Igen, azóta nincs is nagy tételes forgalom. Csak a kicsik adják-veszik, az meg nem jelent semmit, fogadok, hogy sokam mészáros papírba ugrálnak. Hétfőig sem képesek várni, inkább pumpálják tovább a mészáros cégeket. Hajrá!!!
Ez nem a Hold volt, nekik több eszük van ennél, ők megvárták volna a várhatóan jó eredményt és óvatosan adták volna tovább 3800-ig, az alatt nem. Itt más akart kiszállni. Nagy kérdés mi lesz az irány? sztem egyébként a Hold már eladta amit akart. Valaki írta, hogy 6000-et ér, bírom az ilyeneket, akkor most 5400-ért 10%-o diszkonttal átveszi??? :)))
Nem messze dolgozok a GSPARK-tól és havonta 1-2 alkalommal leszoktam térni, hogy ellenőrizzem a helyzetet. :) Mikor arra járok mindig elgondolkozok az újabb vételeken. Jelentem nagyon szépen haladnak.
"Ha jelenősen lejjebb menne végre tudnám bővíteni a pakkomat is." Szerintem nem fog, inkább felfelé indul el végre, pláne, ha megszokják majd a kisbefektetők, hogy 4000 felett lesz az árfolyam. Év elején pedig már az osztalék miatt kezdenek el vele foglalkozni. Most egyszerűen csak unalmas a Mészáros papírokhoz képest. Az MNB tartósan alacsony kamatot szeretne, így a SZIT miatt szerintem lesz itt még GSPARK mánia. Ha valamiért mégis beesne az árfolyam, bevásárolnék én is még. Ez a cég a hosszú BÉT jelenléte óta még nem okozott csalódást, egyszerű üzleti modell, jó menedzsment, jó fekvés, minőségi irodák, minőségi bérlők, ingatlanpiaci boom.
Látva az építőipari munka és anyagdíj áremelkedést, igen szerény az a +10%, amivel kijött a 19,7 EUR/részvény. Ha hozzávesszük a közel 100%-os kihasználtságot ez egy jelenleg alulértékelt pénzgyár. Ha jelenősen lejjebb menne végre tudnám bővíteni a pakkomat is. Meglátjuk. "Az idei első féléves jelentés kiemeli, hogy – részben az új fejlesztések
eredményei nyomán, részben a szabályozott ingatlanbefektetési
társasággá alakulással járó adózási előnyök eredményeként – a Graphisoft
Park tulajdonában álló ingatlanállomány valós értéke a társaság saját
értékelése szerint a 2017. első negyedév végi 228 millió euróhoz képest
10 százalékkal, 252 millió euróra növekedett 2017. második negyedév
végére. Így a valós nettó eszközérték 198 millió euróra, az egy
részvényre jutó valós nettó eszközérték pedig 19,7 euróra nőtt."
Továbbra is vonzó befektetésnek tartjuk a Graphisoft
Parkot, amely még mindig olcsónak mondható, de az elmúlt évek
árfolyam-emelkedése nyomán jelentősen mérséklődött a diszkont
– mondta a Világgazdaságnak Móricz Dániel, a Hold Alapkezelő befektetési igazgatója. https://www.vg.hu/penzugy/meg-vonzo-graphisoft-park-2-655389/
A kisbefektetőnek nem az az előnye, hogy okosabb, mint a HOLD vagy az Aegon Alapkezelő, hanem, hogy több illikvid kispapírt papírt tud tartani a portfóliójában.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?