Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
El_Kebir
El_Kebir szombat, 17:22
Előzmény: #64977  Placi82
Ez a mese része amivel tömnek az orosz propagandisták! Emiatt nem is kellene területszerző háborút indítani senkinek se, sőt a területszerző háború indítása a társadalmi és gazdasági gyengeségre adott válasz, nem akarják a problémákat megoldani, mert a hatalmi érdekük ellen kellene cselekedni, ezért inkább elfedik egy háborúval... 
Jó ez a BRICS, a tagok egymásban sem bíznak meg...a dollárban (USA-ban) jobban bíznak, mint egymásban! :D
egyébként "Mert a dollárt meg akarják tartani fegyvernek, és  a világot irányító eszköznek." ez a szerencsénk, hogy nem a rubel határozta meg a világ dolgait az elmúlt 80 évben, elég megnézni mi volt a szovjet tömbben, mi volt/van az oroszoknál.  (ahogy az is kifejezetten jó, hogy nem a birodalmi márka lett a befutó)
Istvan78 szombat, 16:55
Előzmény: #64978  Robben
Azta mindenit, teljesen összeroskadtam, minden szavaddal lelepleztél.:)
Eddig én pont fordítva gondoltam a dolgot, azt hittem, az érveim helytállóak, azt hittem lényegében csalással nyer a Fidesz '14 óta, és az oroszok az agresszorok, de most teljesen újra kell gondolnom a világképemet, köszönöm neked, hogy megvilágosodhattam általad.
Robben szombat, 16:31
Előzmény: #64901  Istvan78
őszinte sajnálatom és részvétem! Korábban is megírtam már és megismétlem:
értékelendő hogy érdeklődsz a magyar be és a nemzetközi politika iránt is, csak sajnos nem értesz hozzá és rengeteg tanulnivalód lenne, miközben azt hiszed hogy  fordítva van
tipikus példája vagy az önállóan gondolkodni logikusan következtetni nem tudó, ráadásul véleménybuborékban élő, az orruknál fogva vezetett és lebutított mszp-dk-tisza-momentumos propagandagépezet , nomeg a nemzetközi megbízóik nyomatta rózsaszín, szélsőbalos emberjogi és ngo-s propagandájának
 menthetetlen esetek vagytok mind...és nagy szerencse, hogy Mo.-gon még nem vagytok annyian, hogy választást tudnátok nyerni
Placi82 szombat, 15:57
Előzmény: #64963  El_Kebir
Hazai vacak kis politikai szemüvegen keresztül nézed a geo-gazdasagpolitika földrengés erejű torteneseket az utóbbi években?? Na neeeee rohogtessetek már...... Jöttök itt a fideszhivozessel még hasonlók. Kikerem magamnak.
Gyerekek, hát akkor  lassan mondom. Vannak akik le akarják rázni maguktól az globális világ  dollár pénzügyi rendszer fullba nyomott hegemoniajat, és abban kötelezően történő kereskedeset. Ennyi. USA elit meg nem akarja. Mert a dollárt meg akarják tartani fegyvernek, és  a világot irányító eszköznek. Ha 1 hordó olajat vagy 1 tonna rezet veszek, vagy ritkafoldfem et, vagy bármit a világ árupiacon akkor atvaltom a pár millió Ft omat dollárra, és EZA LÉNYEG Értitek?? ATVALTOM A FORINTOKAT, LIRAMAT, ZLOTYIMAT, JUANOMAT, BATHOMAT, FABATKAMAT, stb, stb.... DOLLARA..!!!!?!! És úgy tudok venni 100 hordó olajat. Na ez az Erő és a hatalom.  És ebbol a Putyin mint BRICS vezető ki akar ugrani, egyáltalán beszélni mer róla, már évek óta. ? Örüljön neki hogy csak az Ukránokat ugrassztottak rá, nem az egész NATO.t., 😉
Sok dolog van égen földön Horatio, mit elmét felfogni képes lenne.........
Na erről ennyit. Offolok. Van jobb dolgom is mint ertetlenekkel vitatkozni.... 
 Szevasztok.. 
Istvan78 szombat, 15:04
Előzmény: #64972  Dehogynincs
Az itteni oroszbarát, Fidesz hívő fórumozók is sok kommentjükbe betesznek valami személyes sértő sunyi megjegyzést a vitapartnerre, ha érvekben alulmaradnak vagy csak egyszerűen a pozíciójuk vélt feljavítása okán.
Istvan78 szombat, 15:01
Előzmény: #64971  Murdoch
"Mert te ezt mondod, igaz? Na de itt van a probléma gyökere, hogy fanatikus hittel nem lehet vitatkozni. Ha én most fenyegetlek fegyverrel a kézben, de valójában eszem ágában sincs elsütni, akkor te tök nyugodtan héderelsz tovább? "
.
Nem a fanatikus hitem mondatja ezt velem, hanem egy józan érv. Ha hat évig nem történik semmi egy igéret után, akkor nem nevezhető az igéret komolynak és a helyzet veszélyesnek. A veszély ott kezdődhet, ha elkezdődik a NATO felvételi folyamat, de nem kezdődött el semmi.
Placi82 szombat, 13:59
"Egyesült Államok mostantól nem nézi tétlenül, ahogy a fejlődő országok a dollárközpontú pénzügyi rendszer leváltására készülődnek." 
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 13:03
Előzmény: #64966  Sehmet
Trollt etetek.
Bayer: Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja
https://www.youtube.com/watch?v=0iit2aky1A4
Bayer a ti oldalatokon van?
Elmagyarázzam, hogy főleg a kormányoldalt és annak híveit hülyézte le, pedig nem őket akarta.
Murdoch szombat, 12:25
Előzmény: #64961  Istvan78
Mert te ezt mondod, igaz? Na de itt van a probléma gyökere, hogy fanatikus hittel nem lehet vitatkozni. Ha én most fenyegetlek fegyverrel a kézben, de valójában eszem ágában sincs elsütni, akkor te tök nyugodtan héderelsz tovább? Lóxart. Az oroszok biztonsági aggályaival nem foglalkoztak, csak azért nem lettek feldarabolva (mármint a föderáció), mert ott vannak az atomfegyverek. A CCCP szétesésével a nato elveszítette a fő funkcióját, mást kapott helyette, a yenki hegemónia keletre exportálását. Ha hajlandó lennél alaposan utánanézni, akkor bizony az van, hogy az oroszokat behülyítették, ígéret volt arra, hogy nincs nato terjeszkedés. Legyél szíves ezeknek NE a nato honlapján utánanézni, ne kelljen magyaráznom. De a yenkik mindig ezzel a kétértelműséggel élnek, mert akkor nem zárják be az ajtókat. A nato is védelmi szervezet, de 'megelőző' csapást is mérhetnek, na ja, persze. Ebben az ügyben teljesen igaza van az oroszoknak, teljesen mindegy, hogy Putyin maga a patás ördög, nincs jelentősége:
https://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-shifrinson-russia-us-nato-deal--20160530-snap-story.html
"The West has vigorously protested that no such deal was ever struck. However, hundreds of memos, meeting minutes and transcripts from U.S. archives indicate otherwise. Although what the documents reveal isn’t enough to make Putin a saint, it suggests that the diagnosis of Russian predation isn’t entirely fair."
