Dwayne.Hicks

Regisztráció: 2019-05-16 15:16:24

Hozzászólások száma: 145

Utolsó hozzászólás: 2020-10-22 15:41


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 15:41
Most akkor hol van esés? Meg hol van szárnyalás? Nem teljesen értem a dolgokat, teljesen ellentétes dolgok. Ezek szerint az aggló szárnyalni fog? Mármint az új építésűek amikre Januári szerződés lenne és új építésű cégtől? Elméletileg jók lennének ezek ha nem nyeli le az ÁFA-t egy az egyben az építtető.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 22:31
Gyonyoruszep ez a konyha. Asszonynak meg is mutattam, azt modta hogy ez minimal design...o biztos tudja. Ami meg vonzo, az a kazan...minosegi darab, stabil eletpalyaval... ;)
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 22:03
Jól összeszedted az egyes eseteket. Az elsőt azért behúznám (stabil multi), a másodikat sajnos nem tudom. Max a használt ingatlanok felújítására kaphatót mondanám esélyesnek. Azt hiszem még várok egy picit. Nem a szabályozások miatt, inkább egy megfelelő használtra várnék...ha lesz...reménykedem.
-
Amit megcélzol, az valószinűleg nem lesz olcsóbb a közeljövőben. 
- Ha súlyosbodik a járványhelyzet az növeli a családiházas, kerte ingatlanos keresettségét, 
- ha pedig megjön a vakcina, akkor meg egy ideig a rosszemlékű hónapok hajtják az embereket a külső kerületek irányába (beleértve az agglót is.)

-
Pontosan ettől tartok én is...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 21:55
Favágó utca, közel az épülő iskolához. Nem C betűs az építtető... ;)
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 17:51
Nyilván tudjuk azt hogy kb. merre és miben tudjuk elképzelni az életünket. A budafoki dolgot is nagyon jól körbejártuk anno, és a mai napig jó projekt. Egy COVID-ot viszont nem tervezel be nagy valószínűséggel.
-
Aki egyszer megégette magát a svájci frankkal és 2008-as vásárlással, az már sosem lesz határozott... ;)
A legnagyobb félelmem, hogy megint pont ugyanazt az időzítést kapom el. Érted már a félelmem forrását?
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 17:47
A panel igazából kényszermegoldás jelenleg. Sosem akartunk panelbe költözni, csak befektetésnek vettük kiadásra. A budafoki projekt kapcsán kültöztünk ide miután eladtuk az agglós sorházunkat. Az érdi prijektből nem nagyon akarnak engedni. Mondjuk az egyik legjobb helyen van, és viszonylag magas a műszaki tartalom (15cm dryvit, padlófűtés, Veka nyílászárók, stb).
-
Igen, nekem is a legangyobb kérdés, hogy most várjak-e és gyűjtsem az önerőt, vagy pedig csak rosszabb lesz a helyzet jövőre. Drágulnak a projektek, és ezáltal a használtak is, vagy pont nem...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 17:34
Hát annyiban azért különbözik a dolog hogy az érdi projekt 68 a Budafok meg 84 lett volna indulóban. De sajnos érden is pont ugyanazt érzem, amit mindenhol máshol, hogy a használtak szinte egy árban mozognak az új építésűekkel, mire az ember mondjuk a saját ízlésére alakítja. Illetve az érdi projektnél azért lenne esélye annak hogy megmarad végül a befektetési is. Vagy ha nem, akkor tehermentessé tehetem a sajátomat. A budafokinál a panel is ment volna és még kb. 25M körüli hitel...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 17:29
Köszi a tippet, megnézem őket. Igen, nekünk is szimpatikus még mindíg Budafok, csak sajnos a jelenlegi árszinteken inkább tartom túlvállalásnak a részünkről. Az elméletem szerint most jobb lenne kimenni agglóba valahova és hitelt felvenni, vagy a hitelt visszafizetni a panel eladásából és tehermentesíteni a lakhatási célút. Aztán megnézni hogy merre megy a piac és kitalálni hogy milyen befektetési ingatlant vegyen az ember.
-
Ha felújítandót keresnék, akkor is jó lenne inkább valami 2000 utánit találni, aminek az elrendezése és az alapja jobban rendben van. Találtam is pl. egy 160nm-es (dupla garézsos) 2005-ös építésűt Érden ami pont jó alapanyag lenne, csakhogy ha arra ráköltök 12-13M-et akkor kb ott vagyok pénzben hogy megvehettem volna az új építésű ikerházat. Mondjuk ha biztosan tudnám hogy jogosultak leszünk a 3M felújítási támogatásra akkor lehet jobban hajlanék a használtra...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 14:09
Sziasztok,
-
Szeretném kikérni a véleményeteket hogy ki hogyan oldaná meg a jelenlegi helyzetet amiben vagyunk. Tudjátok hogy eladtunk egy agglós sorházat tavaly és beleszálltunk egy budafoki új építsű projektbe még Decemberben. Ehhez pedig be kellett költöznünk az eredetileg kiadásra vett richfield-i panelbe. A projektből időközben kiszálltam, viszont a panleben mpedig nem szeretünk lakni. Szeretnénk visszaköltözni agglóba, de most már inkább Érd parkvárosi része a kiszemelt tész az épülő iskola és egyéb infrastruktúra miatt. Itt viszont nem nagyon akadnak használtak, vagy csak olyanok amik eléggé túlárazottak, vagy rossz adottságúak (erősen felújítandó, vagy forgalmas úton van pl.). Most találtunk egy új építésű ikerház projektet, amihez kb. 50% önerőnk lenne (35M) a mésik felét hitelből fedeznénk. A dilemma nálam az alábbi:
- erőltessem a használt keresést (bár általában ugyanolyan áron vann mint az újak és mellette kompromisszumosak)
- menjünk újba inkább, de akkor a kérdés a panel: megtartsuk vagy ne tartsuk? Elméletileg jól kiadható lenne de nem tudom a jövő mit hoz.
-
Én az újra szavaznék, mert azzal nem lenne sok gond. A panelt eladnánk tavasszal, majd kivárnánk egy kicsit a piacot. Amint lenne értelmes belépési pont, vennénk egy felújítandó téglát befektetésnek, amire ki lehetne majd használni a felújítási hozzájárulást.
-
Mi a véleményetek? Tudom hogy most nem kéne venni semmit sem, de jelenleg egy kényszerhelyzetben vagyunk, és nem szeretünk itt élni.
-
Csak este tudok majd válaszokat nézni... ;)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 07. 20:08
Én is pont erre a következtetésre jutottam anno amikor először behozták az 5% ÁFA-t. A történelmet ismerjük...pont az ellenkezője történt annak mint amit hittem. No comment...
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 29. 18:33
Hát ennek a háznak nem tudom milyen vásárló közönsége lehet, de valahogy így képzelném el: angliából hazatérő kb. 80 körüli orvos nyugdíjas pár, jobb kormányos álló lámpás mercivel, unokák nélkül. Akik nem követték a mai építészeti trendeket...szvsz elég szűk réteg... :D
Amúgy a budafoki projektnél állnak a falak, tető alatt van, belső munkálatok zajlanak per pillanat...
Jártunk agglóban házat nézni. Azt mondta a betonos fószer, aki a betont hordja az új építésű házak  alapjaihoz, hogy a covid annyit változtatott a dolgokon ott helyileg, hogy a vevők akkor jönnek meg ha már kész a ház. Ennyi...
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 29. 14:45
Még éppen Budafok, már majdnem Rózsavölgy (XI. ker Péterhegy szomszédságában, csak közigazgatásilag XXII.). Közvetlen buszjárat az utcából Kelenföldre, meg Budafok közponjába. A leghátsó ikerház (legmagasabb ponja a teleknek, mejdnem panorámás), a legtávolabbi a főúttól. Tudtommal még nem adták el. Én is hirdetem jelenleg, pont ma este hívnak minket érdeklődők...  ;)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 28. 19:56
Az árak esése miatt gondolkodom még egy picit az eladáson. De szerintem nem fognak már talán annyit esni az árak hogy az eladás mellett döntsek. 80% hogy megtartjuk kiadásra, a másik esetre kb. 20%-ot mondanék...
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 28. 19:43
Annál nem fért volna bele hogy megtartom a panelt is. Ez volt az egyik fő döntési szempont, hogy megmaradjon a második ingatlan. A most kinézett ház olcsóbb lesz és meg tudjuk tartani a második ingatlant (panel). Lélektanilag teljesen más a két szituáció... ;)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 28. 19:40
De borból csak a Csikós, vagy Koccintós, műanyag flakonos fér bele a költségvetésbe az alsó polcról nem? XD
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 28. 19:36
Hát akkor én igazából nem szólhatok semmit sem a 84 MHUF árú új építésű ikerházra (118 nettó nm garázs nélkül + 340nm telekhányad) a XXII. ker legjobb részén... én meg azt hittem az a drága... :/
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 28. 15:11
Sajnos igen, de hát a végső döntés az lett hogy nem akarunk túlzott mértékben eladósodni. Az élettérre pedig szükségünk van. A régi agglós sorház amúgy is kicsi lett volna (75nm), tehát semmi képpen sem lett volna jó saját célra hosszabb távon. Max az lett volna eggyel jobb szituáció ha a panel megy el, és azt a sorházat adnánk ki... de hát mindíg utólag okos az ember... ;)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 28. 14:49
Családon belül is felvetettem ezt a dilemmát, szinte kivétel nélkül a panel megtartását javasolták. Azon még elgondolkodom, hogy milyen téglára tudnám / lenne érdemes "átkonvertálni" kiadás céljából... ;)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 28. 14:31
Richfield = Gazdagrét  :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 28. 14:30
Nem volt az kacsalábon forgó, hanem csak egy ikerház a XXII. jobbik részén. A legértelmesebb újépítésű projekt a mai napig...by the way...
De most már mindegy, mert kiszálltunk belőle. Most készülünk venni agglóban egy használt családi házat, aminek a környékén új iskola és sportcentrum épül. Azt egy kicsit felújítgatom a saját igényeinknek megfelelően és éldegélünk benne a családommal. Bejárni meg céges kocsival fogok ha éppen kell. Ha nem kell, akkor meg home office...
A kérdés bennem már csak az hogy megtartsam-e a Richfiled-i panelt (amiben most is lakunk) kiadásra és a ház kb 45%-ban legyen behitelezve és a törlesztő java részét állná, vagy adjam el a panelt és tegyem tehermentessé a házat... ;)

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek