xenosz2

Regisztráció: 2011-03-20 18:59:44

Hozzászólások száma: 987

Utolsó hozzászólás: 2019-10-17 15:10


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

(UP)PENINN csütörtök, 15:10
igen. vagy nem. de ezek egyértelműen. :))
a választás eredménye kicsit bekavarhat. a befektetők ,ezért sem igazán kedvelik a kormányközeli papírokat és most történt egy olyan esemény, aminek a hatása még ismeretlen.
attól függnek ezek a papírok,hogy a tulajaik épp aktuálisan milyen érdekeik vannak. azt meg az aktuálpolitika jelentősen befolyásolja...
ML és Jászai már nem látott fantáziát az App-ban. Vajon Bernáth milyen konkrét célból, kinek az érdekköréből jött? Valóban  Tiborcz politikai szerepe miatt továbbra is jelentős a bizonytalansági faktor.
Ez nem ideális közeg egy elvileg piaci alapon működő társaság esetében.
Mi lesz,ha Tiborcz szerepe kínossá válik a Pártnak?  Bármikor jöhet valami eddig ismeretlen sakklépés.
Ami pozitív, hogy  jól működik a vállalat a "háttérben",de vannak kérdőjelek.
Az árfolyam több éves távlatban csorog lefele arra várva,hogy ezt egy igazán megtámasztó körülmény legyen,de a bizonytalanság ott lebeg a levegőben.
(UP)PENINN 2019. 10. 09. 00:10
""se fule, se farka" 
"Lehetne a BDPST Zrt mintájára PPNNN Nyrt "
Én tudok egy négybetüset amit mindneki ismer és van benne P és N is. :D
(UP)PENINN 2019. 09. 26. 17:33
egyszerűbb lenne angolul kommunikálni azzal talán megbízhatóbb a fordítógép. :)
(UP)PENINN 2019. 09. 20. 17:12
na ennyit, arról hogy emelkedünk. még az eső csatornából se jöttünk ki, nemhogy oldalaznánk, vagy emelkednénk. már csak, akkor érdemes örömködni,ha ez meg is történik. a valóság, hogy az utóbbi évek minimumja felett vagyunk picivel.
 
(UP)PENINN 2019. 09. 18. 10:47
egyáltalán kell ez a cég még valakinek? :)
mi van,ha úgy döntenek ,kivezetik a tőzsdéről?
mennyi lenne az ár?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 09. 18. 10:39
"Én az egyik plázában 2 órát üldögéltem egy BTC automatával szemben, de még rá sem néztek"
mert várták a visszaigazolást akik közben filmet néztek a helyi multiplexben.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 09. 16. 11:51
még akár az is eljöhet,hogy olyan érdektelenség veszi körül a jövőben,hogy eltünik mögüle az infrastruktúra. pl nem tudod eladni tőzsdén  ,mert megszünnek,vagy nem lesz,aki dollárra egyéb pénzre váltaná.akkor sütheted a befketetésed. nem most. 10-20 év múlva pld:)
fogalmam sincs mennyire reális a mostani dollár, de azt nem hiszem,hogy annyira elrugaszkodott volna a valóságtól. nem vagyok egy közgazdasági szaki,de a rendszer így is zárt, vagyis ha pénzt nyomtatnak,akkor az megjelenik pld az inflációban, vagyis önszabályozás van. Az a gazdasági méret,ami a dollár mögött van, azt azért nehéz felborítani csak úgy,mégha van benne egy természetes infláció is,amit a gazdaság növekedése bőven ellensúlyoz.
mindennel lehet spekulálni nyílván,de ahogy írtam a btc maga is egy friss termék a többi "megbízhatóbb" között. Itt arról volt szó, mennyire válthatja ki megbízhatóságban a dollárt,aranyat stb . sztem ennek a korlátja eleve a rövid története.
aki bízik benne az érvelhet,de eleve lehetetlen megmondani mi lesz a jövő. önmagában ellentmondás a btc-t megbízhatónak tekinteni legfeljebb jósolhatsz. az emberek a megbízhatóságot hosszabb távban, akár generációkon át képzelik el.:)
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 09. 16. 11:37
valóban ez is egy megközelítés,de mondjuk amíg a btc viszonylag friss termék, addig az arany több évezredes, a jelentősebb fiat pénzek mögötti gazdaságok is évszázados távlatokban figyelhetőek meg. 
ez rizikó. a bizalom a tapasztalat kialakulása hosszútávú folyamat. a btc-ben bízni olyan,mint ami vagy bejön vagy nem. erre vagyont bízni jóval magasabb kockázat és az idő mutatja meg,h stabil-e tud maradni, vagyis eleve lehetetlen,hogy megbízható legyen egy ideig.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 09. 16. 09:17
a fiat pénzek stabilitását,erejét se az árfolyam minél magasabb értékében mérjük,hanem abban,hogy bizonyos határok közt le fel mozog és természetesen az inflációban is.
de a btc nulla inflációja sovány vígasz azoknak, akik rosszkor vettek és a nagy árfolyma mozgás miatt esetleg egy nagyobb százalákot vesztenek a pénzüknek.
ez a fiat pénzeknél is előfordulhat ,de viszonylag ritka jelenség,hogy a legnagyobb pénzek többszörözve emlekdnek/esnek éven belüli távlatban. 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 09. 16. 09:11
a btc túlélte a nagy esést és lehet új csúcsokra megy. a stabilitásával kapcsolatban azonban az árfolyama nem mérvadó. csak annyit jelent,hogy nem tünik el. túlélte magát. lesznek,akik az árfolyammozgáson keresni fognak, meggazdagodnak. de minél magasabb lesz az árfolyam annál nagyobb lufi lesz belőle, mert az összkapitalizációja közelít a nagy fiat pénzekéhez, amik mögött maga a gazdaság van ,emögött az emelkedés mögött a vétel/eladói oldal spekulatív mozgása van. az igaz,hogy nem lehet inflálni darabszámban,de árfolyamban igen. hasonlóan egy részvényárfolyamhoz. 
az aranyhoz is lehet hasonlítani, az is spekuláció,de legalább ott van megfogható termék,ami nem tünhet el soha. itt az esélye megvan. pld olyna konkurens pénzügyi termék, ami vonzóbb lesz, vagy a politika lehetetleníti el. nem most. de lehet 5-10-15 év múlva már más lesz a megítélése.
szóval,ha majd az összkapitalizációja meghaladja mondjuk a dollárét, vagy az összes pénzét, majd el fognak gondolkodni az emberek,hogy ez reális-e? nyílvánvalóan nem lesz reális. és ekkor lsznek olyan btc tulajok,akik a dollárban  hatalmasra vagyonukat a piacra öntik btc formájában. lehet a világ leggazdagabb emberei lesznek,akkora lufi lesz de akkor majd elindul az eladási hullám és ,ha nem is értéktelendik el,de mindneki rájön, hogy ez nem stabl pénz, hanem kaszinó. igaz egy algoritmussal fenntartható instrumentum,de teljesen spekulatív,nem biztonságos termék.  mondjuk a 20ezres szintről 3ezer környékére eső árfolyam is egy ilyen bizonyíték. vajon hány károsultja lehetett? érdekes erről mintha kevesebb szó esne :)
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 09. 15. 12:13
""olyan érték kell aminek az értékébe nem tudnak beavatkozni a politikusok.
A Btc erről szól, ezt a szerepet töltheti be a jövőben."
sztem rettentő naívság azt gondolni, hogy egy rendszeren kivüli pénzügyi instrumentum úgy lesz megkerülhetetlen tényező,hogy független is marad.
a politika keze mindenhova elér ebben biztos lehetsz. lehet már most benne van vastagon , és innen is szívattyúzák ki a pénzt a politikai körök.
egyedül a maffiaszerűen bűnszervezetek tudnak körön kivül lenni sztem viszonylag,de egy olyan instrumentum,ami nem áru ,mint a drog, alkohol, prostítúció,fegyver, hanem maga a "pénz" azt lehet törvényi szabályozással is kordában tartani.
(UP)PENINN 2019. 09. 15. 11:55
az, hogy jönnek-mennek a vezető tisztségviselők önmagában sztem nem.
(UP)PENINN 2019. 09. 10. 18:45
ELŐFIZETŐI TARTALOM
majd ,ha lesz nyereségem mindenképp :)
(UP)PENINN 2019. 09. 09. 11:03
""work hard in silence let your success be your noise"
(UP)PENINN 2019. 08. 26. 11:41
várom a köv elemzést ide is . vajon lesz-e átértékelés?
(UP)PENINN 2019. 08. 26. 11:39

(UP)PENINN 2019. 08. 26. 11:38

(UP)PENINN 2019. 08. 11. 23:23
októberben önk választások. lehet ,h megvárják mi lesz? nemtom...
(UP)PENINN 2019. 07. 31. 00:08
eltelt egy év az első  concorde elemzés óta. most már ideje lenne magasabb célárat megadni :) 
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek