nemelemzo

Regisztráció:
2017-01-01 17:57:11
Hozzászólások száma:
1 856
Utolsó hozzászólás:
2019-03-21 07:30
Pontok:
Tapasztalati: 3
Aktivitási: 5
Népszerűségi: 4

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2019-03-21 07:30:37
mutat
KISBÜFIK topikja #20077

Nem azt írtam, hogy nem lehetséges, csak mindenhol, amit írtál ott van a HA. Tudom a tőzsde a jövőt árazza, ami a HA-ra épül, mert semmi sem biztos. Az ML részvények is ezért száguldottak, de senki ne gondolja, hogy ennek nincs költsége, óriási teher a nyereség oldalon. Még lölö is "belesántult" aki mögött ott áll az állami kincstár, részvénykibocsájtással fedezte a dorbézolását, aminek meg lett az eredménye.
2019-03-21 07:10:18
mutat
KISBÜFIK topikja #20075
Lehet, hogy nem tette be, de az már be van árazva.
2019-03-21 07:08:52
mutat
KISBÜFIK topikja #20074
"3000 forintnál 28 milliárdos érték, nem lenne irreálisan túlárazott."
Én nem értek hozzá, de ezt minden száguldó kisrészvénynél leírják és persze alátámasztják egy elmélettel, jóslatokkal. A legszembetűnőbb az Est médiánál, egy 18 milliárdot érő üres cég egy íróasztallal, 78 filléren kibocsájtott, 185 forinton forgó részvényekkel.
2019-03-21 06:56:19
mutat
Financial Forecasts #9582

Szerintem már a tető is ég.
Nézzünk az életből egy példát, egy jólmenő vállalkozó kocsmát is üzemeltetett, a csemetéje felnőtt és az apuka a kocsma mellett kialakított egy cukrászdát, gyermeke boldogulására. Nem fogom tömni pénzzel, csináljon valamit. Az italraktár közös volt, ha elfogyott az üdítő, nyugodtan dézsmálhatta a kocsma raktárkészletét, hiszen minden kezdet nehéz. Odáig fajult a dolog, hogy a gyerkőc már nem is rendelt, mivel ingyen is hozzájutott. Több évig így ment, mikor az apuka a sarkára állt és megtiltotta a kocsmai készletek lenyúlását. Egy hónap után a cukrászdát becsukták. Az apuka már nem jólmenő vállalkozó, szinte az egész családja elfordult tőle.
Ezt csak azért írtam, mert ugyanaz történt kicsiben, mint a FED-nél nagyban. Csak az a kérdés, meddig működhet még.
Szerintem Kínában ugyan ez a helyzet, a sok virtuális hitel kezd bedőlni.
A következő válság nem csak a pézügyi rendszert fogja romba dönteni, hanem a kapitalizmust is. Általában ilyen háborúval ér véget. Lehet igaza volt marxnak, a kapitalizmus után a kommunizmus jön, csak ott rontották el, hogy közbe iktatták az átmeneti szocializmust.
2019-03-20 21:50:31
mutat
Financial Forecasts #9574
Ha szakad az eső, és ingyen osztják az esernyőket a gumicsizmát nem szabad levetni. Az arany a bajban segít és aki ép ésszel gondolkodik, az rájön, a FED azt üzente, hogy nagy a baj. Sokan az olcsó pénzre vágynak, de ez csak rövid távon működhet. Lélegeztető gépen van a gazdaság, szinte kómában fekszik, pedig eszeveszetten masszírozzák, milliárdokat kidobva az ablakon.
2019-03-20 21:23:45
mutat
Financial Forecasts #9572
Ez nem fura, hiszen a lazítás azt üzeni, hogy valami nincs rendben. Persze az "ingyenpénz" jól jön mindenkinek, de ennek ára van. Szerintem annak kellene örülni, ha a fd bevállalta volna a kamatemelést, mert ez azt jelentette volna, hogy a gazdaság elbírja ezt. Most már csak az a kérdés, hogy a mostani döntésük valós okokra vezethető vissza, vagy gazdasági-politikai nyomásra alakult így.
2019-03-20 21:15:00
mutat
4IG részvény #25375
Ha pánikotatni akartak volna, sokkal korábban teszik. Miért vártak volna eddig. Aki bennfentes, az jóval korábban tudja a tutit, nem akkor kapcsol, mikor már arany áron szállhat csak be. Meglátjuk, mit hoz a jövő, mennyire volt megalapozott ez a szárnyalás. A kispapíroknál minden lehetséges, főleg amióta a NER lovagok játszóterévé tették a tőzsdét. Jobb, mint a lottó, mert bármelyik  orbán csókos neve minimum duplázódással jár. Nem csoda, ha az államkincstár áll mögöttük, korlátlan hozzáféréssel.
2019-03-20 21:01:01
mutat
Financial Forecasts #9569

Íme, a fed visszatáncolt. Még az lesz a szép, ha csökkentésbe kezdenek. A gazdaság gyógyithatatlanul rákos és hogy ne szenvedjen, morfiummal pumpálják teli, csak nehogy éppen a túladagolásba haljon bele. A piac furcsán viselkedik, mivel ez a döntés nagy bajra utal, igaz rövid távon kifizetődő lehet. A feketeleves csak azután jön.
Egyszerűen megfogalmazva: ég a ház, de legalább nem fázunk.
2019-03-20 20:47:53
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #21155

Nincs semmi újdonság. Szlovákiában sincs jó alternatíva, csak kevésbbé rossz.
Ha megnézitek bugárt, aki magyarként jelöltette magát, nem csoda hogy csak 3%-ot szedett össze, hiszen a hatalom és a vályú miatt, hajlandó volt összeállni a szlovák nemzeti párttal, ami köztudottan magyarellenes, szlota annó Budapestre tankokat akart küldeni. Szlovákok a kormányfőt (fico) elkergették, de a bábuja ült a helyére, akit ő mozgat.
2019-03-20 17:44:34
mutat
Szép csendben bejelentették Magyarország történetének egyik legnagyobb beruházását #2
Szerintem ez az a terület, ahol az indiánok giga kaszinót akartak építeni, el is kezdték előkészíteni a terepet, de aztán felszívódtak.
2019-03-20 07:18:41
mutat
Financial Forecasts #9553

https://www.portfolio.hu/vallalatok/a-veszjoslo-halalkereszt-utan-maris-itt-az-aranykereszt.317993.html
A tőzsdét már nem a piac szabályozza, hanem a politika. A nagy optimizmus csak a monetáris politika eredménye, mindenki az ingyenpénzre spekulál. A központi bankok hihetetlen lufit fújtak, ami a lélegeztetőgép feladatát látja el. Adagolják a gyógyszert, közben átestek a lónak túlsó oldalára. A sok dúsgazdag emberke nem bánja, sokszorozhatja vagyonát. Talán ez is a cél, a mellékhatásokkal viszont nem törődnek.
2019-03-19 12:50:13
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #8005

Tudod, ha nem irogatnék ide, már rég megszűnt volna ez a topic. A szárnyaláskor napi szinten több tízen irogattak, de most nagy a csend, mindenki bizonytalan, kezdenek rádöbbeni, hogy micsoda átverés volt kihírdetni, hogy elsöpri a pénzügyi rendszert. Sokan bedőltek a reklámnak, az 1 éven belüli 1 milliós árfolyamnak. Bizony ilyenek az emberek. Hiszékeny birkák.
Elég sok piramisjátékot láttam, sőt voltam ilyan kultúrházi teltházas előadáson, ahol 1-et beteszel és 100 pottyan ki , óriási ígéretekkel, dobpergéssel, fényjátékkel bolondították az embereket. Mivel az egyik "beszervezett" barátom kért meg, hogy kísérjem el, láttam az előkészületeket, a színjáték forgatókönyvét. Begyakorolt kérdések a beépített emberektől,  frappáns válaszok, pénzt lengető befektető és persze a parkolóban a szuper (kölcsönzős) autók. Aztán kapunyitás és kezdődött az előadás.
Igaz a kilencvenes évek végéről beszélünk, de kis pihenőkkel ez megismétlődik, egy kicsit változtatva a rendszeren, újabb és újabb sztorikat kitalálva.
2019-03-19 07:21:00
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #21016

