nemelemzo

Regisztráció:
2017-01-01 17:57
Hozzászólások száma:
235
Utolsó hozzászólás:
2017-09-18 16:48
Pontok:
Tapasztalati: 2
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 5

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-09-18 16:48:45
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2561
Nem ismerem Bogár Lászlót és nem is titkos, atombiztos bunkerekben rejtőzködő világ urára gondoltam. A háttérben azok a befektetők vannak, akik valamivel hozzájárulnak a hatalom megszerzéséhez és ezért a hatalmon lévőtől ajándékot kapnak. Ezzel el is kötelezi magát, tehát egymást erősítik.Politikai hatalom együtt jár a gazdasági hatalommal is, hisz az állam óriási pénzeket forgat. Annak idején a király hűséges katonái lettek a nagybirtokosok, ahogy most a miniszterelnök segédjei lesznek a földbirtokosok. A különbség csak abban rejlik, hogy míg nálunk a csupasz seggű, senkiházi bekerül a politikába és meggazdagszik, addig Amerikában az "elismert", gazdag emberkék kapnak helyet a szenátusban, akik persze még tovább gazdagodnak, csak már nem olyan feltűnő. Véleményem szerint az EU a támogatásokkal fizeti le a (keleti) politikusainkat, hogy úgy táncoljanak, ahogy fütyülnek. Nem hiszem el, hogy ennyi lenyúlt pénzt nem vesznek észre. Egy kis ellenállás meg csak a látszat fenntartása.
2017-09-18 12:36:05
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2557
az utolsó bekezdés helyesen: A kripto valutákról meg csak annyit, hogy már meg is jelent a hír: link Ha igaz, számon kellene kérni, ha nem, azt is. Végül kiderül, hogy a mostani szárnyalást épp ez a bank idézte elő. Az én véleményem, hogy a legelismertebb bankár is tehet olyan kijelentést, hogy kedvezzen magának és befektetőinek. A mai világban már szinte erény a hazudozás, ha "jó célt szolgál" esetünkben a befektetők gazdagodását.
2017-09-18 12:17:02
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2556
Szerintem nem is annyira ők a hunyók, hanem akik a háttérben vannak. Egy politikus a mai világban pénz nélkül nem kerülhet hatalomra. A pénzt valaki adja, ezzel elkötelezve azt a személyt, aki kapja. Ha hatalomra kerül, menthetetlen, hogy ne kedvezzen mecénásának, különböző törvények, határozatok, vagy egyszerű megrendelések formájában. Persze ne gondoljunk egyénekre, mivel egy fecske nem csinál nyarat, itt jönnek a képbe a pártok, de nálunk beszélhetünk a politikai elit által alkotott maffiáról. Senki ne gondolja, hogy ez nyugaton máshogy történik. A kritonokról meg csak annyit, hogy már meg is jelent a hír: link Ha igaz, számon kellene kérni, ha nem, azt is.
2017-09-18 07:38:22
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2554
Ja és egy utolsó utáni gondolat, a bitcoin előnye, hogy sokezernyi számítógép kezeli. Mi van azonban, ha egy bányásztársaság megszerzi a bányászat nagy részét. Az majd dönthet az okosszerződés sorsáról?
2017-09-18 07:34:10
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2553
Az összes tulajdonos magasztalja a bitcoint, meg nagyban remélik, hogy szárnyalni fog. Magasan méltatják az erényeit és azt, hogy limitált mennyiség áll rendelkezésre. Igen, a bitcoinból igen, de a criptoból nem. Ugyan erre a technológiára bármennyi jelet előállíthatnak és ha kevés lesz a BTC, akkor majd lesz BTD, BTE, BTF, BTG...H,I,J,K. Nem értek hozzá, de a bitcoin cash is benne van a bitcoin limitált mennyiségében? Vagy a lánc kettévált és már emelkedhet a mennyiség? Annak én sem örülök, hogy a fiat pénzt már ki sem nyomtatják, csak beüti a FED-ben egy titkárnő a milliárdos tételeket. Ez mind a politikusok és a bankárok sara, akik a dúsgazdag réteg kiszolgálói, akik a vagyonukat féltve megtalálták az utat a vagyonuk megsokszorozására. Igaz, ennek a pénznek a nagy részét a tőzsde felszippantotta, ezért szárnyalnak a részvények, de ugyanúgy begyűrűzik a reál gazdaságba is. Ha robban az egész, nem lesz olyan ágazat, ami nem fogja megsínyleni. Még egy utolsó gondolat, szerintem a nagybefektetők már régen a BTC-t, meg a többi kriptot a felesleges fiat pénzből vásárolják, biztosan sokan hitelből is. Tehát megint nem a gazdaságba jut a pénz, hogy támadjon fel, hanem újra a magánzsebeket gazdagítja.
2017-09-15 07:26:04
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2498
Nem is állnak le, meg úgyis sokan vártak egy jó beszállóra, a szárnyalást látva, ezért lesz még hullámvasút. A spekik gyorsan kiugrálnak, de akik fillérekért vették, nem adják be a derekukat olyan gyorsan. A kínai vezetést megértem, hiszen folyamatosan hozzák a megszorításokat a gazdaság megmentésére, korlátozzák a pénzkivitelt, erre jön egy technológia, amivel nem talicskázzák, hanem repítik ki a vagyonokat. Az ára ilyenkor nem számít, mivel csak szállító eszköz, azonnal visszaváltják. Szerintem ez tette ki a forgalom nagy részét és biztosan nem az ausztráliai villanyműveknél a fogyasztók által befizetett villanyelszámolás. ☺ Ha valaki azt hiszi, hogy a kereskedők ujjongnak a bitcoin miatt, hát ki kell hogy ádráduljanak. Óriási nyűg és csak azért vállalják be, mert egyrészt reklám, másrész ki kell nyalni a vásárlók seggét. A bankkártya is csak az alkalmazottnak segít, a tulajdonosnak meg ki kell gazdálkodnia az illetéket. De ha erre van igény, hát túléljük. Azért kíváncsi lennék, hogyan működik a xy pub-ban a sörért való fizetéss. Besétálok a kocsmába, iszok egy sört, előkapom a bitcoinos papírpénztárcámat, bepötyögöm a kocsmáros adatait és megmutatom, hogy nyomtam egy entetrt? Vagy meg kell várni, míg csipog a mobilja, hogy megérkezett? A kocsmáros meg hívja a asszonyt, hogy ami megérkezett gyorsan váltsa át, nehogy holnap már 10% os engedménnyel adta s sört? Talán mégsem legmegfelelőbb fizetőeszköz.....☺.egyenlőre ☺
2017-09-14 21:31:35
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2492
Egy bitcoin előállítási ára azért 1000 dollár, mert csúcstechnikás számítógépes farmokon "bányásszák" egy atomerőműnyi árammal tartják fenn a rendszert. Ha nem robbant volna az ára, a háztartásokban pihenő laptopok tennék ugyanezt. A technológia úgy van kitalálva, hogy egy bizonyos mennyiségű bitcoin jár a bányászoknak. Ha sokan vannak, meg kell osztozniuk, így már csak ott éri meg kubikolni, ahol olcsó az áram, nem beszélve az erre a célra kifejlesztett videokártyák áráról. Még így is jól járnak a szárnyalás miatt. Állítólag az elején egy otthoni számítógéppel napi 10-15 bitcoint is lehetett bányászni, persze 0,07 dollár volt az értéke.
2017-09-14 21:06:46
mutat
2017-09-14 20:08:34
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2486
de ne azt nézd! Kíválóan használni lehet fizetéste. Nem mindegy mennyi az ára, ingyen utalod ázsiába! Jó kis rímet fabrikáltam. Csak a gyorsaságért kell fizetni. Ennek ellenére egyre jobb jövőt jósolok neki. Eltűnni nem fog!
2017-09-14 14:32:01
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2425
A "Hiába limitált a mennyisége, - nálam új bekezdés volt, tehát új gondolat.
2017-09-14 14:28:14
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2424
úgy olvasod, ahogy akarod és úgy értelmezed, ahogy akarod. Én a kriptovalutákra gondoltam, ennyi! ☺
2017-09-14 14:23:18
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2421
Ez most van így, de ha igazuk lesz a bitcoin fanoknak és tényleg elterjed a vele való fizetés, akkor például a kereskedőhöz befutott bitcoinokból árut vehet a kereskedő és újra továbbadhatja, tehát tudatára ébredne a rendszer és egy zárt kört alakítana ki. Ha ez a kör aztán elég nagyra duzzad, másoknak is már érdeke lesz belépni, így szárnyalhatna tovább - írom ezt óriási kérdőjellel, feltételes módban.
2017-09-14 14:09:14
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2418
én az újabb és újabb kriptovalutákra gondoltam, hiszen azokat is dollárért cserélik. Eddig csak azt lehetett hallani, hogy ez a jövő és amint valaki hangosan beszól, az összes kriptogyáros felháborodik, hogy nem is tudja miről beszél. Megismétlem, a bányászok meg a spekulánsok rögtön támadnak, mert veszélybe került a jólétük, az aranytojást tojó tyúk egy kicsit lesántult. Ha tényleg péznek akarják használni, tökmindegy mennyibe kerül, nem kellene lázongni, tehát a napnál is világosabb, hogy csak egy tulipánhagyma. aminek egy minimumon beáll az árfolyama és tovább használhatja zavartalanul az a szűk réteg, aki tényleg fizetni akar vele.
2017-09-14 07:29:10
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2404
Ezt most lehet máshova kellene írnom, csak annyiban függ össze a BTC-vel, hogy virtuális. Egyszer már írtam róla, hogy jó régen az interneten volt kialakulóban egy tiszta társadalom, egy virtuális világ. Az emberkék játszottak egy online játékot és társadalmat építettek. Állítólag volt aki a második életét töltötte ott, 8-10 órát naponta eltöltve a "másik közösségben". A program fejlesztői látva a sikert, egyre több opcióval ajándékozták meg a játékosokat, a saját fizetőeszközük mellett már köztársasági elnököt is választhattak és ha jól tudom épp egy "civilben" buszsofőr lett megválasztva. Egy virtuális életet éltek. Végül azzal lett vége, hogy a fejlesztők végre pénzt is akartak keresni és aki gyorsabban akart feljutni a ranglétrán, igenis valódi dollárt kellett átutalnia.Pár hónapon belül kicserélődött a "lakosság" mert sokan hajlandóak voltak fizetni a semmiért és kiszorították azokat, akik "gürizve" lettek valakik. Aztán magukra maradtak.
2017-09-14 07:08:58
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2403
A higítás akkor fog bekövetkezni, mikor "satosi" és más nagy gyűjtögető elkezdi piacra dobni a többmillió eddig takarcsolgatott BTC-it, amit fillérekért bányászott, vagy vett. Hiába limitált a mennyisége, ha folyamatosan újakat és még újabbakat alkotnak. Szerintem azért is lassult a szárnyalása, majd aki már drágán vette, elkezdett szabadulni tőle. A zuhanást meg az fogja meg, hogy viszont a legtöbb tulajdonosnak fillérekbe került ezért nem annyira paráznak, kivárnak. Ugyanúgy, mint a pénztáros részvényeknél, egymást bíztatják, hogy nem szabad eladni, hátha fel tudják tornázni az árat és mivel csak egymás között adják, veszik a papírt, van is valami eredménye. Csak azt tudatosítani kell, hogy csak akkor tudják meg mennyit ér a befektetésük, ha pénzzé teszik azt. A bitcoin is csak annyit ér, amennyi dollárt fizetnek érte......remélem érted a megfogalmazást. Ameddig nem BTC-ben lesznek az árak és nem azt mondják, hogy a dollár mennyi bitcoint ér, addig nem beszélhetük fizetőeszközről.
2017-09-13 21:17:29
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2396
A Fiat valuták mögött ott áll a kibocsájó ország, aminek ugye van értékteremtő teljesítménye. A kripto mögött van egy program, meg az elfogyasztott áram, meg persze a meggazdagodási vágy. Ha most a "bankár barátunk " azt mondta volna, hogy bevezetik alap fizetőeszköznek, a felhőket súrolná az árfolyam. Persze, lehetne arra is használni, csak a gazdasági érdekeknek ez nem felel meg. Meg ha már egy ország döntene így, óriási előnyt biztosítana a kibocsájtónak, diszkriminálva a többit. A BTC tulajdonosoknak viszont az lenne a kánoán, a dollárnak meg a bukása. Szerintem azt meg senki más nem szeretné, csak ők. Egy olyan ördögi kör van kialakulóban, amit a csírájában fognak elfolytani a nagyhatalmak, nincs más kiút. A pénz az nem játék, a technológiát viszont használhatnák sok minden másra, amivel szabadon kereskedhetnének, pénzért árulhatnák a belépési kódokat, amiből fizethetnék a működtetőket. Csak át kell alakítani a rendszert szolgáltatóvá, bejelentkezni a tőzsdére és szárnyalhat a részvény árfolyama. Az nem szúrná senki szemét. Persze nem is lenne ilyen jövedelmező.
2017-09-13 17:55:44
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2391
Jó, bankár de nem valamilyen, ezeknek isszák a szavukat, ha igazuk van, ha nincs. Ennek ellenére én egyetértek vele, szerintem is csak a spekuláció repíti az árát. Sokak szerint viszont ez a jövő fizetőeszköze. Majd meglátjuk. Lehet a lánya kérte meg, szóljon be, mert keveset vett annakidején és csak jóárasítani akarja a további bevásárlás előtt.
2017-09-13 14:38:45
mutat
2017-09-12 17:04:47
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2381
Ha a sárgák nem kattantak volna rá, nem is ismernénk, ott tipegne 1 dollár alatt. Ezzel menekítik ki a pénzüket.
2017-09-12 15:54:39
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2379
erre utaltam múltkor: "Tehát- kell utalnod külföldre 25000 dollárt: felszaladsz gyorsan az egyik BTC-t forgalmazó oldalra, veszel BTC-t , utalod, megérkezik , a fogadó vesz belőle dollárt, (nevetés vagy sírás az árfolyam-nyereség, -veszteség estén) és végre vásárolhat, ahol akar. Akár egy kiflit is."

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE