Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch szombat, 23:33
Előzmény: #65639  Istvan78
Csak neked, economist, xóval nem kell a kremlt látni mögötte:
https://www.economist.com/content-assets/images/20240323_WOC876.png
Ha azt írod, hogy sokkal demokratikusabb, mint Oroszország, a válasz igen. De lejtőn vannak, az még pár tizedet fog érni, ahogy Trumpot félre akarták állítani.
Istvan78 szombat, 23:17
Előzmény: #65635  Placi82
Amerikában demokrácia van, ott szava van a szakértőknek, a kongresszusnak, a szenátusnak, a pártnak, bárki érvelhetett úgy, hogy mégse legyen oroszország NATO tag. Oroszország lényegében diktatúra, ha egyszer Putyin mond valamit, annak senki nem állhatja útját. Ha ő elhatározza, hogy legyen háború Ukrajnával, akkor senki nem szólhat ellen, sőt pár emberen kívül még infójuk is csak akkor van róla, ha már elkezdődött.
De persze neked, mint egy USA gyűlölő konteósnak, aki messze-messze túlértékeli magát, a demokráciát nem tudod elképzelni, hanem csak a háttérhatalmat, a mélyállamot, a szabadkűmúveseket és hasonlókat.
Murdoch szombat, 23:16
Előzmény: #65637  Murdoch
Ja, és ha jogi értelemben vett kötelezettségvállalásra gondolsz, az nincs, de az nincs a budapesti memorandumban se. Gyakorlatilag leírja a linkelt cikk is, nincs semmilyen kötelező erejű biztonsági garancia Ukrajna megtámadásának esetére. Más kérdés, hogy mi történik valójában, na az már viszont gazdasági-geopolitikai érdek, a lőtéri kutyát sem érdekli valójában a szuverenitás. Ennyit érnek ezek a papírosok, Iraknál se számított, így működik a világ évszázadok óta, mondjuk hozzáteszem, sajnos.
Murdoch szombat, 22:54
Előzmény: #65634  Istvan78
Szíveskedjél végigolvasni, bár már most látom, hogy dolgoznak a fogaskerekek, hogy legyen elbagatellizálva a dolog.
https://static.rada.gov.ua/site/postanova_eng/Declaration_of_State_Sovereignty_of_Ukraine_rev1.htm
The "Ukrainian SSR solemnly declares its intention of becoming a permanently neutral state that does not participate in military blocs and adheres to three nuclear free principles: to accept, to produce and to purchase no nuclear weapons.
...
The 'Declaration is the basis for a new constitution and laws of Ukraine and determines the positions of the Republic for the purpose of international agreements.'"
Bodegue szombat, 22:52
Egy ideje nem kóvetem az ukrán-orosz háborút.
Még sikerül tartaniuk az ukránoknak Bahmutot?
Placi82 szombat, 22:45
Előzmény: #65630  Ingarian
."" Még az oroszok NATO tagságáról is szó volt, ha jól emlékszem. ""Igen én mondtam, jól emlékszel.. Olvastam anno, tudod egy kis lexikon vagyok. !! Putyin kérdezte meg egy gazdasági tárgyaláson, Clinton USA elnököt, hogy mit szólna hozzá, ha Oroszország. NATO tagja lenne. Erre aznap Clinton meglepodve, megorulve neki, mondta hogy lehet róla szó. De sajnos kozultalt a stabjaval, és utána a stabja  hazatelefonáltál az igazi" főnökoknek,"😉 mert az USA elnöke csak egy cím a politikai hatalom, es gazdasági hatalom nem az USA elnöki székben van,!!! Szóval az igazi főnökök ezt a Putyini kezdeményezést a NATO csatlakozást   azonnal elutasitottak, ezt tolmacsolta a stabja Clinton elnoknek. Aki másnap a zárovacsorán  az elutasítást jelezte  Putyinnak hogy Oroszország NATO csatlakozasarol szó se lehet sajnos.... Szóval olyan de olyan sok mindent Nem tudtok hogy Ti azt elkepzelni se bírjátok!!!Többet kellene tudni történelemből és kontextusba helyezni a most folyó geopolitikai és ami még fontosabb gazdasági!!!!!! és a dollár alapú valuta rendszer kőkemény érdekeivel. Ez a háború elkerülhetetlen volt sajnos. Putyin folyamatosan buktatni akartak  először belülről Moszkvabol "nyugati" fogalmazzunk így hogy "nyugati pénzel. Aztán pedig ilyen olyan NGO és" civil" szervezetekkel. Csak egyszerűen nem tudtak létrehozni egy majdant mert akkora Putyin tamogatotttsaga hogy nincs meg az a kritikus ellenzéki  tömeg amely bármely más országban Franciaországtol Ukrajna ig, sőt USA ig is jelen van.! Oroszországban  90% közeli Putyin támogatásnal nem lehet majdant osszegrundolni, se 5 milliárd öl se 50.milliardbol. Ez van!! . Ami mindenütt  a világon pénzel és szervezessel mozgatható!!! 
Akkor itt egy provokáció, amiből háború lett  most ennek a manifesztációjat, vegkifejletet  nézzük , és várjuk. ( én is azt hittem, a leges legelején hogy ezt a brutális gazdasági szankciók és Swift globális pénzügyi rendszerből és a 300 Mrd Euroclear kirling bankhaz 300 mrdos usd  befagyasztása után, Orosz  gazdasági csőd, Putyin bukása követi, de nem, Az orosz nép kitartott mellette.). Ezt hamarabb észrevettem, mint más újságok, vagy bárki, mert bizonyíthatóan  2022 március végén én már jeleztem itt ezen a fórumon , hogy a forgatókönyv felre csúszott, és Oroszország és Putyin nem térdel le,se  gazdaságilag, se sehogy. Maximum EU lövi lábon magát a szakciosdival....)).
Na mindegy.. Putyin a Yukosz visszavetele óta ősellensege bizonyos "koroknek" . De ebbe nem megyek bele....... Meg felesleges is. 
Istvan78 szombat, 22:04
Előzmény: #65627  Murdoch
Nem volt semmiféle megtiltás Ukrajna létrejöttekor, ez van a nyilatkozatban:
.
"Az ukrán SSR ünnepélyesen kinyilvánítja azon szándékát, hogy tartósan semleges állammá váljon, amely nem vesz részt katonai blokkokban, és betartja három nukleáris mentes alapelvet: elfogadni, gyártani és nem vásárolni nukleáris fegyvert."
.
Ez nem tiltás, igéret vagy vállalás, hanem szándék kinyilvánítás. A szándék egy jóval puhább valami. Mondjuk nekem szándékomban áll a közeljövőben külföldre menni dolgozni, aztán mégse megyek.
És ennek a nyilatkozatnak semmi köze a budapesti memorandumhoz.
the_outsider szombat, 21:51
Ok, tudom, hogy itt nem túl magas az értelmi színvonal. Én putyinról beszéltem. A háború amit indított, az a tevékenységének csak(!!) az eddigi (:remélem!) betetőzése, és már a háború indulásakor lehetett látni, hogy minimum(!) több tízezer embert fog megnyomorítani ezzel a tettével, ami "nyilván" összemérhető a két felsorakoztatott fő érvvel (ha az ilyen másodlagos de ugyancsak "erős" érvekkel, mint a liberalizmus elleni harc, stb. el is tekintünk).            
Nyugodtan előhozhatjátok az egyéb bűneit is, ha nem szégyellitek magatok előtt is.              

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------              
Köszönjük a háborút és a több százezer halottat mr. putyin, legyen áldott te a neved!
Murdoch szombat, 21:36
Előzmény: #65628  vigkrisz
A tagot ismerem, vegytiszta rasszista, hitlerezős ruszofób. A vicc, hogy nem én mondom, hanem egy másik yenki történész. Na de majd ránézek a videókra, meglátjuk.
Murdoch szombat, 21:34
Előzmény: #65630  Ingarian
Mit nem értesz? Nem jött Putyin, hanem a NATO ment keletnek. Ez triggerelte az oroszokat. Tényleg ilyen nehéz felfogni? Már belinkeltem mindent is, ott a cikk, érthetően le van írva. Százezreket hagyjuk, az volt Irakban is, egy másodpercig nem érdekelt titeket, csak jókat mulattok rajta, hogy nem ez a topik. Azt a dumát meg hagyjuk, hogy jó-jó, igaz, nem kellett volna. A yenki elit meg már kimondta Biden/Blinkenen keresztül, hogy nekik piszok jó win-win szituáció ez a háború, hülyék lennének abbahagyni. De nyugodtan vegyetek be mindent, hogy demokrácia stb... ja persze.
https://www.economx.hu/kulfold/az-egyesult-allamok-2024-ben-is-probalja-majd-ukrajna-tamogatasa-moge-allitani-a-vilagot.782312.html
Ingarian
Ingarian szombat, 21:26
Elnézést, de megvolt a lehetőség szorosabbra fűzni a kötelékeket még Yelcin idejében, de jött Putyin, aztán nagyjából minden a fejére állt. Még az oroszok NATO tagságáról is szó volt, ha jól emlékszem. Miért kell egy agresszort védeni, aki százezrek haláláért felelős? Elveszett az erkölcsi érzék?
Ingarian
Ingarian szombat, 21:20
Előzmény: #65625  SeldonKuper
Ezt fejtsd ki légyszíves.
vigkrisz szombat, 21:17
"tanulj tinó, ökör lesz belőled"
Timothy Snyder: The Making of Modern Ukraine - YouTube
Murdoch szombat, 21:14
Ja, azzal nem foglalkoznak. Nem is tudom, egy időben napi szinten lengették be a bp-i memorandumot (amit még csak nem is szignóztak a yenkik). Most jelent meg egy kitünő cikk erről:
https://responsiblestatecraft.org/budapest-memorandum/"
Lost even more often in this discussion is the fact that the newly minted Ukrainian state prohibited itself from accepting, producing or acquiring nuclear weapons in its 1990 Declaration of State Sovereignty, the same declaration in which Kyiv announced its “intention of becoming a permanently neutral state.”"
Ukrajna vállalta, hogy semleges lesz, mit csináltak a yenkik 2008-ban Bukarestben? Belengették a NATO-tagságot, majd hogy legyen is belőle vmi, 2014-ben jött a kievi puccs. Ha valaki ezt nem képes összerakni megfelelőképpen, jó, az köpködje Putyint, biztos az úgy rendben van. Nem mellesleg:
https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1994-12-06-mn-5629-story.html
"...But Yeltsin was not convinced. “Russia also expects its security to be taken into account,” Yeltsin said. “We are concerned about the changes that are taking place in NATO. What is this going to mean for Russia? NATO was created during the Cold War. Why sow the seeds of mistrust? After all, we are no longer enemies; we are all partners now.”..."
Megvolt a lehetőség több évtizedes világbékére, kereskedésre, együttműködésekre. A yenki globalista elit a katonai hegemón szerepet vállalta be inkább, csak az itt jelenlévő ruszofóbok a probléma gyökeréig nem képesek, de nem is akarnak elmenni, mert összedőlni a kis világuk. Akkor jó.
vigkrisz szombat, 21:12
ha kicsit utána olvasol és visszamész 100 évet a történelemben, akkor te is rájöhetsz, hogy ez a háború az oroszok birodalmi törekvéseinek köszönhető, az ukránok soha nem akartak szovjet befolyási övezet lenni, ahogy most sem
SeldonKuper szombat, 20:19
Előzmény: #65624  the_outsider
Köszönheted a NATO nak meg az ukrán nacionalistáknak és magadnak is!
the_outsider szombat, 20:00
Előzmény: #65623  Istvan78
putyin csak egy beszari tömeggyilkos, aki foggal-körömmel ragaszkodik a hatalmához. Csak olyan szarháziak nézik el a bűneit többek között mint OV és a sleppje.           

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------              
Köszönjük a háborút és a több százezer halottat mr. putyin, legyen áldott te a neved!
Istvan78 szombat, 17:45
Előzmény: #65611  AlonsoAston
Tvaly 3-4 ezer négyzetkilométert foglaltak el az oroszok és ebből még levonható a kurszki terület (600?). Ez a 3-4 ezer Ukrajna területének egy százalékát se éri el. Ez a háború már hosszú ideje állóháborúvá vált, egyik oldal se tud döntő támadásokat véghezvinni.
Putyinnak nem drága az orosz élet, 4 ezer négyzetkilométerért adni mondjuk100-200 ezer sebesültet és halottat.
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 17:36
Előzmény: #65620  ronaldinyo
12 dühös ember? itt a vége
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 17:36
ez az emberiség egy undorito mocskos állatok gyülekezete.itélet megszületet.itt a vége.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek