Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Nezheted igy is. Meg meg lehet nezni referencianak a mutatokat ott meg sz isaban mondjuk. Hat usaban p/e ertek kb nem ertelmezheto olyan magas. Nalunk meg karistol.
Egyetertek …. Honnan is nezzuk a 3 evet ? A haborutol amikor beesett a semmi ala ? Még epphogy oda tertunk vissza ahol volt . Persze osszegileg meg is haladjuk de ha a mutatokat nezzuk meg ott se jarunk . Pl otp 9 es p/e vel 36 ezer ha a 3 evvel ezelotti erteket nezzuk. Szoval alulertekelt az egesz bet.
Csakhogy előtte ~10 évig nagyon alulteljesítő volt a magyar börze. (világ átlaghoz képest is, de US-hez nagyon) Szóval az, hogy korrigálja ezt a lemaradást, az szerintem nem tekinthető hirtelen túlárazottságnak, és nem kell visszamennie a béka segge alá, egyszerűen azért sem, mert fundementálisan többet érnek a magyar részvények. Most keresik a reális értéküket, és ehhez emelkedniük kell, és nem kell aggódni fognak is. Nem azonnal... ki-ki habitusa szerint, fokozatosan.
Lassan három éve tart, hogy nem lehet pénzt bukni magyar blue részvény tartásával. Némely papíroknál soha nem látott éves hozamok röpködtek, röpködnek. Ebben a környezetben a stabilan kiszámítható cégek, iparágak leértékelődnek. De ez a környezet nem tart örökké, nagy kérdés persze, hogy mikor lesz egy (időleges) fordulat. 2 hét vagy 2 hónap? Ki tudja...
Véleményem szerint a Richterben törzsrészvény tekintetében csak a hosszú távon gondolkodók*, illetve a Richterben igazán bízó befektetők maradnak benne, mert látva, hogy a Richter kivételével mennyire megy a piac, nehéz megállni az eladást. Még ha mínusszal is száll ki az ember, vélhetően inkább bevállalja és befekteti más olyan részvénybe ami nyereséges. Én ezt gyanítom a Richter esése mögött. A befektetők elfordulnak tőle, mert nem nyújt semmi jót. Az, hogy mi lesz 2030-ban, az 2025-ben véleményem szerint lényegtelen, oly távol van. (És az sem biztos, hogy jól sül el a Richter hosszú távú terve) * Bár már lehet ők sem, azért adják ennyire a papírt.
Penteken beallitottam a fobb reszvenyek 3 havi teljesitmenyet. Mindegyik szepen emelkedett, kiveve ez van 4% feletti minuszban. Bar erre eleg jo emelkedest prognosztizalnak.... elgondolkodtat.. vagy mire mindenkinek elmegy a kedve, vagy lefejtek a tobbi tehenet utana erre fognak rarepulni? Nemtudom, hogy ez megvalosul-e? A gyogyszeripar talan mar nem kecsegteto? Sok a kerdojel! Az ajanlasok ellenere csak csuszik lefele az arfolyam. Vagy az ajanlasokat eladasra hasznaljak?? Reszemrol egy fekete lyuk ez a papir per pillanat .
én örülnék egy 9800-as leszúrásnak is, mert ott zsákolnám. ott a robotok is venni fogják. a richter management meg úgyis az egész műsorhoz csak asszisztál.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.