Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 szerda, 23:22
Előzmény: #64908  Istvan78
1)Menekülnek is, tűzön vízen át szerencsétlenek. Akinek nem sikerült, régen az is menekülne. Ágy alatt bujkalnak, osszehozzalak pár sorkoteles elmenekult dolgozoval? Majd elmesélik Neked miért..... 
2)Kurszki 8-9 ezres jó katonákat akikre egetoen szükség  lett volna a donyecki fronton azokat ki is söpörtek.  Ez a múlt!!! Ja hogy Z bekuldte további   a legjobb nacionalista elit dandarokat.Ja ezt a sulwtlenseget én se vártam  Azt már az USA  katonai mainstream se érti, meg az ott harcoló hithu katonák se. Talán 2.legyet egy csapasra elv alapján. Mekkora területet védenek?  Mennyire is  tartható hosszútávon, pár hónap és elfogynak a bekudheto dandarok.. Mikor beasva donyecki fronton 100 szor többet értek volna hadaszatilag. Mi a kérdés? 
Mi volt még? Ja igen megmondtam már 3 éve hogy EU ban előre tör majd  a szélsőjobb, és már csak úgy tudják megállítani hogy a szocdemek osszefognak a jobboldali "papíron " keresztenydemokratakkal? Hűha. És még és a szelsoballal, és zöldekkel. 
Idén rajottek az emberek az atveresre következő választáson "tutira" mennek majd.  Trumpot se hitték,  hogy feljon mint a talajvíz. Biden bábut raktak ellene, már a látszata se adtak, aztán féltek és beraktak egy szinesboru nőt, hogy behuzzak a szavazatokat... De már ez se segített. 
Nagy taps, a mostani elitnek hogy annyira kihúzza az ingat a WOKE, és a miggrans liberális simogatás etc felé, hogy majd a másik irányba is ennyire fog kilendulni. Mert ez olyan mint az inga effektus. Ki gondolta volna hogy ausztriatol, Nemrtorzsagon, Hollandia, és Franciaorszagon át így előre tör a szélső jobb? Gratula,. Csúsznak félre a dolgok........ 
Placi82 szerda, 22:58
Előzmény: #64909  Istvan78
Gyereket altatok, nem akar aludni, mindig telon potyogok, nem pc-n. És nem ellenőrzöm, mert pár másodpercet szánok egy bwjegyzesre... Ennyi. Gyorstuzelo vagyok. Szerintem van 5 helyesírási hiba is darabjaba. És? 
Placi82 szerda, 22:55
Előzmény: #64905  Istvan78
Ja és szonyegbombazos propagandad neked van. Magam részéről, őszintén hiszem és vallom, hogy egy túl tolt bicikli vagy egy jó taktikai forgatókönyv, egy kis bananhejon úgy el tud csúszni, hogy világégés vagy jelen korunkban nukleáris tél lehet belőle.... 
Ettől én tényleg tartok.......Talán mert olvastam pár forgatókönyvet a világtortenelembol ami nagyon félre csuszott  és megallithatalan, már befolyasolhatatlan lavinakent hompolygott tovább.......
Alapozzunk Putyin rá hogy nem lesz hulye,?? mert higgadt, nyugotta KGB-s.?? És ha holnap elviszi egy infarktus és egy Dimitrij Medvegyev, vagy tole is forróbb fejű orosz  "Trump" veszi át a helyet és a korlátlan  teljhatalmat.???? Na te zseni? 
Nyugat elit  a tűzzel játszik...... De a nép ezt már nem  akarja... 
Istvan78 szerda, 22:51
Előzmény: #64907  Placi82
Még annyit, hogy három diplomával már így írják ezt a szót: intelligens.
Istvan78 szerda, 22:51
Előzmény: #64907  Placi82
Például amikor 10 millió fiatal ukrán menekültről beszéltél. Vagy amikor arról beszéltél több mint két hónapja, hogy Kurszkról heteken belül kisöprik az ukránokat. Vagy amikor arról beszéltél a német tartományi választások kapcsán, hogy az AFD át fogja venni a kormányzást két tartományban is.
