Hold már be is zúzta. Azt hittem, ott komolyabb befektetők dolgoznak.....Anno nem gondoltam volna, hogy 1-2 év hold után a piacra borítják, amit összeszedtek. Hmmmmm, Hold alapom sem lesz.
Eszembe jutott, hogy még májusban beszélt Virág Ferenc, akié a Random Capital a Parkról. Nem sok minden változott azóta, kivéve az értéknövekedést. 4:53-nál beszél a Parkról: https://www.youtube.com/watch?v=apGoNDqPCcw
Mol-hoz szerintem kevesek a kisbüffik és nagybüfiből meg nem hiszem, hogy sok van benne. Any és gsp-nél meg van olyan szakmai befektető aki nagyobb raliba biztos el kezd beleadogatni. Például a hold alapkező, ha 3800-nál adott el a gsp-ből, nyilván onnan felfele tovább száll ki, ha nincs fundamentálisan pozitív hír. 15% felső limit benne lehet ebben is, de azzal szerintem csak lukskypoki fog jól járni :).
A mostani bikapiac nem tart örökké, elég intő jel a Mészáros mánia. A bikának egy mészáros nem jó jel. A Park akár egy defenzív papír is lehet a komoly bérlők miatt.
Speciel én örülök neki, hogy sokan sok pénzt keresnek "kis" papírokkal. Egy nagyon kevés részük valóban gazdag is lesz és jó eséllyel meg fogják venni a most nem kedvelt papírokat(GSPark, Rába, Mtel, Zwack,stb.) a nyereségük nagy részéből. Azonban ez nem holnap/holnapután lesz. Hogy savanyú-e a szőlő vagy nem? Erre csak azt tudom mondani, hogy aki 5-6 hónapja (full bull piacon) kezdte tőzsdét az most éppen fizetgeti a tőzsdei tanuló pénzt. Még nem tudja, de már fizeti. Nem sokan vagyunk itt a tőkepiacokon 15-20 éve. Azt szoktam mondani baráti körben, hogy könnyű jól teljesíteni akkor amikor az utolsó vacak részvényeket is tépik. De az a nagy király akinek min 10-15 éves plusszos track recordja van. Holnapra semmi különöset nem várnék, még itt van egy nagy eladó a kertek alatt. PS: remélem nem lesz egyik történetnek sem csúnya vége(bár mindenki nyilván nem jár majd jól, sőt..)
Tavasszal jönnek majd az osztalékvadászok, főleg, hogy alacsonyak maradnak a kamatok. Egy dögunalmas minőségi cég, Buffett, ha magyar lenne venné ezerrel.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?