debepe

Regisztráció: 2024-01-23 17:09:50

Hozzászólások száma: 59

Utolsó hozzászólás: 2024-04-18 18:25


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

NUTEX részvényesek topikja csütörtök, 18:25
Azért ezen lehet polemizalni. Nyilvan a k&h beletett egy új adalekot a szolgáltatásaiba. Semmi többlet erteke nincs.
Ugyanakkor jelzés ertékű, hogy ugyebár a Kelernek természetesen lejelentik a részvényállományt, és nyilván a Kelernek naprakész infója van a részvényesi strukturáról. Mégis ez a csoda cég irtózik attól hogy napvilagra kerüljön a tényleges tulajdonosi kör... és ez nem zavarja Huber Istvánt aki milliárdokat pumpált bele a cégbe...
NUTEX részvényesek topikja 2024. 04. 09. 19:48
Máshol barna kadosa tremmel vajna, itt graboplast veres ...nincs ilyen hogy valaki lejaratja magát. Ez tevút.
NUTEX részvényesek topikja 2024. 04. 09. 11:27
Elindulhat tehát a cég a tényleges fejlődés felé, ugyanakkor ki kell mondani, hogy 2019-ben a kétértelmű közlemény miatt nagyon sok embert beültettek 86 forintig. Ők rosszul jártak. utána 7 forintig lett leverve az árfolyam a folyamatos tőkeemelések kapcsán. Utána Huber 25 forint osztalék kifizetését kezdeményezte ami 7 forintról duplázta az árfolyamot, majd leszavazta az osztalékot és a mai napig is hallgat róla. a graboplast sztorival megint meg lett húzva az árfolyam, majd megint leszavazta. Csak és kizárólag az MNB lenne képes megvizsgálni a mögöttes részvénymozgásokat. Nekem kisbefektetőnek nagyon rossz a szám íze, és piacbefolyásolást, bennfentes kereskedelmet érzek. Ez a múlt, remélem egyszer az MNB tényleg kivizsgálja. Tekintsünk a jövőbe...
NUTEX részvényesek topikja 2024. 04. 09. 11:10
"...ha a Társaság a 2024. július 1. napjától számított két éven belül legalább 10 milliárd forint értékben hajt végre Akvizíciós Tranzakciót. Akvizíciós Tranzakciónak minősül egy reálgazdasági tevékenységet végző vállalatba történő legalább többségi kontrollt biztosító tulajdonszerzés, függetlenül annak formájától vagy finanszírozási módjától." "A vételi opció lehívási ára részvényenként 15 Ft. A vételi opció a megnyílásától számított 5 évig gyakorolható. A részvényopció alapú javadalmazás során az Akvizíciós Bizottság elnöke 40.000.000 darab törzsrészvényre, az Akvizíciós Bizottság további tagjai pedig személyenként 10.000.000 darab törzsrészvényre szóló vételi opcióra jogosultak, feltéve, hogy a 2024. július 1. napjától számított két éven belül a fentiek szerint kitűzött gazdasági eredmény elérésre kerül."
Szerintem ez a lényeges pont most. Akvizíció tényleges többségi tulajdon reálgazdasági tevékenységű cégben... megint lehet találgatni Biotech, Hell, Graboplast stb.
Részvényopció 15 forinton. Ehhez az kell hogy legyen 60Millió saját részvénye a cégnek csak az akvizíciós bizottság számára. Ezen felül kell még isten tudja mennyi részvény az igazgatótanács számára is.
Innen lehet kalkulálni, hogy akkor most kell kb még x millió részvény keletkeztetése tőkeemelésekkel, ami felelemeli  társaság tőkéjét akkorára, hogy képes legyen egy 10 milliárdos akvizícióra. Az a kérdés hogy az hány forinton fog zajlani. 15? 18? anno Csereklei azt nyilatkozta hogy 25 forint az a lélektani határ ami alatt nem engednek tőkét emelni. Azóta 6 forint a névérték, lehet ezt az álláspontot is felülírja. ha most belehordanak még 6MRD forintot 20 forinton emelve tőkét akkor is keletkezik újabb 300Millió részvény a jelenlegi 150 millióra...
NUTEX részvényesek topikja 2024. 04. 08. 16:31
Csak nem hiába dolgozunk... mar akik vesszük a fáradságot a fotelforradalmon túl.
NUTEX részvényesek topikja 2024. 04. 07. 12:28
Azért mert anno amikor meg például Hathor is latott benne fantaziát akkor alig volt összesen 2millio reszveny, de még 2019ben is csak 30 millió volt. Most ez a 150 millió darabszam sokkal lomhábba teszi a spekulació lehetőségét. Nyilván egy valódi hír valódi akvizíció megmozdíthatná de eddig csak üres igéretek voltak.
Masik olvasatban pedig ha Huberek nyomtak le az arfolyamot akkor most alacsonyabb áron vissza kell venniük hogy egy felfuttatásnál tenyleges nyereseget könyvelhessenek el. Ehhez aonban csökkebteni kell a valós közkézhányadot. Nem tudomanyos nem közgazdasági alapokon nyugszik csak erzésből mondom hogy 20-30 millió kisbüfinél levő részvenyszám mellett fogják tudni megindítani felfele. Magyarul sokakkal kell még elhitetni hogy ez egy rakas szar, itt soha nem lesz semmi.
NUTEX részvényesek topikja 2024. 04. 07. 08:15
Jogilag huber is közkéz. Gyakorlatilag meg nem ez a lényeg. Huber 23%. Remich whitton stb. Cegekről nem tudunk semmit szerintem egymásra borogatták hogy levigyék az árfolyamot.  A valós közkéz mennyi lehet a 148 millió részvényből? Szerintem maximum 50 millió db es meg ez is sok ahhoz hogy egy komolyabb rally meginduljon. Huber úr elmondta közgyűlesen hogy 17-en már elad 13-on majd vesz. Erősebb kutya izél. Ez van. Nem mi iranyítunk csak lehetünk jókor jó helyen. Vagy rosszkor rossz helyen. Amíg az MNB tétlenül nézi a folyamatokat addig nagy csidat ne várjunk.
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 27. 10:22
jogos az észrevétel. valóban ott a 6. napirendi pontban a jav.pol módosítás lehetősége. Januárban is ott volt. Tettem is javaslatot azzal a tudattal, hogy nem vagyok érdemi szavazó, mert a társaság nem fogadta el a nyilatkozatomat a 2%-os agyrémről. (most megküldtem nekik emailban az új nyilatkozatmintámat, véleményezésre, természetesen nem méltattak válaszra. Majd a közgyűlésen fogják elmagyarázni, hogy most miért nem volt jó és miért nem érvényes. Azt is halkan megjegyzem, hogy a legutóbbi közgyűlésen elutasított formulát egy korábban elfogadottnak ítélt minta alapján készítettem el... a mai napig nem kaptam arra választ, hogy más részvényesnek miért volt elfogadható ugyanaz a tartalom, ami nálam nem...)
visszatérve januárban az volt Csereklei úr ígérete, és Huber úr kívánsága, hogy akkor és ott ne módosítsuk tovább a javadalmazási politikát, majd  a következő közgyűlési anyagba bedolgozzák. Ezt egyébként az MNB kollégai előtt ígérték meg. nos akkor izgatottan várjuk a határozati javaslatokat, amik már tartalmazzák az érdemi módosításokat úgy mint:
1. készpénzes javadalmazás kizárása, vagy korlátozása arra az esetre ha az SRV lehetősége meghiúsul.
2. a javadalmazási politika alapját képező mutató korrekciója a részvényesi érdekek szem előtt tartásával azaz a tőkenövekmény helyett az egy rézvényre jutó tőkenövekmény figyelembe vétele.
3. közgyűlési részvétel egyszerűsítése, egyértelműsítése
4. közgyűlés helyszínének racionalizálása (Noha ezt Huber úr egyértelműen jelezte, hogy nem kíván Budapesten a sok okoskodóval órákig tárgyalni, inkább Erdőbényén szűkebb körben vitatná meg a társaság életét meghatározó pontokat)
Ez legutóbbi ponttal személy szerint akkor - de akkor is csak nehezen - tudnék azonosulni, ha úgy egyébként 2019 óta lenne érdemi részvényesi érték teremtés. Amíg csak az árfolyam szétbombázása melletti részvényszám duzzasztás megy addig ez a magatartás inkább bujkálásnak, sumákolásnak tűnik a kisrészvényesek szemében.
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 27. 08:56
Állítsd arányba hogy hányszor szerepelt már ez a felhatalmazás és hányszor történt tényleges sajat részvény vásárlás. Mindig felhatalmazzák magukat 18 honappal meghosszabbítva ezt a lehetőséget...
Nincs azonban a pontok között a januárban átbeszélt és Csereklei Gábor által úri becsületszavára megígert - bármit is jelentsen ez - átdolgozása a javadalmazási politikánaķ, miszerint nem javadalmazhatjak magukat készpénben, csak ha ellehetetlenül a saját részveny vásárlas. Nincs a pontok között a közgyűlés hel!színének racionalizálasa, nincs a reszvételti feltételek egyszerűsítése es egyértelműsítése. Nem került be a pontok közé a javadalmazás alapjául szolgáló mérőszám korrekciója (egy részvenyre jutó tőke növekmény) így egy sima tőkeemelésbőleredő növekmeny utan is jár a javadalmazas.
Az egyetlen üzenet számomra a határozatkeptelenség esetén történő megismételt közgyűlés időpontja... Tehát most úgy menjen el bárki Erdőbenyére április 26-án pénteken, hogy benne van a pakliban hogy 28-án vasárnap újra oda kell utaznia. Ez újítás a korábbi gyakorlathoz képeset, és nem az egyszerűsítés vagy a részvényesi érdek, de még a józan ész irányába sem mutat. Igazán aljas dolognak tartom.
Érdemi rész talán a G sorozat kivonása erdekeben történő tőkeleszallítás. Mar amennyiben tényleg erről van szó.
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 26. 16:49
