vnorbi

Regisztráció: 2019-11-04 12:26:15

Hozzászólások száma: 11

Utolsó hozzászólás: 2020-11-26 09:35


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

random capital csütörtök, 09:35

Revolutról nem lehet értékpapír transzfert indítani. El kell adni, és a pénzt átutalni. Ha dollárt utalsz, akkor annak a Revolut oldalán lesz költsége (kiírja utalás előtt), és ha minimum néhány száz dollárról van szó, akkor 20-50 dollár költséget levehet az összegből a közvetítő bank is. Ha eurót vagy forintot utalsz, az ingyen van, és a teljes összeg megérkezik.
A Revolutnál zárt pozíciókra a szokásos adókötelezettség vonatkozik. Az új helyen új pozíciókat nyitsz, amik az előzőtől függetlenek, és majd a zárásukkor lesz (lehet) adókötelezettség velük kapcsolatban.
random capital 2020. 10. 16. 16:42
Ja, DirektBrókert írsz, akkor a felvezetésem fölösleges volt :) , a DirektBróker felületről nem lehet transzfert indítani.
random capital 2020. 10. 16. 16:34

Az OTPdirektnek sok szintje van, amik közül az értékapírok kapcsán az Internetes szolgáltatás, a Bróker szolgáltatás és a Telefonos szolgáltatás jön szóba. Ezek közül csak a Telefonos szolgáltatásra írják, hogy transzfer indítására van lehetőség, úgyhogy vagy ez, vagy bemész egy fiókba, és ott intézed.
Ha külföldi részvényről van esetleg szó, azt azért mérlegeld, hogy a Random oldalán a transzfer fogadásának is van díja, amiért ők továbbtranszferálják az Interactive Brokers-nek a részvényed, és még az is bekavarhat, ha amerikai cég részvényéről van szó, mert OTP-nél ezeket euróban tudod megvenni európai tőzsdéről, a Randomnál meg az amerikai részvények dollárban érhetőek el USA tőzsdéről, így az eltérő tőzsde és pénznem miatt érdemes rákérdezni, hogy tudják-e egyáltalán az ilyet fogadni.
random capital 2020. 10. 15. 22:20
Nem tudom, milyen megbízást akarsz adni, de ha valamit el kell fogadnod előtte, akkor a "Szerződések" almenüi közt nézz szét. Én úgy emlékszem, hogy az egyszerű hazai piacos (BÉT/BÉTa) megbízásához nem kell semmi plusz, a külföldi tőzsdés műveletekhez viszont előbb a "Külföldi részvény kereskedés" alatti kockázatfeltáró nyilatkozatot el kellett fogadni (elolvasod, a lap alján van az Elfogad gomb). Mást nem használok, nálam csak ez az egy van elfogadva, de ha neked más kell, az is így mehet.
random capital 2020. 10. 15. 09:57
Pénznemtől is függ. A SEPA instant credit transferrel küldött euró utalások jóváírása órákba kerül, ami elvileg a hazai azonnali utaláshoz hasonlóan másodpercek alatt kellene, hogy megérkezzen. Itt amúgy az is lehet, hogy nem az RC-nél van a lassítás, hanem a KELER nincs benne ebben az instant rendszerben.
random capital 2020. 03. 12. 12:24
Nem elég a támogatott tőzsdén (Xetra) forgás, az is kell, hogy az Interactive Brokers rendszerében azon a tőzsdén elérhető legyen. A Random nekem kettőből egyszer sem akart segíteni az IB-s felvételben. Odaát az egyik esetben sikerült kifogni egy olyan supportost, aki képes volt továbbküldeni a kérésem, és felkerült az IB-hez a kért ETF, ami után a Random is fel tudta venni a saját listájába, de az IB-nél is inkább negatív a tapasztalatom, négyből három kapcsolatfelvétel azzal zárult, hogy nem lehet felvenni.
Szóval ha ezeken a linkeken megtalálod az ETF-et, akkor jó eséllyel fel tudod vetetni a Randommal is, egyébként nagyon macerás:
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=2222&exch=ibis
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=2222&exch=ibis2
random capital 2019. 12. 05. 08:43
Csak kicsit kapcsolódik, mert én EU-s ETF-et vetettem fel nemrég, az egy hétig tartott. De ez nehezített eset volt, mert az Interactive Brokers-nél nem volt listázva a kért ETF, úgyhogy 4 nap arra ment, hogy ott kerítettem valakit, aki ott felvette (az első supportos várakoztatott, aztán lepattintott, de az idő közben indított második kérést sikerült olyan emberhez kevernie a rendszerüknek, aki el tudta intéztetni). Akkor újra kértem a Randomnál a felvételt, innen számítva a 2. napon visszajeleztek, hogy másnaptól él a rendszerükben a papír, és úgy is lett.
random capital 2019. 11. 04. 12:36

Én úgy tudom, hogy ha az adott tőzsdén forog az ETF, és nekünk meg szabad venni (MIFID 2-nek megfelel), akkor lehet kérni, hogy vegye fel az RC a kínálatában. A héten megyek be hozzájuk szerződést aláírni, és egyúttal próbálok felvetetni velük egy ETF-et is. Bízom benne, hogy nem lesz akadálya.
Utánajártunk, hol éri meg a legjobban állampapírt venni 2017. 05. 05. 10:06
#2
A kincstárnál a készpénzfelvétel díja 3 ezrelék.
OTP részvényesek ide! 2014. 05. 26. 15:50
146,93497614 Ft

link
OTP részvényesek ide! 2013. 06. 04. 10:04
Pont ezt a hármat soroltam fel nekik én is, és meglepő módon kb 20 perc múlva jött válasz:

"We have a problem with the real time feed.

In the meantime you can use our delayed exchange data here:"

és egy link a MOL késleltetett adatihoz. Szóval jelenleg az investing.com-on nem megy a real time adatközlés, de a késleltetett igen.

Fenn, ahol ki van írva, hogy "OTP Bank Nyrt (OTPB)", amellett van egy "Real-time CFD"-t mutató legördülő menü. Ebben ki lehet választani a késleltetett adatokat. Ez működik a MOL és MTEL esetén is.

Nem real-time, de jobb, mint a semmi.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek