nemelemzo

Regisztráció:
2017-01-01 17:57
Hozzászólások száma:
350
Utolsó hozzászólás:
2017-11-21 22:09
Pontok:
Tapasztalati: 3
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 5

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-11-21 22:09:05
mutat
FHB:Most vedd! #45278
A tulajdonosok sehol nem mondanak semmit. Most kispapír divat van, bejöttek a birkák legelni.Persze keresni lehet vele, de nincs olyan elemzés, amit alkalmazni lehetne.
2017-11-21 12:06:05
mutat
OPUS Global Nyrt. #63430
Kezdjük el kórusban kiabálni opus up, opus up, az mindig segíteni szokott.
Ja és lassan jön valami hír, ahogy napi szinten jönnek hírek.   ☺
Az viszont biztos, hogy nekem még kiányzik több opus-os topik cím, hiszen ennyi birkának kell hely az egymást győzögetéshez.
2017-11-16 07:40:54
mutat
Fidesz-bűnözés #271
Most vajon mi fog történni? Semmi, szépen majd jelenteni fognak és kész. Megtalálják a lehetőséget más úton kiszivattyúzni az államkasszát, illetve most sem tilos a közpénzt TAO- ban felhasználni, csak nyilvánosságra kell hozni. Akkor megteszik, ahogy nyilvánosságra hozták az eddigi pénzlenyúlásokat is, egy kis magyarázattal mellékelve. A vizes vb-t is megmagyarázzák, meg az összes lenyúlást. Számonkérni úgysem lehet, meg ki is tenné.
Az ellenzékkel szerintem már régen megegyeztek, hiszen amit csinálnak az általában a fidesz malmára hajtja a vizet. Orbán addig lesz hatalmon, ameddig akar és úgysem az a megoldás, hogy leváltják.
Itt rendszerváltás kell, az egész politikai és gazdasági maffia megdöntése. Aki nem turistaként járt a Parlamentben, azoknak börtönben a helye, illeteve lehetőséget kell nekik adni ledolgozni, amit eddig elloptak, szép nagy munkatáborokban. A stadionok tökéletes szálláshelyek lehetnének a vagyonuktól megfosztott politikusoknak és csókosaiknak. Bekerítve, beléptetőrendszerrel, tökéletesen megfelelő rabok elszállásolására.
2017-11-13 14:39:57
mutat
KISBÜFIK topikja #3172
Az azért tetszik, hogy a kispapírokban legtöbben azzal magyarázzák a megmagyarázhatatlan mozgást, hogy "lassan érkezik bejelentés". Bizakodni lehet, de mindenkinek tudatosítania kell, hogy a tőzsde azért működik, mert senki nem tudja biztosan, mi fog történni. Az átláthatatlan tevékenység bizonytalanságot eredményez, így csak találgatni lehet a mozgásokat. Így ez csak egy szerencsejáték, aki mer, az nyer, illetve veszít.
Eddig úgy láttam, ha sokszor ismételgetjük, hogy UP,UP,UP még meg is indul az árfolyam.
Néha fel, néha le. Aztán a birkák minden idők legjobb játékosának érzik magukat.
2017-11-13 14:24:55
mutat
Kijózanító adat jött a klímaváltozásról #5
Ha így tetszik írok még. :-)
A bioetanol előállítása csak akkor lenne környezetkímélő, ha a felesleges, már megtermelt terményből (kukoricából) állítanák elő. Most viszont arra a célra termesztik, nem kis költséggel és lábnyommal. Semmi baj, EU-s és nemzeti támogatással nyerességes ágazat lehet, ami csak nyeli a pénz, a CO2 meg nem csökken.
Kínaiak azért bocsájtanak ki olyan mennyiségű CO2-t mert gyártják a napelemeket, meg az akkumlátorokat, amivel majd csökkenthetik a CO2 kibocsájtást.
2017-11-13 13:57:09
mutat
Kijózanító adat jött a klímaváltozásról #2
Mindenki ott csal, ahol tud. A széndioxid növekedést a statisztikai hivatalnak leadott kimutatásokból tudják összegezni. Ez olyan, mikor az ember 2 számmal nagyobb ruhát vesz, hogy soványabbnak nézzen ki.
A klíma védelme a legnagyobb biznisz, hiszen CO2 kvótákkal lehet kereskedni, támogatást lehet kapni és valójában ellenőrizhetetlen.
Ugyanúgy megoldhatatlan kérdés, mint a migránsok (cigányok) integrálása. Már annyi pénz kaptak segélyként, hogy tüzelhettek volna vele, de még azóta sincs még tüzifájuk sem.
2017-11-13 13:29:33
mutat
Az Y-generáció tarthatja életben a bitcoin ralit #2
Valami nekem nem passzol:
"Az Y generáció egy új típusú nemzedék, melynek kialakulásában a technika száguldó fejlődése játszott rendkívül fontos szerepet. Ha az 1900-as évek utáni időszakot felosztjuk, akkor ez a generáció a negyedik a sorban, az 1980 és 1995 között születetteket soroljuk ide.
A Z generáció tagjai az 1996-tól 2007-ig születtek. Tagjai tipikusan különböznek az előző generációk, főleg a közvetlenül megelőző Y generáció tagjaitól,[19] egy új típusú nemzedék, amelynek kialakulásában a technika száguldó fejlődése játszott rendkívül fontos szerepet. Az 1990-es évek végén születettek és az annál fiatalabbak beleszülettek a digitális technológiák világába, amelyben már elképzelhetetlen élni a Web 2.0, mobiltelefonok, más digitális és kommunikációs eszközök használata nélkül. A Z generációra használt másik fogalom a Marc Prensky által alkotott „digitális bennszülöttek” kifejezés.
De valaki azt megkérdezte tőlük, hogy mi az a bitcoin, vagy a részvény?
Megdöbbentő a viselkedésük, a nemtörődömség, persze tisztelet a kivételnek. Az emberi kapcsolatok lekorlátozódnak a közösségi oldalakra, egyszerűen személyes találkozáskor nem tudják kifejezni magukat, gyagyás "jútyúberokat" bámulják naphosszat.
Az 1000 dollárt rögtön egy csúcsmodell okostelefonra költenék és ezzel letelt.
2017-11-13 13:10:43
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2743
Nekem is ez volt a véleményem, amíg nem gondoltam bele igazán, milyen következménye is lehetett volna.
Szerintem nemcsak a bankok buktak volna, de az emberek megtakarírásait is elsöpörte volna a válság, a felbosszantott tömeg meg bármire képes.
Már halványul az emlék a rendszerváltoztatás után történtekről, de a helyi maffia kialakulása, a napi szintű erőfitogtatás, a védelmi pénzek, az emberek rettegésben tartása még mindig elevenen él bennem. Nem beszélve az állam tehetetlenségéről, a korrupció csúcsrajáratásáról. Most azért már kikristályosodott az egész, a bűnöző réteg már megtalálta a helyét a politikában vagy a csúcsvállalkozók között, de a kis emberek napi szintű bosszantása megszűnt.
A rendszer mostani összeomlása azzal is járna, hogy az állami alkalmazottak, rendőrök, orvosok, tanárok és még sorolhatnám, nem töltenék be hivatásukat, káosz uralkodna, zűrzavar jönne és biztosan lennének, akik hatalomra szeretnének jutni.  Ez viszont beláthatatlan következményekkel járna.
2017-11-13 08:36:25
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2740
Én sem örülök, hogy ezek a csúnya politikusok a bankárokkal karöltve nyomják a pénzt eszetlenül.
De nézzük miért is? Nem volt más kiút. A kedves spekulánsok és befektetők voltak olyan szívesek, hogy többszörösen eladósították bankjukat, magukat, mivel az óriási nyereség érdekében, óriási rizikót vállaltak be. Megrészegülve eszetlenül befektettek és ebbe az összes bank beszállt, nem is volt más megoldás, ha életben akartak maradni a konkurencia között. Amikor ez összeomlott, más kiút nem volt, a teljes megsemmisülést kezelni kezdték. Gondolom számtalan tudós közgazdász dugta össze a fejét, hogyan tudnák megmenteni a rendszert. Ha nem tették volna, jópár spekuláns a fán lógva végezte volna, de a befektetők többsége is ment volna híd alá.
Most ezt kritizáljuk, de Te, mint szuper pénzügyi szakértő, mit csináltál volna. Lehet a tőzsde is ment volna a kukába egy szuper összeomlás után, nem beszélve a felbőszült tömegek haragjáról.
Nem mondom, hogy ez nem következhet be ismét, sőt. Eltolták csak az összeomlást, de mást kiút nem volt. Arra meg ők sem gondoltak, hogy a kinyomtatott fiktív pénz nem a gazdaság fellendítésére lesz felhasználva, hanem felszippantja a tőzsde a spekulánsok kezébe vándorol.
Ezeket a sorokat nem irigységből írtam, köszönöm jól vagyok! 
2017-11-13 07:46:03
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2739
Előszöris én nem mínuszolok, nehogy valaki azt gondolja, nem bírom a kritikát.
A cryptokat már sokan elkönyvelték, hogy megdöntik a fiat pénzt, de én meg pontosan azt írom, hogy nem is erre van kitalálva.
Soha nem írtam, hogy nem lehet vele kereskedni, spekulálni, pénzt keresni és elenyésző helyen fizetni is. Úgy, hogy az ár ki van írva dollárban, aktuálisan átváltják, fizetnek és visszaváltják. Pontosabban dollárért vesznek bitcoint, fiztnek és bitcoinért veszek dollárt. Lehetőleg minél hamarabb, nehogy valaki bukjon az átváltáson a szuper kilengő árfolyam miatt.
2017-11-12 22:16:16
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2735
Ezt most valaki kitalálta, hogy a fiat pénzeket valami fel fogja váltani és elindult a találgatás.
Miért is váltaná fel valami és főleg miért éppen a cryptok.
Ez olyan, mint a kötelező ivás....valaki okos ásványvíz gyártó kitalálta, mennyit kell naponta meginni.....de a valóság az, hogy amennyit a szervezet kíván. Igaz nem árt, de nem is használ.
Ebben a esetben akkor nyugodtan írhatnánk, hogy a részvények is felválthatnák, hiszen azok is szárnyalnak. Már csak idő kérdése és az amazon részvényeivel is lehetne fizetni, hiszen a bitcoin is csak egy speciális részvény, amit azok kapnak részesedésként, akik fenntartják a rendszert. A spekulánsok rávetették magukat és torzítják sőt férevezetik az egész ötletet.
Most meg, hogy már van vagy 1200 belőle, lehet  ugrálni egyikből a másikba, nagy pénzeket keresve illetve elvesztve. Mivel még relatív kicsi a kapitalizáció, a nagybefektetők úgy rángathatják az árfolyamot, ahogy a mészáros részvényekben. Pénztáros, ha akarná, olyan rallyt csinálhatna az ősszelopott pénzből, de most ezt még megteszik mások.
A bitcoinnál a rallyt ugyanúgy a nagy bitcoinbefektetők generálják, jócskán megspékelve reklámmal és beetetéssel.
Abban is igazad van, hogy a lent említett divatcégek ugyanilyen kategória, kihasználják a gazdagok mániáit.
2017-11-10 08:02:46
mutat
OPUS Global Nyrt. #57775
Itt már csak az a kérdés, hogy tényleg kell-e nekik üzlettárs, mert szerintem ahogy eddig is (társak nélkül) gond nélkül lopták el az államkasszába tóduló pénzt, meg az EU-s támogatásokat. Nem kellenek asszisztensek.
2017-11-10 07:49:19
mutat
OPUS Global Nyrt. #57773
Általában egy társaságban a részeg ember hőbörög a leghangosabban. A kezdőknek is meg kell fizetni a tanulópénzt és megérdemlik a bukást, ha csak a fórumra hagyatkoznak. Ezt tudatosítani kell, hogy a tőzsde nem a gazdálkodj okosan, nem játékpénzzel játszák. A bukásokkak legalább tisztul a társaság, ami egyben kiszámíthatóbbá teszi a mozgásokat, persze ez is relatív. Sokan már csúcsbrókernek képzelték magukat, a szép nyerővel a kosarukban.
Lehet még itt bőven emelkedés és esés is. A kis paírokat könnyű megmozgatni, újabb és újabb birkákat meggyőzve. A pletyka a legjobb reklám, mert titokzatos sé mindenki azt tesz hozzá, amit akar.
Ez a papír a cég kihírdetett teljesítménye alapján 300-350 forintot ér. A többi csak találgatás sé bizakodás.
Az aktuális árba már be van árazva még a Hortobágyon megépülő orbán család stadion alakú piramisa és a 2100-ban megépülő űrlift  is, hogy fel tudjanak jutni a tetejére   ☺☺☺
2017-11-10 07:24:45
mutat
Ethereum, Ripple, Dash, etc. #11
Azt kell elérni, hogy minél többnek mondja ezt és hihető legyen és rögtön emelkedni fog.
A bitcoin cash egyenlőre szépen emelkedik, annak ellenére, hogy már sokan leírták. Lehet mégiscsak ez az ág lesz a nyerő.
Nekem is azt mondták a régi jó bitcoin elavult technológia, már csak a neve csillog, viszont ha bedőlne, szerintem magával vinné az egész crypto őrületet a sírba.
Ha valaki azt gondolja, hogy a svájciak csak tökéleteset alkotnak, nagyot téved. Igaz, egy eléggé zárt közösség, de már ott is csak a tradíció miatt vannak ezen a poszton. Az elődeik alapozták meg a hírüket, abból élnek ennyire jól, de egy alaposabb átvilágítás sok huncutságot derítene fel. Persze ezt senki nem akarja, mivel kell egy trezor, ahol a milliomos csaló gazemberek (tartják)mossák a pénzüket.
2017-11-09 18:16:24
mutat
OPUS Global Nyrt. #57541
Az első mondatoddal leírod, hogy senki nem tudja az irányt, az elemzásek csak találgatások, aztán meg várod, hogy valaki azért mondjon valamit.
Aki nem kezdő, az tudja, hogy ami itt folyik, annak semmi köze nincs a normális kereskedéshez. Birkák berohantak az istállóba és csipegeteik fel a vályúból kipotyogott morzsákat, sok pénzt fizetve érte. Mikor felhizlalják őket, mehetnek a vágóhídra. Éppen ezért elképzelhető akár az újabb limit is fel, meg le.
Hidd el, akik eddig eltalálták a mozgásokat, az a véletlen műve, bármilyen szakértőnek is tűnnek. Ami máhol működik, itt arra nem lehet támaszkodni. Ha lehetne, az árfolyam 300 körül stabilizálódott volna és valós bejelenésre, illetve gyors(lassú) jelentésre reagálna.
2017-11-09 07:36:30
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2730
Sohan nem tartottam magam bitcoin szakértőnek, saját véleményem írom, sokszor tévedek is, de van mikor a paraszti ész többet jelent, mint a szuper elemzés.
Azt már sokszor írtam, hogy ha előre lehetne látni a mozgásokat, már nem lenne se tőzsde, sem befektetési piac, mivel ezeket éppen a spekuláció fejlesztette erre a szintre. Pontosan a megmagyarázhatatlan mozgásokkal lehet sokat keresni.
A mostani, szinte töretlen szárnyalás  a lila köd kategóriába tartozik és olyan befektetők tartják fenn, mint Te.
Miért, mit gondolsz, a többi birka mire vár? A gyorsjelentésre? Az elemzésekre? dehogy is! a jó beszállóra, ha már elszalasztották az eddigieket. Ezzel éltetve az emelkedést és megállítva a nagyobb korrekciót. Ehhez még hozzájárul a masszív reklám, amit ázsiában már profi szintre emeltek, sőt egy hír szerint, már az iskolában is megismertetik a gyerekekkel a bitcoint. Lassan kötelező tananyag lesz már elsőben, hadd halljon már róla a szülő is, mikor tanul a gyerekkel.
Komolytalan ez az egész, a kezdetektől fogva. A bányászok döntik el a sorsát?- hiszen éppen ez lett volna az egyetlen előnye, hogy nem tudnak beleavatkozni a menetbe. Most meg kiderül, hogy változtatások, azért jöhetnek, szétválás, ígéretek, viták. Végül valaki még a korlátozott mennyiséget is megváltoztatja majd, hiszen valakinek már csak csak van valami kulcsa, a számítógépes program feltöréséhez.
Lehet rosszul gondolom és elmaradott vagyok, de szerintem ez most egy óriási divathullám, amiből mindenki meg akar gazdagodni, a mögötte lévő értékes technológia senkit nem érdekel.
Persze keresni lehet vele és soha senkit nem akartam lebeszélni, hogy lovagoljon a hullámok között.
2017-11-04 10:30:17
mutat
KISBÜFIK topikja #2468
Szerinted mennyi az a pénz, vagyon, mikor már az ember hátradőlhet?
Nekem ugyanez a véleményem, hogy az ember nem abból gazdagszik meg, amit megkeres, hanem abból, amit nem költ el.
Az az egy viszont biztos, hogy ha valaki 10 %-kal jobban akar élni, 50 %-kal kell többet vállalni. Ez igaz a tődzsdén vállalt rizikóra is.
Persze itt a becsületes munkáról beszélek, nem a politikai és gazdasági maffia tevékenységéről.
2017-11-04 10:23:25
mutat
KISBÜFIK topikja #2467
Én nem hiszem, ez csak a látszat.
Sokszor jobban irigyelem a sétálgató igénytelen munkanélkülieket, mint a "maseratival" futkározó, mindig rohanó üzletembereket.
2017-11-04 09:51:41
mutat
KISBÜFIK topikja #2465
A robotokat az emberek programozzák, ha sikerül önfejlesző programokat szerkeszteni, akkor is az alapokat a programozó írja. Az emberi társadalom kezd érzéketlen lenni, de ez a cél. A hatalomnak nem jó, ha az emberek találkoznak, összefognak, megosztják véleményüket. Arra most ott van a média, ami óriási hatással van gondolkodásunkra, ráadásul azokon által sugárzott vélemények manipuláltak. Arra terelik a juhokat, amerre akarják. Nincsenek forradalmárok, csak bólogató zombik, beletörődve sorsukba.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE