lo5o_

Regisztráció: 2018-11-17 12:09:34

Hozzászólások száma: 204

Utolsó hozzászólás: 2021-03-03 15:28


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Tudomány és Csillagászat szerda, 15:28
Ne próbáld összezavarni a tényekkel! Ha az ő könyvében az van, hogy csak egy bazi nagy képernyő van a feje felett, amin folyamatos műsor megy, akkor biztos úgy van. Igaz, hogy néha valahonnan mindenféle kövek potyognak a Földre, de ezek biztos csak a hibás pixelek cseréjekor leeső hulladék...
Tudomány és Csillagászat szerda, 12:49
"Azt mutatja, hogy a Hold a Földet tükrözi vissza.Kattingass jobbra-balra:
https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157575349&t=9109716&openwith=1"
.
Aha visszatükrözi. Hát persze. Kár, hogy ez a 2 kép tök ugyanaz, csak más színekkel. Nézzél már rá egy földgömbre!
DAX péntek, 13:03

certi: 1 pont = 0.01 EUR/db (általában, de lehet más is. kibocsátótól függ)
.
CFD: 1 pont = 1 EUR/db
.
FDXM: 1 pont 5 EUR/db (határidős mini DAX)
.
FDAX: 1 pont 25 EUR/db (határidős normál DAX).
Tudomány és Csillagászat csütörtök, 15:01
Nem, nem. Ő napot írt, nem Napot. Szóval a több milliárd a jó válasz.
Tudomány és Csillagászat csütörtök, 13:32
Legközelebb, mielőtt itt égeted magad,  nyugodtan kezdheted a guglival.
Tudomány és Csillagászat csütörtök, 13:21

Nem kéne a tájékozatlanságod ennyire reklámoznod. A marsi kisautó irányított antennával kommunikál a bolygó körül keringő átjátszó műholddal. Ehhez nem kell sok energia..
.
 • Transmission Rates Up to 2 megabits per second on the rover-to-orbiter relay link.
 • .
  https://mars.nasa.gov/mars2020/spacecraft/rover/communications/
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 23:09

  "A jó hír,hogy a fizikai halál után nem lesz fizikai fájdalom,a rossz,hogy a lélek hagyja el a testet így a lelki fájdalom lehetősége marad,ha már volt lelki fájdalmad akkor sejtheted,hogy mi várható,a meddig nem  értelmezhető számomra,mivel az idő mindig kötődik valamihez,vagy a fizikai testhez vagy a lélek testhez vagy a tudathoz és nem ugyan azt jelenti mind a három esetben,ezért lehet a fizikai szinten a jövőbe látni ami a tudat szintjén már a múlt"
  .
  Tehát egy idő nélküli lelki fájdalom jut a bukottaknak, és gondolom egy idő nélküli lelki boldogság a nyerőknek. A sima halál pedig egy idő nélküli semmi lenne. Azt mondanám, hogy minimális a különbség, mert ha nincs idő, akkor nem történhet semmi.
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 22:37

  "Szerinted mi jár annak igazságosan akik gúnyolják azokat akik imádják Istent ?És aki viccet űz Isten létezéséből ?"
  .
  Szerintem annyi jár, hogy "Tévedtél öcsi, és megkapod amit akartál: meghalsz, és nincs tovább". Ez így korrekt lenne. Szerinted mi jár? Örök kínzás a pokolban?
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 22:02

  "Viszont ha  Te tévedtél ,azt Te megfogod tudni,és szerinted kettőtök közül melyikőtök tévedése fog fájdalmasabb lenni? Sakk-Matt"
  .
  .
  Egy dolgot kifelejtettél a sakkjátszmádból: mi van, ha mégsem a ti istenetek az igazi, hanem egy másik, amelyik nem csípi a hamis istenekben hívőket? Akkor pont ott vagytok, ahol azok, akik nem hisznek egy istenben sem.
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 20:13

  "Jól értem, hogy valóban valami ilyesmire számítanak a hívők? Tehát valami olyasmire vágynak, amiről semmi elképzelésük sincs, és nem is lehet?"
  .
  "Van elképzelés."
  .
  .
  Gyuszi szerint Pál apostol nem teljesen így gondolja, mint te...
  .
  "9 Hanem, a mint meg van írva: A miket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, a miket Isten készített az őt szeretőknek."
  .
  .
  De nincs ezzel semmi baj. Mindenki azt gondol, amit akar. De persze mindenkinek nem lehet igaza.
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 17:59
  Ha elmúlik a jelen pillanat, akkor van idő, és lesz másnap. Te azt írtad, hogy szerinted "ott" nincs másnap. Számomra ez ellentmondás.
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 17:13

  Tehát akkor a végkövetkeztetés az, hogy az öröklétet nem úgy kell elképzelni, mint a jelenlegi élethez bármilyen szinten is hasonlító folytatást, és ez örök dolgot sem úgy kell érteni, mint hogy valami milliárd és milliárd évekig tart, hanem valami időn kívüliséget, bármit is jelentsen ez.
  .
  Jól értem, hogy valóban valami ilyesmire számítanak a hívők? Tehát valami olyasmire vágynak, amiről semmi elképzelésük sincs, és nem is lehet?
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 16:04

  "Istennek nincs időbeli léte... szerinted akkor Ő is "gyakorlatilag" halott?".
  .
  Én azt írtam, hogy ha megáll az idő (ami szerintem ekvivalens azzal, hogy nem történik semmit, hiszen a történéshez idő kell), akkor gyakorlatilag halott vagy, mert számodra akkor sem történik már semmi. Az hogy "Istennek nincs időbeli léte" számomra sajnos értelmezhetetlen.
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 15:48
  "Nem lenne semmi motiváció, hiszen bármi ráérne másnapig."
  .
  kétlem, hogy "ott" volna olyan kategória, hogy másnap...
  .
  .
  Ez azt jelenti, hogy megáll az idő? Vagy nem is lesz idő? Az öröklét "örök" része így érthető lenne, de a "lét" már nem. Ha nincs idő, akkor gyakorlatilag meghaltál.
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 15:37
  "Tehát az eljövendő örök életben olyan dolgok történnek majd, amikről még senki sem tud semmit."
  De tud, mert le van írva"
  .
  Itt az volt leírva, hogy mi nem lesz (halál stb). De mi lesz? Mi az amit örökké csinálni lehet? Ülni a felhőcskéden a paradicsomban és nézni ki a fejedből? Örökké?
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 15:22

  Földi(es) lelkület mellett ez valóban nehezen elképzelhető "szcenárió" az elme számára. Részemről én beérem Pál apostol közlésével az első Korinthusi levél 2. fejezetéből:.
  .
  "9 Hanem, a mint meg van írva: A miket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, a miket Isten készített az őt szeretőknek."
  .
  .
  Tehát az eljövendő örök életben olyan dolgok történnek majd, amikről még senki sem tud semmit. Ez kb a nesze semmi, fogd meg jól. De ha így is lenne, ez nem változtat azon, hogy létezhet-e bármi olyasmi, amit érdemes lenne az idők végezetén túl is csinálni. Nem lenne semmi motiváció, hiszen bármi ráérne másnapig.
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 14:53

  "A kérdésed az "idők előtt" már felvetődött egyszer Isten színe előtt... szinte ugyanebben a formában... egy bizonyos Lucifer nevű (egykori) főangyal részéről."
  .
  Nos, akkor gondolom azóta sokan gondolkoztak rajta. Én nem tudom a választ, azért kérdem. Mi a jó az örök jóban? Vagy az örök életben? Az én véleményem az, hogy ami "örök" jó, az  már a túl sok a jóból kategória.
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 14:15
  "Mi a jó a jóban?
  Hát most ezt így magyarázni kell?"
  .
  A kérdés az, hogy mi a jó az ÖRÖK jóban?
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 20. 13:46
  Én arra lennék kíváncsi, hogy aki nem akar "elveszni", az mire gyúr? A végítélet utáni örök életre + boldogságra? Abban mi a jó?
  Tudomány és Csillagászat 2021. 02. 18. 13:11
  Látom nem nagyon megy a feltételes mód értelmezése. Egy feltételezésről írnak, és odaküldenek egy robotot, ami majd megerősíti, vagy megcáfolja. Erről szól a tudomány. A mese pedig az, amiben csak hinni lehet.

  friss hírek További hírek