Most csak ezek jutnak eszembe a közelmúltból, mert amúgy nem szoktam már elolvasni a kommentjeidet.
Placi82 szerda, 22:44
Előzmény: #64906  Istvan78
Most mondanám azt hogy nézzük vissza elmúlt közel 3 év termeset és állításaid. Tudod amire te konteozol arról a konteorol 4 - 6 honap múlva kiderül hogy tény volt ! Na dobj fel egy konkrét  temat és szetkapjuk mint foxi a lábtörlőt... .
Annyira vicces fiú vagy, ahogy erolkodsz. Krisz legalább egy tényleg  inteligens figura, ott van érvelesek egymásnak feszítése, tőle meg a személyeskedés se esik annyira  rosszul.( amugy a sárkányoknak   utaltattam:)  ) 
De viszont Rajtad csak nevetek. 😀
Istvan78 szerda, 22:31
Előzmény: #64904  Placi82
Én rád találom érvényesnek azt, hogy
"Mert nem bantasbol  de se a világot nem érted, továbbá a történelmi és lexikális, geopolitikai ismereteid nagyon korlátosak", viszont mint minden konteósnak, nagyon nagy az önbizalma. Csak azt a zavaros világképet gondolják egyedüli igazságnak, ami a fejükben van.
Istvan78 szerda, 22:29
Előzmény: #64904  Placi82
Hazudsz folyamatosan. Murdoch linkjeinek sokszor utánanézte és mindig kiderült, hogy a link nem arról szólt, amit bizonyítani akart vagy nem hiteles helyról származik. Amikor ezt elmondtam neki, nem reagált, legközelebb bedobott egy hasonlóan hazug linket. Te meg nem igazán szoktál linket betenni, csak nyomod a kanyargós, bizonyítatlan szónoklataid.
Téged se zavar soha, hogy olyasmivel vádoltok, amit nem mondtam, mert nektek nem a vita, az igazság érdekel, hanem csak az, hogy szőnyegbombázásszerűen szórhassátok a propagandátotok.
Placi82 szerda, 22:24
Előzmény: #64901  Istvan78
Ja és ha annyi 1000 Ft lenne a zsebembe amennyi linket Murdoch, én, és a többiek ide nyugati mainstreambol  2014 tol napjainkig be linkeltünk.... Aztán 3 óra hallgatás után jött. A más téma terelés a reszedrol. Mert vagy fel se fogtad, vagy el se olvastad, ha pedig, ha felfogtad és elolvastad akkor meg nem tudtál mit válaszolni, és reagálni a nyilvánvalora.. Ne konteozz legyelszives. Mert ennyit tudsz? Mert nem bantasbol  de se a világot nem érted, továbbá a történelmi és lexikális, geopolitikai, és jelenkorunk geo-gazdasagpolitikai és a dollár  hegemon  MONETÁRIS, USA  money supply kontra GDP, stb tudásod enbloc konvergal a nullahoz. 
Istvan78 szerda, 22:22
Előzmény: #64902  Placi82
Ahogy te elnézed... annyi zavarosságot senki nem hordott itt össze mint te, annyi lényegtelen mozzanatot, terelést és elfogultságot. Egyetlen logikus gondolatmeneted nem volt még itt. 
Placi82 szerda, 22:16
Előzmény: #64901  Istvan78
Ne sakkoz galambokkal István.. Mert 6 lepesbol adnak mattot....ahogy elnezem.:) Nem tenne jót a lelkivilágodnak... 
 https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Antony_Blinken
Amugy abban igazad van hogy nem illet volna le "testvéredezni" Téged Robbenek, mert az USA külügy miniszter zsidó vallásu, mint az "adminisztráció" nagyja. Szóval ha csak  nem  tényleg a hit-testvered,csak  akkor használhatta volna ezt a szót:). Akkor ez tényleg udvariatlansag volt nagyon  picit. 
Ezt leszámítva amúgy teljesen  érthetően írt mindent !!
Istvan78 szerda, 22:04
Előzmény: #64900  Robben
Na most te is úgy jártál, ahogy PLaci, ilyen hosszú konteózást, hablatyolást, terelést, bizonyítatlan hülyeségeket nem vagyok hajlandó ilyen hosszan olvasni. Arról nem is beszélve, hogy sértő, lekezelő módon adod elő. Én pont fordítva látom a dolgot, képzelegtek csak, semmit nem értetek a tényekből, a valós összefüggésekből, teljes elfogultságban tobzódtok. Tényleg úgy érzem legtöbbször, hogy galambokkal próbálok sakkozni.
Robben szerda, 18:35
Előzmény: #64578  Istvan78
Szokás szerint csak a lényeget nem értetted meg...
de azért még egyszer és utoljára leírom (Murdoch is válaszolt neked erre és teljesen igaza volt):
1. hurrikánkárosultak / természeti katasztrófák esetében a központi kormány nagyon is fontos szerepet játszik abban, hogy kapnak-e segítséget az amerikaiak - nem kaptak, Biden papa le se sz..ta őket. Kaméleon Harris több interjúban szintén felsült amikor zavarában másra terelte a szót amikor olyanokat kérdeztek tőle, mit tettek ebben a ciklusban az emberek érdekében konkrétan  - az illegális bevándorlás tehát csak az utolsó csepp volt a pohárban, amiért az emberek inkább Trumpra szavaztak.
2. orosz ukrán ügyben utoljára - és fel is adom a veled való értekezést - a tények: egy ország biztonsága - ahogy az egyéné is -  szubjektív is, de a szuperhatalmak esetében még egyértelműbb: az uránok folyamatosan szívatták nemcsak a magyar, hanem az ott léő orosz kisebbséget is - ezt egy szuperhatalom nem köteles 8 évnél tovább eltűrni, teljesen érthető hogy Putyinnál elszakadt a cérna és már csak ezért is odacsapott, és: ukrán barátaid nem akarták megérteni, hogy NEM lehetnek sem Nato tagok, sem nagyrakétáik nem lehetnek, mert ez vörös vonal!
ez el lett nekik mondva, meg az Usa nak is legalább 10-szer a 22 februári támadás előtt, és süket fülekre talált..megkapták ezért a magukét, teljesen érthetően.
SEMMIT nem értesz sem a magyar belpol-ból (a 22-es választás előtt erről többszörösen meggyőződtem), sem a világpol összefüggéseiből.
végül egy egyszerű példa a biztonságról
élsz egy telken a házadban
de én tegnap megvettem a melletted levő telken a szomszéd házat, majd azt veszed észre, hogy elkezdelek téged és a családod: zaklatni, kukkolni, átdobálni hozzád a szemet, ilyesmi. egy ideig tűröd majd nyomoztatni kezdesz utánam, mert egyre nyíltabban csinálom már és egyre szemtelenebbül. a nyomozás kihozza, hogy: a halálos ellenséged egy felbérelt ügynöke vagyok!.. ekkor kb. két lehetőséged marad:
1. elköltöznél, de kb. reménytelen hogy ne érjünk utol.. 2. próbálod elviselni a szívatást, de az egész családodról is szó van és nem tudhatod, hogy engem mivel bíztak meg -  lehet hogy azzal, hogy kinyírjalak, vagy csak egy családtagod raboljuk el és azzal zsaroljunk majd, stb. 3. ha nem akarsz ebben a létbizonytalanságban élni- és közben tudtodra lett már adva, hogy nem érdemes a rendőrséget se bevonnod mert akkor is nagy baj lesz - akkor az marad még, hogy megpróbálsz leszámolni velem, vagy a megbízómmal, vagy mindkettő - mit tennél? mert kétlem, hogy a balliberális véleménybuborék amiben élsz, az le tudna szállítani egy tuti megoldást...
szóval épp így jártak az oroszok a kedves ukrán barátaiddal: elegük lett a szívatásból mert az egész országuk jövőjéről, létéről vagy nem létéről, és szabadságáról, megmaradásáról van szó, tehát: kénytelenek voltak támadással válaszolni a tudatos, szándékos amerikai-ukrán provokációra!
utolsó, ami legobban alátámasztja hogy az Usa csak ágyútölteléknek használja itt az ukránokat: Blinken tesvéred pár napja cinikusan bedobtad, hogy "le kell szállítani az ukránoknak a hadkötelezettségi alsó korhatárt" - segítek, ha nem értenéd:
a tesód ezzel azt üzente az ukránoknak, amit a Bikini slágerének refrénje így fogalmazott meg:
"rabszolgák rabszolgáljatok, rabszolgák meg ne álljatok, rabszolgák, SZOLGÁLJATOK!!
Blinken tesvéred egy ócska szar szemét aljas háborús bűnös akinek a börtönben lenne a helye, és az ő két huszonéves gyerekét pluszban ki kéne vinni erőszakkal az ukrán frontra, hogy szerezzenek egy kis élettapsztalatot...
Murdoch szerda, 17:35
Előzmény: #64898  vigkrisz
Költhetnék a drogproblémákra, vagy évről-évre súlyosbodó bűnözési hullám megelőzésére. Illetve foglalkozhatnának a recessziójukkal is, Kanada is lejtőn van, na de ilyenkor mindig jól jön egy háború, lehet maszatolni. Nem véletlenül volt egyik első eltervezett döntése Trumpnak, hogy lehet majd perkálni a vámot. Mondjuk az az 587 millió dollár kábé egy hétre, ha elég. 
vigkrisz szerda, 17:08
"A kanadai parlament alsóháza jóváhagyta 587 millió amerikai dollár katonai segélyek elkülönítésétUkrajnának. Kanada védelmi minisztere, Bill Blair bejelentette, hogy forrásokat különítenek el az Ukrajna számára oly szükséges tüzérségi lőszer vásárlására.Emellett az összeget az ukrán hadsereg kiképzésére és az ukrán védelmi erők megfelelő felszerelésének beszerzésére fordítják."
Murdoch szerda, 10:45
Előzmény: #64895  vigkrisz
Hogyne, az ukrán hírforrások ugyebár megbízhatóak. Főleg Z. 42 ezres veszteség száma, aminél még a yenkik is tízszer többet mondanak. Úgyhogy az ukrán ombudsman, hogy megerősíti magát, nem igazán hat meg, annak ellenére, hogy nagy valószínűséggel igaza van, szerintem is.
vigkrisz szerda, 10:22
Előzmény: #64893  Murdoch
"Ha valakinek nem világos mi történik, annyit is ér."
"Az orosz hadsereg 2024-ben legalább 109 ukrán hadifoglyot végeztetett ki – közölte Dmitro Lubinec ukrán ombudsman az országos televízióban december 10-én.„Megerősíthetjük, hogy az orosz csapatok csak 2024-ben 109 ukrán hadifoglyot lőttek le” – mondta Lubinec. A hadifoglyok meggyilkolásáról, kínzásáról és bántalmazásáról rendszeresen érkeznek jelentések az ukrán hatóságokhoz.Az ombudsman hozzátette, hogy a háború kezdete óta 177 hadifogoly kivégzését erősítették meg.A 2024-ben megölt hadifoglyok száma aláhúzza az orosz hadsereg által végrehajtott gyorsított kivégzések gyakoribbá válását. Ez a tendencia pedig egybeesik az orosz előrenyomulás felgyorsult ütemével Ukrajnában. A számok csak a hivatalosan megerősített esetekre vonatkoznak, ami azt jelenti, hogy a számok még magasabbak lehetnek"
Murdoch szerda, 09:52
Előzmény: #64892  vigkrisz
https://www.nbcnews.com/news/world/live-blog/syria-live-updates-rebel-leader-assad-torture-israel-buffer-zone-rcna183554
"The Biden administration says it is considering removing HTS from its list of terrorist organizations."
Ennyi. Ha valakinek nem világos mi történik, annyit is ér. De azért segítek:
https://preview.redd.it/what-are-your-thoughts-on-this-assessment-of-american-v0-sjixisweuqid1.jpeg?auto=webp&s=e7bc979a9ac1f162b769ad2e5a1bff177dfa1258
vigkrisz szerda, 07:23
"Az amerikai pénzügyminisztérium kedden átutalta a befagyasztott orosz vagyon kamatjövedelmeire alapozott, Ukrajnának szánt 50 milliárd dolláros hitelcsomag Egyesült Államokra jutó 20 milliárd dolláros részét a Világbank gazdasági és pénzügyi támogatási alapjának – közölte kedden Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter az MTI szerint."
Shortelek szerda, 05:32
https://www.portfolio.hu/global/20241210/bejelentette-zelenszkij-pusztito-raketat-epit-ukrajna-hamarosan-kesz-a-ruta-728981
Újabb jó hír a muszka trolloknak, több rakétát is fejlesztenek az ukik, remélhetõleg hamarosan a muszka is meg fogja tapasztalni a fronton, megy majd a muszka pörkõlés.
Murdoch kedd, 22:34
Előzmény: #64889  vigkrisz
Hol állítottam ilyet? Amit írtam meg pontosan úgy van ahogy:
https://www.securitycouncilreport.org/atf/cf/%7B65BFCF9B-6D27-4E9C-8CD3-CF6E4FF96FF9%7D/Ukraine_%20CONCEPT%20NOTE_July_2024%20rev2.pdf
“Crimes of the Ukrainian Armed Forces and the nationalist battalions”
El tudod olvasni, vagy meghaladja a képességedet? Spoiler: hát persze, hogy meghaladja.
vigkrisz kedd, 22:21
Előzmény: #64887  Murdoch
maximum az elmédben van ott, de nem az ensznél az oroszországban férfiakat és nőket erőszakoló ukrán katonák története
folyamatosan hazudsz, linkelni meg nem tudsz a fentire semmilyen bizonyítékot
Placi82 kedd, 21:05
Előzmény: #64887  Murdoch
Jobbszektoros fiúk meg az azovosok csináltak ezt-azt Kelet - Ukrajnában anno 2015 után. Írtak erről anno 2015 korul is az mainstream újságok. Sőt volt egy francia?? riporternő akit előadasban kevertek le mert elkezdett a Keleti Orosz kissebseg  elleni szornyusegekrol beszelni.... Szó szerint zokogva mesélte el, és simán lekevertek, megszakítottak vazze......... Emlékszem akkor még nem volt ekkora cenzúra.... YT on fenn volt. Azóta sok minden offolodott onnan... 
Gyerekek most mia jó istent vártok? Most már ne nézzük hülyének egymást merrt unalmas. 
Álmodtam vagy valóság hogy Zukerberg elnézést kert Trumptol mert cenzurazta és korlátozta  Trump kampanyat a legbefolyasosabb social megiaban a FB ön? És bukott is Trump. USA ban? WTF? Álmodtam? Most ha nem almodtam, akkor mit akartok? Becsapodik egy kisebb aszteroida azt is az Oroszok nyakába varjak, mint itt is sokan már az Afrikai  migrációt is. . Meg a leendő gazdasági válságot meg a leendo EU munkanelkuliseget...... Stb... 
Voltak előzményei a háborúnak. De én az Ukránokat és az Ukrán nacionalistakat se tudom hibáztatni. Megértem őket . Komolyan. Olyan propaganda  ment közel 1 evtizeden  át, hogy mi csak 2 éve hallgatjuk és a nyugati művelt emberek többsége is full felhergelve van az Oroszok ellen és általános russszofobia van. 3 éve még le se sz.rtak az oroszokat a nyugati átlag népek, max azt tudták hogy nagy ország, szeretik a vodkát és a kaviart, oszt ennyi. 
Média és narratívak! Ennyike. 
Murdoch kedd, 20:46
Előzmény: #64886  vigkrisz
Hol lobogtassák? Leközli mondjuk a The Guardian? Már mondtam ott van az ensznél, ha akarod (nem akarod...) rákeresel, vannak részletes összefoglalók is, Putyin is beszámolt róla. Annyi eszem meg van, hogy nem linkelek orosz hírforrást, még ha igaz is, mert azon pörögnétek egy hétig. Függetlenül a valóságtartalomtól, mert az ugye mindegy. De mint ahogy írtam, a börtönből a frontra szabadított ukránok biztosan kötögetnek esténkéként, meg verseket szavalnak.
vigkrisz kedd, 20:41
Előzmény: #64882  Murdoch
Szerinted ha lennének oroszországban férfiakat és nőket erőszakoló ukrán katonákról információi az oroszoknak, akkor nem lobogtatnák? Akkor ezek szerint már ők is titkolják ezt az egész világ mellett. 
Na, ezt hívják paranoid szkizofréniának.
Placi82 kedd, 19:40
Előzmény: #64884  Murdoch
Csak nem az elmúlt 200 év és különösen jelenkorunkra nagyon erősen jellemző  KETTŐSMÉRCÉRE gondolsz? :)). Szerintem arra. És nagyon igazad van. Ez már az olvasott és értelmezni képes emberek hülyének nézésének  olyan magas foka, hogy az már piaci légy szintű pofátlanság.... 
Murdoch kedd, 19:33
Előzmény: #64879  Placi82
Nem is értek vele egyet. Izrael is túllő a célon, az bebizonyosodott Gázában, az illegális betelepítéseken stb. Jól hangzik a szíriai bevonulás is, csak éppen nehogy fedősztori legyen a biztonsági zóna, megjegyzem nagyjából ezt csinálják az oroszok is. Náluk is hiányzik mindenféle biztonsági garancia, csak azt látják, hogy a nato araszol feléjük.
https://www.theguardian.com/world/2024/dec/09/israel-seizes-syrian-buffer-zone-amid-airstrikes-on-regime-weapons-depots
Izraelnek (is) tök jó lenne ha Szíria széthullana, aztán vihetik a Golan-fennsíkot többek közt, csak ez itt valahol kimerül egy ejnye-bejnyében.
Placi82 kedd, 19:31
Előzmény: #64866  Zedisdead
Ezt írtam 3 napja. Kompletten az utcán végzik el amiről írsz. Videók meg fel a netre. Ott meg nincs cenzúra. Fiatalok időseket.... Megszűnt a barbár rezsim.... Ujjong a mainstream? . Erről meg kuss van. Mint ahogy mondtam, mainsreames ujsagiroknak jön a főszerkesztői meeting és azt írják amit kell.... Mert ha nem, akkor nincs állás, és mehet építkezésre dolgozni. Az meg szar meló. :) Na és kiknek a kezében, tulajdonában van mainstream a nyugati vilagban?.. :))
Na ezért röhögök már az egész világon. Igaza volt Robert Schillernek a narratívak világáról.........
Az a baj ezzel a világgal hogy sotetebbek az emberek mint. 100 éve. A technológia pár jó mérnöknek és tudodosnak koszonhetoen rohamossan fejlődott. De az emberek 99.9%a pont ennek koszonhetoen full tájékozatlanok és a social médián kívül, nincs se  lexikális tudásuk se tajekozottsaguk se olvasottsaguk. Droidok lettek. 
Murdoch kedd, 19:26
Előzmény: #64878  vigkrisz
Hogyne, majd nyilván az a távvezérelt maintream média fogja közölni, ami eddig is össze-vissza hazudozott. Északi-áramlat, valós ukrán veszteség, gyenge oroszok stb. Hagyjuk már. Az oroszoknak is megvan a listájuk, de ezeket nem lehet linkelni, mert úgy is az lenne, hogy oroszpropaganda a forrás. Majd háború után, talán, addig ott penészednek az orosz akták bizonyítékostul valahol az enszben.
Bandita kedd, 19:25
Előzmény: #64863  Shortelek
Amennyiben?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek