Zsoltee ezt honnan gondolod? A park a kimutatott nyereseget eddig is kifizette osztalek formajaban. Az en velemenyem hogy a szit sztori akkor lesz majd komoly tenyezo ha a park terulete beepult es mar nem tud tovabb nagyot beruhazni. Akkor folyamatosan csokken majd az adossagszolgalat es no a nyereseghanyad. Addig azonban nem. Ha jol tudom meg tovabbi kb 20% novekedes lehetseges a jelenlegi teruleten.
A másik, ami eszembe jut a CD-s, vagy Holdos fiúkról, az örökbecsű Kosztó egyik anekdotája: "A vidéki fiú felköltözök Pestre, aztán egyszer csak táviratozik az apjának: Kecskebőrt vettem a börzén és már emelkedett 10%-ot. Hmmmmm! Apám, a kecske tovább emelkedett! Már 50%-ot! Szép! Újabb távirat...Arám, már 100%!!! Ügyes vagy fiam! Apám, már 200%!!!!! Add el fiam!!! De kinek apám? Csak én veszem!
Persze, hogy lesz, de pont a 4000 küszöbén álló stabil ingatlanos papírt szórják? Amilyen illikvid, nehéz lesz a visszafele út, mert elveszik a befektetők kedvét. 3500-nál egy 150Ft-os osztalék jól hangzik, szerintem lesz annyi az oszti.
Ja, pont most gondoltam én is arra, hogy záróban rendszeresen pár darabbal kicsit felkötik. Fene tudja, mi az oka. Engem annyira nem zavar, mert én úgy kezelem, mintha egy lakásom lenne. Azt sem adod-veszed. Mindenesetre én biztos seggbe rúgnám azt az alapkezelőmet, aki 2 évre vesz egy illikvid ingatlanbefektetést. Aztán meg piacon akarja eladni.
Ráadásul egy ideje az tartja karban a záróárat, hogy valaki záróban vesz 5 db-ot a korábbinál magasabb árfolyamon. Most egy támasznál vagyunk, ha elesik, akkor jöhet a rés betöltése 3350 körül... Ne legyen igazam, de fos ez jelenleg...
"Vakmajom tök jókat ír": sok mindenről ír, biztos sok mindenhez is ért. Persze van amihez nem ért, azokat a témákat nem érinti, a befektetésekről például sosem ír.
Mert balfékek. Írtam már: azért mert valaki alapkezelő, nem biztos, hogy jó befektető. Működött ott köztük egy Nyilasi Ati is. Nézd meg mi lett a vége. Vakmajom tök jókat ír, de a hozamát egy valóban vakmajom stratégiával is meg lehene verni. Én nem hinném, hogy olyan tudás lenne a birtokukban, ami ezt indokolja.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?