Mi a helyzet a transzferálással?Azt kell vajh jelenteni NAV-nak,hogy Erstétől átvittük IBCE-hez?Mintha valami ilyesmit is olvastam volna,de nem találom most.
Erre én is kíváncsi lennék. Én behúztam, hogy van, de szólni kéne nekik, hogy frissitsék a rendszerüket és egyúttal töröljék minden magyar adórezidensnél ezt a beállítást.
Uhh, az 0,45%. Magyarán nem is érdemes eladni részvényt, hogy csak kp-t kelljen transzferálni, mert drágább lesz, mint az 5000Ft/részvény. Mennyire nem fog ez az Erste hiányozni...
Az láttam az Este investment díjjegyzékben, hogy 5000Ft/részvény a transzfer díja. De mi a helyzet a TBSZ-en lévő Ft/$/€ átvezetéssel, annak nincs díja?
Új számla nyitásnál szerintetek itt mi a helyes válasz (jogosult lennék rá, de már nincs) : "Adómegállapodásból származó adókedvezmény-jogosultságok" pont: - Kijelentem, hogy az alábbi ország lakosa vagyok az ország és az Amerikai Egyesült Államok közt létrejött adómegállapodás értelmében.
vagy,
- Nem vagyok jogosult az amerikai adóegyezmény szerinti kedvezményekre.
Igen ez megvolt. Azert irtam, hogy tudom mit kene belerakni. Ami nem volt meg hogy ezt az https://epapir.gov.hu/-on kell megtenni. (kozben sikerult kideritenem)
Sracok. Az megvan, hogy mit kell leadni a NAVnak az IBKR TBSZ lejelenteserol a NAV-nak viszont az nem vilagos, hogy hogyan? Mintha valaki Ugyfelkapun keresztul emlitette volna korabban de nem talaltam meg a posztot. Keresgeltem Ugyfelkapun de semmi ideillot nem talaltam :/
Na én voltam a fiókba, mikor mondtam, hogy TBSZ transzfer miatt jöttem, kérdezi a referens, hogy volt Random Capital ügyfél? Mondom igen, aztán jött a keserves sóhaj :) 15 perc volt, az IB HUF számlaszámát nem írtam fel, de gondolom megvan már nekik back office-on, nem az első transzfert csinálják, már zsigerből kellene csinálniuk.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF