Ezért teszik: Volodimir Zelenszkij: Ez az Európa elleni háború kezdete Mindenkit arra kért az ukrán elnök, hogy ragadjanak fegyvert. Még egyszer: "Mindenkit arra kért az ukrán elnök, hogy ragadjanak fegyvert." Hát nem. Senki parancsára nem ölök. Mert annak hiszek, aki ezt mondja: Ne ölj. És ezért börtön, vagy fejlövés? Gyertek. Csináljátok. Aztán meglátjuk mikor lefut a függöny, hogy ha mégis van az, akire én hivatkozok, mi fog történni és kivel. Hogy vajon megérte az a 70-80 év alatti dolgok megtétele. Na viszlát.
Egy várost nagyon nehéz úgy elfoglalni, ha nem akarod lerombolni. Mesterlövészek és molotovkoktélozás brutális veszteséget tud okozni. Én nem vagyok rövidtávon a háború befejezéséért, sokkal inkább ellenállás minden áron és bukjon putyin. Ukrajna meg szépen felszabadul, nincs bábkormány meg ilyen hülyeségek, hisz az a nyilván orosz befolyással pont annyira lesz disztriminálva, mint az oroszok.
Respect, kevesen tudják így belátni a saját hibáikat. Nekem egy millámba és pár álmatlan éjszakámba került a hitetlenkedésem, rossz ember ismerő vagyok, legalábbis még putyinról sem gondoltam volna ezt.
Sziasztok ! Badsectornak és Sankának írom, hogy nem volt szép tőlük, hogy kirugattak ebből a topikból annak ellenére sem. hogy elég markáns volt a hangnemem. Úgy gondolom, hogy mindkettőtökkel már vagyok olyan viszonyban, ha rám szóltok, hogy vegyek vissza egy bocs után visszaveszek, mert tisztellek benneteket annyira, hogy adok a véleményetekre és nem akarom egyikőtöket sem végérvényesen magamra haragítani. Szerintem sokkal korrektebb, ha nekem mondjátok el az írásomról a véleményeteket, mint a modiknak, legközelebb tegyetek próbára ! Másrészről viszont köszönettel tartozom felétek, amiért nem hagytátok, hogy még nagyobb hülyét csináljak magamból. El kell ismerjem igazatok volt szinte mindenben, más szóval, jóval kevésbé rugaszkodtatok el a valóságtól, mint én. Igazatok volt a brit és amcsi hírszerzés hitelességében is, még akkor is, ha nem volt napra pontos. Sosem gondoltam volna, hogy eddig fajul a helyzet. Nem titkoltam, hogy Putyin szimpibb volt mindig is, mint Biden, elvarázsolt az egyénisége, a karizmája, a hatalma, de ez már nem egy celebshow, ennek a fele sem tréfa. Elnézést kérek mindenkitől !
Ha átveszik az oroszok, akkor pedig majd jól megindul ugye a sok szankcióval meg embergóval. Itt bizony ellenállásra kell számítani, bábkormányt se lesz könnyű állítani. Talán tényleg belebukik putyin.
egy elhúzódó háború hazavágná az ukrán import/exportot, az ottani munkaeröpiacot újabb leállások lennének Európában csak most már elbocsátásokkal/csödökkel tarkítva egy chip mekkora káoszt okoz, akkor az a sokféle termék, ami Ukrajnából jön, mennyit okozna.... . a menekültáradatról meg ne is beszéljünk akár 3-4 millió ember is elmenekülhet onnan pár héten belül . a legfájdalommentesebb egy gyors befejezés lenne . az, hogy ki nyer katonailag, az adott. Sajnos
Pedig egy elhúzódó háborúval le lehetne szedni putyint. Napra napra nőne az orosz elégedetlenkedők száma, ahogy jönnének az orosz halottakról a hírek. Így még a végén nemzeti hős lesz belőle és lehet félni a további invázióktól. Ha már ilyen hülye volt, akkor haljon is bele.
nato szakértők 3-4 napot is elképzelhetőnek tartanak... a már régen 'letaposott' beloruszban lukasenkának se volt könnyű a székében maradnia, az eddig ~független(?) ukránok meg mégannyira se akarják majd putyin csasztuskáját táncolni... (?)szvsz
OROSZ-UKRÁN háború