A GSPARK miben tér el pl. a Richtertől az osztalék szoc. hozzájárulék fizetés szempontjából? T.i. a GSPARK esetén van szocho, a többi magyar blue esetén nincs (NAV ESZJA-ban látni). Valaki tudja az okot?
Üdv. Úgy tudom azon a napon, amikor a közgyűlés elfogadja a 0.43 cent osztalékot, aznapi MNB árfolyamon lesz meghatározva az osztalék forint mértéke. Az még odébb van.
A Q3 alapján: Az egy részvényre jutó 9 hónapnyi eredmény: - "pro forma" oszlopban: 0,36 EUR - "beszámoló szerinti": 0,83 EUR . Kellene valaki, aki megmondaná, hogy a GS esetében melyikkel kell számolni. Én a "beszámoló szerintivel" számoltam: 3 negyedév alapján (0,83) az egész évire vetítve az eredményt ~ 1,10 EUR jön ki, és ennek vettem a 90%-át (REIT) és ezt szoroztam egy 350-es EUR/HUF árfolyammal. Erre jött ki a ~348 Ft. Namost, a "pro forma" alapján a 3 negyedév 0,36 EUR, akkor 0,48 EUR adódik egész évre, ebből véve a 90%-ot ~151Ft jön ki.
Ez a BÉT egyik legnormálisabb cége a sok lehúzós kocog cég közül! Bojár egy baloldali b_r_m, de nagyon jó cégvezető! A cég teljesítményéért én köszönettel tartozom neki!
Valószínűleg igazad lesz, illetve szerintem valahol a két összeg között kerül majd megállapításra az osztalék összege. A 2020. évi jelentések alapján nem zárnak rossz évet, dacára a home-office-nak és a vírusnak. Majd meglátjuk, hogy alakul.
Lol, álomvilágban éltek, tavaly a hitel egy maradék részét még kifizették osztalék formájában, de idén már nem lesz ilyen opció, én olyan 130 forint körüli összeggel számolnék
Tavaly - ha jól emlékszem - 0,99 eurocentnek megfelelő Ft volt az osztalék , úgyhogy vsz nem számolsz rosszul; gondolom, most is az aktuális EUR árfolyam határozza majd meg a Ft-ban fizetendő osztalékot.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?