nemelemzo

Regisztráció:
2017-01-01 17:57
Hozzászólások száma:
915
Utolsó hozzászólás:
2018-06-24 21:32
Pontok:
Tapasztalati: 3
Aktivitási: 5
Népszerűségi: 5

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2018-06-24 21:32:12
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5042

Újra írom, ha egy gép bányászná, napi 12 bitcoint keresne100 forint áramfogyasztással. Ennyi az értéke, persze az ára lehet akár 1 millió dollár is, a mostani pénznyomtatás következményeként sok embernek van felesleges pénze.
Bármelyik nagyhatalom átvehetné az irányítást, ha akarnák. De nem érdekli őket.
2018-06-24 09:40:55
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5021
Természetesen minden lehetséges, de miért gondoljátok, hogyha zuhanórepülésben töri át a 3 ezret, valaki megkockáztatja 3 ezerért. Értéke az 0, csak azért drága a bányaászata, mert sokan ráugortak, mert gazdagodni akartak. Ha csak egypár számítógép bányászná, előállítási költsége elhanyagolható, most csak egy feleslegesen túlbiztosított rendszert tartunk fenn, óriási áramfogyasztással és költséggel.
2018-06-24 09:31:06
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5020
Ha mindenki csak üldögélne a veszteségében, már nem lenne eladó kripto. Aki 12 ezernél adta el, az is veszthetett rajta, most meg 2x annyit vehetne belőle. Lásd Kisvuk barátunkat.Ez egyfajta stratégia, persze az amatőrök ilyent nem mernek meglépni, ráadásul legtöbb befektetői tanácsadó is a tartást részesíti előnyben. Nekik nincs felelősségük, hiszen nem az ő pénzük és szépen lehet ringatni őket abban a hitben, hogy amíg nem adják el, nem vesztenek rajta, nem realizálják a veszteségüket. Ezzel persze megtartják az üzletfelet is, mert bizakodnak, hogy a !!!szakértő!!! biztosan jobban tudja.
2018-06-23 11:55:33
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5012

"Semmi oka esni kb. tök jó hírek vannak"- most ebben igazad van.
A magyarázat erre az, hogy a tök semmire emelkedett,  decemberben hihetetlenül túlárazottá vált. Ahogy a mostani esésre nincs magyarázat, az akkori emelkedésre még annyi sincs.
Egy értéktelen számítógépes jel, amibe belemagyarázzák a világmegváltást, tévhitet elhintve az emberek között és hasonlóan a részvénypiachoz, léggömbbé pumpálták a lufit. Nevezhetjük ezt akár inflációnak is, majd meglátjuk, hogy sül el.
2018-06-23 11:47:18
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5011

Minden egyes hírre ez a válasz, hogy majd ha ez lesz, meg az lesz és billencsek fogják ide hordani a pénzt. Aztán megtörténik, megengedik, egy kicsit fel is ugrik, aztán pihenőre tér, pedig a lehetőség adott.A profiknak, ha akarták volna, már beönthették volna a nagy tőkéjüket, de valamiért nem teszik. Már azokat a billió, trillió, csillió dollártokat. Ez az egy-két százmilliárd a spekik játéka, csak a töredéke gondolja hosszútávú befektetésnek.
Akkor volt a nagy szárnyalás, mikor a birkákat sikerült beetetni, szépen ki is fosztották őket.Képzeld el, ha még szabályozni is fogják és nem lesz lehetőség huncutkodni az árfolyammal, meg még beszedik az adót is utánna.
2018-06-22 15:51:59
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #4999
☺☺☺ csak nemhogy szeretnél bevásárolni?☺☺☺
2018-06-19 19:21:55
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #4994
A tesláról ne is beszéljünk, már az is hír, hogy a sóstó medrében autózgatott egy alkalmazott és orgazmusa volt.
2018-06-19 19:19:52
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #4993
Ha minden fiatal arra fog várni, hogy bitcoin csepegjen a videókártyából, de csak akkor, mikor nem tankozik, akkor szépen fogunk kinézni. 
2018-06-19 15:50:38
mutat
Matolcsy egy zseni!! #4779
:-)  matolcsy még a bitcoin árfolyamát is megmozgatta  :-)
2018-06-19 12:55:05
mutat
Hat éve nem kellett ilyen döntést hoznia az MNB-nek - Beleremeghet a forint #25
Ez egy kétélű fegyver.
Ha emelnek, hitelüket vesztik és bevallják, hogy máshogy nem tudják ezt kezelni, nagy a baj.
Ha nem emelnek, a piac el kezd büntetni, ami még nagyobb bajt okoz és lehet visszafordíthatatlanul, legalábbis nagy áldozatok árán.
Én már régóta mondtam, hogy forintban kell eladósodni, aztán elinflálni az adósságot. A hazaiak nem mennek külföldre elkölteni a pénzüket, a külföldiek elözönlik Magyarországot, mert megéri nekik itt költekezni. A külföldi termékek is visszaszorulnak, felpörög a gazdaság. :-)
A döntéshozók a vagyonukat meg nem forintban tartják, biztos ami biztos.
2018-06-19 12:39:05
mutat
Hat éve nem kellett ilyen döntést hoznia az MNB-nek - Beleremeghet a forint #24

Most véletlenül nem a világtörténelemre gondoltam.
Ha másik szemszögből nézzük az is lopás, ha magánvagyont államosítanak, csak az a kérdés, hogyan kommunikálják. Most viszont a közöst magánosítják, az államkasszába törvény szerint befizetett adónkat tömik a (magán)zsebeikbe, mindenféle csatornákon keresztül.
2018-06-19 11:28:06
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #4990

Az utolsó mondatomhoz még csak annyit, hogy ez is olyan mint a C vitamin. Most már szinte biztosan tudják, hogy a skorbuton kívül mást nem gyógyít. Mivel fillérekért lehet előállítani, a legnagyobb üzlet volt kihírdetni csodaszernek és mivel nem ártott és könnyen kiürült a szervezetből, bármit rá lehetett fogni.
Hasonlóan a iváshoz, mikor kötelezően kell naponta X liter folyadékot inni, lehetőleg ásványvizet. Ártani nem árt, csak esetleg a pénztárcánknak, de a palackozóüzemek azóta is zakatolnak. Nemrég egy étteremben tiszta ivóvizet(csapvizet) kértünk, a számlán "mentes ásványvíz" szerepelt. Ingyen mégsem adhatják, ha már felszolgálták!
2018-06-19 11:16:57
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #4989

Az utóbbi 2-3 évben már annyian kísérleteztek a bitcoinnal, hogy azon csodálkozom, hogy még van olyan terület ahol nem próbálták ki. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy már a gyereknemzés is elképzelhetetlen lesz blokklánc nélkül.
5-6 óriásbank is kísérletezett a ripple használatával, de most mi van velük? Haszálják, vagy nem? Mert lehet, hogy használják, de mostanában nem nagyon hallunk róla és az árfolyam is "megnyugodott".
A másik dolog, hogy én már nem lepődök meg semmin, olyan generáció nő fel, amelynek az élete a virtuális világra korlátozódik. Szinte fogalmuk sincs, mi a való világ, mi a munka, hitelből mennek el kirándulni, meg a tankos játékban valódi pénzt adnak, hogy jobb fegyvereik lehessenek, mint a másiknak, ez már beteges. A barátom fia plusz életet kért egy számítógépes játékban születésnapjára.
Az egyik feldolgozó üzemben bányászgépeket találtak az egyik használaton kívüli irodában, a tulajdonosuk nem is gondolta, hogy több áramot fogyasztottak, mint amennyi coint termeltek, de hát nem ő fizette. Most szakértőt keresnek, mennyi kár érte őket, amit maradéktalanul be fognak hajtani a cointulajdonoson.
Pontosan az az érdekes, hogy ninden sarkon kísérleteznek a coinokkal és megpróbálják az újságok címlapján kihírdetni. Valamivel mégiscsak fenn kell tartani a hitet, nehogy feledésbe merüljön.
2018-06-19 09:43:31
mutat
Hat éve nem kellett ilyen döntést hoznia az MNB-nek - Beleremeghet a forint #18
Most a piac gyakorol nyomást matolcsyra.Mondjuk neki már mindegy, gondolom az óriási vagyonuk csendben pihen valamilyen svájci bank széfjében, persze euróban, vagy dollárban. Nekik már nem kell az éhezéstől félniük! Amit eddig elloptak, az a világ végezetéig jólétet biztosít minden családtagjának, de barátainak is.A történelem legnagyobb rablásának vagyunk szemtanúi, a rendszerváltozás hozadékaként.
2018-06-19 09:27:39
mutat
Mi lesz veled világ? #5903

Ezt már minden közgazdász mondja, hogy nem kell semmit tiltani, csak jól megadóztatni. Amit tiltanak, az a feketegazdaságban működik tovább, adóbevétel nélkül, a "bátraknak" biztosítva óriási bevételt.
Valahol olvastam, hogy az alkohol károsabb, mint a "könnyű" drogok, itt csak az a kérdés, hogy a kábítószer függőség milyen későbbi problémákat okozhat.
Ha jól emlékszem, úgy 10 évvel ezelőtt a cseh miniszterelnök mondott köszönetet a dohányáruk gyártóinak, óriási bevételt biztosítottak az államnak és nem utolsó sorban hozzájárulnak a népességszabályozáshoz és nyugdíjválság elkerüléséhez.
2018-06-19 08:35:31
mutat
OTP részvényesek ide! #1049955

https://www.portfolio.hu/vallalatok/csokkentette-az-otp-celarat-a-morgan-stanley.289282.html
Valaki még hisz ezeknek a tolvajoknak! A manager bal lábbal kelt fel reggel, akkor csökkent, ha kisüt a nap, akkor emel. Ennyi. Azon csodálkozom, hogy van még valaki, aki a minősítgetéseiket komolyan veszi.
2018-06-19 08:30:08
mutat
Agrártámogatások: több tagállam is egyetért Magyarországgal #4
Ez a beetetés kategória. Az EU nem a mi szekerünket tolja. Annyi külföldi beruházó jött kis hazánkba, akik felmarkolták az óriási támogatásokat és aztán hazavitték, hogy csakis a lépéselőnyüket növelték. Nekik volt tőkéjük (korlátlan hitelkeretjük), amiből az önrészt fedezhették
Én nemcsak Magyarországon törölném el a támogatásokat, hanem mindenhol. A fejlett orsztrákok kétszer annyit kapnak, mint a mi gazdáink, ez nem a felzárkózást segíti, ellenkezőleg.  Ez nagyon jól ki van találva, mivel amit kapnak a gazdák, azt is a külföldiek szivattyúzzák fel, mivel annak elköltésekor nincs választási lehetőség, monopol helyzetben vannak az árusok.
Én bedolgoztam egy mezőgazdasági értékesítő vállalatnál, az árat úgy raktuk össze, hogy a támogatás nálunk csapódjon le. A konkurencia ugyanígy, nem egyeztettünk, de minden lépésüket figyeltük, elemeztük, esetleg lemásoltuk.Ráadásul sokan nem gondolják, hogy a legtöbb állam többet fizet be a közösbe, mint amennyit kivesz, azt osztják szét, tehát nem ajándékot kapnak, hanem visszakapják, amit befizettek.
2018-06-19 07:32:41
mutat
Agrártámogatások: több tagállam is egyetért Magyarországgal #2

Ez már nevetséges. Már régen el kellett volna törölni mendennemű támogatást. Ez a legnagyobb pénzlenyúlás, ami a világtörténelemben leétezik. A kapitalizmus a piacgazdálkodásról szól, szépen minden beárazódik és ezáltal egyensúly alakul ki. Miért kell ezt művien megváltoztatni? Ja persze, hogy előnybe hozzák a sajátjaikat, aki adja a támogatást, visszaélhessen vele.
Ott vannak a bankok, ha támogatást szeretnének, vegyenek fel hitelt, akkor felelősséget kell vállalniuk a befektetéseikre. Így meg akinek "szerecséje" van, pályázatokon keresztül százmilliókat tesz zsebre, akinek meg "nincs szerencséje" az meg dögöljön meg.
Az EU-s támogatások is arra vannak kitalálva, hogy lekenyerezzék a keleti vezetőket, hiszen azok osztják a pénzt, legtöbbször a saját csókosaiknak.
Az lenne a legtisztább, hogy senki ne legyen előnyben részesítve, éljen meg a piacon. A felzárkóztatási támogatásokat úgyis a nagy és külföldi cégek zsebelik be, csak morzsákat hagyva a kisvállalkozóknak.
2018-06-19 07:16:19
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #4987
Most láthatjuk, hogyha valaki kiejti a száján, hogy bitcoin, rögtön ugyrik az árfolyam. Aztán szépen rájönnek, hogy a kijelentés megint csak egy beetető reklámfogás. Itt is azt írja, hogy "A Cash app a kilencedik engedélyezett New York államban", tehát nem újdonság, a new yorkiak már eddig is 8 cégen keresztül üzletelhettek.
Ezt amint lehet, szét is kürtöli Jack Dorsey, persze nem csak tájékoztatás céljából, hanem főleg a vagyona gyarapítása érdekében.A reklám nagy úr, valamit mindig kell jelenteni. Holnap az a hír jön, hogy George bácsi hisz a bitcoinban és már egyet be is szerzett a kínaipiacon, féláron, áfa nélkül. Az emberek meg nem akarnának kimaradni a bizniszből, ezért jól meglökik az árfolyamot. Pénzük van rá, hiszen a jegybankok ingyen dobálják a pénzt, csak költsd el. Ez látszik az egész piacon, léggömb léggömb hátán. Már nem tudják hova elkölteni, így szórják mindenre.
Múltkor olvastam, hogy a nyugati lakosság adósságban fuldoklik, egyik hitelkártyával fedezi a másik hitelét.( ez szerintem érvényes az egész világra). Most még megteheti, hiszen nullás kamattal adják a pénzt, de már látszik a fordulat. Én csak arra leszek kíváncsi, hogyha beszakad a piac, a központi bankok jújra visszalépnek, vagy hagyják végre megtisztulni. Lassan beláthatják, hogy 2008 után, nem a legjobb döntést hozták, hogy mentsék irhájukat és vagyonukat, csak elodázták és súlyosbították a helyzetet.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE