Én azt tapasztalom, hogy a vétel után pár perccel már megtörténik a devizakonverzió, nem a nap végén. De ez a csúszás is elég ahhoz, hogy azon az árfolyamon már ne legyen elég a forint egyenleg, amire kérdés nélkül azonnal likvidálja a vásárlás egy kis részét (amire szintén felszámolja a tőzsdei kötési díjat).
Igen ezt megértettem. Én az IBCE-nél nyitottam meg.De hogyan történik a konverzió eszközvásárlásnál? Mert amikor teljesül a megbízás, akkor a deviza egyenleg minuszba kerül, ezért a nap végén automatikusan konvertálnak, az akkori piaci árfolyamon, mert TBSZ-nél nem lehet minuszban az egyenleg. Utána pedig kapom a figyelmeztetést, hogy ha ezt el akarom kerülni, akkor én adjak egy limites megbízást, azt pedig nem fogadja be. Azt hittem, hogy van olyan megoldás, hogy én indíthatok egyidejűleg egy eszközvásárlást, és egy konverziót is.
szia ibce-nél csak bázis devizára lehet konvertálni kivéve ha eszközvásárláshoz kapcsoldik a konverzió. (nincs rá engedélyük) ibienel majd lehet konverzióval is játszani.
Sziasztok! Elnézést ha volt már ilyen kérdés, de azt tudja valaki, hogy lehet TBSZ-en belül konvertálni? Mert Forex ügyletként csak bázis devizára engedi, ami itt a HUF. Ha pedig sima megbízást adok valamilyen külföldi részvényre, akkor csak a nap végén történik meg az automatikus konvertálás a negatív deviza egyenleg miatt, az akkori árfolyamon.
köszi, meg is adtam nekik. Még folyik a transzfer nálam, de kicsit fura, mert mindkét TBSZ-emen volt eurós egyenleg, az már nem látszik, viszont az egyik TBSZ-ről a díjat a főszámláról vonták le, a másikat eurós átvezetést, meg a TBSZ forint egyenlegből, ami hülyeség. Írjak nekik, vagy még lehet javítják?
Sziasztok, először is köszi a sok infot a TBSZ transzferrel kapcsolatban, majdnem mindent sikerült kibogozni nort_on leírása alapján. Egy dolog nem világos, Erste-n belül egy számlaszámom van és két TBSZ-em (2021-es és 2022-es évre). Amikor az IBKR-nél kell megadnom az eredeti brókernél a számlaszámot akkor a fő számlaszámot kell megadnom - és ők majd kinézik melyik év számlájára akarom utalni), vagy a TBSZ alszámla nevét (számlaszáma ezeknek nincs). Köszönöm!
Euro beutalás, nálam ezeket a Banki adatokat hozza: Transfer Funds to Beneficiary/Account TitleInteractive Brokers Ireland Limited10 Earlsfort TerraceDublin 2 D02 T380Ireland International Bank Account Number (IBAN)DE72 5011 0800 6231 4128 15 SWIFT/BIC CodeCHASDEFXXXX Beneficiary BankJ.P. MORGAN SETaunusTurmTaunustor 1Frankfurt 60310Germany
Az az érdekes, hogy ma nyitottam a számlát de ha nem választod ki, hogy jodosult vagy még figyelmeztet is, hogy bizony ki kellene választani. :) Ezek szerintn jól tettem, hogx a nem vagyok jogosultat jelöltem be.
Szerintem azért mert ő az alapszámláját tavaly szept.-okt. előtt nyithatta,és akkor még az IBCE-hez rakták a magyarokat.Újonan regisztrálóóknál már IBIE megy.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF