Van egy utolsó TL certi a gázra, vettem belőle 230-as átlaggal, hát kíváncsi vagyok a szokásos módon ezzel is besz#pom-e... Vagy véletlenül a nyári szezon megkegyelmez és végre emelkedik már egy kicsit, de komolyan van vki longban?
Private Banking:-WTI olaj, napi: Hiába indult három hete réssel, a vevői érdeklődés hamar elhalt, és a nyitva hagyott rés betöltése és az enyhe emelkedő trend törése baljós jelet mutat a görbén. Mivel a 75 alá is zárt, ez gyengeségre utaló jel, akár további esés is jöhet, nem néz ki jól újra. A piros csökkenő trendvonalat érdemes figyelni. Amíg ez él, addig komolyabb long szituáció nem valószínű, hogy ki tud alakulni. Ellenállások: 93,75; 100; 106,25; 112,5. Támaszok: 75; 68,75; 62,5; 56,25; 50
Private Banking friss:--WTI olaj, napi: Két nappal ezelőtt megtörtént a hosszú távú emelkedő zöld trendvonal letörése. A 75- ös szintet megtörte a görbe, ezzel trendszerű esésnek nyitott teret. Az esés gyorsan túladottságba válthat, így jelentős esés nincs a pakliban. Ahhoz, hogy emelkedő trend jöhessen még több hétnek kellhet eltelnie. Alul a 62,5 alatti zóna lehetne vételi hely. Ellenállások: 93,75; 100; 106,25; 112,5. Támaszok: 68,75; 62,5; 56,25; 50
Oroszok 500k hordóval csökkentik a kitermelést márciustól.Az a 72,4 es fordulás az tankönyvi volt.Elvileg láttuk az alját egy jó darabig.DE nagyon nem biztos itt semmi ,benn a stop.
Gázban a december közepétől tartó meredek eső trend megtört, most meglátjuk, hogy merre, de talán lehet már beszállókat keresgélni támaszokon. Egyébként volt egy kis napi mintázat is amire érdemes figyelni, venni pénteken kellett és eladni kedden az utóbbi hetekben, azaz kedd-péntek volt az esés, majd péntek-kedd a konszolidáció-emelkedés.
A gázra a tippem, úgy tűnik, egyelőre nem akar bejönni, a krúdi viszont szerintem emelkedni fog. Nem tudom, pontosan meddig, remélem, azért 82 dollárig elkaristol.
Az investingen szoktam nézni az árfolyamot, ott az szerepel, hogy a capital.com-ról szedik az adatokat.https://www.investing.com/commodities/natural-gas
Én tettem be potyába pár függő longot 0-0,5 dollárra. Olaj szakadást annó élőben követtem, akkor sikerült nagyot kaszálni rajta. És ez a gáz story is kezd hasonlítani.
Kukáztam buktával. 2,4-2,5 se tartott, macd is beoldalazott naposon. Erre tényleg nem számítottam. Widow maker lebüntetett. Ennek a vége tutira valami ordas kapituláció lesz és annak nem szeretnék részese lenni. De ha meglátom azt a gyertyát visszaütök :P
Most nézem, hogy volt tervben TL80 certi, de mielőtt elindult volna ki is csapták(?)TL79 nem sokon múlt hajnalban.. (2.4 a kiütés)A TL78 meg 2-nél repül.. Továbbra is necces a long. Amíg ez nem lő ki: https://www.barchart.com/futures/quotes/TG*1
Nem a spreadről és a kamatról beszélek. A prémium egy olyan összeg,
amibe a certi kerülne, amikor az alaptermék pontosan a bázis árnál van.
Ez a termékismertetők szerint 0 kellene legyen, de persze a
gyakorlatban nem annyi. Konkrét példa: . Van
egy 0.01-es szorzójú EUR alapú DAX call certi 10000-es bázis és kiütési
árral. Ekkor 10100-as DAXnál ez a certi elvileg 1.0 EUR-t ér, 10200-nál
2.0-t, stb... 10000-nél 0-t. Csakhogy a kibocsátó 10100-nál nem 1 EUR-t
fog kérni érte, hanem mondjuk 1.5-t (spread legyen 0). 10200-nál így
2.5-ért tudod eladni. 10050-nél 1.0-ért, 10001-nél 0.51-ért, de
10000-nél hirtelen csak 0 lesz. Tehát kiütéskor a bank nyer 50 centet. Ha viszont
réssel nyit a DAX 9900-nál, akkor már veszít 50 centet. Éppen a réses
nyitások kivédése ellen (is) létezik ez prémium. . Ez
a 50 cent csak egy példa volt. Van olyan német bank, ami termék típustól
függően fixen 5-6, vagy 30 vagy 60 centet csap hozzá a "normál" árhoz,
de vannak olyanok is amiknél változik a prémium az aktuális ártól
függően (nemlineárisan).
Te most a spreadről beszélsz, de kamat is be van építve a termék árába, szerintem külföldi szolgáltatónál is, csak azt nem veszed észre, mert ha mondjuk évi 12%-os kamatot számol fel a szolgáltatód, akkor egy hónap alatt 1%-ot csúszik el az árjegyzés, ennyit észre se veszel egy turbó certin menet közben.
Bár az erstes certiket nem ismerem, de a német és francia turbó certiknél a certik árában van egy "prémium" összeg, amit vételkor kifizetsz, eladásnál visszakapsz (nem feltétlenül ugyanazt az összeget). Ha a certi kiütődik, akkor nyilván ezt a prémiumot buktad, és a kibocsátó kaszál. Ha viszont egy bazi nagy rés miatt ütődik ki a certi, akkor a kibocsátó is bukhat.
Nem kaszált rajta semmit, sőt, az Erste érdeke az, hogy a természetes kifutásig fusson, mert akkor ketyeg a legtovább a kamat is, nem csak a spreadet zsebeli be.
Erste megint bekaszált a certin szépen.... Volt benne forgalom mostanában.. nem véletlenül nem hozott ki újat.... Na ezzel kell tisztában lenni annak aki certizik
Igen-igen. Ismerem én is ezt az érzést :-( Pedig most megint figyelgetem. De már gondolkodtam, hogy megyek megint a Pszhóhoz, hogy mondassa ki velem újra: nem piszkálod és kész :-) Off: teccik a Raistlin avatárod :-)
1.5-1.7-es árakat is rebesgetnek, a termelők csúcson járnak, úgy ahogy írod, ez durva véget jelenthet, főleg, hogy ezt az enyhe telet EU már megússza. Pár hónap szenvedés is lehet mélyen 3 dodó alatt.
Ezért nem is piszkálom.. direkt rángatják a nagyok le fel, hogy a kicsiket kistoppolják. Nekünk ez kaszinó, igaz néha lehet nagyot nyerni, de ugyanígy bukni is. Volt, hogy napon belül 8.3misit nyertem, de volt, hogy 16-ot buktam 3 nap alatt :D Folyamatosan figyleni kell, hogy pluszban legyen az ember, arra meg se időm, se energiám már.
A február amúgy is fordulóhónap, mert a télre spekiző shortosok kapitulálnak, de az idei év rendhagyó lehet, mert most a háború miatt nagyon sokan megtalálták a gázt, a szokásosnál több long pozi lehet kiépülve, plusz a kitermelés felfuttatásáról szólt a tavalyi év, szóval én akár egy durva rotty-ot is el tudok képzelni rövid távra, és utána stabilan alacsony árakat.
Tegnap rászántam magam, hogy kicsit kereskedem a gázzal, mert eddig papíron bejöttek a tippjeim. Mondom tegnap reggel megteszem a shortot. Erre felpattant. Dobtam. Aztán jött egy rotty. Mondom most jön a szakadás. Erre megint felpattant, dobtam. Este jött a rotty, mondom majd most felpattan, hát nem. Lett az is minusz. Úgyhogy rohadjon meg a gizi. Egyenlőre nem piszkálom.
Meg sikerült a Balcsi északi parton nagyon jó helyen extra baráti négyzetméter áron egy 65nm + 30nm terasz új építésű lakás/nyaralót elcsípnem, 1 hónap múlva elkészül. Jó lesz az is pár év múlva.
Gondolom, hogy el. Egyébként jól emlékszem, hogy ma napközben a pf-en már volt egy cikk valami ilyen főcímmel: "Itt a hideg, ugrik a gáz ára?" Volt ilyen vagy nem? És, ha igen, akkor miről írtak, mert én ugrást nem láttam?
A gáz hosszú távú természetes mintája, hogy februárban üt éves aljat, és onnan indul fel. Szerintem is figyelni kell lassan, de nagy eséllyel nem láttuk még az alját.
Köszi. :-) Valami hasonlót kezdtem el csinálni. CFD-n próbáltam daytradelni, és ETF-ben, esetleg néhány részvényben megvenni hosszúra (nem nagyon hosszúra), és csak békén hagyni. A daytrade nem működik annyira jól.
Szerintem Nálad az lehet a megoldás, hogy daytrade-t csinálod, de mellette hagysz kicsi pozikat hosszúra. Nyiss napon belülre is meg hosszabb távra is. Ami kiváros azt simán ne piszkáld, ami meg kis haszon azt elteszed. Én akkor jöttem rá mennyivel jobb hosszabb távon gondolkodni, mikor befektetési jegyeket kezdtem venni hónapokon át. És szép átlagom lett 9 hónap alatt, anélkül, hogy gondolkodnom kellett volna.
Inkább vettem volna rezet, az ment kb 5%-ot az utóbbi két napban egyedül, ez meg itt vacakol csak. MIt tetszenek gondolni, az olajat érdemes most zárni, mert holnap megint visszaesik a nullára, vagy lehet még tartani?
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.