Sajnos sokan nincsenek vele tisztában, hogy nem csak fűtésre, hanem áramtermelésre is használják a gázt. Nem is kis mértékben. Az USA-ban az 1. áramtermelő forrás a szén, utána jön a földgáz, majd a nukleáris energia.
Szóval egy jó meleg nyár tartós klímahasználattal megdobhatja a földgáz fogyasztást.
Szóval egyértelmű, hogy az az oldal és a bagázsa, a saját pozijukat igyekeznek alátámasztani, úgy előadva a híreket, hogy az nagyjából a valóságot mutatja (kicsit eltolva, kicsit előrehozva, éppen mikor mi az érdekük), szépen becsomagolva a nekik hasznos köntösbe.
Már csak a nap képe hiányzik, jó nagy kék színű háttérrel, bazi COLD BLAST feliratokkal :)
Nincs semmilyen pozim jelenleg, így lehet nem is lesz, mert ez most totál kaszinó.
Bezzeg amikor kiütötték a TL39-et, akkor nem sietett a natgasweather oldal VASÁRNAP, hogy frissítse a szövegeit, hogy jön a hideg, illetve feltegye a "kék színű" képeket.
De tegnap este volt ideje arra, hogy megtegye ezeket, és még a szöveget is átírja.
most akkor erre mit írjak, nem értek a gázhoz, szóval gond egy szál se....belekeveredtem, sztem itt valahol bezárom majd, aztán figyelem és ha valamikor majd kettő alá megy veszek, az majd visszahozza a bukómat...
messze vagyok ettől kimpaa, olaj ELÉG JÓL HOZOTT TAVALY, de a gáz eddig 182 mínusz...kitanulom, kifigyelem, idő kell, türelem...belekaptam, nem sült el jól...most figyelhetem ki...:)
A 0.786 alá csökkent, ilyenkor azt várnám, hogy egy bear flag után csökken tovább.
Viszont ha nem és visszamászik az eső ékbe, abból kitörve ralizhat.
Amennyiben kitör az ékből és töri a lila vonalat (intermediate trendline)akkor a novemberihez hasonló rali indulhat, mert akkor a 02.22. mélypont az ICL (intermediate Cycle Low) volt.
Naposan megvolt a Swing Low (a mélypontot jelölő gyertya legmagasabb pontja feletti zárás - vastag fehér vonal jelzi).
Dupla alj, durva célár a 20 SMA. Oszcillátorok buy jelzése 02.23-án. 2 bar revarsal 02.28-án. Megvehető 03.01-től (az alsó sor lila oszlopai jelzik a vételi erőt - a mostani elég gyengus)
Még nincs vételi jelzés. Amint megvan a swing low meg kell venni és addig tartani míg a lila oszlopok (demand vagy buyers) rajzolódnak. A fehér oszlopok - supply vagy sellers.
SWING LOW - az aljat jelző gyertya felett zár - vastag fehér vonal - lásd mi történt novemberben, amikor kijött az ICL-ból: több mint 40%-os rali.
Jelenleg olyan 9-10 %-kal van a fair érték felett (a "guruk" szerint). A bear-bull váltás valahol március közepén várható (az árak, amelyet nagyon sok minden befolyásol, nem biztos, hogy ezt leköveti - rövid távon azt kereskedj, amit látsz):
Köszönöm a reflekciót. Természetesen, én döntöttem, meglátjuk, nem az eladás zavar, hanem a rossz ütemű eladás, van még 3000 db longom, certi szinten 192 nulklás. Meddig várod le végül is március van...?
Több oka is van :
1 Napos gyertya lefelé kilépett a Bolingerből és ezzel egy időben RSI 30 alatt volt . Innen Bolingeren belül zárás és RSI fordul 30 alól 50 -es kereszteződés már nagyon bullis.
2 MACD felfele kereszteződés fele halad.
3 CCI 0 kereszteződés alulról szintén bullis .
Kétségtelen ez még nem történt meg de arra halad ...
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.