Robben

Regisztráció: 2022-01-07 16:22:08

Hozzászólások száma: 219

Utolsó hozzászólás: 2024-04-10 18:37


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikból

A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #3485 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Trollkodj máshol.

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2023-07-30 20:46-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
ez itt nem egy copy paste fórum, beszélgetésre lett kitalálva. ha nincs mondanivalód, akkor hanyagold. cikkeket mindenki el tud olvasni, ha érdekli.
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2023-11-13 18:56-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Olvasd el az előző figyelmeztetést.

utolsó 20 hozzászólás

Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 10. 18:37
ne légy naív - ismerem a Munkáspárt egyik vezetőjét személyesen. Tudod miért nem lett új baloldal a 2002-es választásokat követően? - itt a valódi baloldali megújulás volt tervben egy új szocdem párt és baloldal felépítésével, Kapolyi László ex szocialista miniszter és politikus vezette volna - szóval azért, mert Gyurcsány 2004 után megüzente Kapolyinak, hogyha pénzt mer adni ehhez, akkor kicsináltatja (Apehet ráküldi, ellehetetleníti, tehát uyganazon módszert alkalmazza, amiről itt most te írtál!
persze hogy Kapolyi vette az adsát, és az egészből nem lett semmi. ÉRTED? TE MIRŐL ÁLMODZOL? AZT HISZED, HOGY A POLITIKA LEHET VALAHA IS MÁS? NEM, BARÁTOM. A HATLOM TERMÉSTES NEM ENGEDI MEG A POLITIKÁNAK , HOGY MÁS LEGYEN, ÉRTED? A DEMOKRÁCIA AZ USA-BAN IS CSAK EGY SZNJÁTÉK MERT AZ DÖNT, MELYIK LOBBINAK VAN ÉPPEN TÖBB PÉNZE ÉS TUDJA LENYIOMNI A MÁSIKAT, ÉRTED? msá opció nincs, amíg emberek élnek a földön, érted? 
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 10. 18:09
Én értem hogy csalódottak a nemfidesz szavazók a sorozatos választási vereségek miatt - hiszen Magyar P-t is azért várják messiásként - de hidd már el így 14 év elteltével (nem kötelező persze): a fidesz azért tud győzni (vagy tudott eddig), mert hibái ellenére és azokkal együtt is a többség úgy érzi, ez neki jobban megfelel a 2010-ig kormányzott (balliberális) elithez képest - és lehülyézhetsz meg gúnyolódhatsz, bármit tehettek, a fidesszavazókat ez nem érdekelte eddig sem, meg ezután se fogja. Tehát ne fogd arra a vereségeket, hogy a választási törvényt egy kétharmados párt módosíthatja, ahogy akarja. Megteheti, ahogy béármely más kétharmaddal kormányzó hatalom is megtenné, ezen kár felekadni. 
Jóindulattal csak kb. egy dolgot tudnék nektek javasolni: el kéne menni egyzser egy fideszes békemenetre és ott leszólítani egy normális, szimpatikus törzsszsvazójukat. És megkérni rá, üljön le veled / veletek egy órára valahol, ahol egymás sértegetése gúnyolása nélkül elmondhatnátok egymásnak, miért szsvaztok oda, ahova. Hidd el nincs más megolsád, mert egyébként marad örökre a hideg polgárháború (szerencsére úgy hogy nálunk nem lőnek az utcán le embereket csak úgy, mint az Usa-ban). 
Ha pedig ez nem megy (tehát nem kívánod megérteni a másik oldalt hogy miért gondolkodik másként, főleg így hogy ők nyerik a választásokat és nem ti), akkor nem marad már nektek mint a kivándorlás egy másik országba, ha nem érzitek itt jól magatokat. 
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 10. 16:57
Ez az érvelés is teljesen hamis, hiába lett már sokszor tisztázva. Azért hamis, mert a v-polgárok 100% -ának nem kötelező elmenni szavazni. Egyharmaduk évtizedek óta sosem vesz részt tehát nem megy el szavazni. Akik elmennek, azok döntenek az ország sorsáról. A választási törvényeink - a jelenegi is meg a korábbi is - előre tudható módon, törvényileg szabályozva szándékosan ad a kapott szavazatszámhoz képest arányosan több parlamenti mandátumot (tehát erősíti így a mindenkori, legtöbb szavazatot kapott pártot), hogy satbil többség alakulhasson ki, azaz legyen stabil kormányzás és ne legyenek folyamatos kormányválságok (német alkotmányos rend lett ezzel lemásolva 1990-ben). 
Ezért nyilatkozta magabiztosan azt Márkizay 22 tavaszán a kampányban nem is egyszer: "..nemcsak hogy győzni fogunk, de azt is elképzelhetőnek tartom hogy 2/3-dot is el tudunk majd érni". Ilyet diktatúrában egy politikus nem mond! Tehát sokszorosan leleplezte már magát ez a jelenlegi ellenzék, hiszen nem a fidesz akadályozta meg két éve az ellenzéki összefogás győzelmét hanem az, hogy a fideszénél sokkal kisebbnek bizonyult a társadalmi támogatottsága!!!
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 10. 16:07
Az, hogy tényleges és érdemi jelentősége -  szerencsére - nincs.Azért nincs, mert az elmúlt 4 év bizonyította, hogy nem történt vele visszaélés azaz nem ment ki még a legvérmesebb ellenzéki felvonulókért sem a rendőrség az utcára és nem vitték be őket a börtönbe és nem tartják ott fogva őket vagy kínozzák bent minden jogalap nélkül, stb. stb. (ne feledd, az ellenzék ilyen abszurdumokkal riogatta a szavazóit akkoriban, diktatúrát kiáltva.Másrészt ne feledd: a vészhelyzetet kihasználva (kijárási tilalom a covid miatt), nemcsak Karácsony G, hanem más ellenzéki polgármesterek is hozatak olyan egyzemélyi politikai önkormányzati döntéseket amik a képviselőtestületekkel nem lettek megvitatva (jóváhagyva demokratikusan), mert a "mocskos fideszdiktatúra" ezt lehetővé tette számukra!!!Harmadrészt: az ukrajnai háború indokolja tudtommal azóta a hosszabbításokat, ami arra való tekintettel szerintem elnézhető, hogy szomszédos országunkban a magyar kisebbséget is érheti szélsőséges esetben olyan támadás atrocitás stb., amely esetben szükséges lehetne a mygar kormány közbelépése gyorsan, és hatékonyan (kárpátaljai magyar vezetők elleni halálos fenygetéseket nem ítélte el hivatalosan Zelenszkij és nem vonták őket vissza az ukrán szélsőségesek).
és végül Gyurcsány este, amikor nagyon elszólta magát (ez ugye nevetségessé teszi azt az érvelést, mely szerint itt ma sincs, meg 2010 óta "nincs jogállam"): Gyurcsány a felhatalmazási törvény vitáján: "Azért küzdünk, hogy hazánk maradjon szabad, demokratikus jogállam, azt nem lehet elvenni valami más ürügyén"NARANCS.HU 2020. MÁRCIUS 23.
https://magyarnarancs.hu/belpol/orban-viktor-orszaggyules-marcius-23-128040
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 10. 15:02
Te írsz baromságokat. Demokratikus viszonyok közepette minden ország maga dönti el (a választóinak a közössége és az általuk megválasztott képviselők), hogy milyen társadalmi berendezkedést kíván magának választani és milyen értékek alapján (tehát hogy mennyit fogad el  az "általános emberi értékrendszer" elveiből - ezt mindig mindenhol a többség dönti el, és ha történetesen kétharmadot kap egy koalíció egy választáson, akkor egy ilyen nagyarányú többség megengedheti magának még akár azt is, hogy a kisebbség (a választás veszteseinek) a véleményét ne, vagy csak minimálisan vegye figyelembe (azaz nem kötelező a számára a konszezuskeresés).
az általad idézett "általános emberi értékrendszer" elvileg persze létezik, csakhogy ezt minden rendszer hajlamos a saját pillanatnyi érdekei szerint értelmezni, ami a világtörténelemben mindig odavezetett eddig, hogy "véletlenül" mindig háborúk robbantak ki amikor a hozzád hasonló "okosok" meg voltak győződve arról, hogy "csakis náluk volt és lehetett az a bizonyos főigazság"
és hogy lefordítsuk ezt konkrétabban magyar belpolitikára: szegény signal2 és  " ..1985" sem, meg te sem értitek (még mindig ) a demokrácia lényegét. azt hiszitek, csak az lehet demokratikus / jó / szép / igazságos / nem korrupt, stb stb.,  akire ti szavaztok . eddig nincs is semmi gond. a gond ott van, hogy a fideszesek szerint meg épp fordítva van és az ő kormányuk a demokratikusabb, jobb, minőségibb stb., hiszen 2010-ben épp azért váltották le a balliberális oldalt , mert elegük lett  a sikertelen kormányzásukból.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 10. 13:36
te érted és ti értitek félre a demokráciát! a halandzsádról pedig annyit: nem te döntöd el (és nem is én), hogy mi az "autokrácia", az "ellehetetlenítés", mi az hogy "demokratikus intézményrendszer" - hanem a választásokon résztvevő aktív szavazók! A gyűlölet esetében pedig éppen fordítva van, hisze nemcsak Márkizaj, hanem több momentumos és balliberális politikus fenyegette meg a fideszeseket "lámpavasra húzással", Kerpel-Fronius vagyonelkobzással, stb. stb. amik minde dokumnetálva lettek.
A sík idióta Arató Gergely gyurcsányista politkus pedig az előtő parlamenti ciklus végén azt mondta szó szerint egy parlamenti felszólalásában, "nem fog megremegni a kezük miután megnyerik a választást, hogy feles többséggel majd alkotmányt módosítsanak és eltöröljék a Nert," stb. stb. - erről is videofelvétel van, bocsi, és arról is, amikor ezekre a sík ökörségekre és önleleplező diktatorikus tervekre  már Magyar György, a balliberális oldal főügyvédje is kénytelen volt azt nyilatkozni az Atv-nek, hogy : "ez természetesen nem lehetséges mert alkotmányellenes lenne"
tehát ngergo1985 ülj le, mert megbuktál jogból és politikatudmányból egyaránt tehát amihez nem értesz, ahhoz lécci ne szólj inkább hozzá mert csak kiröhögteted magad...
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 10. 13:24
véleménybuborékban élsz, pont. tehát minden állításod hamis, pont. tehát ez így nem érvelés, pont. demokratikus rendszerben él Magyarország és nagy igazság, hogy egy ország népét (és aktív választóit) nem lehet leváltani. a kommunisták is tudták ezt - és úgy próbálták megoldani, hogy megpróbálták erőszakkal és megfélemlítéssel átnevelni az embereket, akik pedig ellenálltak azokat kivégezték ("csak nagyjából 100 millió embert világszerte), végül kudarcot vallottak.
szerencsére nem vagytok elegen ahhoz, hogy kormányra kerüljenek a pártjaitok és tönkretehessék ismét Magyarországot
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 04. 17:51
Elfogult vagy mert minden hatalomra jutni akaró szervezet folytat propagandát, erre rákényszerül - és ezt negatív tartalommal a mindenkori ellenzék tölti csak meg, hogy megpróbálhassa vele lejáratni a mindenkori kormányt vagy hatalmat (hogy hatalomra kerülhessen).
Azt is tudomásul illene vennetek, hogy a fideszoldal szerint meg az ellenzéki "propaganda" hazudik (és akiknek szól , szerintük azok a "minimum hiszékenyek"), tehát leírhatod még ezerszer hogy szerinted hogy van, ez a tényeken nem változtat.
Azt is elfelejtitek folyamatosan, hogy a Fidesz 2/3-dal kormányoz - ami speciális, de teljesen jogszerű és bármikor lehetséges formulája a demokratikus hatalomgyakorlásnak - , ami lehetővé teszi a számára, hogy többet engedhessen meg magának - teljesen jogszerűen és törvényesen!! - mint egy 50% + 1-es többséggel rendelkező párt, vagy pártkoalíció! Ezt ti értelmezhetitek úgy hogy "visszaél a hatalmával", de akik rájuk szsvsznak azok bocs , de ezt nem így értelmezik hanem úgy, hogy 
a) nem tiltja az alkotmány hogy bármely párt 2/3-dal nyerjen (ha ugyanannyit kapott volna Márkizaj mint a fidesz 2 éve, akkor ez most az ő 2/3-da lenne!!) és
b) mivel nem tiltja, így csak él a hatalom ezzel a megszokottnál nagyobb felhatalmazással - az már csak rajta múlik hohy jól vagy rosszul, de él vele, ÉS azt sem veszitek figyelembe, hogy aki iylen többséggel  kormányoz, annak jóval nagyobb felelőssége van, hiszen a 2/3 vagy az azzal való visszaélés nagy kockázattal jár, - mert az emberek nem hülyék és észreveszik ha átverik őket, hiába nem hiszed ezt el - és akkor bizony ez csúnyán visszaüthet, és tényleg győz az ellenzék.
De ismétlem, ennek az ellenzéknek az a baja (a pártjaitoknak), hogy 2010 óta nem hisz nekik a többség, és nem is bízik bennük!  - ezért nem tudtok nyerni 14 éve!
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 04. 17:37
ha nem érted akkor nem érted, sajnálom
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 04. 17:02
olvasd újra legalább még 1x a #970 -et, mert világosan leírtam benne, hogy óriási hitelességi-bizalmi deficitje van a Fidesz ellenzékének 2010 óta.             De segítek, mert látom nem megy a szövegértés:       "adott rendszerrel szemben az egyetlen reális tiltakozás, ha ellene szavazok, a másik oldalra. És ha ez nem jött be,..."   - tehát lásd újra a #970 -et:  ezt azért nem akarja kipróbálni 2010 óta a többség, mert NEM HISZ a pártjaitoknak, ezért újra meg újra inkább a Fideszre szavaztak - ha még mindig nem érted, akkor sajnálom! 
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 04. 16:52
azt, hogy kinek a propagandája "hazug vagy igaz" - merthogy minden oldalnak van 'propagandája ' bárhogyan is kívánjátok ezt letagadni  - azt sem mi, hanem a választópolgárok többsége szokta eldönteni a választásokon a szavazófülkében leadott voksával. Az is a te dolgod, hogy hülyének nézed a választók többségét amikor azt hiszed, ők hozzád képest "buták" és nem tudják megítélni mi a az inkább igaz vagy a kevésbé hamis - ezzel beismerted, hogy nem vagy demokrata, mert lenézed a magyar választókat!  Figyelmeztetlek, hogy Márkyzaj is ilyen baromságokat mondott amint amiket most te írtál a "beszopásról" , meg olyanokat hogy a "fideszesek egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni", stb., és jól meg is kaptátok két éve az újabb, minden addiginál kínosabb kétharmados vereséget! Továbbá maffiázhatsz ezerrel éjjel-nappal, ez akkor sem változtat a #970 -ben általam leírtak igazságán (amire persze nem reagálsz, nem is fogsz, hiszen több mint kínos tényeket tartalmaz)
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 04. 15:50
Bocsánat, de ez oda-vissza így működik: a fideszes szavazók szerint meg a másik oldal szsvazóiről gondolják úgy, hogy "ők azok, akik nem gondolkodnak - vagy gondolkodnak, de rosszul"
ezzel nem tudsz, -dunk mit kezdeni!
És az átverésről, meg az uram-bátyám rendszerről meg nagyon is van fogalma és tudása a magyaroknak - mégpedig az, hogy nem hiszik el ennek az ellenzéknek (majd meglátjuk hogy Magyar P-nek elhiszik, -nnék-e) AZT, hogyha itt kormányváltás jönne, akkor "megszűnne a korrupció, varázsütésre minden szép és jó lenne, stb. stb." A Fidesz nem feltétlenül azért tudott eddig nyerni mert mindent jól csinált és hibátlanul, hanem azért , mert az a bizonyos többség úgy érzi, nincs esély arra hogy ennél alapvetően jobb legyen, ( sőt..)!  És ne feledd, akik ma le tudnák váltani  Fideszt, az egytől-egyig mind mind az egykori Mszp nevű párt levitézlett politikusai vagy azok gyerekei ! A Momentum alakulása után pl. 1-2 évig azt ismételgette amit Magyar P , hogy "ők lesznek a 3. erő a nagy tisztakezű rendszerváltők, és Gyurcsány távozzon a közéletből"
Majd - visszakresheted a neten -  Feketegyőr lenyilatkozta pár év múlva, hogy "megbékéltünk a Dk-val mert rájöttünk a családi ebédeknél, hogy sok tagunk otthon mégsem vitázik már apuval meg anyuval, mert azok meg kiderült, hogy Dk-sok, és akkor nincs miért haragudni rájuk"
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 04. 15:00
Bocsi, de gyermeteg és irreális is az érvelésed, mert arról tanúskodik, hogy baj van a realitásérzékeddel!"a fidesz hatalomban tartása nem az ellenzéknek kudarc, hanem a fidesz szavazóinak a szégyene!
Mert aki ezek után a fideszre szavaz, az maga is bűnrészes"no erre szokták azt mondani, hogy bocsi, de a népet nem lehet leváltani!!! érted??! Tehát mindig az a kérdés, hogy a többségnek mi felel meg jobban, ok? Nálunk 2 alternatíva között volt választási lehetőség 2010-ben: a) folytatni a teljes kudarc Gyurcsányizmust, vagy b) kezdeni vmi újat, Orbánnalaz utóbbira voksolt a többség: Orbán pedig élt annyira elehetőséggel, hogy hibái ellenére SEM kívánja vissz a többség azt, ami 2010 ig volt!  ENNYI, hiába fogod a fejed! a többség dönt, a kisbbség pedig ha akar, kivándorolhat bárhová, ennyi! mikor értitek már meg??
"Te tulajdonképpen azon BUTA és együgyű szavazók közé tartozhatsz, aki örül annak, hogy átverik, meglopják, hülyének nézik, a lehetőségekhez képest rosszabbul él és lehetne sorolni itt még annyi, de annyi mindent, de nem teszem meg, mert felesleges"Tényleg felsleges, tudod miért? Azért, mert a fent említett, a Fideszes 14 évvel elégedett / inkább elégedett többség pontosan ugyanezt gondolja RÓLATOK, tehát azokról, akik a 2010-ben elbukott másik oldalra szavaztok azóta is!! arra, hogy  a realitásérzékeddel gond van, az utal leginkább, hogy azt írod, "a lehetőségekhez képest rosszabbul él" -- ez azért botorság, mert a "lehetőség" az egy teljesen fiktív és feltételes valami, ami papíron lehet hogy nagyon szép, de semmi garancia nincs a megvalósítására, főleg egy ilyen gyorsan változó világban! Az persze egy dolog, hogy te ebben hiszel, de azért van baj a realitásérzékeddel mert csak magatokból indulsz ki és azt hiszed, ha szerinted így van, akkor mindenkinek kötelező lenne úgy gondolkodnia, ahogy te szeretnéd.........és ez bizony, lássuk be, így antidemokratikus gondolkodás a részedről! Hiszen nem tudod elképzelni vagy megérteni, hogy sokan élnek még Mo.-gon rajtad kívül, és elképzelhető, sőt biztos, hogy nem úgy gondolkodnak mint te!......
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 03. 17:38
Hiába próbálkozol a mellébeszéléssel, mert éppen fordított a helyzet: az ellenzéki összefogás szavazói azok (jó te akkor nem tartozol közéjük), akik átverve érzik magukat épp 14 éve, hiszen fűt-fát megígértek nekik a pártjaitok, de a Fideszt sohasem tudták legyőzni -- hát Magyar P-t épp ezért várják "messiásként", hogy hátha mégis jön majd vki, aki megmenti őket attól a hihetetlen nagy blamázstól, hogy ilyen, sokszorosan bukott és lejáratódott pártok roncsderbijén vehetnek csak részt szavazóként 4 évenként! a mazochisták tehát éppen ők, és ebbe te is beletartozol mégis, hiszen rájuk szoktál szavazni (azzal a tereléssel meg ne próbálkozz, hogy  bármi érdemi különbség lenne a pártjaitok között a Jobbiktól a kutyapártig bezárólag).
További jó önsanyargatást, és nyer júniusban a Fidesz, akkor tényleg nemsokára kapjátok is már a következő pofont!
