Nem akarok beleszolni itt a vitába. De ha egyszer a paneloknál elveszik az agyon támogatást. Mert most Jouleban szamolva olcsóbban adja a közel 800 ezer panel lakásba a fűtést mint amennyiért nettó áron nagyker áron beszerzi.!!!!!!! Feltetlezunk spot árát. És nem azt hogy régen panikban kötöttek esetlegesesen magasabb áron hosszútávon szerződést. Tehát a mostani "olcsóbb" spot ár kB 35 euró azaz kb 14.000 ft/MJ. Ezen nincs Afa, ezen nincs hovesztesegi egyutthato, karbantartási költség, ezen nincs Afa, ezen nincs haszon. Ugyan ez van az 1400m2 rezsihataros 110ft/m3 lakossagi gáz árával. Amibe azért a lakosság 99%belefer. Ha egyszer választani kell a kormánynak majd az IMF vagy a fűtés piaci ár között.. Szerintem a piaci árát választják. Ha az IMF et akkor meg ők kényszerítik ra:). Úgyhogy ez a 22 es xsapdaja. És akkor gyerekek, panelbarok albérletezteto, és befektetési urak itten 50-60m2 re piaci áron fizetni fognak kb 160-200 EUR /hó fotav altalanyt azaz 80.000 ft/hó. Na majd akkor jöjjenek sokan hogy a panel mindig nyer. Lof.szt. Csak a demagógia gazd politika miatt.
Én speciel emlékszem, hogy mikor 2010be az első panel lakásomba januárba megkaptam a 41. 000 Ft és fotav számlát. Akkor leultem a fotelba. . És akkor értettem meg miért olcsó a panel. Igaz nyári hónapokban csak 9.000 Ft fotav készenléti számlát fizettem. És lassan mondom hogy mindenki megertsed ez 2010 rol szol. Azóta volt laza 300%os inflacio mindenben. Fotavban is😉
Szóval én azért azt mondom az a biztos hogy semmi se biztos. 😉😀
Én speciel emlékszem, hogy mikor 2010be az első panel lakásomba januárba megkaptam a 41. 000 Ft és fotav számlát. Akkor leultem a fotelba. . És akkor értettem meg miért olcsó a panel. Igaz nyári hónapokban csak 9.000 Ft fotav készenléti számlát fizettem. És lassan mondom hogy mindenki megertsed ez 2010 rol szol. Azóta volt laza 300%os inflacio mindenben. Fotavban is😉
Szóval én azért azt mondom az a biztos hogy semmi se biztos. 😉😀
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link