pakozdi_imre

Regisztráció: 2005-06-09 12:45

Hozzászólások száma: 82

Utolsó hozzászólás: 2006-12-01 20:06


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 2


utolsó 20 hozzászólás

Kórházbezárások - Az ingatlanbefektetők már nagyon várják 2006. 12. 01. 20:06
#45
tokos, a szívemből írsz, még ha sokat is. Hadd umtattázzak, annyira egyetértek az utóbbi 4-5 szó(ló)ddal. Tehát ne feledjük, kórházanként, osztályonként, havonta és milliónként vonják ki a pénzt az egészségügyből. Szomorúan, magyarosan...
Orbán Viktor: kell 14. havi nyugdíj! 2006. 12. 01. 17:59
#37
koinak, arra, hogy " akkor nem értem miért nyitottad a topikot????" Válasz: hát olvasd el, légyszi, még egyszer a topic-nyitómat és jelezd, ha bármi más is kijön abból, mint "árnyaltan" súlyozott szemrehányás ide and oda. Ma ugyanis különösen anakronisztikusnak tartom a14. havi nyugdíj ötletét. Ez eleddig soha nem lett volna időszerű, mert a magyar történelemben még soha nem volt rá pénz, de különösen időszerűtlen ma, a helyzet ismeretében (!). Tehát nem a választások előtt, a szoci népbutítás korában, hanem most, decemberben tartom különösen anakronisztikusnak a 14. havi nyugdíj ötletét.
Orbán Viktor: kell 14. havi nyugdíj! 2006. 12. 01. 13:43
#24
Így ebédidőben a "szép bácsi a VIKTOR : csúnya bácsi a viktor" szellemi csatározásban enyhén a csúúúnyázók vezetnek. Csak így tovább, hajrá, magyarok! Fontos, hogy ne árnyalja senki a véleményét, mert a hozzászólások így könnyen számolhatók.
Orbán Viktor: kell 14. havi nyugdíj! 2006. 12. 01. 11:25
#2
Persze, hogy kell. Ó hogyne kellene. Csak előbb győzni kéne a Fidesznek egyszer már, nem pedig elpénecolni a választásokat. Ha a Fidesz emelni tudná a nyugdíjakat egy általa, évek során megteremtett gazdaságpolitikai kontextusban, akkor jó lenne, ha emelné: csakhogy NEM TUD saját gazdaságpolitikai kontextust teremteni, mert sorra veszít a parlamenti választásokon, és ez a Fidesz hibája is. Amíg pedig az ország kénytelen a szocik - amúgy botrányos - gazdaságpolitikája szerint élni, addig az ilyen, a 14. havi nyugdíj sürgetése egyszerűen populista bajkeverés. Ma a szocik hibájából ott tartunk, hogy drukkolnunk kell a konvergenciaprogram sikeréért. A 14. havi nyugdíj ennek ellentmond.
SZDSZ - FIDESZ együttszavazás a nyugdíjtörvénynél 2006. 12. 01. 08:35
#26
kanyisznak: a járulékokról IS írtam, mint az államháztartás kulcskérdésről, mert a téma szempontjából az fontosabb, mint a nyugdíj. Az összefüggés az általam írt első mondatban olvasható: "Ha azt hiszed, hogy a munka mellé kifizetett nyugdíj teszi tönkre az államháztartást, tévedsz." Ami ellen együttszavaztak - hogy a nyugdíjasok, amíg el nem érik a nyugdíjkorhatárt és dolgoznak, ne kaphassák meg a nyugdíjukat - megint a legnyomorúbb, ám dolgozó réteget sújtja, egyik napról a másikra, a jogállamot és a jogot magyar szocialista normák szerint, voluntarista felfogásban kezelő módon. Aki nyugdíj mellett dolgozik, az munkavállalóként részidős, nyugdíjasként pedig kisnyugdíjas szokott lenni. Ez az együttszavazás a kisegzisztenciák újabb fejbevágása ellen volt, azok általi fejbevágása ellen akik "baloldaliként" négy éve eltörölték - na mit? - az árfolyamnyereségadót...
SZDSZ - FIDESZ együttszavazás a nyugdíjtörvénynél 2006. 11. 30. 23:16
#24
Jánosit nem kívántam külön kipécézni. Az ő esete kapcsán pusztán azt a véleményemet próbáltam kifejteni, hogy országgyűlési képviselőink nem a nemzet napszámosai, hanem pártjaik rabszolgái.
SZDSZ - FIDESZ együttszavazás a nyugdíjtörvénynél 2006. 11. 30. 22:36
#23
kanyisz, azt írtad az együttszavazásról: "Hát ha ilyen fszságokban lett volna együttszavazás nem beljebb hanem, kijebb lennénk.

Még egy ilyen baromságban a szadesz ilyet lép, rám többé ne számítson."

Mire én, mint alább.
SZDSZ - FIDESZ együttszavazás a nyugdíjtörvénynél 2006. 11. 30. 16:42
#20
kanyisz, 1. hány idősebb rokonod kap nyugdíjat és dolgozik mellette? 2. Ha azt hiszed, hogy a munka mellé kifizetett nyugdíj teszi tönkre az államháztartást, tévedsz. Az teszi tönkre, ha kevesen dolgoznak, és ha aki dolgozik, nem fizet járulékot. Ezért jogos, hogy aki nyugdíj mellett dolgozik, rendes, teljes járulékot fizessen - na nem a nyugdíj után, ahogy a böszmék képzelték - hanem a munkjövedelme után.
Pakolási bírásg- Nem kell retttegni 5 éven keresztül 2006. 11. 30. 16:36
#5
Igen, most megbüntetik a pakolókat, pedig nikkelt is el kell pakolni, hogy kibontva újult erővel csúcsogathasson.
SZDSZ - FIDESZ együttszavazás a nyugdíjtörvénynél 2006. 11. 29. 21:10
#16
Amiből számomra újra kiderül, hogy az országgyűlési képviselő Magyarországon a legkiszolgáltatottabb lények közé tartozik. Szavazata nem csupán lényegileg nem szabad, hanem nulla toleranciával, nulla szabadságfokú. Amit a Parlamentben csinál, az esetről-esetre, mozdulatonként is felkurkászható és számonkérhető. Jánossy példája a legszomorúbb: a Gyurcsány-féle bizalmi szavazás előtt közölte, hogy ő bizony nemmel szavaz: végül úgy mondta az igent, ahogy az esküvőjén, az örömapa színe előtt.... A parlamenti demokrácia baromira nem így kéne zakatoljon, de mindegy. Ha a képviselők nem érzik, hogy a szavazógépies működésmód elemi emberi méltóságukat kérdőjelezi meg, lelkük rajta.
Az 1987-es tőzsdei összeomlás szelleme kísérthet 2006. 11. 28. 19:54
#12
1987-ben nem volt euró, így akkoriban mindenki a dollára összpontosított. Ma az olaj magas ára sem szokatlan, megszoktuk, hogy 60 és 70 között kavircol, a 80 sem sokkoló.
SZDSZ - FIDESZ együttszavazás a nyugdíjtörvénynél 2006. 11. 28. 19:44
#14
Elvileg minden meló beleszámít, amit te végeztél és amiért valaki valakinek valamennyit legálisan fizetett. Ismerősöm most adatta össze az idejét, és az 1966-os középiskolai egyhetes őszi kukoricatörése is ott van és beleszámít pár nappal... Az építőtábor viszont nem, mert az ingyen vót.
SZDSZ - FIDESZ együttszavazás a nyugdíjtörvénynél 2006. 11. 28. 13:52
#7
matgab írta: "Azok örökösei persze nem kapnak semmit, akinek a hozzátartozója egy életen keresztül fizette a nyugdíjjárulékot, majd 62 éves korában jó magyarként kipukkant... " Igaz. Az első és legfontosabb nyugdíjpolitikai feladat a nyugdíjkorhatár elérése. (fitnesz, sok pénz, kevés cigi, jó társaság, kevés szesz, sok szex). De most nem erre gondoltam, ha szabad a vicc kalapot vásárló hölgyét szabadon idéznem, hanem arra, hogy "az SZDSZ és a Fidesz együttes voksolása nyomán a Parlament végül leszavazta a szocialistákat". Ezt kellett volna így 1994 óta, naponta. Azóta már beljebb lennénk néhány évi teljes GDP-vel, azt hiszem.
SZDSZ - FIDESZ együttszavazás a nyugdíjtörvénynél 2006. 11. 27. 19:40
#1
Jelentősen csökkenhet a jövőre nyugdíjba menők pénze: az Országgyűlés hétfői döntése nyomán már nem a bruttó, hanem a nettó jövedelem számít bele a nyugdíjalapba, viszont a megfelelő szolgálati időt elérőknek mégsem kell 62 éves korukig várniuk, az SZDSZ és a Fidesz együttes voksolása nyomán a Parlament végül leszavazta a szocialistákat.
Miniszterelnök lenne Bokros Lajos 2006. 11. 25. 12:44
És tényleg. Hiszen ki vagyok én, hogy segítsek a szociknak? Hajrá, Gyurcsány, hajrá, Bokros, bízzatok bennük, fiúgg...

Na megyek sört halászni.
Miniszterelnök lenne Bokros Lajos 2006. 11. 25. 10:57
Ki vagyok én, hogy bárkit megdícsérjek, de teccenek a hozzászólások, a legjobban Konkvisztádoré. Ám, mielőtt én is eltávoznék pl. sörrel itatni a halakat, válaszoljuk már meg a címben foglalt kérdést, hogy "Nem lenne jó a szociknak?" Én azt hiszem, a szociknak nem lenne jó. Mi is? Az, ha tartósan csak Bokros és Gyurcsány között választhatnának. Ez a két fickó biztos bukás, bármiféle választáson. Hogy addig melyikük zsigeri exhibicionizmusát, hülye küldetéstudatát, hozzá nem értését és vérengző megmondhatnékját eresztik rá a népre, az a szocik belügye. De hogy velük csak bukni lehet, abban biztos vagyok.
Csúcsogat döntöget a nikkel 2006. 11. 24. 16:13
#2
Bocsánat, mint öreg mnikkelbányász szólok: a nikkel nem csúcsogat, hanem csucsújgat
Miniszterelnök lenne Bokros Lajos 2006. 11. 24. 16:11
(nem csak) hogy ilyen is legyen: teljesen egyetértek Utazó1-gyel
Miniszterelnök lenne Bokros Lajos 2006. 11. 24. 14:26
Igen, de ez akkor. Itt és most lenne Stumpf jó kompromisszum, akár a szocik részéről is. Bár nem aktuális, hiszen Gyurcsány csak egy irányba tud menni, a maga ... hm, szóval, problematikus módján. Őhozzá képest a Deák téren elkötött tank udvariasan sasszézva manőverezett a kétosztatú érdek-térben.
Miniszterelnök lenne Bokros Lajos 2006. 11. 24. 14:12
#98
Nem lenne jó Bokros, hasonló okokból, mint amik miatt Gyurcsány sem jó. Ide most nem balhés, karizmatikus (vagy magát annak gondoló), eltökélt, megalkuvást nem ismerő, nagy arc kell, kétes track recorddal, elvakult szurkolótáborral és rossz emlékekkel a háta mögött. Szerintem kis hazánknak egy nyugis, nehezen megingatható, de kompromisszumkész kormányfő kell, aki jó kamarilla-politikus, kapcsolatokkal és tekintéllyel itt és ott.

Nekem se fiam, se borjam, de Stumpf István?

friss hírek További hírek