Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 01. 31. 20:56
Előzmény: #238672  Törölt felhasználó
Igen, egyetértek, de azért hozzáteszem, a letelepedési kötvény is megér egy misét, zűrzavaros dolgok ezek.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 01. 31. 20:31
Előzmény: #238678  FatFIRE

Engem már 10-en évesen sem fogtak vissza, építettem is magam. Mi volt a biznisz, olajszőkítés ? akkoriban elég menő volt :)
"tudod egyáltalán, hogy lehetséges" nem sajnos, teljesen tudattalan vagyok :)
FatFIRE 2025. 01. 31. 20:21
Előzmény: #238665  J0hnnyEnglish
"Értő olvasás nem árt néha, hogy mire értettem, de segítség képen odaírtam a huszonéves kort nem egyszer kihangsúlyozva."
Szerinted a húszas éveidben visszafog valaki vállalkozóként, hogy ne keress többet? 🙂‍↔️ Én például kereskedtem és nagy értékben adtam el (nagyvállalati ügyfélkörnek). Nincs ebben nagy titok, NER-tagságit sem kért senki. 😊
Tudod egyáltalán, hogy lehetséges akár úgy is  kereskedni, hogy a terméket nem neked kell kereskedőként megfinanszírozni? Bármennyit eladhatsz, csak a tudásodon és az ügyességeden múlik. Ez 30 éve is működött (55 vagyok) és nem csak kisker vevőkkel.
Szóval én alapvetően kereskedő vagyok, de a pályám elején pár évig volt építőipari érdekeltségem is. 
FatFIRE 2025. 01. 31. 20:16
Előzmény: #238658  berlini
Szerencsére a nyugatiak nagyon bölcsek és szimpatikusak voltak, amikor az elmúlt években minden tele volt a kormányok woke-hülyeségeivel. Most meg mindenhol megy a csodálkozás, hogy a nép miért nem imádta a szartengert. Biztos azért, mert Ausztriától az USA-ig mindenütt balkáni a felfogás, más magyarázata nem lehet. Esetleg orosz ügynökök a háttérben, jól tippeltem? 😂
FatFIRE 2025. 01. 31. 20:08
Előzmény: #238644  Murdoch
"Főleg azoknak, akik szétesnek attól a tudattól, hogy van pár ingatlanuk és hogy ezért minden 'proli' köpködi őket."
Nagyon szomorú, hogy ilyen sokan köpködnek azokra, akiknek érdemi befektetésük van, sokkal jobban örülnék, ha nem így lenne. Én sem irigylem senkitől a pénzét, az irigységgel teli rosszindulatot szánalmasnak tartom.
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 19:03
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 19:02
Ingatlan befektetési stratégia érdemes megnézni (Hitel jelentősége ) :https://www.youtube.com/watch?v=FhSOhyqVRVY
ncseed!
ncseed! 2025. 01. 31. 18:49
Előzmény: #238668  Bolton01
A mesés nyugaton minden jobb! 🤣🤣🤣🤣🤣
Annak nyilván aki csak azt akarja észrevenni és habzó szájjal fröcsög utána az otthon maradottaknak minden lehetséges módon (pl ezen a fórumon), hogy itthon minden szar bezzeg ott ahová ment ott a kerítés is kolbászból van és természetesen soha de soha nem akar visszajönni... Aha.
Törölt felhasználó 2025. 01. 31. 18:46
Előzmény: #238668  Bolton01

Undorító!  Tombolnék a dühtől ha ilyen lenne idehaza.. Remélem sose kerülnek ilyen erők hatalomra sose!
Murdoch 2025. 01. 31. 17:56
Már évekkel ezelőtt, még bőven az ukrán balhé előtt már leírtam, hogy berlininek berlini mondhat ellen. Mindenki más putyinista, náci, vagy valami hasonló, ezt úgy hívják kirekesztés, meg betiltás, kiváló metodika a diktatúrákban, meg most érdekes mód a nyugati mainstreamben.
Tehát lényegtelen az én személyemmel foglalkoznod, megjegyzem Svájc nem EU tag, semleges amennyire megteheti, kvóta van a non-eusokra satöbö. A németekhez, angolokhoz, franciákhoz nem mentem volna szívesen, de ugyebár van egy nyelvtudása az embernek is. A yenkikhez sem mentem volna, de most hogy Trump gőzerővel elkezdett takarítani, már nagyon szívesen.
Illetve felhívom arra a szimpla tényre a figyelmedet, hogy az EU inkább hasonlít egy autoriter rendszerre, a kedves Ursulával az élen, mint valami demokratikus valamire. Ne gyere a demokráciával, mert a hátamon pörgök a nevetéstől, hát a német elit is éppen hogy csak be nem tiltja az AFD-t, kapaszkodva a hatalomba. A totális sajtóuralomról, meg cenzúráról nem is beszélve. Öntanuló ez jó, a hét vicce, köszi, gondolom te is úgy melóztál az építőiparban, hogy majd a következő híd nem dől össze. Tehát magyarázd meg légyszi annak a pár száz, ezer, tízezer áldozat családjának, hogy majd legközelebb nem lesz ennyi halott a terrorcselekményekben, meg nem fognak ennyi nőt megerőszakolni a migránsok, amiről mélyen hallgatott a média. Lásd UK, ahogy a kolléga is említette, svédek, franciák dettó, de leginkább a németek. Mert ugye kussolni kellett, hogy a politikai banda maradjon a helyén és még te mutogatsz Kínára... Le kéne szállni a magas lóról...
https://thecritic.co.uk/germany-is-acknowledging-the-unspeakable/
1valaki
1valaki 2025. 01. 31. 17:54
Előzmény: #238666  berlini
"tettszik" helyesen 2x is csak tetszik. (De csak azért, mert ha már itthon vagyunk, beszéljünk, írjunk helyesen!)
lacikonyha 2025. 01. 31. 17:49
Előzmény: #238665  J0hnnyEnglish

ismertem egy lányt, kb 2003 vagy 4-ben végzett építészként a műegyetemen
vidéki volt, de Pesten akart élni
lakást is akart venni Pesten
ezért végzés után kicsit több mint egy évet lehúzott a DH-nál, több mint 50 üzletet hozott össze, és végül kp vett magának lakást
aztán indulhatott az élet, és elment alkalmazottnak mint kezdő építész
Bolton01 2025. 01. 31. 17:48

https://444.hu/2014/09/10/igy-hunyt-szemet-16-evig-egy-angol-kisvaros-1400-ott-elo-kamasz-megeroszakolasa-felett
A bünüldözés nem működik hibátlanul ....
Részvételem minden szerencsétlen embernek, akit 20 évig magára hagyott a kormánya ... Én ezt ép ésszel felfogni nem tudom ...
Bolton01 2025. 01. 31. 17:43

Egyetértek, mindenki oda ahol jól érzi magát.
De ne mondjuk azt, hogy nyugaton nincs cenzúra, mert igenis van, sőt. Érdekes módon ezeket a dolgokat semmilyen újság vagy TV nem mutatta be korábban, sőt a közösségi oldalakról is cenzúrázták.
Érdekes, hogy sok ember mennyire elfordul a vallástól és egy fakereszt mennyire "felzaklatja", ugyanakkor az nem zavarja hogy kifejezetten ellenséges kultúrával és vallással rendelkező egyének "felzárkóztatására" megy az adója (értük dolgozik).
Számomra inkább minden szobába 1 kereszt, mint minden sarkon egy turbános vagy csadoros figura ... Nem vagyunk egyformák
berlini
berlini 2025. 01. 31. 17:30
Előzmény: #238662  Bolton01
A nyugat azért élhetőbb mert a felvilágosodás korában elkezdett szétválni a (állam) vallás az államtól.
Tettszik, nem tettszik ezért nem való egy állami iskolában a 21században kereszt a falra.
Ha egy nyugati demokráciában a bűnüldözés nem működik hibtlanul, akkor arra van esély, hogy (ha késve is) de megtürténjen a korrekció.
Keletebbre meg ellenzéki politikuspkat tartanak életfogytiglan börtönben és ha igy is kényelmetlenek, akkor hirtelen szivhalálban elhunynak.
De nem látok személyen mindebben nagy problémát.
Tessenek oda menni, ahol jobb lesz a közérzet.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 01. 31. 17:29
Előzmény: #238643  FatFIRE
Értő olvasás nem árt néha, hogy mire értettem, de segítség képen odaírtam a huszonéves kort nem egyszer kihangsúlyozva.
Second Wave 2025. 01. 31. 17:24
Előzmény: #238660  Bolton01

Idő is kell neki, de leginkább pénz... + jó gazda, hogy bármilyen korú épület jó karban maradjon. 
Ezek pedig ritkán járnak kéz a kézben. 
Mert végső soron nem szakad le az ég, ha idén nem költenek rá. Aztán jön a felszilózott erkély és társai.
berlini
berlini 2025. 01. 31. 17:23
Előzmény: #238659  elmeorvos
Leirta a tényeket, amelyekből csak elmebetegek nem szűrik le a tanulságot, hogy a NER 15 éves népességpolitikai intézkedései enyhén szólva sem sikeresek.
Ha azt vizsgálnánk, hogy ki a gyerek ellenes,akkor én arra szavazok, hogy az a rendszer ami a megszületett gyerekek kisebb részét a többi gyerek kárára támogatja.
Bolton01 2025. 01. 31. 17:21

Ezt árnyalnám azért picit, mert például csak ami az angoloknál kibukott az elmúlt hónapokban, hogy mennyi nemi erőszakot eltussoltak, sokszor kiskorúak esetében, visszatérően, azért az durva. Nemegy riportot megnéztem, gyakorlatilag a szegényebb részeken Angliában ez nagyüzemben ment, nagyon sokezer áldozattal. Nézz utána, ez eléggé NoComent, ezt normálisnak elfogadni nem lehet.
De ezt a német "leveszük a keresztet, még inkább ne legyen karácsony" jellegű dolgokat is nehéz hová tenni, amivé ez az egész dolog elfajult. Kérdés, hogy ha az egyik irányba ennyire kilengett az inga, mennyire fog ez visszalendülni ....
berlini
berlini 2025. 01. 31. 17:18
Előzmény: #238652  dobostorta
A milkacsokit én is szeretem, de azért naponta egy azért nem egészséges.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek