"A piacgazdaságban elég nehéz lenne hatósági árat bevezetni a lakásokra." . Mondja aki itt védte és tapsolt az összes ilyen hatósági árnak a "rezsicsökkentés"-től kezdve a termékek hatósági árán át a kötelező akciózáson át a kamatstopig. . Érdekes hogy most sikerül "piacgazdaságban gondolkodni" amikor a fidesznek az a fontos hogy minden drága legyen az építőiparban ahol a gazdasági holdudvara van de szinte minden máshol kommunista gazdaságpolitikát folytatni és még közbe másokat kommunistázni. :).
Az összes fradiultrát (meg a többi klub ultráit) is le lehet csukni ez alapján, aki valaha eldobott egy követ, sörösüveget vagy papírpoharat a rendőrök felé.
Elítélték Fekete-Győr Andrást. Végre. Persze, ő állítja hogy ártatlan meg koncepcios per. Lol. Csodálom, hogy nem zárják börtönbe az ilyet, az összes erőszakos antifással együtt. Persze a Momentum tüntetett. Ők a napjaink dicső liberálisai. Tüntettek amellett, hogy helyénvaló erőszakoskodni, gránátokat dobálni a rendőrökhöz. Ezért van elegük az embereknek a Momentumból is, meg a libsikből.
Elnézést, ha valamit elírtam, de a lényeg, hogy a "bitang jó támogatási rendszernek" köszönhetően elszálltak az árak. A bérleti díjak is az egekben, így hogyan spórólnák össze az önerőt és még vállaljanak gyereket is? A múlt évben belefutottam egy házaspárba, akik első(!) lakásukra (panel, 26milliós, 55nm-es, 2 szobás felújítandó volt) addig kuporgattak az albérletben az önerőre, amíg a gyerekük már 14 éves lett. Elkeserítő. Utólag persze mondhatom, a múlt évben szerencsések voltak így is, mert ma már az a lakás nálunk - Szeged - 35milló felett lenne.
Egy kis javítás: a csok+-t meglévő gyerek(ek) mellett is lehet igényelni, ha legalább 1 újabb gyereket vállal a pár. Ez esetben is megkapod a 2+1 gyerek miatt az 50 milliót, csak nem vonódik le tőke. A 80 milliós értékhatár lakásra és családi házra is vonatkozik, ha a párnak ez lesz az első közös tulajdonú ingatlana. Ha már van, akkor 150 millió az értékhatár. De amúgy egyetértek. Pang is az agglomeráció jelentős része, tudom, saját tapasztalat. Pesten +25 km 100 millió alatt nincs értékelhető ház, de már a külső kerületekben is 850-900e/m2 egy panel ára, és az felújítandó állapotú (kb 4-6 millió felujitás+ bútorozás). Ja, és 2 gyerekhez (tehát a 30 millió csokhoz )50m2-es lakás kell a jogszabály miatt. Lehet számolgatni, hogy mire elég ma ez a hitel, főleg jövőre, ha a vizionált +10% emelkedés beigazolódik. Nagy könnyebbség ez a fiatal családoknak, na.
Már csak CSOK+ van, amihez szülni kell, mert meglévő gyerek(ek)re nem lehet felvenni, maximum 50millió forint, csak a második ÚJ gyerektől jár a gyerekenkénti tízmillió elengedés, a lakás maximális ára 80millió lehet (ház esetén 150M), ami az elmúlt évek emelkedéseit megnézve nagyon eltérő ingatlanra elég egy-egy településen, persze a jövedelmek is nagyon mások, hiszen egy-egy vidéki településen töredékét keresik a pestinek. Mit lehet ennyi pénzért kapni? Létezik "lehetőségéket meghaladó igény"? A többség ide tartozik, nem pedig a max 150milliós értékű házat lő be magának. Orbán első kormányzása idején duplázódtak meg szinte egyik naprol a másik az ingatlanik árai, mert a belső fogyasztás élénkítésével akarták a gazdaságot fellendíteni.
"lehetőségeket meghaladó igényeket vissza kellene fogni": egy mai fiatalnak esélye sincs az önálló lakáshoz jutáshoz....Az árakat sikerült felvernie a kormánynak a jobbnál jobb intézkedésekkel.
Az is egy dolog, meg ez is. Ha ott se volt támadás, nem teszi igazsággá ezt a véleményt, amit most a Fideszesek egy része képvisel Ukrajnával kapcsolatban.
Ha ideológia, ha nem, nálunk ez egy nem létező probléma, de a Fidesznek kiváló figyelemterelő téma. Addig se kell a társadalom számára ezerszer fontosabb és a Fidesz számára kellemetlen témákról beszélni.
Ha szükség lenne, miért ne! Az "obsitig" a katonai ügyészséghez tartoztam/voltam biztosítva tartalékosként, mivel a sorkatonai szolgálatomat ott töltöttem. Máshoz nem értek a honvédség területén.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!