Pillanatnyilag, mert a hirek de-eszkalalasrol szolnak. Kozben meg az amerikaiakat kiszedik a tersegbol es tengeralattjarok meg repulok vannak a kozelbe keszenletben. Kov par nap erdekes lesz :)
Boil és Bloomber ng most nem ment le a múltkori aljra, charton már nagyon mélyen vannak, dupla alj lehet benne fordulattal szvsz.. Mehetne fel TTF el együtt tovább.
9% elég hozzá egy hirtelen gapdown nyitással, mint 29.én.. félre ne érts, nagyon nem kívánom.. fú, már el is felejtettem, hogy milyen érzés, hogy minden más amit eladtam gázért az mind zöldben virít napok óta, ez meg nyomja az óriási piros gyertyákat...
Kitörés, de óvatosanA technikai történet az ünneplés és az idegesség keveréke. Az OMV napi zárása nemcsak új 52 hetes csúcsot állított fel, hanem áttörte a kulcsfontosságú ellenállási szintet 49,64 eurónál, ami a 2025 októbere óta mért legerősebb bikapiaci momentum. Az Ichimoku Cloud és a SuperTrend is megerősíti, hogy a felfelé irányuló trend él és virul – az ár mégis a felső Bollinger-szalag (49,74 euró) felett van, ami klasszikus jele annak, hogy rövid távon feszültek lehetnek a dolgok.
Meg is volt a 10.3%.. ezt nem gondoltam volna reggel.. ezért szeretjük a gázt, igaz? Simán meglehet, hogy reggel kiütik a 2 certit és mehet 6-ig 2 hét alatt. Gratula a shortosoknak!
dec 16 és 22 dupla aljat nézd, eszerint a dec 16 = január 9 és dec 19-én lement ugyanoda, ez olyan mint ma és 22-en leszúrt alá, ezt várom holnap vagy pénteken vagy hétfőn.
Mindjárt kész a 4 órás gyertya, annak egyelőre nincs alsó kanóca. Megnézném a pénteki alj megtartja-e, valamekkorát pattan róla, de lehet hogy nem eleget. Holnap 16:30 jelentés.
A legfrissebb előrejelzések szerint három hullámban zúdul be a hideg: Az amerikai hideghullám menetrendje Első hullám (Január 15–16.): Csütörtökön és pénteken a hideg levegő eléri a keleti partot. Washington D.C.-ben és New Yorkban a hőmérséklet jóval fagypont alá süllyed, Floridában pedig fagyriadót adtak ki péntekre. Második hullám (Január 17–18.): A hétvégén egy újabb adag fagyos levegő árasztja el a Közép-Nyugatot (Midwest) és az északkeleti államokat. Harmadik, legdurvább hullám (Január 21–25.): Ez ígérkezik a legsúlyosabbnak. A modellek szerint január 25. körül a poláris örvény (polar vortex) magja közvetlenül Kanada és az USA fölé húzódik.
A mögöttes logika, intézményi befektetők nélkül nincs emelkedés, ők pedig az alján a pánikban lépnek be. Ezeket a hírfoszlányokat pont azért tolják, hogy kicsik pszichéjét befolyásolják. Ezt a piacot kereskedők, gáztermelők, hedge fundok, banki, intézményi befektetők uralják, itt mi csak "vendégek" vagyunk
Én csak azt nem vágom az egészben hogy tegyük fel lemegy 2.8-ig. És utána jön a március és emelkedik 4-5-re? Ebben se látok logikát, meg abban se hogy jön a fagy és esik.
Múlt pénteki aljak felé megnyílt a tér, elvesztette az óráson az 50MA-t Holnap tározó jelentés, ha addig leverik oda, érdekes lehet. Ha nem, akkor a jelentésre verik oda le.
Ez most tényleg nagy löttyöntés, olyan, mint amit múlt héten nyomtak minden nap.. sajnos benéztem. ha innen nem fordul 3,26-ról, akkor mehet csúnyán lefelé..
Mèlyzuhanásba kezdett talán teszteli a hetes alját? 105 ön bebukott és a 104 és amit vettem és azforgattam azt eladtam most hogy csütörtök elött beszakadt e nem vagyok benne biztos azèrt lejtőn van.. Fennt Beze teis kiszállítás?
Látom éppen letörték a napi aljat ;-) Ez most melyik fázis a "meglöttyintik, ijesztgetés, felkapják" közül? Viccet félretéve pont így néz ki egy c/5/3.
Eddig illedelmes volt Gizi, mert c/5/2 (3.448) fölé nem tudott menni, csak megtesztelte, ha fölé megy az is még mindig csak azt jelenti, hogy c/5/2 még tart. Bull fordulathoz sokkal több kell.
Nem vesztette el az 50MA-t az óráson, a 200as veri vissza, de ez még nem jelent változást ahhoz képest hogy a két mozgóátlag közé szorult. A golden crosshoz amúgy is kell még idő, mert van még 8 cent távolság köztük.
A hidegbetörés hírére a piac már reagált: a határidős jegyzések a hét elején jelentős (akár 5-7%-os) ugrásokat produkáltak. Keresleti oldal: A fűtési célú gázfogyasztás az USA lakossági és kereskedelmi szektorában várhatóan megduplázódik a hétvégére. Kínálati kockázat: Ha a fagy eléri Texast és a déli kitermelő régiókat (mint a 2021-es fagy idején), fennáll a „freeze-off” veszélye, amikor a kútfejeknél megfagy a víz, és a kitermelés hirtelen visszaesik. Ez azonnali ártüskét okozhat. Jelenlegi szint: Az árak jelenleg $3,30 – $3,45 / MMBtu környékén mozognak, de egy súlyos fagy esetén a hét végére tesztelhetik a $3,80 – $4,20 közötti szinteket is.
Itt mindenki spekuláns... Nem hiszem, hogy nagybüfik járnak ide fórumozni, tanulni.. Mindenki fogad arra az irányra, amelyikre akar, vagy amit belelát a gyertyák közé.. Én is megtettem tétjeimet, és drukkolok neki, mást úgyse tudok tenni.. Akkor a kevésbé esélyes irány szerinted a fel?
Köszi. Én is próbálom magam módján értelmezni ezeket a jeleket. Számomra az is kézenfekvő, hogy megint küzd 1 órás MA200-al, ha 3.433-at megint átviszi, akkor van esélye áttörni. Továbbra is longban hiszek, legalább még egy felkörre számítok a tél vége előtt, mikor jöjjön, ha nem most, lehűlés idején.. Rövid, 5-15percesen most kitörni látom a kis lenyomásból, 3.353 megfogta szvsz.. Egy long poziból minden jel long irányba mutat!:)
Órás: https://www.tradingview.com/x/2OKx6xJM/ Akár golden cross is készülhet, a sárga 50MA-t ha elveszti, akkor nem érvényes 4 órás: https://www.tradingview.com/x/kMxXy9pI/ Itt már szomorúbb a helyzet, az 50MA egybeesve az R1 szinttel ellenállást képezett. Azóta se tud az 50MA fölé menni. De igazából esni se tud, mert az óráson tartja az 50MA.
4-5 óráson csak rosszat látni, 50MA visszautasította inverted hammerrel, és azóta nem tud fölékeveredni, felső kanócok mindenhol. Dec 22-es helyzetre hasonlít, amikor másodszor ment neki az 50MA-nak, mélyebbre verte, mint az első próbálkozás, de onnan indult a rali.
Valóban, most nekem se.. De nyugodtan görgess át, úgy se értek hozzá... Tényleg csak reménykedem és keresem a kapaszkodókat a long irányba.. 3.350-et gondolok most aljnak, az foghatja..
A hideg beárazása előtt miért is menne le? Hogy a vérprofi TA-sok degeszre keressék magukat mert 3 nál erős kisbüfi vétel lenne? Szvsz, nem hiszem, hogy odaadják ezt a diszkontot már nekik.. itt meg félnek venni, mert a chart lefelé szebb volna..
Reagálni fog, ha valóban jön, de később, a szerkezet előbb kifut. Intézményi befektetők még nem lépnek, ők egyszerre valami 5 modellt néznek, ha mindegyik egy irányba mutat és más triggerek amit figyelnek is bejeleznek, akkor lépnek be. Addig is az algók végzik a dolgukat, csapdát állítanak a retail kis halacskáknak, liberal HDDs meg más chatbotok egy irányba hajtják a halrajt. Most is a kis törpeharcsákat fárasztják egy nagyobb zutty előtt.
A korrekciónak valahol 3 alatt lesz vége szerintem. 3.65 környékére kellett volna visszakapaszkodnia ahhoz, hogy ez ne csak színjáték legyen. Ma 3.499 volt a c/4 vége, most c/5 megy le c/3 3.131 alá. Addig még lesz rugdalózás, hogy a kicsik most még ne féljenek és a nagy pánik 3 alatt jöjjön.
Hogy konkrétumokról beszéljek, 3.57-3.62nél vannak mozgóátlagok a februárin. Itt célszerű kitárazni legalább a felét, ha ezt átviszi, akkor 3.8 is lehet, de minél feljebb megyünk, annál hívogatóbb a mélység.
TTF mutatja az irányt, előrébb jár, gap up után durván visszaesett napi aljra, sőt újakat csinált. HH várhatóan us premarketben (inkább) esik össze vagy az első félórában.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.