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 04. 03. 14:32
Pontosan 2 éve történt:történelmi vereséget szenvedett a parlamenti választáson a Gyurcsánypárt és miniszterelnök-jelöltje, MZP vezette ellenzéki összefogás koalícó pártszövetség!Még mindig jár az elismerés ehhez a negatív választási rekordhoz és kiütéses vereséghez, melyhez fogható nem történt még Mo.-gon a rendszerváltás óta!Az "Orbán takarodj!" topik hangadói ugyanakkor szomorúan nézhetnek tükörbe így 2 év elteltével is, hiszen a történelmi vereség azt igazolta vissza , hogy ők addig is alacsony színvonalon, meggyőző erő és javuló választási ellenzéki szereplés nélkül firkálták tele ezt a topikot (sok éve már és azóta is)! Csak így tovább elvtársak (Magyar P-rel együtt is), vereségről vereségre!
https://media1.tenor.co/images/ef6d2c67b3ae919f1bf881c4b354561b/tenor.gif?ver=1112&c=VjFfZmFjZWJvb2tfd2ViY29tbWVudHM&itemid=18487534&fbclid=IwAR0168U5T_5jvtqN7UXv25-IlR89SB5ZA7ExsoYxXSwMIG89tlQi_l3TSHM
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 04. 02. 15:10
pontosan 2 éve történt:
történelmi vereséget szenvedett a parlamenti választáson a Gyurcsánypárt és miniszterelnök-jelöltje, MZP vezette ellenzéki összefogás koalícó pártszövetség!Még mindig jár az elismerés ehhez a negatív választási rekordhoz és kiütéses vereséghez, melyhez fogható nem történt még Mo.-gon a rendszerváltás óta!az "Orbán takarodj!" topik hangadói ugyanakkor szomorúan nézhetnek tükörbe így 2 év elteltével is, hiszen a történelmi vereség azt igazolta vissza , hogy ők addig is alacsony színvonalon, meggyőző erő nélkül firkálták tele ezt a topikot (sok éve már és azóta is) : verség, kudarc, vereség, kudarc, vereség a sormintájuk........
https://media1.tenor.co/images/ef6d2c67b3ae919f1bf881c4b354561b/tenor.gif?ver=1112&c=VjFfZmFjZWJvb2tfd2ViY29tbWVudHM&itemid=18487534&fbclid=IwAR0168U5T_5jvtqN7UXv25-IlR89SB5ZA7ExsoYxXSwMIG89tlQi_l3TSHM
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 30. 16:57
Tehát az Oroszország elleni szankcióknak olyan értelemben biztos nem volt létjogosultsága, hogy kárt okozott volna az oroszoknak. Olyan értelemben igen, hogy milyen szerződések köttettek az Egyesült Államokkal és mennyit javult az értékesítése. Erre megint csak két tény: az egyik az, hogy az amerikai olajkitermelés soha nem döntött olyan magas csúcsot, mint a 2023-as évben, illetve 2023 decemberében még egy időszakos rekord is megdőlt. Ez azért tanulságos, mert szemlátomást az amerikai olajkereskedelem piacot talált, hát ez bizony sajnos Európa. És mindez az alatt a Biden-adminisztráció alatt történt, ami részben azzal is nyerte meg a választásokat, hogy zöld átállást hirdetett, és a nagy olajipari lobbi visszaszorítását ígérte. Míg hagyományosan [Donald] Trumpot vádolják azzal, hogy az ipari lobbi embere, Biden alatt döntött rekordot az olajkitermelés. A másik ilyen tanulságos szám 2023-ról, hogy a világ legnagyobb LNG-exportőrévé is az Egyesült Államok vált. Ráadásul egyetlen év alatt ugrott a dobogó harmadik helyéről az első helyre, nyilván pontosan az európai piacoknak a megszerzése révén.Itt pedig megint tetten érhető a kettős mérce. Az Európai Unió nagyon sokáig azért szidta Magyarországot, illetve valójában részben még most is, hogy hosszú távú szerződéseket köt. Ez az Európai Unió logikájában piactorzító, a közös piaccal összeegyeztethetetlen. Magyarországot nagyon sokszor felszólították már, hogy ne kössön egy-kétévesnél hosszabb szerződéseket. Na most azok az új amerikai szerződések, amik hirtelen a szankciók árnyékában köttettek, ezek mind hosszú távú szerződések. Tíz-, tizenöt-, húszéves szerződéseket köt Amerika ezekkel az alárendelődő országokkal, most már lényegében ugyanakkora mennyiségre, mint amekkora mennyiséget az orosz függés jelentett. Tehát most már amerikai függés van.
https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/01/igy-keruli-meg-a-szankciokat-a-hazug-kepmutato-nyugat
Magyar Állampapír tulajok 2024. 01. 17. 18:30
nem ártana, ha a téma és a tények ismerete is befolyásolna abban, amit írogatsz...
mer a dolog iróniája, hogy az LMBTQ-jogok és a migrációs politika nemzeti hatáskörbe tartozó kérdések, ahogyan a felsőoktatási, illetve kutatási szabadság is,
ez ami azt jelenti, hogy ezek olyan területek, ahol az Európai Uniónak semmiféle beleszólása nem lehet, nemcsak nálunk, hanem más tagországok esetében sem!!!
 az uniós szerződések erről egyértelműen rendelkeznek. 
Leyen néni tehát politikai alapon zsarol és tartja vissza a Mo-gnak járó pénzt - nyilvánvaló persze hogy ő csak ítéletvégrehajtó és parancsra zsarol, de ez a lényegen semmit sem változtat
Magyar Állampapír tulajok 2023. 11. 30. 18:34
hahó, ezt a fizetős cikket - ha olvasta vki akinek van előfizetése -  lenne szíves megírni (vagy ide bemásolni az egészet) hogy mit írt benne a portfolio???!! (alább van a linkje)
amúgy meg: igen igazatok van, azért megy folyamatosan a riogatás itt a fórumon (is) állampapír ügyben, mert az orbánkormány ellenzéke/ellenfelei (tök mindegy hogy fogalmazzuk) és felbérelt tollnokaik minden lehetséges eszközzel igyekeznek bizalmatlanságot kelteni vele szemben hisz - érthetően - az az érdekük, hogy orbán a lehetőlegrövidebb időn belül, bármi áron bukjon meg (és ebben nem érdekli őket az sem hogy a kisembernek a megtakarításokkal bíró középosztálynak milyen esetleges károkat okoznának, ha itt egy gazdasági összeomlás következne be). 
vagy másképpen: ezek a nemzetközi uniós fősodor kiszolgálóiként arra játszanak, azt kívánják elérni hogy "minél rosszabb a mygaroknak (a magyar lakosságnak a közérzete, anyagi helyzete) annál jobb, mert annál nagyobb esély van akkor szerintük arra, hogy orbán egy következő választáson bukjon, az ellenzéke pedig hatalomra kerüljön. az EU-s pénzeket is ezért tartják vissza, semmi másért (a jogállamiságra való hívatkozás évek óta csak egy ürügy, miközben a amerikai csatlós és semmilyen jogállamisági kritériumnak meg nem felelő, a korrupcióban 30 éve úszó Ukrajnának meg benyalnak
tehát írja már meg vki legalább azt, hogy ennek mi volt az üzenete, jó? köszi: 
2023. 11. 23.Itt az új inflációkövető prémium állampapír! Megéri beszállni?
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 11. 03. 17:59
íme a bizonyíték, hogyan zsarolja - ALAPVETŐEN POLITIKAI ALAPON - a képmutató, aljas EU vezetés azokat az országokat, akik független, szuverén, demokratikus politikát kívánnak folytatni Európában..lásd Ukrajna, amelynek szintén nem lett megengedve az (amerikai és EU-s közbelépésnek köszönhetően - hogy a saját érdekeit védve kiegyezhessen (kompromisszummal) az oroszokkal..ehelyett azt kívánta az Usa és az EU, hogy az ukrán farokkal verjék csak az orosz csalánt addig, amíg az utolsó ukrán is el nem fogy...ócska, aljas, szemét, a pokol tüzébe való képmutató háborús bűnösök vezetik az Usa-t, és a zsoldjában álló EU-t egyaránt.........
Lemondott a szerb hírszerzés vezetője
(MTI) – Váratlanul lemondott Aleksandar Vulin, a szerb Biztonsági Információs Ügynökség (BIA), vagyis a hírszerzés vezetője pénteken, azt követően, hogy az Egyesült Államok néhány hónapja szankciókat vezetett be ellene.  „Aleksandar Vucic köztársasági elnök és Szerbia fenyegetésekkel és zsarolásokkal néz szembe, amelyek csak az 1914-es osztrák-magyar ultimátumhoz hasonlíthatók. Azt követelik tőlünk, hogy ismerjük el Koszovót, hogy hagyjuk magára a boszniai Szerb Köztársaságot, és hogy az Oroszország elleni szankciók bevezetésével szűnjünk meg önálló államnak és nemzetnek lenni. 
Amennyiben mindezekre ráállnánk, a következő kérés a kínai beruházások kiűzése, a Nyugattól történő feltétel nélküli technológiai és gazdasági függés lenne, valamint Szerbia politikai és területi szétbomlasztásának a folytatása, valamint a nyugati értékek elfogadása, amelyek között nincs helye a hagyományos családnak és nemzetnek, de a szociális igazságosságnak sem” – írta a lemondását indokló levelében Vulin. 
Úgy folytatta: az Egyesült Államok és az Európai Unió az ő „fejét követeli annak előfeltételeként, hogy ne vezessenek be szankciókat Szerbia ellen”. „Nem én vagyok a Szerbia és a szerb világ elleni zsarolások és a nyomásgyakorlás oka, de nem engedem meg, hogy a Szerbia és a szerb világ elleni zsarolások a nyomásgyakorlások ürügye legyek. Ezért visszavonhatatlanul lemondok Biztonsági Információs Ügynökség igazgatói helyéről” – szögezte le. Kifejtette: az ellene bevezetett szankciók azt bizonyítják, hogy határozottan harcolt a szerbek egységéért, ha viszont emiatt büntetőintézkedéseket vezetnének be Szerbia ellen, az az ő önzőségét bizonyítaná Aleksandar Vulin szerint. 
Véleménye szerint döntése helyességét elsősorban az Egyesült Államok és az Európai Unió vezetőinek a képmutató nyilatkozatai fogják bizonyítani, amelyekben azt fogják állítani, hogy nem is terveztek büntetést vagy szankciót Szerbia ellen. „A lemondásom nem fog változtatni az Egyesült Államok és az EU Szerbia-politikáján, de lelassítja az új követeléseket és zsarolásokat. Nem kapták meg az orosz szankciókat, nem kapták meg Koszovó elismerését, de egy szerb fejét igen” – húzta alá. Végül közölte: ez kis győzelem Washington és Brüsszel számára, de az ő számára nagy diadal, mert bebizonyította, hogy Szerbia és a szerb nép minden áldozatot megér. 
 Az Egyesült Államok Külföldi Vagyont Ellenőrző Hivatala (OFAC) júliusban közölte, hogy Aleksandar Vulin a jövőben nem férhet hozzá amerikai ingatlanjaihoz és vagyonához. Azok, akik a szankcionált személyekkel együttműködnek, szintén szankcionálhatók - olvasható a közleményben.  Az OFAC szerint Aleksandar Vulin "arra használta hivatalát, hogy támogassa Oroszországot, segítse Oroszország rosszindulatú tevékenységét, amely gyengíti a Nyugat-Balkán biztonságát és stabilitását, és lehetőséget biztosított Oroszországnak arra, hogy tovább növelje befolyását a térségben". A szankciókért felelős amerikai hivatal szerint mindezen felül Aleksandar Vulin kölcsönösen kedvező kapcsolatot tartott fenn az illegális fegyverkereskedő Slobodan Tesiccsel, akinek segített abban, hogy fegyverszállítmányai akadálytalanul haladjanak át a szerb határokon.  Aleksandar Vulin azóta tagja a kormánynak, hogy azt a Szerb Haladó Párt vezeti. A Szocialisták Mozgalma nevű párt vezetője egyben Aleksandar Vucic szerb államfő legfőbb szövetségese is, 2014 és 2017 között munkaügyi miniszter, 2017 és 2020 között védelmi miniszter, 2020 és 2022 között pedig belügyminiszter volt, a hírszerzési ügynökséget 2022 óta vezette.  Vulin mindig is nyíltan vállalta oroszbarát nézeteit, az utóbbi időben is gyakran járt Moszkvában.  Az európai uniós tagságra törekvő Szerbia mindeddig nem csatlakozott az Oroszország elleni szankciókhoz, és nem hangolta össze külpolitikáját az Európai Unióval, amit Belgrád azzal indokol, hogy Szerbiát történelmi, vallási és kulturális kapcsolatok kötik Oroszországhoz.

friss hírek További hírek