És lehet olyat odaállítani tanítani, aki nem éppen a megfelelő tulajdonságokat hordozza? Százalékosan szerinted az lmbtq, vagy a magyar valós jólét rontott nagyobbat a gyermekvállalási kedven? Ajánlom figyelmedbe a szomszéd topikban feltett írást, ne csak a propahantát lássad! : "
Takuun
ma, 10:32
Előzmény:
EURHUF_goes_to_haven
Ezt szépen megfogalmaztad: "Z genesekhez
meg sok sikert.. Nem lepődnék, meg ha az ő értékrendszerük nagyjából
abból állna, hogy vagy örökölnek a családban, vagy nem is fognak akarni
már sajátot, mert olyan szinten kibárándulnak az egész mókudkerékből." Y
vagyok, mikor vehettem volna éppen apám házát próbáltam meg eladni,
hogy a devizás hitel után ne a végrehajtó adja el és pénzem sem volt.
Most van valamennyi pénzem, de semmire nem elég. Pontosan azt érzem,
amit írtál. Hátradőlök, albérletezek és várom az örökséget (ha lesz).
Sajátra már nem gyúrok, elengedtem, kiábrándultam a rendszerből, pedig
még nem vagyok 40. A problémám, hogy pont amikor élnem kellett volna,
meghúztam a nadrágszíjat (pont a devizás hiteles mizéria miatt meg a
2007 utáni gazdasági válság miatt) és rengeteget spóroltam, aztán most
az utóbbi pár évben amikor már végre nézhettem volna ingatlant,
gyakorlatilag harmadolódott a pénzem az infla miatt egyik pillanatról a
másikra. Korosztályom (legalábbis az én mikro környezetemben)
borzasztóan szenved, akinek van ingatlan, az örökölt, a haveri
társaságomban (40 alatt) 15%-nak van gyerek a többinek nincs és szintén
csak 10-15% tervezi, hogy talán egyszer ha lesz kivel, akkor 1-et
bevállal. Z-ben a gyerekvállalási kedvet meg a saját ingatlan iránti
vágyat én nem tapasztalom, de az ő korukban engem sem érdekelt még.
Utazgatnak, vásárolgatnak, buliznak gyakorlatilag 1-2 kivétellel a
legtöbb még túl is költekezi magát, mint amit a fizu megenged. Ingatlan
felújításhoz, átalakításhoz stb témához. Átlag Jóska amit tud
megcsinál, csak ha nagyon nagy a gáz akkor hívnak szakit, de oda kevés a
pénz, így még az asszony is letérdel és teszi a dolgát, hogy olcsóbb
legyen. Ezért is vannak olyan borzasztó állapotok egyes lakásokban
házakban, nagyon le van pukkanva a magyar ingatlan állomány.
"
Hozzáteszem, hogy alapból a genderelmélet csak enne ka kutatását jelentette, azaz megfigyelték szociológusok, hogy mik a tipikus nöi és férfi szerepek. Nem gondolom, hogy magának a gendertudománynak van közvetlen köze ahhoz, hogy ezek a szerepek módosulnak. Folyamatosan módosulnak, és nemcsak az elmúlt 50 évben, hanem elötte is így volt.
Engem is papok oktattak Pannonhalmán. De ennek nem sok köze van az LMBTQ-hoz. A gender-ideológia is sokat ronthatott a gyermekvállalási kedven, ami - röviden fogalmazva - a nemek társadalmi szerepének újragondolásáról szól, vagyis A társadalmi nem vagyis a gender olyan tanult (nem biológiai) tulajdonságok,
szerepek, viselkedésmódok halmaza, amelyet a társadalom elvár az
egyéntől biológiai neme alapján.
Azért a szociális ellátások megfaragása a Bokros-csomagban bizonyára nem tett jót a gyermekvállalási kedvnek. Megszűnt a felsőoktatás teljes ingyenessége. Leszűkült azok köre, akik gyermekgondozási segélyre, családi pótlékra
vagy gyermeknevelési támogatásra jogosultak, pl. Gyermekgondozási Díj és egyszeri családtámogatás megszűnése. . Egyébként a gyermekvállalási kedv drasztikusan csökken Európánban, amihez a globalizálódó LMBTQ, stb. is hozzájárul. . Demográfiai deficit Európában – hol marad a gólya?European Parliamenthttps://www.europarl.europa.eu › pr_focusPDF
LMBTQ?? B.se pap elvtárs oktatta a gyerekeket! Mire is? Jó, ha egy ilyen személy megy gyerekek közelébe? Nem kellett volna lefóliázni? Az elöljárók példaképek nem? Ereszes Jóska mit írt le az alaptörvénybe? És mit tett, ami után lecsúszott az ereszen? Követendő példakép? **** Mini szterelnö kúr fia????? Nem kapott volna megfelelő nevelést? Nem látta a jó példát? A helyes utat? *** ~Uncsitesója a majdnem főpolgi Dévid? Ő sem látta, hogy mi a helyes ideológia? ?? Tömjén zsóti a vadászházas esete a fiatal fiúkkal? Te is tudod, vannak még páran...
Jómagam is Ratkó-korszakbeli vagyok, mert abban az időben a 2-3 gyermek - Nyugat-Európában is quasi társadalmi elvárás volt. Nem akkora gond, majd jönnek a külföldi munkások, szervezetten és
felügyelet alatt, munkavállalási engedéllyel úgy mint Nyugat-Európában,
pl. Németországban és Angliában, ahol ők biztosítják a megfelelő
életszínvonalt az őslakosságnak. A globalizálódó LMBTQ és a "modern"
társadalmi ideológia nem tesz jót a gyermekvállalási kedvnek. Az alábbi, EU-s oldalt el kellene olvasni ennek okára vonatkozóan: . Demográfiai deficit Európában – hol marad a gólya?European Parliamenthttps://www.europarl.europa.eu › pr_focusPDF
fel kellene osztani az országot fideszes oroszbarát és nem fideszes uniópárti részre, mind a két rész a saját maga által megtermel adóból élne, nem lenne az, hogy budapest és budaörs finanszírozza a migránsettegő közmunkás falvakat.
"Miért kéne bármiféle gesztust gyakorolni a rendszer felé vagy a működtetői felé?" Mert okosabb erősebb kegyetlenebb , de Embertelen! Csak Embernek van hatalma az embertelen állatokon. Az a reményünk az Emberség.
Mit szeretne Csányi? Ez nem jó üzenet a kormánynak: ".... Ezért az OTP-nek szüksége lehet egy olyan Európán kívüli fizetési szolgáltatás létrehozására, ahol nem kell a magas Európai költségeket fizetnie, ezzel olcsóbbá teheti szolgáltatását az ügyfeleinek– mondta. Helyben további problémaként azonosította, hogy Közép-Kelet-Európában súlyos adóterhek, különadók sújtják a bankrendszert. ..." "Arról is beszélt, hogy a magyar bankrendszer jövedelmezősége alacsonyabb az eurózónabeli bankokénál. Ez és a különadók jelentette extra terhek ellenére a magyar bankok jelentős szerepet vállaltak a magyar gazdaság és az állam finanszírozásában.Csányi szerint egyedülálló Európában, hogy a magyar kormány milyen szinten szól bele a bankrendszer működésébe,miközben a bankszektort érintő terhek nem csak magasak, de kiszámíthatatlanok is. 2010 óta kilenc olyan intézkedése volt a kormánynak, amik komoly veszteségeket okozta a bankoknak. Csányi sérelmezte, hogy nekik tartaniuk kéne az 5 százalékos kamatplafont a jelzáloghiteleknél, miközben a kormány semmilyen garanciát nem vállal az infláció szintjére."
A bíró erre felesküdött, de a köznépnek adassék meg a népharag hétköznapi megélése. Tévedés az, hogy kesztyűs kézzel kell bánni azzal, aki mint egy kígyó, megmar. Miért kéne bármiféle gesztust gyakorolni a rendszer felé vagy a működtetői felé? Hol marad a meglopottak, megalázottak, ellehetetlenítettek, kisemmizettek igazságérzete? Velük mi lesz? Csalódjanak egy következő rendszerben is és inkább menjenek el innen, vagy inkább bele se akarjanak szólni többet a politikába? Szép gondolatokat fogalmazol meg, de akkor ezekre a kérdésekre is választ kell adni. Ha csak a környezetemben szétnézek, fortyogó indulatokat látok. Ok, okozat. Nem az utóbbit kell felszámolni ahhoz, hogy megszűnjön.
Magyar Péter megjelenéséig egyre jobban csökkent az ellenzék szerepe, de messze nem értek egyet azzal, hogy jelenleg nincs ellenzék. MP összerántotta a szavazókat és van elenzék, de fura módon - nem mintha jelentősége lenne a rendeleti kormányzás miatt - a magyar parlamentben egyetlen képviselőjük sincs. Sebaj! 2026-ban lesz és erősen hiszem, hogy ők (TISZA) adják majd a következő kormányt, miniszterelnököt.
"A harmadik negyedéves GDP nem lesz olyan jó, mint ahogy a piac várja: a kormány nagyon közel becsüli azt a 0-hoz. (A
friss piaci előrejelzések egyébkent a havi részadatokra reflektálva már
összhangban vannak Nagy Márton szavaival. Az éves alapon nulla körüli
GDP-növekedes azt jelenti, hogy az előző negyedévhez képest a gazdaság
visszaeshetett, vagyis van rá esély, hogy recesszióba süllyedt a magyar
gazdaság.)" Na mi lett az előrejelzett 4,5%-os GDP növekedésből? :)))) Még mindig tartom, hogy 0,0 lesz idén :D:D:D A pancser PedoFidesz ha nem csinált volna semmit, az használt volna a gazdaságnak!
Az ellenzéknek van joga rázni az öklét, lenne joga tüntetésekre járni de Orbánék felfegyverkezett hadsereggel védik magukat. Ilyen felállás mellett a szavaknak nincs jelentősége. Hatalma a gondolatnak van. A gondolatnak van teremtő ereje, nem a felesleges beszédnek. A jelek szerint a gondolat nem erőssége az ellenzéknek de ez sem igaz. Valójában itt nincs valódi ellenzék mert időben tesznek azért hogy ne legyen. Csak a stílus felháborító nem azért mert alpári, hanem mert értelmetlen és deficites. Az egyik magyar bántsa a másikat , de nem is akár hogyan. Ez itt Magyarország mi itt Magyarok vagyunk! legalább tisztelettel beszéljünk egymáshoz úgy mint a Bíróságon a Bíró úr a gyilkossal. A Bíró úr tisztában van azzal hogy akivel beszél az rossz utat jár, de intelligensen nyilatkozik és nem ereszkedik az ő szintjére. A nyomozási szakaszban nem mond ítéletet, csak ha lezárult a tárgyalás.
Pechünkre pont a zóna határán vagyunk és ezért van az a helyzet, amit írtál. Mondjuk én mindentől függetlenül a nyárit preferálnám azaz inkább elviselem a reggeli sötétet néhány hétig. Szeretem, amikor sokáig van világos. Nyáron hetekig van világos 4 óra körül, amiből így sem sokat évezünk.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!