nekem longom volt 5000 kétezret csütörtök pénteken zártam szarul, bukóba, de ez a certim meg ez az ötezer összességében pluszos lett...csak ott a kiütött certi bukója, ami csökkent ugyan, de 100 felett maradt, ha itt zárom az egészet 100 alá ment volna
Én is eladtam minden shortot, hát megszívatott a gáz újra..... Lehet nem kellene többet piszkálnom.
Persze ha ma réssel le akkor kasza, de hát így cumi lett. Nem merem tovább tartani.
Certi S37 ? Most adtam el a a longot nagyon úgy néz ki az MA20 -on van illetve az emelkedő trendvonalat alulról érinti tehát lehetne short ... csak az a nagy rés ....Legalább indulna 2,9 alá!
Certi S37 ? Most adtam ela a longot nagyon úgy néz ki az MA20 -on van illetve az emelkedő trendvonalat alulról érinti tehát lehetne short ... csak az a nagy rés ....Lehgalább indulna 2,9 alá!
link
Tavaly óta azért mérséklődött a termelés, ezért tudott fordulni a márciusi mélypontjáról a gáz.
Egyenlőre kivárok, meglátjuk hol ér véget a rally.
link
TA alapon fontos szintekhez érkezünk. Lesni kell a jeleket és ha fordul, akkor mehet a short, ha törik a csökkenő trend és utána a többi ellenállás is, akkor bullish.
Itt van a fogyasztás havi diagramja.
Nyilván télen fogy a legtöbb gáz, de ha megnézed egyre nagyobb szerepe van a nyári időszaknak is. Ahogy melegszik a klíma, úgy az enyhébb teleket ellensúlyozza a forróbb nyár. Szépen araszol felfelé a fogyasztás. Alacsonyabb csúcsok magasabb völgyek. Szépen kezd kevésbé szélsőséges lenni a kilengés. 2016-ban már 2 Millió millió köbláb fölé ment a fogyasztás nyáron is, a tavaszi-őszi hónapokban alig csökkent 1,8 millió millió köbláb alá. Szóval szerintem ami negatívan befolyásolná most a gáz árát az egy szokatlanul enyhe nyár (és persze egy szokatlanul hideg tavasz esetleg, amire kisebb az esély)
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.