Sajnos az a baj, hogy a nagy orosz medve alíg várja, hogy beálljunk hozzájuk, de Kínának sem jönne rosszul egy ekkora birtok megszerzése. Igaz nincsenek ásványkincseink, (talán az ivóvíz) de azért a magyar föld sokat ér, nem beszélve egy igazi európai kultúráról.
Az EU nagyon fél egy esetleges kilépéstől (brexit), mert még az is előfordulhat, hogy példát tudnak mutatni másoknak és a EU- nak meggyengülne a pozíciója. Ezért nem mereik a pénzcsapokat elzárni, mert a vezetőinknek teljesen mindegy, hogy honnan kapják a pént a zsebükbe, az emberek meg le vannak sajnálva.
Ne feledjük, oroszoknál is elméletben demokrácia van, az oligarchák uralják a gazdaságot, ez orbánnak éppen megfelelne. Eljutottak arra a gazda(g)sági szintre, hogy nem kell félniük semmitől, ha omladozna  a ház, a magánrepülő bárhova kimenekíti őket és a dúsgazdag embereket mindenhol szívesen fogadják.
2019-03-18 23:36:58
mutat
Világgazdaság #43

Ezt írtam! A magyarok világbajnokok, de ne hidd, hogy főleg a volt szocis országokban nem lopnak. Ott is volt privatizáció, meg eu-s támogatások a felzárkóztatásra. Az EU parlamentjében meg minden képviselőnek meg van a szponzora, aki diktál. Nem elég nekik a csillagászati fizetés és juttatások.
Szlovákiában a J&T, meg a Penta van hatalmon, sőt van egy magyar oligarcha...Világi Oszkár, lehet ismerős, ő a kis csányi. Viktor a MOL-on keresztül 3 milliárdot adott a stadionja megépítésére.
Cseheknél meg a Babis, miniszterelnök, kemény ügynök múlttal és privatizációs háttérrel.
2019-03-18 23:19:44
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #8001
Látom forr a agyad, vagy a vized. Inkább siránkozz azon, hogy 20 ezernél nem szállták ki, 3xxx, nél meg be, te donkihóte. A pék is többet ér, mint a te nyávogásod. Hogyan lehet valami egyszerre értékmegőrző és költőpénz. A fiat -nak is csak azért van értéke, mert költik az emebrek. A btc-t nem engedik forogni, hogy végre felmenjen az ára. Ha mindenki elővenné a fiók mélyéről te is vehetnél 2 dollárért. A kereskedés nagy része a pumpának, meg a tethernek köszönhető. Közben a koinbárók megpróbálnak minél többet kivonni a piacról, hátha sikerül hiányt gerjeszteni és ezzel felverni az árát. Ez az egyetlen tervük, csak szerencsétlenségükre mindig van eladó, aki szabadulni akar tőlük.
A nagyobb gond akkor lesz, ha majd a coinbárók megunják, hogy a 2 dolláros coinokért kapott 20 ezer dollárt újra visszapumpálják a coinpiacba. Most még bizakodnak, a kisbüfik meg örülnek, hogy van ki felvásárolja, igaz bukóban, de nem 2 dolláron kell kiszállniuk.
Gondolod, hogy a coinbárók költik a BTC-t? Nem hiába történt ez: https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/leall-a-bitcoinozassal-az-elso-legalis-bitcoinos-ceg.5.317831.html ; , látják, hogy nincs rá igény, a jó híre kezd megkopni. Nem lehet már vagyonokat keresni vele.
2019-03-18 22:11:04
mutat
KISBÜFIK topikja #19789
Ez a tőzsdénk (ENEFI), már egy közgyűlés összehívása is limitet eredményez. Kíváncsi vagyok, mi lesz az OTT 1-gyel, náluk is kgy lesz, várható ott is egy limites nap.
2019-03-18 22:02:52
mutat
Világgazdaság #41

Nem csak itthon van így, a politikai-gazdasági maffia mindenhol jelen van. Ahhoz, hogy kicsi hazánkban ezt világrekord szintre fejlesztették a lakosság közreműködése is kellett, nem beszélve az ellenék töketlenségeiről.
A magyar név megint szép lesz, Méltó régi nagy hiréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!
Annyira szeretnénk, hogy ez beteljesüljön, hogy birkaként követjük vezetőinket, de azóta mindig a rossz oldalra álltunk, köszönhetően a politikusainknak, akik a nemzetünk felemelkedését hírdették, közben loptak, csaltak hazudtak és gazdagodtak.
2019-03-18 21:44:25
mutat
Világgazdaság #40

Ezt így is lehet magyarázni, de ne feledjük, hogy a gazdagok közül nem mindenki a tudománya miatt vagyonosodott, hanem kapcsolatai és huncutkodásai miatt vált gazdaggá. A legtöbb ilyen a politikai háttérnek köszönheti milliárdjait, törvényekkel bebiztosítva vagyonosodásának alapját. Nem attól "irigylem" a jólétet, aki letett valamit az asztalra, hanem akik a kiskapukat kihasználva másokat lehetetlenítenek el. Lásd lölöt! De határainkon kívül sem jobb a helyzet, akár keletre, akár nyugatra nézünk. Megmagyarázzák, hogy miért jó, ha a milliárdosok adóparadicsomokban mossák tisztára a milliárdjaikat, miért a politika iránítja  a gazdaságot és a gazdasági főszereplők irányítják a politikusokat.
Több orvos ismerősöm van, a belgyógyász azzal büszkélkedett, hogy hozzá a belépőt csak örölölni lehet, tele a lista. Amikor megkérdeztem, hogy orvos létére van-e olyan páciense, akit meggyógyított, értetlenül nézett, mire gondolok. Végül felfogta, egyetlen kezeltje sem gyógyult meg....nem volt olyan, akinek azt mondta volna, magának rendbe jött a szíve, többé nem kell jönnie. Persze ez is egy biznisz, hiszen ha azt mondja a betegnek, hogy 3 hét múlva jöjjön, akkor jön és felveszi utána a biztosítótól a "jutalékot" Ha sokan vannak 4 hét, ha üresebb a várólista, 2 hét. Annyi munkát intéz magának, hogy megalapozza a jólétét. Persze sokat tanult, megérdemli. :-)
2019-03-18 19:49:18
mutat
Világgazdaság #37
Ez bizony nevetséges, rengeteg embert hátrahagytak, de ők nagyon is menetelnek. Nyomást gyakorolnak a jegybankokra, hogy tovább szórják a pénz, és a gazdagok még gazdagabbak legyenek. Dimon le se szarja a lemaradottakat, ők akarnak még többet. Bármilyen válság jöhet, az ő vagyonuk egy ezreléke is elég arra, hogy királyi módon élhessenek, sőt az emberek dühét magánhadsereggel fogják megszelídíteni.
2019-03-18 16:10:55
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7990
A mínuszolgatás nekem nem hír, csak a tehetetlen emberkék játékszere, hasonlóan a nyomdafestéket nem tűrő szavakat használókhoz. Ilyen suttyók azt hiszik, ha káromkodnak, vagy csúnya szavakat  kiabálnak, igazuk lesz. Pedig csak magukat minősítik.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE