Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Fideszes vagyok , de nagyon csípen a Toroczkait is.. ha igazi ellenzékre akartok szavazni rá szavaztok! ;-)
Törölt felhasználó2025. 02. 09. 19:57
ezt skubizzátok meg mit vett a főváros :D Rákosrendező : https://www.youtube.com/watch?v=RMfqjIUYCK0 20 év múlva is ez lesz 20 év múlva is ne legyen igazam van lové dögivel a városnak erre, hogy benne álljon a szemétbe a pénze!
a budai családiház piac nagy bajban volt a Lehmann tesók ügye utáni években pl . a 11.ker ben mind az 5 OC franchise tulaj lehúzta a rolót és visszaadta a jogot 2010 közepére, (országosan kb 45-50 társával együtt) hogy kifelé ne látszódjon a tragédia, saját zsebből nyitva tartotta a nagy részüket a Nagygyörgy művek . ott volt olyan alku hogy mínusz 100 millió, a válasz. ok aztán kiderült hogy volt a garázsban egy újszerű merci és egy bmv ezt meglátva: ezek maradnak, válasz: ok
nem nagyon akarok beleszólni, csak egy két hozzáállásbeli tanácsot adtam volna, ami mindig és mindenhol érvényes pl jobb ha te szerválsz és úgy hogy előre biztosan tudod hova jön belőle a return de nem fogok
volt köztük egy 180 milliós majdnem mind 5. kerületi volt, csak 2 a 6.ban a 180-as is 6.-ban a Hajósban, kb 50 millióval az eladói remény felett adtam el a moszkvai orosznak, 3+áfa jutit fizetett az orosz, persze számlát nem kapott mai napig őrzöm a vevőügynöki megbízást erről is
Ez egy hatalmas ház. Családnak. Felújitandó és hatalmas energiát kíván. Én nem akarok még egy házat csak a gond van velük. Lakásokkal könnyű, pörögnek bent a belvárosban , tudom. Itt egy CSOK-os vevő kell. a panelt eladja aranyáron 50-60M, abból megvan a fele, a CSOK-ra kap 30 millát meg hozzátesz még egy kicsit a százashoz, belapátolja a 3-4 gyereket a házba és csá. Egy király helyen fog lakni. Fizesse meg. Sokkal jobb mint a mi házunk de a sógornőmet nem tudom kifizetni. Ahhoz el kell adni a kispanelt vagy a nyaralót. Nem. Kell a f.nak még egy nagy ház.
Elgondolásod jó : Legyetek bátorak! :-) Ez nekem is eszembe jutott. A házat 104M-ra értékelte a közjegyző ez az induló ár. A banya része kb 25-27M . Azt kéne összedobni kettőnknek. Nekem asszonnyal menne talán ennek a fele /12-13M/ de akkor totál leégek és a sógornőmnek meg nincs ennyije. Rohadtúl nincs. És nem akarok leégni mert 3 év munkámba és spórolásba tellett hogy végre legyen ennyi tartalékom. Pár év múlva esetleg. Nemtudom..
Hogy sikerult neked 12ben atlag 50mos lakasokat ertekesiteni? A volt munkaltatom is alig tudott 40m ftert ii keruleti korrekt hazaktol megszabadulni akkor 2015ben meg boven volt a j28ban a szemlohegyen 100nmeres ujepitesu lakas.
legkifizetődőbb ez a megoldás lehetne valószínűleg . az slash utolsó kommentje: először legyen vevő, gondolkodás csak azután úristen, hányszázszor hallottam ezt hogy a dolog azzal indul, hogy vevő és tegyen ajánlatot közben a titok első fele abban van, hogy csináljunk számos potens érdeklődőt, a másik fele meg az hogy gyártsunk közülük egyetlenből vevőt . a kvázi kizárólagos megbízásaim úgy keletkeztek a 2009-14 közötti vevőapályos időkben, hogy megértettem egy reménytelen helyzetben vergődő eladóval, hogy az ó portékája a sok közül, és ha balfaszok hoznak érdeklődőt azok nem fogják tudni elgáncsolni, de én igen persze ezt felépíteni hetekig tartott, és nemegyszer megpróbáltak megkerülni nagyonokosok, és elhajtották őket a tulajok, pedig írott megbízásom sem volt sokszor .2012-bena legjobb évemben 470 milliónyi lakást adtam el, ez 9 db volt, és nettó 22 millió a jutaléka (a9-ből 4 esetben a vevőtől is kértem pénzt) felkészült voltam az egész folyamatból, és az ügyvédek konyhakészen kapták tőlem az ügyeket
Gondoltam egy merészet. Most hogy megálmodták az eladást és talán az árat is, nem tudna slash asszonya és a másik tesó behitelezni magukra a házat, és megvenni a boszorkány részét, hogy aztán utána annak rendje és módja szerint eladják azt ők maguk? Tudom, meredek brainstorming, de hátha.
az eladói elképzelésben, ajánlatban nem csak a vételárnak kell benne lennie hanem a lebonyolítás részleteinek is . ha van aki megkívánja, és ezért megkérdezi a részleteket akkor azt mondanád hogy: ezen még nem jutott eszünkbe elgondolkodni kérem várjon szépen türelemmel, mert most hogy megkérdezte, most már tudom, hogy ezt is ki kell találni, tehát nekiállunk gondolkodni, aztán ha kitaláltuk mindenkivel megbeszéltem szólok . igen, ez felkészült gördülékeny lebonyolítási recept
Na jó, legyünk öszinték, mi történt az elmúlt napokban Jöttél a szokott számaiddal és százalékokkal, aztán számolgattam hogy ezek nemigen találkoznak össze, minimum a hozamszázalékoknál. Erre kitórölted a felhasználóneved, hogy a beírt bölcsességeid ne legyenek visszakereshetőek, és indítottál két masikat. Ok, nem szóltam egy szót se. Erre most bedobtál egy -butuskaságot- a newyorki lakáshelyzetről, vettem a fáradtságot és linkkekkel együtt hoztam hogy semmi köze a valósághoz, feleannyi idő se ottani fizuból ottani ingatlant venni egy fiktív orvosnak pl. Összevetve az itteni bruttót, nettót, lakásárat az ottanival. Erre az volt a reakció hogy ott nincs csok, és viszont a lengyeleknél, szlovakoknál is szörnyű. Hagy ne keressek mar rá minden benyögésedre, szerinted mekkora a hitelességed itt a pocsojában(sic, többször egymás után is) irigykedo csórók közt? Nem indítanál saját topikot hogy ne ezt üsd szét? Igérem átmegyek oda is beszélgetni, szerintem mások is. Deal?
Én régebben a munkámból adódóan elég sokat gyalogoltam. Aztán kezdtem lassítani és jöttek a problémák. Először a túlterhelésre gondoltam, aztán az évek múlására. Kerestem az okát, egyre többet kínlódva és itthon pihengetve. Nem találták semmi különöset, pedig vizsgáltak eleget. Nem merem elkiabálni, de már több éve megszűntek a gondok. A gyógymód, a mozgás. Minden este megyek az 5 km-es körömre. A futás nem jó, de a gyaloglás nem fáraszt. Így a cipők is tesztelve vannak. Van mikor picit sántítva indulok, de pár száz méter után szétmozgom. Már annyira megszokott, hogy már hiányzik. Ha valami közbejön, akár éjfélkor is elindulok, mint legutóbb Karácsony napján, mikor a család nyugovóra tért. Az idén már 3 napot kihagytam, de hőemelkedéssel nem akartam a jeges szélben sétálni. Meg volt 2 esős nap. :-) Az ingatlannál meg nem tartom jónak, hogy csak egy réteget nagyon támogatnak. A többiek meg teljesen kiárazódnak. Szlovákiában sok ismerősöm van, ott a bankok nyújtották a legnagyobb támogatást, csak úgy szórták az ingatlan hitelt, a bankok egymásra licitáltak a jobbnál jobb kamatokkal és ők is diktáltak. Így kapott lehetőséget sok fiatal pár és ha nem ingyen szórják rájuk a pénzt, jobban meg is gondolják, hogyan használják fel. Ez a vállalkozókra is igaz, nem bömbit vesznek a fejlesztésre szánt pénzből, ha kamatostul kell visszafizetni.
Hagy ne kereseek rá a környező fizetésekre bemondásodra linkeket nem szoktál. Maradjunk a szörnyü newyork kettő és a mesés bp öt éves nettojánál ha már felhoztad. Altatóorvos.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link