nemelemzo

Regisztráció:
2017-01-01 17:57
Hozzászólások száma:
1 120
Utolsó hozzászólás:
2018-09-19 21:58
Pontok:
Tapasztalati: 3
Aktivitási: 5
Népszerűségi: 5

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2018-09-19 21:58:30
mutat
ESTMÉDIA LUFI #7711
Lehet, de a fordítottja is megtörténhet.
2018-09-19 21:56:19
mutat
ESTMÉDIA LUFI #7710

Én csak azt sajnálom, hogy nekem nem osztogatnak 78 fillérért részvényt. Az lenne az igazi buli! Szívesen tartogatnám....egy darabig, legalábbis nem verném nagy dobra, hogy csepegtetem. Szerintem ők is elég profik ebben.
Most itt ki a kiszemelt befektető? Nem emlékszem, most melyik topikban, kire várnak, csak arra, hogy mindegyikben ez a pletyka.
2018-09-19 21:38:02
mutat
2018-09-19 21:34:27
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5895
Micsoda mozgás, a lejtőn akkora lendületet vett a bitcoin, hogy szinte a csillagokig repült. Lehet  valaki rossz gombot nyomogataott, biztosan a pakisztáni rabszolgának mondták, most told meg és melléütött.
2018-09-19 21:29:36
mutat
ESTMÉDIA LUFI #7705

Ez a forgalom most azt jelenti, hogy megjött a nagybefektető? Vagy a holnapi nyitáshoz készítették elő a jókedvet?
Mondhatnám azt is, hogy meglökték a szekeret és a lendület továbbviszi?
Amit valaki megvesz, azt más eladja, itt csak az a kérdés, kinek milyen infója van.
2018-09-19 21:10:32
mutat
ESTMÉDIA LUFI #7701
Szerintem ő sem tudja, hogy hol járunk, de nem befektetésként tekint rájuk, egyszerüen spekulál. Mondhatnám forintozik, csak nagyban. Egy hétnél hosszabb ideig nem parkoltatja  a pénzét egy helyen. Úgy gondolom, hasonlóan kereskedik mint Éva, csak míg Éva a megérzésére  hagyatkozik, addig ő a biztosra megy a nagyobb tőkével meglöki az árfolyamot, a többiek meg tovább tolják.
Ha megnézed a fórumot, mindenhol NER-es befektetőt várnak, az opus, konzum, stb. mintájára. Aki kimaradt, most szeretne fenn ülni a vonaton, csak az a kérdés, lesz-e Budán újra kutyavásár?, vagy csak az olcsó részvényeket szeretnék arany áron valakik nyakába sózni. Persze akiknek eladó, azok mindent megtesznek, hogy a látszat fennmaradjon.Ennek ellenére bármi előfordulhat, csak az a kérdés, melyik nevet húzzák ki a szerencsekerékből. Az viszont biztos, hogy senki nem akar sok pénzt költeni a részvények felvásárlására.
Inkább nyomtatnak ingyen.
2018-09-19 20:12:59
mutat
ESTMÉDIA LUFI #7689
A befektetési tanácsadó ismerősöm mondta, hogy 2 évvel ezelőtt a kis részvényeket még bottal sem piszkálták volna, de most már érdemes spekulálni bennük, mivel a kisbüfik rákattantak ezekre és nagyobb tőkével, viszonylag egyszerű megkeresni  egy egy luxuskirándulásra  a pénzt. Két hétig Dubajban dorbézolt a családjával, egy jó autó árát hagyta ott, amit állítólag a munka mellett csipegetett össze a "játszópakkjával". Nem tartja magát aranyembernek, bukni is szokott, de a mostani lila ködben szinte mindig sikerül keresni a spekulációin.
Arra csak egy széles mosollyal válaszolt, hogy mi a véleménye a PF fórumról, ez egy olyan templom, ahol a hívők vagyonokat dobálnak a perselybe, aztán fohászkodnak és bíztatják egymást. Végén a pap úgyis kiüríti a perselyt, a többi meg az Isten dolga.
2018-09-18 09:10:53
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5894

A fiat-nál a hit a mögötte álló gazdasági erőben van, a kriptónál meg a meggazdagodásban.
Ezt az adóügyi tájékoztatást köszönöm, az adónkat az állam működésére fordítják, aminek állampolgárai vagyunk, ezért cserébe kapunk valamit. Ha viszont nem fizetnénk, nem kapnánk semmit, illetve csakis a piac szerint, aki megengedheti magának alapon.
Szerintem amíg valamilyen nagyhatalom nem teszi rá a kezét, nem lesz esélye áttörni és szépen visszaszorul. Természetesen mint egy újdonság, amitől csodákat vártak, nagy port kavart és a biznisz megpróbálja kicsikarni belőle  az összes lehetőséget, de sokan csalódtak és nemcsak az árfolyamban. Rá kellett jönni, hogy nem mindenre gyógyír, ez csak egy adatkezelő rendszer. Lehet létjogosultsága, de nem a (mostani) pénzügyi rendszerben, illetve ott is, csak nem mint független fizetőeszköz.
2018-09-18 08:38:16
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5893
Ja és azt kifelejtettem, hogy véleményem szerint, a mostani ár teljesen művien van fenntartva, folymatosan manipulálva a kriptotőzsdén a kereskedést.
2018-09-18 08:07:57
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5891
Úgy látom vannak dolgok, amiben egyetértünk, csak egy valami, ami számomra nagy kérdőjel. Satoshi tényleg pénzt akart csinálni, vagy csak  a véletlen műve, hogy az emberek el kezdték cserélgetni és ráerőltették ezt a funkciót? Tudom, nagyon biztonságosan lehet evidálni a létét, de ez akkor is csak egy digitális jel. Csak a hit ami az árát adja, ráadásul szerintem a hit a meggazdagodáshoz vezető útban.Ha nagyon leegyszerűsíteném, e-mailt is ingyen küldözgethetsz, sőt kitalálhatsz egy százjegyű kódot és ráfoghatod, hogy ez sokat ér. Csak egy olyan applikációit kellene készíteni, amit nem lehet feltörni és a mindenki által könnyen használt emaillel lehetne küldözgetni a pénzt, bárhova.
Van a másik vetülete, az ellenőrizhetőség, amire most mindenhol törekednek. Ha csak BTC-t küldözgetnének az emberek egymásnak, lehetetlen lenne az adót, meg a többi közterhet behajtani, amit lássunk be, senki nem szívesen fizet, de ez egy szükséges rossz. Eluralkodhatna a teljes anarchia, mivel már most is az adóelkerülés egyik fellegvára úgy, hogy ha el akarod költeni a BTC-det, legtöbbször vissza kell váltani fiat-ra. Mindenáron vissza akarják szorítani az anonym készpénz használatát, erre jön egy sokkal névtelenebb újdonság.
2018-09-17 07:40:47
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5889

Amit leírtál, abban egyet értünk, főleg az utolsó mondatodat ragadnám ki. Szerintem meg van a bankoknak is a lehetőségük, hogy gyorsan és ingyen lehessen utalni, de miért is tennék azt, ha ezért, mint plusz szolgáltatásért pénzt lehet kérni.
Nemrég besétáltam a biztosítómhoz és kértem a 25 év (kármentes) hűségemért egy kis engedményt, de mintha a veséjüket kértem volna, olyan fájdalommal kezelték ügyemet, A harmadik (sikertelen) megbeszélés után felmondtam a biztosításaimat, 12 kötvényt . Először szinte fenyegetően álltak neki, mondván mit gondolok, az új biztosítómnál is majd felviszik az árat, amire nem is válaszoltam. Aztán nini! 30%-os engedményt kínáltak, de mivel az új biztosítónál még ennél is jobb ajánlatot kaptam, végleg felmondódtak a szerződéseim. Most, mint "új" ügyfelet bombáznak 50%-os kedvezménnyel.
Csak azt akartam ebből kihozni, hogy amíg nincs konkurencia, addig nem fognak változtatni, végsőkig feszítik a húrt a legnagyobb bevétel érdekében.............ugyanúgy , mint te is én is és mindenki, aki befektet. Sohasem utasítottam vissza a jobb jutalékot, még néha az irreálisan magasat sem. Sőt ügyesnek éreztem magam, meg okosnak, hogy valakinek ennyit ér a tudásom.
Múltkor kritizáltad, hogy Ausztráliából Magyarországra küldött pénzecskéért, milyen magas kezelési díjat vontak le, de gondolom te sem dolgozol másnak ingyen. Az ár csak azért ennyi, mert megtehetik, hogy ennyit kérjenek.A kriptókkal kapcsolatban ugyan ez a véleményem, a nagy játékosok a maguk hasznára fogják felhasználni, akár politikai hátérrel besegítve. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, a kizsákmányoló kapitalista rendszert kellene megdönteni, mivel most a határtalan gazdagság és a vagyon elérése a fő cél, minden annak van alárendelve. Az amazon is azért fúvódik, mert a konkurencia nem vette komolyan és kinőtt egy gigászi cég, ami olcsóbban tud működni és más az alkupozíciója, nem beszélve a művien fenntartott bénzbőségről, amit kíválóan meglovagoltak.
A bitcoin pénzfunkciója nem való a kapitalista rendszerbe, most csakis a spekulációs oldala, amit kihasználnak, ezért gondolom, hogy jól kifacsarják és mehet a kukába.
Az államok, akik a törvényeket hozzák és joguk van pénzt csinálni, nem fogják engedni egy független pénz elterjeddését. Megvan rá a törvényi háttér, hogy elfojtsák az ilyen kezdeményezéseket, amit veszni látják hatalmukat.
2018-09-16 20:20:45
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5887
Az egy dolog, hogy Kenyába küldesz bitcoint, csak az a kérdés,  ki fogja átváltani schillingre, amit aztán elkölthetnek. Vagy ott már a kifliért is fizethetnek BTC-vel ?
2018-09-14 20:30:39
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5872

Számomra mindig furcsa, hogy a tőzsdén lévő nagy cégekkel példálóznak a BTC kapcsán. Hogyan lehet összehasonlítani egy működő óriás céget, sok tízezer alkalmazottal, ingatlantulajdonnal, folyamatos fejlessztéssel és terjeszkedéssel, egy adatkezelő szoftverrel. Gyakorlatilag a bitcoin blokklánc evidálja, a szoftver által előállított BTC-t, ami átruházható. Ennyi!  A biztonságos átruházás érdekében meg egy országnyi áramot pazarol el.
Ez az a csoda? Számomra éppen az a csoda, hogy valakinek eszébe jutott valamire becserélni az értéktelen számítógépes jeleket.
Sokat hallunk arról is, hogy nem most lesz a hatalomátvétel a pénzügyben, hanem 10-20-30 év múlva. Elképzelhető, de azért gondoljunk bele, hogy 1988-ban senki nem tudta még elképzelni sem, hogy a Szovjetuniót meg lehet fektetni és a szocializmust meg lehet dönteni.
Egyenlőre a gazdasági és politikai folyamatok kifürkészhetetlenek, de lehet olyan változás is, ahol nem kell a pénz sem fiat, sem kripto formában. Végülis kriptoból is hasonló pénz lehetne, szinte semmi előrelépést nem hozna.
Előfordulhat, hogy Marxnak lesz igaza, a kapitalizmus és imperializmus után a következő lépcsőfok a kommunizmus lesz, az előző korai próbálkozás azért futott zátonyra, mert nem voltunk eléggé megérve rá, de egy komoly gazdasági válság, ugyanúgy hozhat magával egy rendszerváltást is, ahol a mostani áldemokráciát egy igazságosabb rendszer váltja majd fel, de az is lehet, hogy kemény diktatúra. Akkor viszont tudjuk, hogy a mostani pénzügyi rendszer, teljesen átalakulna.
2018-09-14 07:48:28
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5868

Szépen lassan ismét felpumpálják az árfolyamot, aztán leejtik.
A stagnáló árfolyammal nem lehet pénzt keresni.
Tether hihetetlenül pörög, nincs olyan nap, hogy ne fordulna meg az egész mennyisége.
2018-09-13 12:53:00
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5866

Az úgy működik, hogy ha van valami rendszer, amibe valaki monopóliumba kerül, akkor ott kihaszálja a fölényét, nem akar újítani, jó az úgy, ahogy van. A pénzügyi rendszer nem egyenlő a bankokkal, ők csak használják és kihasználják a lehetőségeiket. Ha jönne valamilyen konkurencia, akkor viszont lépniük kell, elvégre piacgazdaság van, a felhasználó dönt, kinek a szolgálatatását választja..
Ezért jó, ha valaki megpiszkálja a bankok monopóliumát, csak egy kis homokszem került a gépezetbe. A bankok ugyanúgy beszálltak a kriptobizniszbe, maguk oldalára állítva, illetve vakvágányra terelve a kezdeményezést. Sikerült ledegradálni egy szuperspekulációs eszközzé,, egy tulpánhagymát csinálva belőle.
Nem beszélve a kriptogurukról, akik meg éppen ezt a hatalmat akaják megszerezni.
2018-09-13 07:01:36
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5864

Külföldi átutalásokkal nincs nagyon tapasztalatom, az EU-n kívüliekkel meg semilyen, ezért erről az oldalról igazat kell adnom, biztosan lehetnek gondok ezzel. Sőt a bitcoin fehér papírját sem olvastam, valójában nem tudom, hogy satoshi tényleg pénznek szánta-e, vagy valami más volt az elképzelése.
Valójában ez csak egy adatkezelő rendszer, ahol az adatok kezeléséért BTC-t kapsz, amit nevezhetünk speciális részvénynek, valami fajta jutaléknak. Csak azután jött a felfedezés, hogy jó lenne ez fizetőeszköznek is, mivel a bűnbandáknak ez bejött.
Sokan írják, hogy okosszerződéseket is tudna kezelni, de ahhoz teljesen más fejlesztés kellene. Így megmarad a spekulánsok játékszerének.
Ahogy írod, az ellenőrzött piacokon is van huncutkodás, akkor a nem ellenőrzöttnél mi lehet? Ott, ahol a cég birtokol egy kamionnyi BTC-t, meg üzemeltet kereskedő céget.is.
2018-09-12 22:03:25
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5862
Ha a részvények zuhannak 50%-ot, a kriptóknak vége lesz. Ne gondold, hogy a kripto megússza, mivel a befektetőknek pénzre lesz szüksége és attól fog szabadulni, ami a legkönnyebb.
Ingatlannál is óriási lufi fújódott, de egy ház eladása nem egy gombnyomás.
Ebben a pénzbőségben az emberek mindenbe beleugranak, de az elkövetkező válságot minden megsínyli.
Az csak a reklám része, hogy ez egy tökéletes menekülővaluta, de ha jön egy igazi válság, menteni fogják a menthetőt, a bitcoin meg egy maroknyi emberke játékszere. A bitcoinguruk nem számítanak a világgazdaságban meghazározó személyiségnek, akit ismernek, inkább hasonlítanak porszívóárusokra, akik rá szeretnék sózni a terméküket a kisemberekre......persze  jó drágán.
Az igaz, hogy az eddigi esések után mindig jött egy szárnyalás, de azt a folyamatos terjeszkedéssel lehetett megmagyarázni. 2017 végén viszont elfogytak az "újszülöttek", már mindenki hallott róla a világon, meg kellene kezdeni kisugározni a világűrbe a reklámokat, hátha sikerül találni szűz közösségeket.
A mostani elég stabil ár a pumpálásoknak köszönhető, cégen belüli számlák között adják -veszik, nehogy összezuhanjon az árfolyam. A kereskedés nem ellenőrzött, mindent szabad, miért ne használnák ki. Ha esetleg beesik egy-egy méhecske , aki most hallott róla először és meg szeretne gazdagodni, az már tiszta haszon.A tévedés jogát én is fenntartom,
2018-09-10 22:35:22
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5842
:-) Ha milliomos szeretnél lenni, nyugodtan elkezdheted a bányászatot is, csak előtte nem árt milliárdosnak lenni. :-)
2018-09-10 22:30:54
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #5841

Jó kis statisztika! Annak magyarázhatod, hogy csak 14 dollárt buktál, aki 18 ezernél jól bevásárolt, mert még a vízcsapból is azt folyott, hogy "holnap" 50 ezer,100ezer, 1 millió dollár lesz.
De amúgy igazad van!
Ez egy szuperspekulációs eszköz és az is marad. Aki mer, az nyer alapon, egy pumpálgatással megspékelve.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE