Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Ezért mondom azt lehet a nyugdíj pénz meg a PMAP pénz csak 4-6-8-10 mft fejenként, de a hitellel ez ütős vételi erő lesz főleg ha lenne 5 % os THM ami lehetséges tavaszra addig még van 5 hónap!
Indonéziában nem ferde szeműek laknak, hanem a világ legnépesebb muszlim országaként jávai, balinéz, szundanéz emberek lakják és többek között a feketebőrű punanok, pápuák.... de biztos kulturálisan magasabb szintet képviselnek ha Orbán öccse hozza őket mint a világ egyik legrégebbi civilizációját kialakító indiaiak...
"A kínaiak világképe ennek megfelelően alakult: azt tartották, hogy Kína a világ közepe (ld. az ország neve: Csungkuo – 中国; Zhōngguó; „Középső Ország”), a többi ország pedig periferikus helyzetű, civilizálatlan, barbár és alacsonyabb rendű" "A Kína-központú világkép következményeként a kínai kormányzat elvárta, hogy a környező országok ne csak egyszerűen nagyhatalomként, hanem feljebbvalójukként, s civilizációjuk forrásaként tekintsenek Kínára. Kína tehát nem ismerte az egyenrangú nemzetközi kapcsolatokat, csak Kína – behódolt ország viszonyokban tudott gondolkodni. A Ming-korban, amikor újra nemzeti dinasztia ült a trónon, ez a „hódolati rendszer” feléledt, és kialakultak intézményes keretei, amelyek egész a 19. századig változatlanok maradtak"
Jó túl elfogadó vagyok indiai se kiegyezhetünk csak indonéz és ázsiai ferde szemű jöhet! :) Ha jól tudom a gyárakba pont indonáziából érkeznek és nem Indiából talán nem véletlenül...
Van itt elég indiai származású "elfogadó" "butha" a 15. századtól kezdve, akik csodálatosan megfelelnek a leírásodnak..... Európa hellenisztikus-zsidó-keresztény kultúrkörű népei soha sem voltak képesek integrálni, nemhogy a déli-, keleti, de még az ortodox "népeket" sem. Pintér Sanya is küzdött az orosz Mogiljevics-klánnal, meg a szerbekkel, ugyanúgy ahogy most küzd a kőbányai triáddal...
Bullshit. https://a.te.ervelesi.hibad.hu/te-is Mit tudsz te ezekről az országokról? Gondolom annyit, hogy sárgák, meg cigányok, meg ferdeszeműek + hasonlók.
Megfontolandó a figyelmeztetés na ezért vagyok óvatos a nagy hitelekkel még 2026 ban csúnya bukó is lehetne.. DE az is tény jelenleg hitel kapitalizmus van a nagy cégek is nem véletlenül adósodtak el ( olcsó hitelekkel) aki jókor volt jó helyen okosan bánt a hitelel az jóval gyosabban gyarapodott mint az aki csak kuporgatta kamatoztatta a kis pénzecskéjét. A hitel nem bűn átok hanem lehetőség tárháza ha jól használod . Ha államappírba kuporgattam volna a kis pénzecském és így gondolkodtam volna az elmúlt 10 évben sehol nem lennék 1 plus lakásra való se nagyon lenne na jó talán 1 db legyünk igazságosak. Jelenleg tavasszal is vettem egy lakást hitellel mert már nem volt hitelem és mert meg akartam a bank pénze segítségével előzni a nagy PMAP rohamot .. Jól tettem. Ha nagyon kemény világ lesz jövőre betörlesztem a hitelt kimozgom aztán jónapot a PMAP lejáró pénzekből. Ha meg nem akkor mehet a tőke áttételes lakás halmozás... De lehet jobban járok a nyugodtabb élettel. Ha nagyon megunom ezt a lakásosdit (2026 ba nyer az ellenzék ) meg lehet mindent eladok aztán lesz S&P 500 eft be az lenne az igazi passzív élet..
Ha nem lennének gyerekek akiket iskoláztatni kéne már rég Balin vagy Thaiföldön lennék.Ha jól tudom ezek a távolkeleti munkások valahonnan Indonáziából érkeznek.Hogy háboruztak régen ők is ?Ki nem ? itt nem erről van szó megint a szezon a fazonnal össez van keverve gondolom direkt.Látom a távolkeleti emberkéket ügyesek (kereskednek) okosak szorgosak és dolgoznak sose ért atrocitás tőlük. ( rengeteg városban van Kínai negyed) Az arab kultúra egészen más soroljam? chador hordás a nőnkek nem mehetnek ki a férjeik nélkül az utcára kövezés önbíráskodás sharia tudod... ! molesztálják terrorizálják az asszonyokat az afrikai hordával én ilyet nem láttam még ázsiaitól vagy te igen? OK az indiai az megint más , de ott a butha vallásban van egyfajta elfogadás nem ennyire agresszív vallás..Ráadásul tisztelet a kivételnek, de követelik a segélyeket és naplopók!
legtöbb úgy gondolja dogozzon a keresztény ő meg gyárja a gyerekkeket.
Én örömmel csavarom ki pofátlanul nyomott áron a kis tőkeáttétes-hiteles kezéből a kis ingatlanjait ha úgy van. De amíg eljön ez (nem hiszem hogy el fog) - addig kamatozik meg forgatja magát a pénzem valódi pénzben.
:) akkor hajra. Menj laknj kinaba indiaba. Hajra! Befogadoak, toleransak, bekesek... Es soha nem haboruztak. Miert is nem laksz ott egyebkent? :) tudom erre mindig csond a valasz. Egyebkent olvasgass a nagy kina meg indja es japan tortenelmerol ne csak az elso ket sort...
a bérleti utólag kölveti az inflációt ( mint a PMAP ) 1 éves csúszással legalább is jobb helyeken rosszabb helyeken meg azonnal. Jövőre csak 3,7 % körüli összeget tudok kérni.
Na igen, bár nincs kétségem, hogy ha akarják, kiterjesztik. Mondjuk a kép még nem állt össze, egy komolyabb szigorítás alighanem csökkentené a tömegturizmust (ámen), de akkor meg miért jó ez a most megvett reptérnek... Hacsak nem akarják a fapados fővárosi viszonyokat is upgradelni. Mindegy, én speciel úgyis a partvonalon kívülről pislogok majd, akármi is lesz.
Előrre lehetett tudni ez lesz butaságokat beszél , ha még az ellenzéki szomszédos kerületek sem tartják a 6 . kerületi példát követendőnek, mert nekik is fontosabb a pénz ...
Szandika szépen beégett az "országosan terjesszük ki a kerületi döntést" nevezetű hülyeséggel. Nyilván nem maga találta ki, szerencsére annyi a szerepe, hogy vele tesztelik az idiótaságot (ami azért erősen erodálja a hitelességet...). Itt helyezkedik el a fidesz táplálékláncban a budapesti elnök...
Átlag bér 13,3 % al nőtt hol jár most az infla ? 3,7 % ? majd 10 % reálbér növekedés van miről beszélünk? ja hogy most gyengült pár ft ot a ft ? nagy dolog én 440 es euronál is itt volnam 500 nál is itt leszek FT ban ...Ok nyilván ennek én sem örülök , de ha megvonod az országtól az EU forrásokat az euro milliárdokat amiből fejlődhetne és védhetnék a FT ot ( ahogy más ország teszi ) ne csodálkozzunk , hogy ez van sajnos .!
Még egyszer lassan leírom! Nem a pénzt kell növelni (pl erőszakkal a minimálbért) hanem a forint értékét megtartani, elsősorban a szegényebb rétegek érdekében.
Oké, hát ez így pozitívnak tűnik, csak mivel az építőipari főszereplőket tolták mindig is, szkeptikus vagyok némileg, hogy ez így valódi segítség lesz. Meglátjuk.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link