Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Az USA munkanélküli adatok és a PMI is elég erős. Ez erősíti a dollárt. Fémek mellett így a DXY egész szépen bevált. (Hol az egyik, hol a másik termel.) Most végre be tudok szállni az ezüstbe. Ezüst 25-ön. Bányák zömmel USA indulással pluszban vannak.
hát ez jol visszajött, még szerencse h dobtam reggel, igaz kesobb lejjebb visszavettem kevesebbet, de ennyire nem gondoltam h visszenéz. beze figyelj a beszallora :)
Most 25-ön vennél... Miért nem tegnap vettél ott? Még 25 alatt is járt. Ja, mert tegnap még 24.5-ön vettél volna...:) Tegnap pont erről írtam itt (ami nem sok mindenkit érdekelt) idézem: " ha olyan fényes a jövő, akkor nem mindegy, hogy most 25 vagy 24.5-ön történik a vásárlás?"
Jó napot! Private Banking friss: -Ezüst, napi: Az oldalazásból a múlt héten tört ki felfele. Az emelkedő trend él, a 25 felett további teret nyithatott. Az emelkedés trendszerű, erőt mutat, még nem látni a tetőzés jeleit. A 25 felett a 28,125-ös természetes szintnél jöhet erőseb ellenállás. Ellenállások: 26,56; 28,125; 29,68; 31,25. Támaszok: 21,88; 20,31; 19,53.
Köszönjük a TA-t! (Bár nehezen tudtam megnyitni de böngészőváltással EDGE-vel sikerült.) Én is úgy látom, hogy régóta lejtmenet van. A bányáknál főleg. Időszerű egy főtrend váltás. Tegnap a főleg az USD változott. De figyelni kell a kitermelést, kitermelési árakat én erre a bányákat használom. Az orosz embargó is érdekes lesz. Ha nem vesznek tőlük az OECD országok az szűkíti a kínálatot. Afrikai államokban lehet feloldják a régóta meglévő fém embergót?! (lsd. Kongó)
Nézzük ma milyen akadályok, tényezők lehetnek a piacon! Én így látom: 1, 13 órakor angol kamatdöntés 2, 13:30 USA kezdeti munkanélküliségi adatok 3, 14:45 USA alapanyag beszerzési index Hajnalban a japán adatok megerősítették, hogy a gazdaságuk kezd beindulni. Ez jó az ezüstnek (is). Az USA mai gazdasági adatai megerősíthetik a várakozásokat ami szintén az ezüstnek kedvezhet jobban, de ronthat is rajta jobban. Várok egy DXY korrekciót a tegnapi esésre ez lehet elmarad, de ha megtörténik az átmenetileg megtorpanásra bírhatja a fémek bikáit. DXY most -0.12%-on van. Ha pluszba vált érdemes óvatosabbnak lenni. Century Aluminium döbbenetes +8%-ot emelkedett tegnap!!! - komment nélkül- Fresnillo eddig -0,4%-on, ami érdekes itt várok növekedést. Ez a föld legnagyobb ezüstbányája Mexikóban. RioTinto eddig +0.1%-on. Föld legnagyobb fémbányája több féle fémmel. Itt a medve megtörhet. Érdemes figyelni. A flat piacot kedvelők is örülhetnek. Az Állami Pénzverde 2024. márciusi ezüst Kincsem ló emlékérem előjegyzett darabjai pár nap alatt elfogytak. Ez hamar elkezdi emelni az értékét.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)