Nem irtam el a nullákat. Elvileg 20 %-kal szavazhat, de csak annyit fog hozni amennyit muszáj. Ha hasonló hatasfokkal jutunk be kisreszvenyesek mint eddig akkor nincs miert több részvenyt hoznia. Tudjuk hogy nem véletlen a 2%os nyilatkozat 10 munkanappal a kgy előtt... azzal már szkennelik hogy mennyi ellenszavazatot kell feltétlenül hozniuk a nyugodt körülmenyek fenntartasa erdekében. 🙂
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 03. 26. 10:49
Egy Igazságügyi Miniszternek nem lett volna eszköze? Persze mert egy demokráciában ő is csak egy állampolgár, nem élvez nagyobb védelmet, mint bárki...de szép mese... Gondolom Tiborcz és Mészáros is csak az ügyességük alapján vannak annyival előrébb mint egy átlag vállalkozó :)
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 03. 26. 10:28
Nagyon frappáns.... és milyen gyorsan megérkezett a reakció. Biztos nem volt előre megírva, hanem szegény jó miniszter asszonyból egyszerre csak kibuggyant ez a szépen összeszedett beszéd.
Picit lépjünk hátra 3 lépést és értelmezzük higgadtan... zsarolta, fenyegette... miért nem jelentette fel? Félt vajon ennek az anyagnak a kiszvárogtatásától? Volt félnivalója?
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 26. 10:13
ha már játszunk... április 30 kedd 10.00 erdőbényeMagita hotel konferenciaterme... ha kitör a pandémia akkor a hotel előtti nyílt téren, és amennyiben határozatképtelen e kgy akkor 11.00kor a megismételt.
Résztvevők Huber István mintegy 100.000.000 szavazattal Csereklei Gábor az X kft meghatalmazásából mintegy 1.000.000 szavazattal. lesz kb 7 napirendi pont amiből 3 megvitatása után a közgyűlést berekesztik és a folytatólagos közgyűlést május 24. péntek 10 órára tűzik ki. (max 3% tévedés jogát fenntartva...)
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 25. 09:09
Viszont amíg erről csak a fórumon kesergünk addig ez nem is fog változni. Én most is megyek majd a közgűlésre, pedig baromira nem esik útba Erdőbénye. Csak itt a fórumon van legalabb 20% részvény. Vagyük már a fáradságot és jelezzük a cégnek hogy nem jó irányba mennek.
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 25. 09:02
Marad a kőkemény valóság. Egy jogszerűen bar gyomorforgatóan működő cég az altalunk összerakott tőkéjével. A tőkét szepen forgatják az egyébkent bull piacon. Jelen állas szerint azonban a tőke növekmenye után most az IT akarja javadalmazni magát, az osztalék szépen lekerült a témák közül.
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 25. 08:59
Vagy a cég hoz egy graboplastot, a közgyűlés (huber) az utolsó este benyögi hogy masnap le fogja szavazni. Ez is jogszerű mert a közgyüles határozott. Sokkal inkább azt vizsgalnánk meg hogy mennyire volt komoly egyáltalán a graboplast. Egy termsheetet én is írok bármikor. De ez megfoghatatlan megintcsak.
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 25. 08:56
Ez amit írsz való igaz, csak az a baj hogy megfoghatatlan. Van a cég és van Huber István nagyrészvényes. Az osztalékot nem a cég kezdemenyezte hanem Huber. Erre volt a raly. A cég meg közölte hogy nincsenek meg a feltételei. Szépen külön lett valasztva a józsaru meg a rossz zsaru. Ezzel mit kezdjen a piacfelügyelet. Hiába van az a szájíz hogy ez piacbefolyásolás...
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 21. 13:28
Nem olyan nehéz kitalalni. Posbe
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 21. 12:37
Namármost a közgyűlés... amin még sosem láttalak... úgy néz ki hogy a szavazók Huber István valamennyi (nem az összes) részvenyével, plusz Csereklei mint meghatalmazott enyésző számú részvennyel, csak hogy ne Huber legyen az egyetlen résztvevő, ezzel a közgyűlés "köz" jellegét mímelve. Ezek is tények. Bárki meggyőződhet erről, aki részt vesz a kgy-n, vagy tájékozódik olyanoktól akik részt vesznek.
NUTEX részvényesek topikja 2024. 03. 21. 12:32
Sőt. Jobbat mondok. Tettem/tettünk javaslatot kgy pontokra mint % feletti tulajdonos. Ezek a pontok nem kerültek bele a kgy előterjesztésbe. A mai napig nem jött hivatalos állasfoglalás arról hogy miért nem. Csereklei a Ptk.ra hivatkozott szóban, de jogszabalyi hellyel nem tamasztotta alá. Az MNB vizsgálja a dolgot.
Ugyanakkor Huber úr mindig sikeresen tud előterjeszteni, majd leszavazni a saját előterjesztéseit.
Ezek tények. Nem szimpatikus dolgok. De ettől még mehet a speka rally, hiszen lassan elegen eldobálják ahhoz hogy erdemes legyen megindítania a varazsgömb mögött ülőnek. (Szerintem)

friss hírek További hírek