Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
the_outsider ma, 01:09
Előzmény: #65109  Placi82

"Egy rossz béke többet ér, mint egy  bármilyen jó háború!!!!!!!"          

Sajnos az a "sorsüldözött" szerencsétlen, agyilag enyhén kihívásokkal küszködő putyin még ezt az alapvetést sem tudta még 2022 februárjában sem, amikor pedig már 69 éves is elmúlt, és valamennyi alapvető ismerettel akár még rendelkezhetett volna is addigra.        

Ráadásul, ha talált volna olyan jövőbe látó, a folyamatokat és azok eredményeit kristálytisztán vizionáló egyént, aki a múlt szinte minden ismeretével is rendelkezvén, s aki akár nem is feltétlen az országából való, hanem talán csak pár országnyira él, de még így, távolról is világos útmutatást nyújthatott volna a számára, akkor talán pár százezer ember még élhetne azok közül, akik már nem.
Placi82 kedd, 22:00
Előzmény: #65116  Placi82
Mi itt EU ban 80 éve békében, nagyon harciasak a politikai vezetok, és a nép egy része is hiszékeny. De én olvastam hogy a nagy (II VH) haboru utáni pár évtizedben, aki uszitott. És a háborús szót kiejtette a kocsmában vagy nagyobb rendezvényen. Annak rögtön kivertek a fogait..... Mert tudták róla a háború mocskat megjart volt katonák hogy ez egy hatorszagban kuksolo kibic lehet, vagy valami kommiszar.. .......
Nagyapam az élete utolsó éveiben. Mindent elmeselt az életéről egy gyereknek. Olyanokat is amiről a saját szüleim se tudtak.......Mert sose beszéltek róla, de öreg volt és mesélt. Ezért tudom, jobban mondva sejtem mit élnek át a fronton a szerencsetlen teljesen  kiégett katonák mind két oldalon . A régiek nagyapaink, kemény emberek voltak és mégis mind  a gatyajaba csinált mikor ki kellett rohanni loveszarokbol ahova beastak magukat hogy valami szerencsétlen dombocskat elfoglaljanak........ 
A mai  nyugati ember ha azt atelené amit a nagyapaink. Sose lenne ember többet. Ők pedig haza jöttek és újra építettek az országot. Szóval béke, bármi áron. Hagyjuk ezeket a rossz dumakat ha majd a ruszkik kivonulnak Krimböl és Donyeckbol. Csak akkor lehet béke.... mert akkor ezek a tartomanyok újra fellazadnak.  Ebesz független ismétlem független megfigyelokrol lehet szó. De szerintem egy darabig  a háborús  uszitokat a nők, és anyák és feleségek fogják elevenen majd  megnyuzni .......Par evtizedig..... nem lesz háború ott. De ugy látszik EU hiányolja.... Már nem él az a generáció aki tudta mi az....! Bár  a mi fiataljaink hal istennek attól is posztraumas szindrómat kapnak, ha elvennek  a mobiljukat..:)) Kivancsi vagyok hogy akarják belerangatni Európát megint egy háborúba? . Mit akarnak még bevetni?.. Táboriágyaktol a nagy hatotavolsagu raketakig... .huu Szép út volt! Már csak az atomtoltetek odaadása van hátra! Oroszok ellen?? Hát nem egy bölcs ötlet lenne....... 
Placi82 kedd, 21:27
Előzmény: #65115  Placi82
Óvatosan osztogatja. Régen 5 perc alatt éjfél körül  kiosztotta a 19 mínuszt.. most már óvatosabban csinálja.... Régen is mindig 19-21 db al klónnal  operált. Ez a libsi-bolsi  velemeny diktatura....Mint a WOKE és társai...... 
 Aki ellent mond azert jön a fekete autó. De mivel  most ez ideiglenesen most még nem  megy, meg nem tartunk itt(szerencsére)!!! Ezért így nyomják.... Szép dolog... Mondhatom...
D
Placi82 kedd, 21:21
Előzmény: #65113  210-es
Belépett a droid klón hadsereg. Egyszer 360 mínuszt osztottak ki minden béke pártnak. . De moderátorokat  ez nem zavarta...... 
Aztán valaki a bekepartiak részéről meg szintén csont vagy 300 klont, és pár hónap után elkezdte visszadni a minuszokat............  Akkor egy időre abbamaradt.. 
Placi82 kedd, 21:16
Előzmény: #65112  Sehmet
Nem lesz mar semmilyen civilizációs törés. Nyugat nacionalista Ukrajna és keleti paroszlav orosz Ukrajna között. Mert az új vezetőjük a következő választáson egy igazi Ukrán lesz. Nagy tételbe fogadnek rá. És békét hoz a népenek szerintem... Tanult az Ukran nép most  a hibáiból és hiszekenysegebol. Súlyos árat fizettek érte. Ahogy egy Ukrán-Magyar Kárpátaljai  barátom mondta volt még vagy 4 éve, mikor egyszer söroztem nála, hogy Ukrajnának az a legnagyobb örökös  baja hogy nem az   igazi echte Ukran politikai és gazdasági (milliárdosok) vezetők, irányítjak........ Khmmm. A népet választáskor megvezetik nagyon nagyon nagyon könnyen. De ennek a következő igazi  választáson szerintem vége lesz. Szvsz
210-es kedd, 21:09
Előzmény: #65074  Robben

Jó meglátások is vannak, nem értem a 18 mínuszt.
Sehmet
Sehmet kedd, 18:57

https://www.portfolio.hu/global/20241217/zelenszkij-2025-ben-veget-erhet-a-haboru-730501
.
Ha nem veszik figyelemben az Ukrajnában lévő civilizációs/vallási és etnikai törésvonalakat, nem lesz fenntartható béke Ukrajnában.
Sehmet
Sehmet kedd, 18:54
Előzmény: #65098  vigkrisz

Nagyon demokratikus - nyugati demokrácia-felfogással - "kinevezni" a miniszterelnököt! Persze Szaúd-Arábiában ez nem is téma, ott nincs parlament, nincsenek pártok, az uralkodó szava a törvény. Jut eszembe, Szaúd-Arábia az USA barátja, mert arrafelé folyik az olaj, és területen amerikai katonai bázisok vannak.
Lesz gond rendesen az új szíriai többséggel, amely ugyanolyan dzsihadista, szunnita, mint az Iszlám Állam és az al-Kaida, amiből kinőtt. Izrael nem véletlenül tett azonnali lépéseket velük kapcsolatban.
Sehmet
Sehmet kedd, 18:47
Előzmény: #65100  Istvan78
No, kezdesz feljönni!
Placi82 kedd, 18:32
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20241217-a-nyugat-elborzadt-az-ukran-hadsereg-helyzetetol
Tudom, tudom, ez jobboldali sajtó. De legyünk őszinték ezt az Unian vagy a BBC, lehozna? Na ugye, hogy nem..... 
De aki nézi a telegrammot azért az tudja, hogy mi az igaz és mi nem körülbelül......... Tényleg a legjobb katonákbol álló dandarokat küldtek be oda feleslegesen... Most rájuk küldik a Koreaiakat is pluszba, hűha azok is hullanak. Putyin kér még 10.000 et. Van a másfél milliosbol...... Közben arrafelé már. Minusz fokok vannak vastagon. Nem egy leanyálom ezt egy loveszarokban tölteni.....utanpotlasi vonalak meg szűkülnek....
Meglatjatok. A háború végével komplett korosztaly ők fognak hiányozni Ukrajnában mint anno a szovjeteknel. Gyerekekkel tömegei nőnek fel apa nélkül majd...
Egy rossz béke többet ér, mint egy  bármilyen jó háború!!!!!!! 
vigkrisz kedd, 17:53

az itteni orosz propagandisták jobban féltik a kormányváltó ellenzéktől a szíreket, mint ők saját magukat, LOL - többször láthattuk már, hogy még putyinnál is nagyobbat hazudnak, miért ne tennék most is ezt..
Ezrek keltek útra, tömegesen térhetnek haza a menekültek Szíriába - Portfolio.hu
Shortelek kedd, 17:31