És még jött a minszki átverés, szerintem Merkel nem véletlenül szólta el magát, hogy ezzel csak időt akartak nyerni az ukránok felfegyverzésére. Alighanem Putyin felé volt vmilyen gesztus. Ez van és emiatt halnak meg az ukránok. Meg majd a tajvani kínaiak, ne legyen kétség, hogy a jelenlegi agyament világrend átrendeződése hosszú évekig fog tartani. Vagy évtizedekig. És idézek a belfercenterről is, ha akarod megérted, ha akarod nem:
During the 1990 German reunification negotiations, did the United States promise the Soviet Union that it would not expand NATO into Eastern Europe? Although no written agreement exists, archival materials reveal that U.S. officials did indeed offer the Soviets informal non-expansion assurances, while keeping open the possibility of expansion and seeking to maximize U.S. power in post–Cold War Europe. És arról nem beszélve, hogy Ukrajna deklarálta, hogy nem lesz katonai blokk része, így jött létre. Nincs értelme hazudozni tovább, sajnos az internet korában már nehéz ügy.
Shortelek szombat, 12:05
"No, figyelj, akkor elmagyarázom"
Ez pontosan a másik lehûlyézése, mivel nem tartod képesnek rá, hogy megértse azt amit te itt produkálsz.
El_Kebir
El_Kebir szombat, 10:09
Előzmény: #64967  El_Kebir
de gondolom a hazudozás a "ti oldalatoknál" még belefér...
El_Kebir
El_Kebir szombat, 10:07
"...Ilyent a mi oldalunk nem tesz..."
hazugság!
Sehmet
Sehmet szombat, 10:05
Előzmény: #64965  El_Kebir
No, figyelj, akkor elmagyarázom! A lehülyézés nem ellenvélemény, hanem konkrét személyeskedés, amikor valaki egy másik személyről azt állítja, hogy nagyon gyenge az értelmi képessége. Ilyent a mi oldalunk nem tesz, legfeljebb igyekszik elmagyarázni a másiknak azt, hogy a hozzászólása tartalmát hogyan kell értelmezni a nyelvtani, logikai (argumentumok), rendszertani, történelmi értelmezés szerint, figyelemmel az adott szövegkontextusra. :)
El_Kebir
El_Kebir szombat, 09:49
Előzmény: #64964  Sehmet
Attól hogy valaki konkrétan nem ír esetleg olyat, hogy  "TE HÜLYE" még lehülyézheti a másikat... neked a szövegértés nem megy? Én kimaradtam a felmérésből, te meg a 6%-ból? :D
Sehmet
Sehmet szombat, 09:44
Előzmény: #64963  El_Kebir
Piaci nem "hülyézett" le senkit. Az nem az ő stílusa, hanem a tiétek. Egyébként is csak véleménye volt a jövőre vonatkozóan, nem tényeket vont kétségbe. Remélem érted! OECD! :)
El_Kebir
El_Kebir szombat, 08:38
Előzmény: #64945  Placi82
TE akkor hülyéztél mindenkit, aki azt mondta háború lesz... utána meg hülyéztél mindenkit, aki azt mondta nem fognak az oroszok 2-3 hét vagy max 1 hónapon belül győzni... de úgy látszik most már tisztán látod a MÚLTAT, hogy AKKOR mi volt az egyértelmű! (egy frászt... össze-vissza beszélsz, mint mindig, csak határozottan tálalod a képzelgéseidet, amúgy fogalmad sincs, félrevezet és összezavar téged az a sok konteós szarság amit olvasol, amit az oroszok terjesztenek...)
Shortelek szombat, 07:01
https://www.portfolio.hu/global/20241213/megerkezett-az-egyesult-allamok-valasza-az-oresnyikre-megvillantottak-a-dark-eagle-t-729835
Remélhetõlegebbõl az ukránok is kapnak majd, az 500km- es hatòtáv komoly növelés, minél tõbb musxka támazzpont legyen veszélyben.
Istvan78 szombat, 00:38
Előzmény: #64959  Murdoch
Ez a 2008-as hivatkozás egy humbug. Az amcsi külügyminiszter az utolsó félórában beerőltette a szövegbe ezt a NATO tagság igéretet, aztán hat éven keresztül nem történik semmi ez ügyben, s te ezután azt mondod, hogy ez egy kőkemény alapja lehet az orosz agressziónak? Hülyeség.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek