Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Majd kiderül, hova szánják holnap ezt a papírt, és oda fogunk jutni... Ezzel a marginális forgalommal, igen könnyű dolga van egy-két nagyobb halacskának...
nehezen tradelhető, az biztos. sokszor kispapíros jeleket mutat, csak a nagyon erős TA szintek működnek. Idén a környezet nem a Richternek áll: a vírus már nem hír, általában a gyógyszeresekről lejön a fókusz, akik ilyen portfóliót építettek, csökkenteni fognak. kettő: orosz-ukrán helyzet, eltarthat nagyon sokáig, vagy rosszabbodhat. Három: usdhuf mozgás, míg vívunk az inflációval, addig könnyen lehet, hogy erősödik a forint tovább. Így a Richternek idén önerőből kell növekednie.De van is a csőben muníció erre, úgyhogy az esélyek nem rosszak, a papír nem túlárazott.
Szerintem nem szabad ilyen "egyszerű" dologban keresni a megoldást. Eddig nem volt érdemi korreláció a forinttal. Ráadásul nem egységes a mozgás az eur/usd/rubel tengelyen a forinthoz viszonyítva... szóval más van itt a háttérben. Bíztam benne, hogy ma is fölfelé megyünk, reggel 8350 fölött vettem még, hátha a jó hangulat ezt is tovább húzza, de őszintén ezzel a végeredménnyel nem leptek meg. De csak azért mert ez a papír most szerencsejáték. Nem tudni miért (vagy csak nagyon keveseknek) mozog úgy, ahogy.
Max azzal nyugtatgathatom magam, hogy mérsékelt forgalomnál tudatosan levitték arra a szintre, ahol az MSCI miatt vagy tököm tudja miért meg kellett kötni az üzletet, de sajnos nem néz ki jól.
hát, napi min zárás nem az erő jele. Mondjuk valószínűleg segítene neki, ha a forgalma 50%-át nem záróban csinálná meg. Így azért elég szerencsejáték jellegű. Forint erősödés. tény, hogy nem jó neki, de 2021Q1-q3 298-as dollár volt, szóval olyan szarul azért nem áll.
A shortos elképzelésem jó volt, csak a türelmem hiányzott, elkövettem azt a hibát, hogy az OTP-t is hozzánéztem, pedig a Richter grafikonján látszott, hogy szegényt megint lerugdossák a lépcsőn. De most lássuk lesz -e intézményi vétel a végén.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.