https://www.portfolio.hu/global/20241217/sarkos-velemenyt-mondott-volodimir-zelenszkij-orban-viktor-bekejavaslatarol-730487
"Zelenszkij,szavai kizárólag Orbán Viktorra és nem a magyar népre vonatkoznak, mivel úgy látja, a magyar lakosság Ukrajnát támogatja."
Ez így van, a csuti bohócot elküldték a picsába.
Murdoch kedd, 15:16
Előzmény: #65104  Shortelek
Jó nagy raktáraik vannak a muszkáknak, mivel ezt már 2 éve is megírták…
Shortelek kedd, 14:51
SeldonKuper kedd, 13:01
Előzmény: #65099  vigkrisz
Nem hát a gyógyszer, mert rosszat akartál!
SeldonKuper kedd, 12:59
Előzmény: #65100  Istvan78
Kaptál egy +-t!
SeldonKuper kedd, 12:57
Előzmény: #65098  vigkrisz
Akkor neked a szíriai kormány megoldva! A hatalom átadva? Ki kinek adta-vette?
 Márciusig! Addig átveszik, ami az Aszadal is ment! Vagy tovább gyilkolnak, mint mindig?
Istvan78 kedd, 12:54
Csak az egybitesek gondolkodnak úgy, hogy aki Aszad megdöntését ünnepli, az a megdöntő oldalt sztárolja, támogatja. Egyelőre a megdöntő szervezet mutat olyan jeleket, hogy Aszadhoz képest élhetőbb Szíriát akar, de még bármi lehet.
Izrael és az amcsik annyira óvatosak az új helyzettel kapcsolatban, hogy bombáztak szír katonai raktárakat, nem szeretnék, ha azokban lévő eszközök az új hatalom vagy más terror szervezet kezébe kerülne, nos ennyire támogatja az USA az Aszad ,megdöntőket. 
vigkrisz kedd, 11:41
Előzmény: #65097  SeldonKuper
"a Portfólió nagyon rossz kitalált politikus! " - LOL
lehet, hogy állítani kellene a felírt gyógyszereken, mert már nem hat?
vigkrisz kedd, 11:40
Előzmény: #65092  SeldonKuper
lehet, hogy kimaradt neked a múlt hét, de már megtörtént a hatalomátadás a múlt héten:
Kinevezték Szíria új ügyvezető miniszterelnökét - Infostart.hu
SeldonKuper kedd, 11:40
Előzmény: #65089  vigkrisz
UI: a Portfólió nagyon rossz kitalált politikus! 
SeldonKuper kedd, 11:36
Előzmény: #65080  Istvan78
És ezt te egyszerűen kijelentetted, hogy hazudik? Te még nem hazudtál, mert nem tudtad mi az amikor hazugságot közvetítesz?
Dicsérnek a hozzád hasonlók, akik szintén hazugságokkal traktálják a közönségüket!
SeldonKuper kedd, 11:31
Előzmény: #65081  Istvan78
Te, meg az "elemzésed"? Röhögnöm csak szabad, ugye?
Mi lenne, ha nem írhatnál "elemzéseket"? 
Ja itt mindent is lehet, mert nincs hitele!
SeldonKuper kedd, 11:25
Előzmény: #65089  vigkrisz
Tiszta Irak lett Ukrajnából meg az USAból is!!!!
Afganisztán hol van a drogokkal?
A tábornoknak annyi. De lesznek ennek is áldozatai, csak nem azok akik elkövették a halállal való játszadozást! 
Akik robbantgatnak, azoknak sosem volt igazuk!
SeldonKuper kedd, 11:20
Előzmény: #65091  vigkrisz
Te miket olvasol, és kiktől szerzed az infóidat? Nem gondolkodsz, csak a tudatlanságodat közölted ezzel a hír csokorral?
És még én vagyok aki vakon hisz az Orbánban?
Nane!
SeldonKuper kedd, 11:17
Előzmény: #65087  bigyula
Szíriában senki nincs hatalmon, jelenleg! 
Káosz van, élelmiszer hiány, mert nincs aki szervezhetné a közellátást.
Tárgyalnak a franciák, az USA, a törökök és még az oroszok is! 
 Tehát akik tárgyalnak, azok vannak a hatalmon is! Meg a megtért ISIS parancsnok? Se minisztériuma se kormánya nincs még Szíriának.
Minek kell találgatni és értelmetlen megoldásokkal előrukkolni?
Murdoch kedd, 11:13
Előzmény: #65087  bigyula
Mondtam én mást? De itt nem tárgyalásról van szó, hanem aktív részvételről, akár a yenkik, a törökök, vagy az ukránok részéről. Ha ezt az oroszok teszik, mondjuk a csecsenekkel, körbekiabáljátok a fórumot. Másrészt az, hogy kb. a rezsim megdöntése másnapján Biden belengeti, hogy a hts-t le kéne venni a terrorszervezetes listáról, hát oké. Lehet mindenkit is hülyének nézni.
vigkrisz kedd, 11:12
Előzmény: #65083  Shortelek
"Kirillov háborús bűnös volt és teljesen jogos célpont, mivel parancsot adott tiltott vegyi fegyverek alkalmazására az ukrán hadsereg ellen. A háborús bűnökért járó megtorlás elkerülhetetlen.Tegnap az altábornagy távollétében Kijev vádat emelt Igor Kirillov ellen tiltott vegyi fegyverek használata miatt az ország orosz megszállása során."
Kiderült, hogy ki áll a moszkvai titkosszolgálati akció mögött: ennek nem fognak örülni Moszkvában - Portfolio.hu
SeldonKuper kedd, 11:08
Előzmény: #65085  vigkrisz
Ekkora hazugságot kitalálni könnyű, de megszámolni lehetetlen. 
Aki ilyen híreknek hitelt ad az egyszeren hiteltelen!
 "Megkínzott megölt?" Talán az ISIS volt? Nem az ISIS  nem ölt embereket, csak videóztak mindig!
Gondolkodsz amikor ilyen idézeteket közzé teszel a "neved"alatt?
Tudod így születnek a hazugságok is!
bigyula kedd, 11:07
Előzmény: #65086  Murdoch
Áruld már el, hogy szerinted kivel kellene tárgyalni Szíriában, ha nem azokkal, akik most hatalmon vannak? Aszaddal?
Murdoch kedd, 10:28
Előzmény: #65085  vigkrisz
Jó, persze, most elsőszámú cél a terrosita HTS szervezet kimosása lázadóvá, szabadságharcosokká. Ha ugye nem névazonosságról van szó, a nyilatkozó tag (amúgy demokrata párti politikusok jobbkeze):
https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/next-battle-northwest-syria-us-policy-implications
"Mouaz Moustafa
Although HTS is just one of many groups in the military command room established to coordinate this offensive, it is the one with the most experience in governance. Eight years of evidence show that it is no longer part of any transnational terrorist organization—in fact, it has been actively fighting terrorist groups such as the Islamic State and al-Qaeda."
Ahogy olvasom a HTS-ból lassan hősöket csinálnak, oké, tudjuk, hogy a rezsim milyen volt, csak nehogy az legyen mint Líbiában.
vigkrisz kedd, 10:10
Előzmény: #65084  Shortelek
"Az áldozatok feltehetően a napokban megbuktatott Aszad-rezsim megkínzott és megölt áldozatai"
Telex: Legalább százezer holttestet találtak egy szíriai tömegsírban
Shortelek kedd, 08:48
Előzmény: #65083  Shortelek
Putyko hiányzik még a listából.
Murdoch hétfő, 22:49
Jól van látom, hogy miután nem jönnek be a háborúpárti elképzelések és dominóként dőlnek össze a felépített hazugságok, jönnek a pszichés zavarok. Vagy esetleg a német kormány mai buktája okoz némi főfájást? De akkor egy béta-teszt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_State_Sovereignty_of_Ukraine#cite_note-Ukraine_proclaims_sovereignty_UW-2"
The declaration also proclaimed that the republic has intent to become in a future "a permanently neutral state that does not participate in military blocs,"
Bónusz:
https://responsiblestatecraft.org/2022/11/18/nato-expansion-and-the-origins-of-russias-invasion-of-ukraine/
Mindegy már nem fogtok tudni sokat hőbörögni, a világ nagyobb részének elege van a hozzátok hasonlókból, ez így van rendjén.
Istvan78 hétfő, 22:21
Robben korábbi komentjére is írtam egy elemzést, hogy hol mondott valótlanságot, hazugságot, érvelve, erre ő jött egy sértegető, általánosan lehúzó, semmitmondó szarsággal. Ezek után vegyem komolyan az ő narratíváit, amiket részleteiben ő se tud soha megvédeni?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek