energia bull ciklus közepén vagyunk, így szerintem minden esést érdemes venni, NG és olajnál is más tészta, hogy az egyetlen ERSTE certi KO árát 2.6 ra emelték ami elég kockázatos, nagy pénzt nem teszek oda. WTI longok között vannak safe választások
Ez egy Világbanki prognózis. Ami abból táplálkozik,hogy ha Irán is belrkeveredik a háborúba, akkor kiesik a Hormuzi szoroson szállított olaj mennyisége,ami a világ forgalmának a 20%-a.
Jó rég nem írt senki. Ha valaki még betéved ide, mit gondoltok az esetleges, Irán háborúba lépése esetén hírekben felhozott 150-160$-os olajárakról? Van ennek bármi esélye szerintetek?
Van egy utolsó TL certi a gázra, vettem belőle 230-as átlaggal, hát kíváncsi vagyok a szokásos módon ezzel is besz#pom-e... Vagy véletlenül a nyári szezon megkegyelmez és végre emelkedik már egy kicsit, de komolyan van vki longban?
Private Banking:-WTI olaj, napi: Hiába indult három hete réssel, a vevői érdeklődés hamar elhalt, és a nyitva hagyott rés betöltése és az enyhe emelkedő trend törése baljós jelet mutat a görbén. Mivel a 75 alá is zárt, ez gyengeségre utaló jel, akár további esés is jöhet, nem néz ki jól újra. A piros csökkenő trendvonalat érdemes figyelni. Amíg ez él, addig komolyabb long szituáció nem valószínű, hogy ki tud alakulni. Ellenállások: 93,75; 100; 106,25; 112,5. Támaszok: 75; 68,75; 62,5; 56,25; 50
Private Banking friss:--WTI olaj, napi: Két nappal ezelőtt megtörtént a hosszú távú emelkedő zöld trendvonal letörése. A 75- ös szintet megtörte a görbe, ezzel trendszerű esésnek nyitott teret. Az esés gyorsan túladottságba válthat, így jelentős esés nincs a pakliban. Ahhoz, hogy emelkedő trend jöhessen még több hétnek kellhet eltelnie. Alul a 62,5 alatti zóna lehetne vételi hely. Ellenállások: 93,75; 100; 106,25; 112,5. Támaszok: 68,75; 62,5; 56,25; 50
Oroszok 500k hordóval csökkentik a kitermelést márciustól.Az a 72,4 es fordulás az tankönyvi volt.Elvileg láttuk az alját egy jó darabig.DE nagyon nem biztos itt semmi ,benn a stop.
Gázban a december közepétől tartó meredek eső trend megtört, most meglátjuk, hogy merre, de talán lehet már beszállókat keresgélni támaszokon. Egyébként volt egy kis napi mintázat is amire érdemes figyelni, venni pénteken kellett és eladni kedden az utóbbi hetekben, azaz kedd-péntek volt az esés, majd péntek-kedd a konszolidáció-emelkedés.
A gázra a tippem, úgy tűnik, egyelőre nem akar bejönni, a krúdi viszont szerintem emelkedni fog. Nem tudom, pontosan meddig, remélem, azért 82 dollárig elkaristol.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.