Topiknyitó: badsector1 2024. 02. 28. 07:57

Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)  

"A 444 több forrásból is úgy tudja, hogy az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Second Wave 2024. 06. 07. 13:30
Előzmény: #5193  vaczak
Ezek szerint nincs meg  visszavont forrás sztorija. Karigeriék csak a nem balos kerületektől vették vissza a támogatást.
De mentegetheted, csak nem értem az okát, neked sem, nekem sincs szükségem a mentegetésükre, mindketten kristálytisztán tudjuk, hogy ez ugyanolyan büntetés volt csak kisebb csomagban, mint amit pl. Lázár ígért be Hódmezővásárhelynek. Én erre nemmel szavazok (mindkettőre).
Csepel már évek óta "nem úgy fideszes" (egész pontosan a fidesz a ballibbel közösen próbálja megbuktatni a fideszből kizárt polgit). Meglátjuk mi lesz, remélem, hogy újraválasztjuk a jelenlegi polgit (ő itt helyben a 3. erő... :-). A csepeli képviselőtestület egy talány, de szerintem egyik erőnek sem lesz többsége, ami érdekes huzakodáshoz vezet majd.
Tehát nem beszélhetünk utolsó végvárról, mert már rég nem az. Így az utolsó végvár elbukása is inkább dramatizáló fordulat. A valóság ezzel szemben az, hogy valószínűleg lesz Csepelen egy jobbra húzó "civil" polgi, egy jobbra húzó képviselő testület, lesz egy, a kormányzattal jóbarát főpolgi, akik indulhatnak forrásokért a fideszhez, 26 után pedig bejön majd valahogy a képbe az új 3. erő a Tisza.
Kompromisszumos, ahhoz képest, mintha én lennék a kormányfő, a főpolgi és a csepeli polgi, de ha a többi valós alternatívát nézzük, akkor azért nem annyira gáz :-)
vaczak 2024. 06. 07. 12:55
Előzmény: #5197  ngergo1985
Ennél annyival még rosszabb is a helyzet, hogy a Fidesz ebben az esetben lenyúlná azt a közvetlen uniós forrást is, amit sikerült az elmúlt években kilobbizni (de minimum saját sikerének állítaná be). 
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 06. 07. 12:53
Előzmény: #5137  Heisenberg
Itt üt vissza a fidesz lmbtq-ellenes propagandája.
A fidesz arra akarja rávenni a táborát, hogy Alexandra visszalépése után szavazzanak a buzi Vitézyre.
Öt éve meg a buzi Szájert küldték ki Brüsszelbe.
A módszer az, hogy nem verik nagydobra a homoszexualitását. Ami szerintük csak akkor baj, ha lebukik vele.
ngergo1985 2024. 06. 07. 12:50
Előzmény: #5191  InvJonny
Tegyük fel,hogy Vitézy nyer vasárnap. Mi fog történni? A fidesz elkezdi a romokban lévő költségvetésből a 100 milliárdokat áttolni a főváros számlájára? Itt minden meg fog épülni ami az elmúlt 10 évben nem épült meg? Minden felújítás (pl HÉV) el fog indulni, ami Lázárék által le lett húzva? Mert itt ezer milliárdos feljesztésekről beszélgetünk összeségében.   Mert ha nyer Vitézy, akkor az emberek 70-80%-a szerint a fideszé lesz a főváros is, hát hajrá, itt a lehetőség, hogy a városban nagyot alkossanak. De ha nem fog 5 év alatt változni semmi sem, mert nem fog megvalósulni szinte semmi komolyabb fejlesztés, beruházás, akkor mit fognak az ember gondolni? Hogy a fidesz még jobban magára hagyta a fővárost? Hogy Vitézy mégsem a fidesz embere? 
signal2
signal2 2024. 06. 07. 12:49
Előzmény: #5190  Robben
Aha. A Lánchidat az a NER-es cég végezte, aki már Tarlós alatt is a legjobb ajánlatot adta. Innentől kezdve ez egy fideszes ügy.
És ezen kívül tudtál hozni egy másik, dk-s ügyet. Gratulálok!
Ezzel szemben csak a múlt héten loptott ki költségvetésből a fidesz kb 400 milliárd forintot ingatlanvásárlásokkal. Mivel nagyjából tripla áron vették meg Tiborcztól és köreitől.
Tehát szerinted arra kell szavazni, aki 400 milliárdot lop.Na, a hozzád hasonlók miatt leszünk az EU tökutoksója. Bécsből röhögök rajtatok a térdemet csapkodva.
bigyula 2024. 06. 07. 12:45
Előzmény: #5190  Robben

Erről mi a véleményed?
."Mindenki érti, mi történik a háttérben" – így menti a rendszer Tiborczot és a haverokat a gigászi ingatlanbuktától
.
Befuccsolásgyanús beruházásoktól szabadítja meg egy speciális jogi megoldással a kegyenceit a kormány: feleslegesen megvesz tőlük 350 ezer négyzetméternyi irodát, sok százmilliárdért"
.
https://hvg.hu/360/20240607_hvg-ingatlan-tiborcz-balazs-garancsi-hernadi-oligarchamentes-mesterfokon
badsector1
badsector1 2024. 06. 07. 12:29
Előzmény: #5186  Sehmet
A valószínűség értéke 0 és 1 közé esik,  kifejezheted százalékban is de akkor oda kell írni a százalékot.
Ez a szám a büfészakos szintet hozza. Hogy jött ki, a kisujjadból vagy hasraütésből? :))
vaczak 2024. 06. 07. 12:24
Előzmény: #5187  Second Wave
Első körben azt hiszem Csepel fideszes vezetésénél kellene a problémák gyökerét keresni, nem pedig abban, hogy egy kivéreztetett, forráshiányos környezetben a fővárosi vezetés nem tudott érdemi támogatást nyújtani. Azért nagyon ne lepődj meg, ha esetleges győzelme utáni Vitézy (akit mellesleg az őt befuttató VEKE mostani emberei is kritizálnak és megkérdőjelezik alkalmasságát) víziói is csak papíron maradnának. A nagyobb képet tekintve meg a jelen helyzetben Vitézy győzelme a Fidesszel szembeni utolsó végvárak legnagyobbja elestével járna úgy, hogy nagyon erősen kétséges, hogy a mérleg másik serpenyőjében Csepel mit is kapna cserébe. 
remete53 2024. 06. 07. 12:18
Törölt hozzászólás
InvJonny 2024. 06. 07. 12:16
A Fidesznek két fő célja van szerintem Budapesten: Vitézy főpolgármester legyen és a várnegyed (I. kerület) visszaszerzése. Ha ez bekövetkezik, akkor szerintem pezsgőt bontanak. Kérdés, hogy ebből mi sikerül.
Robben 2024. 06. 07. 12:10
Hogyan használja kifizetőhelyként a balliberális oldal a budapesti kerületeket? Úgy, hogy fiktív szerződésekből, számlagyárakból, megnyert beruházásokból visszaosztással tartják el az ellenzéki pártok klientúráját.         Karácsonyék a Lánchíd felújításánál 1,5 milliárd forintot loptak el, és a kerületekben kisebb, több százmillió forintos tételekben ugyanez történik. Trippon Norbertnek, Újpest alpolgármesterének és DK-s polgármesterjelöltjének házfelújítása egy szövevényes korrupciós ügynek még csak az eleje: Trippon felesége jelentős mennyiségű fiktív számlát vásárolt a Motingatlan Kft.-től házuk felújításához. Majd a családi ház felújítását egy másik cég, a Szín-Ker Építő Kft. végezte el.         A Szín-Ker Építő Kft. a lakásfelújítással egy időben csaknem 300 millió forintos tendert nyert el az Újpesti Városgondnokság Kft.-től, a szerződést Trippon írta alá.         És időközben a sajtóban megjelent a Motingatlan Kft. ügyvezetőjének beismerő vallomása, amely szerint a Szín-Kert Kft.-től keresték meg, hogy fiktív számlákat adjon át Trippon feleségének. Az is kiderült, hogy a fiktív számlák ellenértékét Trippon Norbert a saját számlájáról utalta el.         Sajtóhírek szerint a Szín-Ker Kft. más DK-s vezetésű kerületeknél is jelentős beruházásokat nyert el azzal, hogy a beruházások összegéből politikusoknak kell visszajuttatnia pénzt.         Az ügyben Budai Gyula büntetőfeljentést tett az ügyészségen, majd arról tájékoztatták a hatóságok hogy a feljelentését átteszik a NAV-hoz, ahol már eljárás folyik a fiktív számlákat kibocsátó cég és a Szín-Ker Kft. ellen.  
Second Wave 2024. 06. 07. 12:09
Előzmény: #5156  Dehogynincs
Az, hogy hol született, az nem releváns ebben a kérdésben.
Az a lényeg, hogy főpolgármesterként 23 kerületben gondolkodott-e, vagy 3-4 kerületben.
És most itt az idő, hogy én, mint munkaadó erről döntést hozzak.
De tiszteletben tartom, ha más munkaadók (szavazók :-) képviselve érezték az érdekeiket általa.
Sehmet
Sehmet 2024. 06. 07. 12:06
Előzmény: #5184  Heisenberg
A jobboldali Tisza lerendezi a fővárost, nyugodj meg! A Fidesz-lista nem szocia-lista. De készülj a hétfői magyarázkodásra, és emlékezz, mit írtam! :)
Second Wave 2024. 06. 07. 12:06
Előzmény: #5158  vaczak
Oksa, ezt a kört te nyerted,
te hamarabb hívtad le az adu ász érvet, hogy XY főfa$z kottájából játszol. :-) Hogy ez nekem nem jutott eszembe :-)
Mindegy.
Nekem ahhoz nem kell kotta, sem fidesz panel, hogy tudjam, mit tett karigeri csepelért. Címszavakban felsorolom, hogy egy karigeris poént adaptáljak:
.
.
A korrektséghez tartozik, hogy hozott volna ide egy hajléktalanszállót, de a csepeli istenadta nép ebben megakadályozta.
Azt, hogy visszavonta a Táncsics M. utca (csepeli főút) felújítására odaígért pénzt, azt nem számolom ide. Végül a felújításra a kormány adott támogatást.
De elfogadom a véleményed, hogy ez a fidesz kotta, így jártam.
Azt továbbra is tartom, hogy karigerinek csak álmai vannak Budapestről (zöld-nuku autó-zöld). Ez nálam kevés. VD-nél inkább érzem, hogy neki jövőképe is van (látja a célt, és látja a megvalósítás mikéntjét is). A kampány vitákban ez azért tisztán átjött.
Sehmet
Sehmet 2024. 06. 07. 12:04
Előzmény: #5183  badsector1
Te pedig azt mondd el, hogy mennyi a valószínűsége, hogy a Tisza több szavazatot szerez, mint a Fidesz, és azt is mondd el, hogy a Tisza bal- vagy jobboldali párt-e - szerinted! Én azt mondom, hogy 51,4352 a valószínűsége. :) Látod, én válaszoltam. Remélem, te is válaszolsz konkrétan a konkrét kérdésekre.
Sehmet
Sehmet 2024. 06. 07. 12:01
Előzmény: #5181  sztanil
Neked még sokat kell tanulnod, hogy megértsd, mi a jobb és baloldal közötti különbség a kettő között, visszamenve 1798-ig! De nem gond, vicces és dilettáns hozzászólásokat is mindig szívesen olvasok, feldobja a napomat!
Heisenberg
Heisenberg 2024. 06. 07. 11:59
Előzmény: #5180  badsector1
A fityesz mindig az ellenkezőjét mondja, mint a valóság. Most eppen minden csatornán már a budapedti győzelemről szövegelnek, ugye Föbrögi is azt mondta múlt heten, hogy Szandika jól áll, hozza a számokat...
Szóval a pártlistás súlyos vereség is győzelemnek lesz harsogva, főképpen, ha egy- ket kerületet megnyernek.
badsector1
badsector1 2024. 06. 07. 11:58
Előzmény: #5178  Sehmet
ha ekkora matekzseni vagy, akkor mondd el, hogy mennyi a valószínűsége, hogy a fidesz eléri az 50%-ot?
szerinted van különbség a vágyvezérelt gondolkodás és az optimsta között? :))
Heisenberg
Heisenberg 2024. 06. 07. 11:56
Előzmény: #5179  vaczak
Annyit azert meg kell jegyezni, hogy a median kutatasban az benne van, hogy a biztos szavazók taboranak jórészénél meg nem eldöntött, hogy kire fog a szavazni, csak annyit lehet róluk tudni, hogy túlnyomó többsegben utalják a fityeszt. Ez többszazeres tabor, emiatt bami is lehet.
Annyi biztos, hogy a fityesz nagyon elbukta a fővárost, most már a kármentesítés folyik. .
sztanil 2024. 06. 07. 11:53
Előzmény: #5168  Sehmet

Jobboldali győzelem?
Vagyis bukik a komcsi fidesz?
🇷🇺🍆🍊

Topik gazda

badsector1
badsector1
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek