Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
DaGi 2025. 02. 03. 08:03
Előzmény: #238915  Wuff
"az analfabéta purgyé-gyártóknak segílyként kiutalnak 2-3 szakorvosi bérnek megfelelő összeget, mert havi 1x képesek dél előtt kikelni az ágyból és bemenni a hivatalba."
Szepen leirtad a CSOKot, csak az osszeget rontottad el.
N0MAD 2025. 02. 03. 07:14
Előzmény: #238915  Wuff
“ ránk b.sszanak 30-40% szját, ingatlanadót és hasonlókat”
Például 27+4,5% forgalmi adót, de igaz a fizetésünknek(amibe a cégnek kerülünk) vagy a felét meg is kapjuk kézhez. Mert a többi levonást nem szemelyi jóvedelemadónak hívják. 
Viszont van tranzakciós meg váltási meg anyamtyükja adó. Illetve a nyugdíjlevonás se járulék, mert azért valaminek járnia kellene, hanem adó, hátha már nem akarjak majd fizetni, vagy csak kevesebbet mint járna.
Meseország, csucsok csúcsa, holey-holy, sakrivalenojti.
N0MAD 2025. 02. 03. 07:08
Előzmény: #238914  Sony123
Szerintem túlzol, 350 öt főre, autóval, nyaralással, sporttal.
Pistike12 2025. 02. 03. 07:04
A csodalt kelet egyik gyongyszeme. Ezt vhogy nem irakjak ki a politikusok azbablakba. 
https://www.cnbc.com/2025/02/03/south-korea-has-a-big-household-debt-problem-the-countrys-unique-rental-system-may-be-to-blame.html
A berlok az ingatlan aranak az 50-80 %at teszik le kaucionak, ami fokent hitelbol van... Del korea
Spiller 2025. 02. 02. 23:59
Egy kis érdekesség. Es a végén. Amcsik 78% a fitetestol fizetésig el.
https://youtu.be/nPC9uF81PlY?si=RKIrJovogT75EUTJ
Wuff
Wuff 2025. 02. 02. 23:53
Előzmény: #238910  Törölt felhasználó
Nem akartam OFF témához hozzászólni, csak jelzem, hogy tényleg sokan vannak, akik "csendben behúzzák" Vityára. Miért? Tény, hogy a NER a korrupció olyan szintjére jutott, ami már az ország versenyképességét, jövőjét veszélyezteti és orosz (illetve ironikusan: ukrán) jellegű oligarchikus rendszer kezd kialakulni, ami kvázi feudalizmus modern köntösben. De az is tény, hogy bizonyos dolgokat nagyon jól csinálnak. Például, hogy a munkát jutalmazzák, míg a dologtalan élősködést büntetik, elég megnézni a családi pótlék és cs. adókedvezmény viszonyát. Az egykulcsos adót is jó dolognak tartom, mert nem bünteti azt, aki egyről a kettőre próbál jutni. És látszik, hogy Mo-n az emberek többsége a munkaalapú társadalom mellett tette/teszi le a voksát. A balosok rendre azért buknak meg, mert az a fő programjuk, hogy fizessenek a gazdagok szlogennel már azt is szénné adóztatják, aki az átlagbért keresi, míg az analfabéta purgyé-gyártóknak segílyként kiutalnak 2-3 szakorvosi bérnek megfelelő összeget, mert havi 1x képesek dél előtt kikelni az ágyból és bemenni a hivatalba. Mellettük még az adócsaló, papíron minimálbér, többi zsebbe típusú vállalkozók élveznék a rendszert, mert ők is kapnának ingyen pénzesőt, hogy a két X6-os fent tudják tartani papíron a havi 180ezer forintból. Illetve a korrupció is ugyanúgy dübörögne, csak vörös színben (ld. III. kerület). A Tisza épp ezért egy nagy talány nekem: ha azt mondják, hogy u.azt csinálják, mint Vityáék csak kevesebbet lopnak, akkor rögtön rájuk szavaznék. Viszont, ha azt mondják, hogy a klasszikus Mszp-szdsz-dk-kutyaf.sza baller népnyúzó vonalon kívánnak elindulni, akkor 2030-ra már hírük sem marad. Én is és sok más ember is inkább elviseli, hogy Lölőnek legyen még egy milliárd dollárja, Tiborcznak még 3 szállodája, minthogy ránk b.sszanak 30-40% szját, ingatlanadót és hasonlókat csak azért, hogy ellopják illetve a parazitáknak adják...
Sony123 2025. 02. 02. 23:44
Előzmény: #238911  N0MAD
Kettő hozzászólás!!!!!
Egyik az enyém, a megélheteéssel kapcsolatba.
65m lakás egyedül, hobby fényképezés, 1 db kocsi Költségeket részben elszámolom. LEGSZÜKSZÉGESEBB RUHÁKAT MEGVESZEM ( KÉNYELMES ),szeretek kirándolni, két havonta mozi.
Így jövök ki havi 700eft-ből. Ez szerintem olyan minimum, mikor az ember nem érzi, hogy lemarad valamiről.
Peti84
Peti84 2025. 02. 02. 23:40
Előzmény: #238911  N0MAD
1765542783628616
Hobbyproperty 2025. 02. 02. 22:46
Balatoni ingatlan 1 eve hirdetve kb 20-30 megtekintés után ma 1 nap alatt 2 ajánlat. Mondta Viktor hogy repülőrajt :)
N0MAD 2025. 02. 02. 22:29
Előzmény: #238910  Törölt felhasználó
Kérem tippjeiket hogy a féltizenegyes elköszönés után még hány komment lesz ma éjfélig.
Törölt felhasználó 2025. 02. 02. 21:29
Előzmény: #238908  berlini

Ezt csak hiszed , hogy mindenki pont ezt magyarázom  a múlt választás is borítékolva volt, hogy az ellenzék behúzza  és mégsem...!   A hangos többség csendben volt és behúzta a Fideszre mert mi csendben vagyunk nem konfrontálódunk kevesen vállalják ezt a szerepet fel amit én. A hangos ingerült kisebbség pedig nem értette mi van .. Most is hasonló lehet a helyzet frászt vagyunk kevesen.. De  most már szent fogadalmat teszek ez volt az utolsó becsszóra , mert sok energiám ez elviszi feleslegesen nektek úgyis hiába beszélek süket fülekre talál.. De nálam is amit ti mondtok  ez így is fog maradni míg világ a világ szerintem szép estét mindenkinek sok sikert! ;-)
ruiz 2025. 02. 02. 21:23
Ne mértitek a zén zseni ali tás omat !!! Roszhely ez a fórum, ha ne mírok ide napi 454644 hosszászóllástt!! gyönygökkett szór rok ide a disznó kellé! ! Na j ó ,, mo stt már mentem !!44!! Na JÓ MOSTMÁRMENTEM!!!! Najó mostmár elmntem innen!!! Najó, szevvvvasztok, mentem!!!!
berlini
berlini 2025. 02. 02. 21:21
Előzmény: #238905  Törölt felhasználó
Tudom miért nem ért itt Téged a normális többség?
Mert a siralmad olyan mint a bankrablásba tettestársként résztvevőé.
Magyarországon a tatárjárás után kedvenceid okozták a legnagyobb kárt.
Kirabolták az országot.
És ezek után csodálkozol azon, hogy lassan de biztosan kinyilik a szeme mindenkinek és úgy gondolja, hogy mindegy kivel, de ezeket le kell váltani?
Törölt felhasználó 2025. 02. 02. 21:12
Előzmény: #238906  kanizsaidorottya
"Kedves" Izomagyú! Tisztelettel érdeklődni szeretnék, hogy nem gondolt már bele abba, hogy abbahagyja a sok sületlenséget, nagyotmondást, populista agymenést, mesét, össze-vissza és értelmetlen ömlengést, hazudozást, stb., és még folytathatnám a felsorolást az idők végezetéig, amit nyújt nap, mint nap?"
kanizsaidorottya 2025. 02. 02. 20:59
Előzmény: #238905  Törölt felhasználó
Javaslom a füldugót. Bár nem tudom, hogy mi köze van az értő olvasáshoz. Amúgy én senkit nem küldtem el sehová sem. Bocs.
Törölt felhasználó 2025. 02. 02. 20:54
Előzmény: #238902  berlini

Nagyon jól mondja az ellenzékieknek totál az van bekattanva, hogy csak ők a bölcsek  és a jól informáltak . Aki mást gondol az tökkelütött idióta. Ezért nem is szeretünk nyiltan társaságban veletek beszélni, mert ha nem rétünk egyet bár én el tudom fogadni , hogy más máshogy gondolkodik de már fordítva ellenzékitől ezt nem látom.
Egyre idegesebbek próbálnak meggyőzni mikor én mondom az érveket akkor pedig idegesek szitkozódnak és hülyéznek.  ( Ez minősíti a másik tábort - benneteket- gyönyörűen előadjátok magatokat  és lehülyézitek ha má mást mer gondolni! - ilyenkor jönnek a személyeskedések Dorottya meg a többi nick név részéről és persze elküldenek a fenébe hisz nem látod?  ne irkálj ide hallani sem bírunk!)
kanizsaidorottya 2025. 02. 02. 20:52
Előzmény: #238885  Placi82
Laci bácsi! Köszönöm a "kedvességét"! Sajnos, ez nem talált, de van még két lehetősége. Ha jól tippel, akkor megkapja tőlem Ady Endre: Szépen, jól ,meggyőzően magyarul összes példányát. Vagy másik nyereményként választható még bájaimnak megtekintése. Csak nehogy inflagranti legyen belőle.
Törölt felhasználó 2025. 02. 02. 20:51
Előzmény: #238902  berlini

Ő más személy nem izomman...  Igaz milyen hihetetlen, hogy más is van nem csak ti??!!! DE politikai pocskondiázásba és személyeskedésbe nem akarok bele menni ezért nem szoktam ezekre reagálni.
berlini
berlini 2025. 02. 02. 20:40
Előzmény: #238898  Spiller
Mindent értek. csak azt nem, hogy miért kell folyamatosan újabb név alatt regisztrálnod?
A szavahihetőségedet nagy mértékben csökkenti.
lehetne érdemben vitatkozni a hozzászólásodban leirtakkal, de klónokkal nem szoktam.
Spiller 2025. 02. 02. 20:40
Előzmény: #238897  ehe
az embernek dolgozni kell ha ki akarja magát kaparni. A következő generációnak már nem kell. Most lesz az a generáció aki már jelentősebbet örököl de már öregen és majd jön a következő aki már 30-40évesen megkaphatja a nagyszülők vagyonát. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek