Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Ja és gratulálok, lementettem amikor írtad még . Nézegettem de aztán nem vettem bele. Figyelni fogok rád 😃 Bár eddig is figyeltem Engedelmeddel. Köszönöm.
szükség van szociális bérlakásra a rokkantaknak elváltaknak több gyerekeseknek aki nem tud akar élni a CSOK al ki ad lakást.. senki... Kell nem a mi célközönségünk. Csak a poén az ezek nem tudják még a csökkentett bérletit sem fizetni és jól lelakják még a felújítással is kínlódhat az állam.. Ezért vesztő a bérlakás program, de nyilván senkit sem kell az út szélén hagyni..
Családi adókedvezményt csak lakás bérletiből lehet érvényesíteni vagy munkahely. Ezért is ragaszkodom a lakásokhoz na meg azért mert hosszú távon infláció követő maga a lakás ár + a bérletiből havi szinten jön lovesz amiből szépen eléldegélsz Semmilyen tőzsde részvény ezt a biztonságot nem tudja megadni semmi sem. Még a Bitcoin sem egyszer fent egyszer lent aztán felkopik az állad. Lehet állampapírt is tartani portfólióban tudom a nehéz évekre.. DE nekem ez nem pálya .
A linkelt felhasználónak szerintem sok hasznos posztja van ilyen témákban. Peter Brandt retweetje alapján jutottam el hozzá. Ha ő ajánl valakit, akkor azt érdemes megnézni.
Itt a 16ban mintha kisöpörték volna a kinálatot. És nem panelek vannak, hanem családi házak, sorházak. Egyedül a túlárazott szarok vannak még a piacon, jellemzően félig kész családi házak, olyan árakkal, hogy látszik az épittető nyugdijba akar menni a balek vevőn. A kedvencem a legalább egy éve hirdetett ház, szigetelés, szerelvények burkolás stb nélkül, amit 1 éve 140 millára mondtak. 540 nm2es telek, 25%os beépitehtőség, emelet, tetőtér nincs, és azt hazudta az ingatlanos, hogy 180 nm a ház. Persze. És milyen jól meg van tervezve. Garázs a házban. Ott gurult el a gyógyszerem. Mi a fasznak garázs a házba? Erre pazarolni a hasznos m2 t???
Tegnap realizáltam az Airbust. Lett rajta 7,5 hónap alatt 12% euro realizált hozam. Mai világban nem sok, de én 10% éves hozammal már elégedett vagyok. Per pillanat az a gondom, hogy mibe tegyem a realizált pénzt, mert sokáig parlagon nem maradhat Lehet, hogy izom nem lát jobb helyet a pénzének, mint amiben van neki?
Jó kis társasjáték ez. Bár féltem a vagyont mert tanuló vagyok de már most sem félek veszteséggel eladni hogy nyereséges legyek a játék végén. A célom úgy játszani, hogy már ne féljek. Nem tudom mikor jutok oda 😃
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link