Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 hétfő, 21:14
Előzmény: #65684  Istvan78
A legjobb dandarokat áldozta fel. Az azov szintű (Janicsarokat). Hú aztán ez nagy deal volt. Mondjuk a naciionalistakat és népszerű dandarokat jól megritkitotta. PR fogas az egész es ezt USA taktikai katonai szakeetők is megmondtam utánam. Googli a barátod. Keresd ki a cikkek százait erről.... A hajukat teptek, hogy a Luhanszki, Donyecki fronton beasva ítélet napig tarthattak volna az allasaikat, a NATO és USA, és az EU fegyver és ellátmány folyammal, ezek a a feleslegesen feladozott dandarokat. Hát sajnálom te is PR taktikus vagy. Én a donyecki fronton beasva használtam volna fel a jó harci morál egységeket. Most hiába a korlátlan pénz és fegyver szállítmány, ha a kényszer besorozotaknak nem olyan harci morálja.  Ha lenne egy csepp empatiad akkor megertened miért a sok 100.000 es dezertalas és esik szét a donyecki front. De empatiad pont  annyi mint a lexikális tudásod, vagy józan eszed. Zéró. Kurszk olyan mint Verdun volt értelmetlen veraldozat a PR ért. 
Placi82 hétfő, 21:01
Előzmény: #65693  Murdoch
Pontosan. Szerintem simán  eladtak volna, az összes terror szervezetnek, anno . Már a  FÁK Államok idejen. Ez az USA nak volt fontos, fostak is rendesen, azért léptek akkor olyan gyorsan..... . 😉. Nehogy Irak Irán és egy más országok és szervezetek kezébe kerüljenek, a feketepiacon .  Ezért röhögök, itt minden vakító /romantikus/ostoba/duman... Ukrán barátaim meséltek meg anno, bőven a a háború előtt is, hogy ment egy műtét, vakbél, vagy egy mehnyakrak  vagy egy gerinccsigolya operalas vagy barmilyen műtét. De könyvet lehetne írni az abszurd de tényleg abszurd kb Kongoi, vagy Liberiai szintű dolgokrol most is főleg. . Pedig Európa. De aki az Ukrán határ mellett lakott az pontosan tudta hogy működött a határmenti dolgok.. Ukrajnában pénzel minden elintezheto volt  szó szerint. Ukrajnában gazdagnak nagyon brulisan jó lenni, csak kár hogy a nép az szegény. És a penz folyó ott nagyon durván felfelé folyik. Aki ott ostoba és  kapzsi lesz,  azok kerülnek hírekbe és kapcsolják le, es mutogatják, példát statulanak velük mint a korrupció elleni küzdelem hősiesen  példája. 
Zeci hétfő, 20:53
Kitört a pravoszláv szent este, a hivatásos állományban lévő trollok szabin vannak. 
vigkrisz hétfő, 20:52
szép munka, működött a légvédelem :-)))
"Az ukrán hadsereg hétfőn megsemmisített két Pancír-S1, egy 9K33 Osza és két darab Sz-300 légvédelmi rendszert, közölte az ukrán haditengerészet, amit időközben független források is megerősítettek a Newsweek szerint."
Egyetlen nap alatt felfoghatatlan veszteség érte az orosz hadsereget - Portfolio.hu
vigkrisz hétfő, 20:50
Előzmény: #65695  Istvan78
Istvan78 hétfő, 17:29
Előzmény: #65693  Murdoch
Be kell ismerni, ez irtő nagy hülyeség Z.-től. Lehet, kicsit már beleőrült ebbe a háborúba...
Ingarian
Ingarian hétfő, 15:35
Előzmény: #65687  Sehmet
Lánczi András: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája
Murdoch hétfő, 14:10
https://www.portfolio.hu/global/20250106/zelenszkij-bortonbe-zaratna-mindenkit-aki-ukrajnat-a-budapesti-memorandum-alairasara-kenyszeritette-732893
Teljesen megkattant a tag. A rossz hír az, hogy az ukránoknak sohasem volt atomfegyvere, másrészt ez elsősorban a yenkiknek volt fontos. Mármint hogy még véletlenül se kössenek ki rossz helyen a cuccok és ez így van rendjén. Vagy csak most olvasta el és rájött, hogy kötelező érvényű biztonsági garanciát nem kaptak? 
Murdoch hétfő, 13:02
Előzmény: #65691  Istvan78
Igen, az egyik fő cél az lehetett, hogy átcsoportosítsanak a ruszkik a keleti részről. Oké, hogy büszkeség, de az oroszok úgy látszik, hogy inkább pragmatikusan gondolkoznak. Majd fókuszálnak Kurszkra is, ha itt az ideje, Donbasz tízszer fontosabb. De alighanem a másik cél a kurszki atomerőmű lehetett. Stratégiailag viszont szerintem totál bukás ez a történet, a morál egy dolog, de inkább a háborús szponzoroknak kellett egy gumicsont. Az oroszok otthon meg szépen eladták, hogy meg támadva az anyaföld és még csak különösebben erőlködniük sem kell, berántják azt a havi 20-30e önkéntest. Nyilván óriásit számít a zsold, de akkor is. A békét meglátjuk, én most kissé szkeptikus vagyok, mert még nagyon messze vannak egymástól az elképzelések, bár már Z. kezdi feladni a kezdeti mantrát. Amúgy mire lesz a tárgyalásokból nem csak a háttérben is vmi, addigra szerintem a kurszki történet már a múltté lesz, meglátjuk.
Istvan78 hétfő, 12:31
Előzmény: #65686  Murdoch
Kurszknak több célja is volt/lehetett. Az egyik, hogy béketárgyalásra serkentse az oroszokat. Ez láthatólag nem sikerült. A másik, hogy csapatokat vonjon el más fontos frontszakaszról. Ez se sikerült igazán, vontak össze csapatokat, de nem Donyeckből. Úgy látszik Putyinnak nem volt annyira érdekes, hogy már öt hónapja megszállva tartanak orosz területet, pedig Z. erre számított. Hova tűnt az orosz büszkeség!:)
Az is célja lehetett a kurszki akciónak, hogy sikerélményhez juttassa a katonákat és a lakosságot. Ez sikerült valószínüleg.
Meglátjuk, mit tud elérni Trump, de egy béketárgyalásnál cserealap lehet ez a terült.
Istvan78 hétfő, 12:25
Előzmény: #65688  Sehmet
A cikk nem azt írja, hogy a pénz fele az ukrán vezetés zsebébe jut, hanem azt, hogy amerikai cégek zsebébe. 
Hazudsz, mint mindig.
Kolyok
Kolyok hétfő, 10:36
Előzmény: #65686  Murdoch

Az is lehet, hogy nem is támadás hanem próbálnak a szerencsétlenek az oroszokhoz szökni mert másfelé nem tudnak menekülni, csak zselé eladja támadásnak... 
Sehmet
Sehmet hétfő, 10:36
Előzmény: #65682  Shortelek
Az ukrán trollok mit szeretnek? Persze, a háborút, mert abban ide és oda is esik egy kis zsozsó. Az előbbi posztban írtak szerintem az USA támogatásának fele az ukrán vezetés zsebébe jut, és ezt nem én mondtam, hanem a cikk írja!
Sehmet
Sehmet hétfő, 10:34

"Zelenszkij Fridman kérdésére elismerte, hogy Ukrajnában van korrupció, de megjegyezte, keményen dolgoznak ellene Európa „legösszetettebb” korrupcióellenes rendszerével. Az ukrán elnök megjegyezte, amit Ukrajnában korrupciónak neveznek, azt máshol „lobbizásnak” hívják." :-D
.
https://www.portfolio.hu/global/20250106/nekiment-az-egyesult-allamoknak-zelenszkij-kezen-kozon-elfolyt-az-ukrajnanak-szant-penz-fele-732837
Murdoch hétfő, 09:08
Előzmény: #65684  Istvan78
Kurszk az most már egy piár akció, a nyugati média kiválóan csámcsog rajta. Csak éppen azok a jól felszerelt, elitebb ukrán dandárok nagyon hiányoznak a keleti régióban, egymás után esnek el a fontosabb logisztikai útvonalak, települések, erődvárosok. Az, hogy a koreai katonák milyenek, tökmindegy, néhány ezer nem oszt-szoroz. De ez elmondható az ukrán kényszersorozottakról is, ott meg éppenséggel a morál hiányzik. 
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 09:04
“Ha én leszek az elnök, egy nap, vagyis 24 óra alatt véget vetek a háborúnak” – mondta Donald Trump még 2022 májusában a CNN-nek.
Két hét múlva iktatják be, másnap kitör a béke. Három éve szenvedünk ezzel a háborúval, ezt a két hetet könnyedén kibírjuk.
Istvan78 hétfő, 08:00
Előzmény: #65683  Shortelek
PLaci megmondta kb. 4 hónapja, hogy pár héten belül kisöprik az ukránokat a kurszki területről. Hát majdnem úgy lett... Közben eltelt öt hónap és a terület 40%-át vették csak vissza. Behívták a koreaiakat. PLaci megmondta, hogy baromi erősek a koreai "különleges erők", ami annyira különleges, hogy a koreai hadsereg kb. ötödét teszik ki és mezőgazdasággal foglalkoznak sok ráérő idejükben. Ezek a katonák úgy támadtak, mint anno, a 2. VH-ban az oroszok, a nyílt mezőn, védelem nélkül. Nos, Z. látva, hogy ezek a csapatok milyen gyengék, úgy gondolta, támadjunk megint itt a gyenge ponto, vegyük vissza a 40%-ot.
Shortelek hétfő, 06:48
Előzmény: #65681  Murdoch

"szerintem nagy hülyeség lenne az oroszok részéről, ha még egyszer hagynák magukat átrázni."
Hónapok óta ez történik!!
Shortelek hétfő, 06:47
Előzmény: #65680  vigkrisz
Jó hír az orosz trolloknak, szeretik.
Murdoch vasárnap, 20:23
Előzmény: #65680  vigkrisz
https://www.portfolio.hu/global/20250105/friss-terkepek-bizonyitjak-veget-ert-kurahove-ostroma-elesett-az-ukran-erodvaros-732733
Egyszerű, szvsz. A frontot elengedték, kurszki területeket tartják az esetleges deal miatt. De szerintem nagy hülyeség lenne az oroszok részéről, ha mégegyszer hagynák magukat átrázni. Az már hónapok óta a hírekben van, hogy az ukránok tartogatnak még pár páncélos dandárt vmi meglepire. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek