Csubakka és Han Solo kapcsolatára koncentráló romantikus filmjét. Amúgy biztos bennem van a hiba, de heteroként sem éreztem, hogy a heréim visszahúzódnak a testüregembe csak azért, mert egy reklámban megjelennek szivárványcsaládok.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link