Á nem...
Csak egy példát mondok neked. Anno az első CSOK megjelenése előtt kezdtünk el Budapesten házat nézni. Januárban behozták a CSOK hírét, és mit ad Isten, ugyanaz a hirdetés ami Decemberben 35MHUF volt, Januárra 45MHUF lett. Semmi nem változott, még a képek és a leírás sem. Maga az építkezés sem alakult, csak az ár változott meg +10M-el. Mivel az új építésűek ennyivel drágábbak lettek, szerinted a használtak árai nem mentek fel? Mindenki egyszerre emeli az árat. Mari néni ha megtudja hogy Piri nén ugyanazt a kaliberű házat 5M-el drágábban hirdeti, egyből ő is emel. Ez egy kollektív hadsereg...ne legyenek illúzióid...
Volt olyan ingatlanos aki ezt mondta (másik ház, másik eset): nem drága ez, hát maguk úgyis megkapják a CSOK-ot. Kérdeztük hogy ugyan ezt miből tetszik gondolni? Mert hogy meglévő 2 gyerekünk van és nem szeretnénk harmadikat vállalni. Azt ő nem tudja, de megkapjuk. Jó áron van ez... -> szóval néha eddig látnak a szakmában mozgók is...
Na most az én olvasatomban:
CSOK = kib@szás az 1 vagy 2 gyerekesekkel...
Azóta, én olyan pártra szavazok minden alkalommal amikor lehet, amelyik belengeti hogy megszünteti a CSOK-ot. Ez az én meglátásom a CSOK-ra vonatkozóan.
Csak egy példát mondok neked. Anno az első CSOK megjelenése előtt kezdtünk el Budapesten házat nézni. Januárban behozták a CSOK hírét, és mit ad Isten, ugyanaz a hirdetés ami Decemberben 35MHUF volt, Januárra 45MHUF lett. Semmi nem változott, még a képek és a leírás sem. Maga az építkezés sem alakult, csak az ár változott meg +10M-el. Mivel az új építésűek ennyivel drágábbak lettek, szerinted a használtak árai nem mentek fel? Mindenki egyszerre emeli az árat. Mari néni ha megtudja hogy Piri nén ugyanazt a kaliberű házat 5M-el drágábban hirdeti, egyből ő is emel. Ez egy kollektív hadsereg...ne legyenek illúzióid...
Volt olyan ingatlanos aki ezt mondta (másik ház, másik eset): nem drága ez, hát maguk úgyis megkapják a CSOK-ot. Kérdeztük hogy ugyan ezt miből tetszik gondolni? Mert hogy meglévő 2 gyerekünk van és nem szeretnénk harmadikat vállalni. Azt ő nem tudja, de megkapjuk. Jó áron van ez... -> szóval néha eddig látnak a szakmában mozgók is...
Na most az én olvasatomban:
CSOK = kib@szás az 1 vagy 2 gyerekesekkel...
Azóta, én olyan pártra szavazok minden alkalommal amikor lehet, amelyik belengeti hogy megszünteti a CSOK-ot. Ez az én meglátásom a CSOK-ra vonatkozóan.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link